- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 28
-
02-07-2005, 01:38 PM #11
Re: Υπνωτισμός : ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο
Διάβασα προσεκτικά τις θέσεις της Βάλιας και της Αθηνάς (που πρόλαβε τις ενστάσεις μου και με κάλυψε δεόντως) και θέλω να παρουσιάσω τη αίσθηση που αποκόμισα εγώ, ως μη ειδική, επί του θέματος, αλλά ωστόσο καθόλου καλόπιστη ή αδαής.
Από μόνη της, η δομή του άρθρου δεν είναι σωστή. Οσο συνοπτικο και αν είναι ένα άρθρο, πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και να μην γίνονται εκπτώσεις στην ουσία, λόγω χώρου. Η θα αναφερθούμε στην ιστορική εξέλιξη του Υπνωτισμού, ή θα αναφερθούμε στην Υπνωση ως επικουρία στην Ιατρική. Ενώ γίνονται αναφορές στην Ιατρικη και Ψυχιατρική, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση του μυστικισμου, ή των υπερφυσικών ικανοτήτων. Επανέρχομαι στον Φρόυντ, που εμφανίζεται περίπου ως εξελιγμένος υπνωτιστής του παρελθόντος και παράλληλα σκέφτομαι πως ίσως καταφέρω να πλουτίσω κάνοντας μερικά σεμινάρια υπνωτισμού, αφού ο κάθε περίεργος μπορεί να τα καταφέρει. Το δε παράδειγμα που μου δόθηκε, ως επεξήγηση σε ερώτημά μου, ενισχύει αυτήν ακριβώς την σκέψη. Πως ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να αυθαιρετήσει. Στη συνέχεια αναρωτήθηκα πως γίνεται το "υποκείμενο" να διατηρεί τη λογική του εφόσον εχει "μαγνητιστεί" και υποβάλλεται πλήρως στον υπνωτιστή. Και γιατί άραγε οι χρήστες ναρκωτικών δεν υπνωτίζονται αφού είναι τόσο απλό, μήπως να υποβληθώ στη διαδικασία για να κόψω το κάπνισμα, ή να απαλλαγώ δια παντός από τις μικρές εμμονές μου (των ερωτικών συμπεριλαμβανομένων) σε 6 συνεδρίες (τόσο σύντομα, τόσο ανώδυνα). Εντάξει, εγώ δεν θα απευθυνθώ σε "τσαρλατάνο" αλλά σε ψυχίατρο. Και αν πρόκειται για τόσο εύχρηστη και διαδεδομένη μέθοδο, τότε γιατί οι ψυχοθεραπευτές ή οι ψυχαναλυτές ασχολούνται μαζί μας επί μήνες, αφού η λύση είναι ένα εκκρεμές που θα μας κάνει να τα "ξεράσουμε" όλα!
Υπάρχει μια πρόσφατη ταινία, μαύρη κωμωδία θα την χαρακτήριζα. Ο πρωτότυπος τίτλος είναι πιο διευκρινιστικός. " Η ατέλειωτη λιακάδα ενός καθαρού μυαλού (The eternal sunshine of a spotless mind), με θέμα την αναίμακτη διαγραφή από το μυαλό μόνο των επώδυνων μνημών (στην περίπτωση ερωτικών) με τη χρήση πρωτότυπης τεχνολογίας. Ενδιαφέρουσα ως προς την πλοκή και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιλογής. Εχει μια μικρή συνάφεια με το συγκεκριμένο θέμα.
Ο σχολιασμός του κύριου άρθρου απο διάφορα μέλη, περί υπνωτιστών κλπ, ενίσχυσε τις αρχικές μου εντυπώσεις. Τούτο σημαίνει πως η αίσθηση που προκάλεσε δεν ήταν αυτή της επιστημονικής διάστασης.
Τέλος να τονίσω πως σε άρθρα που ασχολούνται με σοβαρά θέματα, είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της περαιτέρω έρευνας, επαλήθευσης, ή της ενημέρωσης, όχι μόνο να αναφέρονται οι πηγές άντλησης των στοιχείων (άρθρα, περιοδικα, βιβλία) αλλα και ορθό θα ήταν να γίνεται παράθεση σχετικής επιλεγμένης βιβλιογραφίας.
Φιλικά
ΦυλλένιαBιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
-
19-07-2005, 04:03 PM #12
Εγώ πάντως πιστεύω ότι ο υπνωτισμός είναι κάτι το ενδιαφέρον αλλά και αρκετά επικίνδυνο!!!!!!!!! Και εξαιτίας έλλειψης εμπιστοσύνης στους ανθρώπους που δηλώνουν υπνωτιστές αλλά και εξαιτίας των επιπτώσεων που ίσως υπάρξουν μετά τη συγκεκριμένη διαδικασία...
-
08-10-2005, 10:20 PM #13
Οι αντιπαραθέσεις του "είδους" καθώς και οι απόψεις ανθρώπων που έχουν γνώσεις, ειναι απο τα πιο ενδιαφέροντα στο site για όλους εμάς που ξέρουμε ή δεν ξέρουμε αλλά πάνω απ΄όλα διψάμε να μάθουμε απο ωραίους και ευγενικούς διαλόγους που σκοπός τους είναι μόνον αυτός που δηλώνουν.
Ευχαριστώ πολύ για αυτά που διάβασαΠηγαίνω ως εκεί που με παίρνει.
Για να χαίρομαι.
Κι αν έχω κέφι προχωρώ ως εκεί που δεν με παίρνει.
Για να μαθαίνω!
-
10-10-2005, 01:16 PM #14
Παιδια ο υπνωτισμος εχει να κανει με δυναμεις του εγκεφαλου οχι με εξωκοσμιες δυναμεις. Τωρα αν καποιος ''φοβατε'' μην τυχον ο υπνωτισμος τον εκμεταλλευτει παρα τη πεληση του , αφ' ενος ολες οι συνεδριες μαγνητοφωνουνται , και αφ΄ετερου ας παει με καποιο ατομο της απολυτου εμπιστοσυνης του ( φιλη, αδελφος κ.ο.κ)
Ακης ΑντωνιουΟ Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου
-
12-10-2005, 11:21 AM #15
Καλημέρα σε όλους.
Σέβομαι την προσπάθεια της Βάλειας και της Αθηνάς αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος/α η ύπνωση και ο υπνωτισμός είναι διαφορετικά πράγματα?
Έχω ακούσει (μιας και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα) ότι όντως θεραπεύει, αλλά τι ακριβώς?
Ευχαριστώ
-
30-01-2006, 07:15 PM #16
Γειά κι από εμένα! Μήπως γνωρίζει κανείς μεθόδους υπνοτισμού, από που μπορώ να πληροφορηθώ? Είμαι από την Πάτρα και δεν ξέρω σε ποιόν να απευθυνθώ εδώ για κάτι τέτοιο!μπορούν να γίνουν κάποιες συστάσεις? πως θα ξεχωρίσει κανείς έναν σωστό υπνοτιστή από έναν "τσαρλατάνο" που εκμεταλεύεται την ανθρώπινη περιέργεια και αμάθεια?
-
31-01-2006, 11:18 PM #17
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο ου valia. Αλήθεια με τρομάζει το γεγονός ότι μέσω του υπνωτισμού μπορείς να γυρίσεις στο παρελθόν σου, να θυμηθείς γεγονότα, να γιατρέψεις μια ασθένεια ή έστω να αποτελέσει την αιτία για να γίνει κάποιος καλά! Αναρωτιέμαι αν μπορεί ο καθένας μας να υπνωτίσει κάποιο άτομο, δηλαδή να πάρει ένα εκρεμμές και να είναι σε πλήρη χαλάρωση (ενδεχομένως κάποιοι που κάνουν γιόγκα να μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο) ώστε να πετύχει τον υπνωτισμό:unsure: !
Φιλικά
Ευδοκία
-
01-02-2006, 02:00 PM #18
Originally Posted by kia
διαβασε τα σχολια που εχουν γινει πανω στο αρθρο!! Αναπτυχθηκε ενας διαλογος που πιστευω οτι θα σε διαφωτισει...Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
20-09-2006, 07:33 PM #19
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ
ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟς ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙς ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ?
-
20-09-2006, 07:48 PM #20
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.