s
Έρως - ο πλανητοειδής του Έρωτα - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 50
    Όνομα:
    DR WHO

Re: Έρως - ο πλανητοειδής του Έρωτα

Quote Originally Posted by Ξέρξης View Post
    Κυρια Σιμου,
    ο αστεροειδης "Ερως" σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ο μεγαλυτερος της ζωνης των αστεροειδων εχοντας 33 χιλιομετρα μηκος και 13 περιπου πλατος. Επισης δεν αντιλαμβανομαι πως μπορει να επηρεαζει την ερωτικη μας ζωη ενας απλος βραχος στο διαστημα που ανακαλυφθηκε τον 19ο αιωνα και του εδωσαν το ονομα Ερως οπως θα μπορουσαν να του δωσουν το ονομα Καλλιοπη, Ανδριανα η ..... Αυστραλια.
    ;;;;
    Βλεπεις τα πραγματα ιδιαιτερα απο επιστημονικης πλευρας

Παρολα αυτα σωστα το εθεσες

Κυρια Σιμου,
    ο αστεροειδης "Ερως" σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ο μεγαλυτερος της ζωνης των αστεροειδων εχοντας 33 χιλιομετρα μηκος και 13 περιπου πλατος. Επισης δεν αντιλαμβανομαι πως μπορει να επηρεαζει την ερωτικη μας ζωη ενας απλος βραχος στο διαστημα που ανακαλυφθηκε τον 19ο αιωνα και του εδωσαν το ονομα Ερως οπως θα μπορουσαν να του δωσουν το ονομα Καλλιοπη, Ανδριανα η ..... Αυστραλια.
    Μαλιστα λετε πως:

Θα μπορουσατε να το εξηγησετε λιγο περισσοτερο; Πως προκαλει παθη μεγαλυτερα απο ολοκληρους πλανητες ενα σωμα 33 χιλιομετρων ;;;;
    Φίλε μου γεια σου και καλωσήρθες στην παρέα :bigsmile:
    Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω αν και δεν είμαι ο κατάλληλος καθώς οι αστρολογικές μου γνώσεις είναι περιορισμένες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαι και τελείως αλλού εκτός αυτού δεν μπορούμε και να είμαστε παντογνώστες, αλλά μια αποψη την έχουμε.
    Για να είμαι πιο περιεκτικός θα σου μεταφέρω απλώς δυό κουβέντες από άτομα που ασχολούνται με την αστρολογία σε πολύ πιο προχωρημένο επίπεδο από το δικό μου και ολόγος τους έχει σαφήνεια μεγαλύτερη από την δική μου.

Ο κ. Μ. Μπαφαλούκος σε προηγούμενο άρθρο για την απόριψη του Πλούτωνα από την ομάδα των πλανητών έγραφε
    "Η Αστρολογία στηρίζει τις ερμηνείες της πάνω στην συνειδητοποίηση κάποιων αρχέτυπων συμβόλων και επ'ουδενί δεν βασίζεται στην υλιστική συμπεριφορά των ουράνιων σωμάτων, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν ( ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κ.λπ.). Το μέγεθος και η απόσταση τού πλανήτη ή τού ουράνιου σώματος από την Γη δεν έχει καμία αναλογιστική σημασία.
    Η επιρροή του κάθε πλανήτη αρχίζει από την στιγμή που γίνεται συνειδητή η παρουσία του και η ποιότητα της ενέργειάς του στον κόσμο μας"
    .

Και ο κ. Χ. Παϊζης σε άλλο του άρθρο έγραφε
    "Αστρολογία λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η δραστηριότητα εκείνη που δέχεται πως τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους και προσπαθεί με βάση το νόμο της αναλογίας και της συγχρονότητας ή συγχρονικότητας του Karl Yung, να ερμηνεύσει τον ανθρώπινο μικρόκοσμο με βάση τον πλανητικό μακρόκοσμο. Η Αστρολογία βασίζεται στο περίφημο αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου, «όπως πάνω έτσι και κάτω» κάτι που θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο".

και συνέχιζε
    "Η κίνηση των πλανητών δε γίνεται μόνο στον Ουρανό αλλά και μέσα μας, μιας και οι πλανήτες είναι υλικές εκφράσεις αρχέτυπων που διέπουν όλο το Σύμπαν, υλικό και μη. Ο πλανήτης είναι «δείκτης», ενός αρχέτυπου, μιας δύναμης που απλά μορφοποιείται μέσα από τον πλανήτη, μας επηρεάζει όχι γιατί δεχόμαστε μόνο την «ακτινοβολία» του, αλλά γιατί κινούμενος κινεί και τις αρχετυπικές δυνάμεις που αυτός δηλώνει και βρίσκονται μέσα μας.
    Σίγουρα όλα αυτά «μυρίζουν» Φιλοσοφία και Μεταφυσική, αλλά προσοχή: σαφώς και η Αστρολογία συνδέεται με Φιλοσοφία και Μεταφυσική (με τον όρο «Μεταφυσική» εδώ εννοούμε τον κλάδο εκείνο της Φιλοσοφίας που προσπαθεί να δώσει μια συνολική ερμηνεία του κόσμου, «πρώτη Φιλοσοφία», όπως την ονομάζει ο Αριστοτέλης), γι' αυτό το να αντιμετωπίζεται η Αστρολογία ως σύνολο τεχνικών είναι ίσως υπονόμευση της ίδιας της Αστρολογίας και πιθανόν επικίνδυνο".

Οπως καταλαβαίνεις για την κατανόηση της αστρολογίας -και όχι απαραίτητα την αποδοχή της- πρέπει να υπάρξει προσέγγιση που δεν στηρίζεται μόνο στα ορθολογιστικά πλαίσια της δυτικής κοσμοαντίληψης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για να υπάρξει ουσιαστική επικοινωνία θα πρέπει να έχεις ανοίξει έστω και λίγο το τρίτο σου μάτι γαι να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις. Διαφορετικά θα υπάρχει διάλογος κινέζου που μιλάει σουαχίλι με γερμανό που μιλάει ινδικά

Ελπίζω να σου έδωσα έστω και λίγο αφορμή για σκέψη και σου εύχομαι καλή περιήγηση στο site (εμένα πάντως μου πήρε καιρό για να εξοικειωθώ )
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Μητσάκο,
    Δεν απάντησες με επιχειρήματα στον Ξέρξη.

Αν σου πω εγώ ότι το καρότο είναι ψηλότερο από το κυπαρίσσι, θα ανοίξεις το τρίτο σου μάτι και θα το δεις μεγαλύτερο; Αφού δεν είναι!!!

Συμφωνώ με τον Ξέρξη ότι ο Έρως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μεγαλύτερος των αστεροειδών. Ίσως η κ. Σίμου δεν είχε τη σωστή πληροφόρηση. Ανθρώπινα τα λάθη, τι να κάνουμε!

Εγώ θα απαντούσα στον Ξέρξη ότι, σύμφωνα με τη δική μου προσωπική θεώρηση των πραγμάτων, μόνον αν δεχτούμε ότι ο αστεροειδής (433) Eros είναι το σύμβολο/προσωποποίηση του θεού Έρωτα, ότι έχει δηλαδή θεικές ιδιότητες, μπορούμε να του αναγνωρίσουμε τέτοια τεράστια δύναμη επίδρασης, παρ' όλο που όπως σωστά λέει ο Ξέρξης, έχει μόνο 33 χμ διάμετρο.

Ξέρξη τι λες; Συμφωνούμε;
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Μητσάκο,
    Δεν απάντησες με επιχειρήματα στον Ξέρξη.

Αν σου πω εγώ ότι το καρότο είναι ψηλότερο από το κυπαρίσσι, θα ανοίξεις το τρίτο σου μάτι και θα το δεις μεγαλύτερο; Αφού δεν είναι!!!

Συμφωνώ με τον Ξέρξη ότι ο Έρως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μεγαλύτερος των αστεροειδών. Ίσως η κ. Σίμου δεν είχε τη σωστή πληροφόρηση. Ανθρώπινα τα λάθη, τι να κάνουμε!

Εγώ θα απαντούσα στον Ξέρξη ότι, σύμφωνα με τη δική μου προσωπική θεώρηση των πραγμάτων, μόνον αν δεχτούμε ότι ο αστεροειδής (433) Eros είναι το σύμβολο/προσωποποίηση του θεού Έρωτα, ότι έχει δηλαδή θεικές ιδιότητες, μπορούμε να του αναγνωρίσουμε τέτοια τεράστια δύναμη επίδρασης, παρ' όλο που όπως σωστά λέει ο Ξέρξης, έχει μόνο 33 χμ διάμετρο.

Ξέρξη τι λες; Συμφωνούμε;
    Μάλλον βρισκόμαστε υπο την επήρεια κάποιου, άγνωστου προς το παρόν, πλανήτη που επηρεάζει την επικοινωνία, καθώς ο Ερμής αργεί να γίνει ανάδρομος, φίλε erastros :bigsmile:
    Αν δεν έχω κάνει λάθος, η βασική απορία του Ξέρξη ήταν αυτή: "Επισης δεν αντιλαμβανομαι πως μπορει να επηρεαζει την ερωτικη μας ζωη ενας απλος βραχος στο διαστημα που ανακαλυφθηκε τον 19ο αιωνα και του εδωσαν το ονομα Ερως οπως θα μπορουσαν να του δωσουν το ονομα Καλλιοπη, Ανδριανα η ..... Αυστραλια". και όχι το αντικειμενικά αδιαμφισβήτητο μικρότερο μέγεθος του Ερωτα.

Επιπλέον δεν κατέθεσα επιχείρηματα αλλά απόψεις που αποτελούν για μένα θεμελιώδεις βάσεις για να κατανοήσει κάποιος τη λογική της αστρολογίας.

Σε πληροφορώ ακόμα ότι, αν θες, το καρότο γίνεται διαστημόπλοιο με καύσιμη ύλη το κυπαρισσόξυλο. Αν θες. Και πετάγεσαι για καφεδάκι στην Ανδρομέδα με ταφιλαράκια σου να παρακολουθήσεις το τέλος του κόσμου με ασφάλεια και σε σινεμασκόπ :w00t:
    Πέρα από την πλάκα όμως, το τι είναι μικρό και τι μεγάλο είναι μεγάλη (ή μικρή?) κουβέντα. Εκτός αυτού εγώ δεν δέχομαι ότι με επηρεάζει ο οποισδήποτε πλανήτης. ¶λλα πράγματα επηρεάζουν εμένα και τους πλανήτες.

Γεια σου τώρα :bigsmile: (προς το παρόν)
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Αγαπητε φιλε εραστρε,
    καταλαβαινω τι θελεις να πεις και εν μερει συμφωνω. Ομως δεν μπορω παρα να θεωρησω πολυ ισχυροτερη την επιρροη των παραδοσιακα ερωτικων ουρανιων σωματων Αφροδιτης και Σεληνης παρα του μικροσκοπικου αστεροιεδη Ερωτα.

Όνομα:
    DR WHO

Πιστευω οτι τελικα δεν θα βρεις ορθη απαντηση στο ερωτημα σου...οποτε στην πραγματικοτητα θα μεινει αναπαντητο

Αγαπητε φιλε εραστρε,
    καταλαβαινω τι θελεις να πεις και εν μερει συμφωνω. Ομως δεν μπορω παρα να θεωρησω πολυ ισχυροτερη την επιρροη των παραδοσιακα ερωτικων ουρανιων σωματων Αφροδιτης και Σεληνης παρα του μικροσκοπικου αστεροιεδη Ερωτα.
    Φίλε μου μάλλον σε παρεξήγησα ...Με αυτό το ποστακι σου κατάλαβα καλύτερα τι εννοείς :idea:
    Τα λέμε :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον

Όνομα:
    DR WHO

ΔΙΑΝΑ
    Ακριβως αυτο που ελεγα

Όνομα:
    Κωστής

Πως προκαλει παθη μεγαλυτερα απο ολοκληρους πλανητες ενα σωμα 33 χιλιομετρων ;;;;
    Πιστεύεις ότι οι παραδοσιακοί πλανήτες δηλαδή λόγω μεγέθους ή και "παράδοσης" επηρεάζουν υπό οποιοδήποτε μορφή την αισθηματική μας ζωή αλλά ο βράχος λόγω μεγέθους δεν μπορεί; Μου γεννήθηκαν χιλιάδες απορίες ξαφνικά, όπως μόνο πλανήτες μπορούν να επηρεάσουν (προσωπικά δεν δέχομαι καμία επιρροή από τα αστέρια) αλλά κάνω υπόθεση εργασίας για συζήτηση. Ο έρως αν είχε διάμετρο χιλιαπλάσια θα ήταν επικουρικός στους Αφροδίτη Σελήνη;
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Και αν η Αφροδίτη εξαφανιζόταν, ξαφνικά θα παύαμε να έχουμε αισθηματική ζωή? Δεν νομίζω πως μπορεί να σταθεί μια θεωρία που θέλει τους πλανήτες να επηρεάζουν τις ζωές μας. Η αστρολογία, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι μία τέχνη που προσπαθεί μέσω της παρατήρησης και της στατιστικής να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για το αν και κάτα πόσο έχουμε όλοι "κοινή μοίρα" με το σύμπαν που μας περιβάλει. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν ο Έρως έχει επίδραση στην αισθηματική μας ζωή. Στο κάτω κάτω πήρε το όνομά του από τον κρατήρα στο κέντρο του. Αν είχε σχήμα πουλιού αντί καρδιάς, και τον ονόμαζαν περιστέρι, θα είχε δηλαδή επίδραση στην επικοινωνία μας με τους άλλους?

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)