- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 57
-
21-10-2011, 11:09 PM #11
Αχ παιδιά"τεράστια"συζήτηση αρχίσατε,και δεν θα εκφέρω άποψη.Από όσα έχετε πει,όλο και κοινά βρίσκω με όλους σας,αν κι εγώ τελευταία έχω απομακρυνθεί πολύ από την εκκλησία,γιατί δεν με εκφράζει πια μάλλον ο λόγος του Θεού.Νιώθω άσχημα που το λέω,κι αν ζούσε η αγαπημένη μου γιαγιά θα με κατσάδιαζε..
Στο αστρολογικό του θέματος τώρα η πνευματική-μυστικιστική μας πλευρά είναι κάτι που με ενδιέφερε πάντα,και απεγνωσμένα έψαχνα απαντήσεις μέσα από βιβλία κυρίως για καιρό.
Στον 6ο μου οίκο έχω Ποσειδώνα ανάδρομο,όπως και πολλούς αργούς ανάδρομους-νομίζω όλους.Εχω αρκετό Σκορπιό και Ιχθύ επίσης στο χάρτη μου και από άλλα άρθρα που έχω διαβάσει,κανονικά θα έπρεπε να είμαι ένα ιδιαίτερα πνευματικό άτομο.
Τελικά όμως πέρα από κάποια όνειρα,και διαισθήσεις κατά καιρούς,δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι,αν και θα το θελα.Ισα-ίσα που νιώθω πεζή όσον αφορά αυτά τα θέματα.
Α,έχω και Πλούτωνα στον 4ο οίκο,ακμή Παρθένου.Αλλά καμιά αξιοσημείωτη εμπειρία ή ικανότητα,κι ας με τραβούσε πάντα οτιδήποτε σχετικό με μυστικισμό κτλ.
Το άρθρο πολύ καλό βέβαια..Οτι αφήνεις σε αφήνει.
-
22-10-2011, 01:47 AM #12
Χρήστο
το τελευταίο ποστ σου τα έσπασε και με κάλυψε
δεν έθιξα τους πιστούς και δεν ακύρωσα τον χριστιανισμο ούτε και έθιξα κάποιον προσωπικά, παρα μόνο τον απόστολο Παύλο, που τον αποκάλεσα απατεώνα - μπορεί και ΜΕΓΑ απατεώνα.
admin>
γιατι μου σβήσατε δημοσίευση; αυτό δεν ήταν ανάγωγο;
Λυπάμαι πάντως αν απο οσα είπα, αυτό που έμεινε είναι το κατηγορώ μου στον χριστιανισμό ή η απρεπης μου συμπεριφορά. Ευτυχώς η απάντηση του Χρήστου είναι υπεράνω προσωπικών και παρεξηγήσεων. Πάντα εκτιμητέο.
ταυρίνη, τα ερωτήματά σου προς τον άθεο απλά σκιαγραφούν το πως ο χριστιανισμός ως κατεστημενο κατεπιέζει τον αλλόθρησκο. Στη δευτέρα λυκείου παρακάλεσα τους γονείς μου να υπογράψουν να πάρω απαλλαγή απο τα θρησκευτικά, μιας και η καθηγήτρια που είχαμε στην πρώτη λυκείου ήταν απαράδεκτη. Δε δέχτηκαν. ήταν 1996 ή κάτι τέτοιο. στην τρίτη λυκειου, η ίδια καθηγήτρια παρακάλεση τον έταιρο θεολόγο να αναλάβει αυτός την τάξη μου, ενώ αυτή θα αναλάμβανε όλη την τρίτη όπως ήταν το πρόγραμμα.
Αποποίηση πίστεως ! σιγά τα λάχανα.
βλέπω τους πιστούς πως συμπεριφέρονται και καταλαβαίνω
το ξέρετε πως αν έχεις ένα χωραφάκι, η δεή δε σου δίνει ρεύμα, αλλα αν φτιάξεις ένα εκκλησάκι 1,5χ1,5μ και το ευλογήσει ο αουέ της ενορίας, η δεή σου δίνει ρεύμα??
priceless!!!
Αστρολογικά Notes:
εκανα μια διασκευή
έγραψα αστρολογικό ραπ. παίζει να μην έχει ξαναγινει αυτό
βθ: αστρολογικός ψευδοφασισμός
-
22-10-2011, 01:49 AM #13
[QUOTE=maria76;134996]Αχ παιδιά"τεράστια"συζήτηση αρχίσατε,και δεν θα εκφέρω άποψη.Από όσα έχετε πει,όλο και κοινά βρίσκω με όλους σας,αν κι εγώ τελευταία έχω απομακρυνθεί πολύ από την εκκλησία,γιατί δεν με εκφράζει πια μάλλον ο λόγος του Θεού.Νιώθω άσχημα που το λέω,κι αν ζούσε η αγαπημένη μου γιαγιά θα με κατσάδιαζε..
Μαράκι, πάσα άποψη δεκτή και καλοδεχούμενη, ειδικά αν κινείται στα όρια του λεκτικού καθωσπρεπισμού και του αμοιβαίου σεβασμού.
Εννοείται, πως τις τελευταίες δεκαετίες οι αντιπρόσωποι του χριστιανισμού, που έχουν στήσει ολόκληρη παρακρατική κερδοσκοπική μηχανή, με αηδιάζουν και με αφηνουν αδιάφορη, καθως δεν θυμίζουν σε τίποτε τις χριστιανικές διδαχές περί ταπεινότητας και προσφοράς. Δεν θα πρέπει όμως να αρνηθούμε πως υπάρχουν ακόμη πνευματικοι άνθρωποι, πραγματικοί ιερωμένοι που ζουν στην αφάνεια, στα κελιά τους, παρέα με τις προσευχές τους και τη γαλήνη τους.
Εκείνοι πραγματικά βιώνουν το 12ο τους και τον Ποσειδώνα τους, με όλη την αστρολογική έννοια των λέξεων.
Ως εκ τούτου δεν γίνεται να απαρνηθω ένα θρησκευτικό σχήμα επειδή έχει ακατάλληλους αντιπροσώπους. Είναι σαν να απορρίπτω τη Δημοκρατία, επειδή τα τελευταία 40 χρόνια έχει τους χείριστους αντιπροσώπους.
Κι εσύ σαν ψαράκι, με τον Ποσειδώνα σου στον αξονα 6/12, σίγουρα θα εχεις πολλά ψήγματα θρησκευτικών βιωμάτων μέσα σου, αλλά ίσως βρίσκονται σε λανθάνουσα μορφή ακόμη.
Όντως φοβερό άρθρο....Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
22-10-2011, 02:00 AM #14
Κοίταξε να δεις, τοξό, επειδή όσο το συνεχίζεις τόσο θα σου απαντω, επανέρχομαι και λεω πως δεν με απασχολεί τί έκανες και τί συζητούσες με τη μαμά σου, το μπαμπά σου και τη θεολόγο στο λύκειο που πηγαινες, και ειδικά που το 1996 ήσουν ανήλικος και χρειαζόσουν διάφορες "εγκρίσεις".
Τωρα που είσαι ενήλικος όμως και δεν χρειάζεσαι τις ειδικές άδειες των κηδεμόνων σου, γιατί δεν πας να αποποιηθείς την πίστη σου αφού δεν σε καλύπτει το χριστιανικό δόγμα, που θυμίζει εκτός των άλλων "κακών" και πολεοδομικό γραφείο?
Ευκαιρία λοιπόν να βιώσεις στο έπακρο την όψη του Ερμή/Ουρανού σου και να κάνεις μια ανατροπή στην έννοια του 12ου σου.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
22-10-2011, 02:06 AM #15
to3o μου αρέσει που είσαι μαχητικός και δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Όμως θα σε παρακαλέσω να μπεις στον κόπο να διαβάσεις τους όρους χρήσης του myHoroscope έτσι απλά για να μη χάνεις το όποιο δίκιο έχεις ή νομίζεις ότι έχεις.
Όροι Εγγραφής στο myHoroscope.gr
Μεταξύ άλλων
Αποδέχοντας αυτούς τους όρους, μας εγγυήστε πως δεν θα συντάξετε οποιοδήποτε μήνυμα με υβριστικό, σεξουαλικό, άσεμνο, πρόστυχο, μισητό ή απειλητικό περιεχόμενο, ή οτιδήποτε άλλο παραβιάζει οποιουσδήποτε όρους.
Η ομάδα διαχείρισης του MyHoroscope.gr έχει το δικαίωμα να αφαιρεί, να τροποποιεί, να μετακινεί ή ακόμα να κλειδώνει και να κλείνει οποιοδήποτε θέμα για οποιοδήποτε λόγο ΧΩΡΙΣ καμία προειδοποίηση.
Και από κάτω ένα κουτάκι που ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΣ
Διάβασα, και αποδέχομαι να τηρήσω τους όρους χρήσης του myHoroscope.gr.
Τώρα γιατί αναρωτιέσαι;
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
22-10-2011, 02:20 AM #16
Κι εσύ σαν ψαράκι, με τον Ποσειδώνα σου στον αξονα 6/12, σίγουρα θα εχεις πολλά ψήγματα θρησκευτικών βιωμάτων μέσα σου, αλλά ίσως βρίσκονται σε λανθάνουσα μορφή ακόμη.
Γλυκειά μελλοντική μανούλα γιατί τα πολλά ψήγματα των θρησκευτικών βιωμάτων της Μαρίας να βρίσκονται σε λανθάνουσα μορφή; Επειδή είπε πως απομακρύνθηκε από την εκκλησία και από τον λόγο του Θεού. Βέβαια θεωρώ σωστότερη έκφραση το "απομακρύνθηκα από τον λόγο των ιερέων" και όχι από τον "λόγο του Θεού" κι αυτό γιατί από τον λόγο των ιερέων έχω απομακρυνθεί κι εγώ.
Ο λόγος τους Θεού και η αγάπη του για τα δημιουργήματά του ποτέ δεν απομακρύνει τους πιστούς. Ο τρόπος όμως που χρησιμοποιούν κάποιοι τον λόγο του Θεού εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορη. Κι αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τους ιερείς αλλά και με τον απλό κόσμο που καταπίνει αμάσητα ότι του σερβίρουν. Δεν είμαι άθεη, το εχω δηλώσει πολλές φορές μέσα στο φόρουμ όμως Χριστιανοσύνη δεν είναι μόνο η Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης, ημέρες που πραγματικά τις περιμένω όπως τα παιδιά.
Χριστιανοσύνη σημαίνει αγάπη για τον εαυτό μας και τον πλησίον μας. Όταν οτιδήποτε σχετίζεται με την ευχαρίστηση του ανθρώπου (δεν μιλάω για ακραίες περιπτώσεις) είναι αμαρτία και πράξη του σατανά λυπάμαι αλλά τέτοια Χριστιανοσύνη δεν με αγγίζει.
Στην Α΄δημοτικού άλλαξα το παιδάκι μου σχολείο γιατί όταν το ρώτησε μια δασκάλα τι δουλειά κάνει η μητέρα του, της γύρισαν τα μάτια ανάποδα μόλις άκουσε αστρολόγος. Η πρωτη της κουβέντα στον εξάχρονο μαθητή της ήταν πως το επάγγελμα της μητέρας του δεν ήταν του Θεού. Και σε ρωτώ ποιού Θεού; του τιμωρού ή του Πανάγαθου; Αυτή η γυναίκα με αυτές τις αντιλήψεις θα δίδασκε το παιδί μου και θα του μάθαινε για το Θεό, τον Χριστό και την αγάπη;
Τέλος πάντων το θέμα είναι πολύ μεγάλο και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πόσο καλά κάνουμε να το συζητάμε ύστερα από την τροπή που πήρε. Εδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε ποιος είναι άθεος και ποιός όχι γι αυτό προτείνω να μείνουμε στα αστρολογικά στοιχεία.
Την Καληνύχτα μου σε όλους.
-
22-10-2011, 02:42 AM #17
εκανες πολύ καλά και άλλαξες σχολείο στο μικρό σου.
κι εγω στη θεση σου το ίδιο θα έκανα, μη σου πω και χειρότερα...
η αλήθεια είναι πως, όπως εγραψα και παραπάνω δεν απορρίπτουμε το δόγμα επειδή έχει ανάξιους αντιπροσώπους. σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι άξιοι και σεβάσμιοι.
ενας από αυτούς ήταν και ο θεολόγος - αρχιμανδρίτης που μας δίδαξε στο λυκειο.
σε πληροφορω πως στην αίθουσα δεν κουνιόταν φύλλο, όχι βέβαια επειδή τον φοβόμασταν, αλλά επειδή ο λόγος του ήταν συναρπαστικός, ανθρωπινος, και η διδασκαλία του έφευγε από τα στενόμυαλα όρια του κανονισμού του υπουργείου παιδείας.
όταν λοιπόν το 1992 τον ρωτησα "τί ζωδιο είστε", μου απάντησε "σκορπιός, στις 28/10 ημέρα του οχι". ουδέποτε με σάρκασε,ούτε με ειρωνεύτηκε, ούτε με μάλωσε, ούτε μου άρχισε το ψαλτήρι. το μόνο που μου είπε ήταν πως ακόμη κι έτσι, "τα πάντα με σοφία, εποίησε".
καλό βράδυ και σε σένα τινάκι.:dΤα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
22-10-2011, 09:21 AM #18
Πάντα σε αυτές τις συζητήσεις όταν μπαίνει το "Εγώ" τελικά η κουβέντα μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδα. Τέτοια ζητήματα και θέματα ιδιαίτερα όταν ερχόμαστε σε αυτά να τα συζητήσουμε πρέπει πάνω από όλα να προετοιμαστούμε τα προσωπικά μας φίλτρα να βιώσουν μία αμφισβήτηση η οποία πάντα θα οδηγήσει σε ξέσπασμα καθότι το εγώ μας πρέπει να σωθεί πάσι θυσία. Η προσκόλληση λοιπόν στον εαυτό μας και στις εμπειρίες του ποτέ δεν ήταν εποικοδομητικός τρόπος συζήτησης, όσο και αν σεβόμαστε την προσωπική κατάσταση του καθένα πρέπει από την άλλη να είμαστε ικανοί να μπορούμε να τη συνθέσουμε στη γενική εικόνα που καλούμαστε να συζητήσουμε. Σίγουρα με το να αναφέρουμε στο κατά πόσο στο σχολείο μας έτυχε ένας κακός ή καλός θεολόγος νομίζω πως είναι το λιγότερο ούτε και πιστεύω ότι η επιλογή εξόδου απο τη Θρησκεία ή επιλογής να μείνεις σε αυτή είναι επειδή ο/η κύριος/α στα θρησκευτικά ήταν υπόδειγμα ή όχι. Καλές λοιπόν οι προσωπικές εμπειρίες αλλά όταν αντιμετωπίζονται στενόμυαλα τότε δεν οδηγούμαστε στην αλήθεια. Ιδιαίτερα όταν έχουμε και συμβουλές τύπου : κοίτα εσύ αυτό στο χάρτη σου και το αντίστροφο.... ζήτω που καήκαμε. Πάντα θεωρούσα τη χρησιμοποίηση στοιχείων του αντιπάλου μας του χάρτη του μία ατελέσφορη μέθοδος που θα μπορούσε να γυρίσει πολύ εύκολα bumerang, εγώ προσωπικά την κρίνω σαν ανήθικη όσο ανήθικο κρίνω σε μία συζήτηση την επίθεση στο πρόσωπο αντί για τις ιδέες του. Δυστυχώς είχαμε και τα δύο, και προσκόλληση στο εγώ και κρίση με βάση αυτό αλλά και "όμορφες" συμβουλές για το χάρτη του καθενός.
Η αλήθεια όμως σε παγκόσμιες ιδέες δεν μπορεί να είναι αυτή ιδιαίτερα σε τέτοια άρθρα καλούμαστε αν μη τι άλλο να γίνουμε πολίτες του κόσμου και να απλωθούμε και όχι να καταλήξουμε στερεοτυπικές καρικατούρες των κοινωνικών θέλω.
Ο Χριστιανισμός εξάλλου σαφώς και ιδεολογικά έχει κενά και προβλήματα που καλύφτηκαν μέσω δογμάτων που δεν είναι και τόσο Χριστιανικά από τη στιγμή που κανένας Χριστός δεν τα κατασκεύασε αλλά κάποιες οικουμενικές σύνοδοι μερικούς έως και πολλούς αιώνες αργότερα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και η πρωτογενής ύλη που έχουμε για τον Θεάνθρωπο είναι από 2ο χέρι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι ξέρουμε ότι ο Χριστός δεν άφησε δικά του γραπτά αλλά είναι προϊόν των μαθητών του.
Δεν πιστεύω όμως ότι ο Χριστιανισμός θα γινόταν πιο τέλεια και υπέροχη θρησκεία αν ο Χριστός είχε κάτσει και γράψει μία εγκυκλοπαίδεια, θεωρώ ότι τα όποια θετικά μηνύματα έχει να προσφέρει σαν θρησκεία τα προσφέρει και με αυτό το τρόπο. Όπως έχει όμως και θετικά μηνύματα δεν θα πρέπει να απαλείφουμε από το μυαλό μας και τις εγγενής αδυναμίες του και δε μιλάω για το ανθρώπινο δυναμικό κάθε θρησκείας που μπορεί να παραστρατήσει αλλά στις ιδεολογικές του εκ γενετής ανικανότητες. Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια μόνο στο Χριστιανισμό, αν κάποιος ασχοληθεί με της Θρησκείες θα διασκεδάσει πολύ με τις εκάστοτε παραφωνίες που μπορεί να έχουν άλλες Θρησκείες και οι σχέσεις μεταξύ τους όπως αυτή του Ινδουισμού αλλά και η σχέση που έχει με το Βουδισμό.
Επιστρέφοντας λοιπόν στα ζητήματα του άρθρου είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο αστρολόγος να μπορέσει να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο και να δει την αλήθεια πέρα από τα δικά του πιστεύω. Ιδιαίτερα στο Ποσειδώνιο επίπεδο είναι κορυφαίας σημασίας κάποιος που ασχολείται με τις Θρησκείες να δει πως ακριβώς οι αλλαγές έρχονται σε κάθε πνευματική επανάσταση σε σχέση με τον Πλανήτη και τους Δεσμούς του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δει κάποιος ότι οι Δεσμοί του Ποσειδώνα για Παράδειγμα στο γεωκεντρικό σύστημα, ήταν στα Ζώδια του Καρκίνου - Αιγόκερω και αυτό έχει να κάνει άμεση σχέση γιατί είχαμε τη παρουσία ενός θεού που θα είναι γεννημένος από μητέρα Παρθένα. Τώρα πια όμως βρισκόμαστε στις 11ο Λέοντα και αυτό έχει αναγκάσει όλες τις μοντέρνες Θρησκείες να προσαρμοστούν σε αυτές τις ανάγκες, ούτε είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει να κάνει με τη πτώση των Ηθικών Αξιών και την πραγματική αίσθηση ότι χάνουμε τον εαυτό μας σε σχέση με την Κοινωνία.
Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και ώς αστρολόγοι και φίλοι της Αστρολογίας. Στο Βιβλίο του Secular Age ο Καθολικός Χριστιανός Charles Taylor αναφέρει ίσως πολύ έξυπνα ότι ο λόγος που οι δυτικές κοινωνίες φεύγουν από το Χριστιανισμό δεν έχει να κάνει με το ότι η ανθρωπότητα όσο εξελίσσετε τόσο θα γίνεται άθεη ( ιδιαίτερο επιχείρημα του Αθεισμού ) αλλά στο ότι η Θρησκεία απέτυχε να αφουγκραστεί τις νέες ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία να το δούμε όταν ξέρουμε ότι όσοι γεννήθηκαν από το 1984 μέχρι και σήμερα πλην της μικρής εισόδου του Ποσειδώνα στον Ιχθύ που είχαμε, ο Ποσειδώνας τους θα βρίσκεται στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο. Καταλαβαίνεται λοιπόν τις δραστικές αντιδράσεις ως προς το θρησκευτικό βίωμα που θα έχουν αυτές οι γενιές και όχι μόνο αυτό αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε αλλαγή εποχής υπάρχει και μία μεγάλη αλλαγή στη Θρησκευτικότητα του κόσμου. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι λίγο μετά την είσοδο στην εποχή του Υδροχόου (μετά το 2265) δεν θα υπάρχουν οι θρησκείες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα ή κάποιες από αυτές θα έχουν εξαφανιστεί. Αν θέλουμε πραγματικά το συλλογικό μήνυμα του χριστιανισμού να επιβιώσει θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τι είναι αυτό που έχει ανάγκη ο Υδροχόος και μπορεί να δώσει μία Θρησκεία του Ιχθύ;
Ας βάλουμε λοιπόν κάτω τα πράγματα, τα εργαλεία τα έχουμε, αστρολογία γνωρίζουμε, επαφή με την επιστήμη όλοι έχουμε λίγο η πολύ οπότε το μοναδικό που μένει είναι να βγούμε από τα ρούχα μας και να δούμε τι γίνεται στο γενικότερο πλαίσιο, αυτό νομίζω θα μας κάνει να μπορέσουμε να νοιώσουμε πιο άνετα και με τον εαυτό μας.
Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος εξάλλου μας το επιτρέπει, αν διαβάσουμε προσεκτικά και τι λέμε στο άρθρο θα καταλάβουμε ότι έχουμε την ελευθερία εκ γενετής να ανακαλύψουμε την πνευματικότητα μας.
Κάτι τελευταία πριν κλείσω, καλώ όλους τους ανθρώπους που διαβάζουν αυτό το κείμενο να κοιτάξουν και να μελετήσουν τις κοινωνιολογικές συνθήκες που υπήρχαν λίγο πριν έρθει σε μία παρουσία ένα θρησκευτικό δόγμα και να κοιτάξουν τους αστρολογικούς χάρτες εκείνης της εποχής. Θα ΔΟΥΝ πραγματικά ασύλληπτα πράγματα.
Ευχαριστώ για το Χρόνο σας να είσθε καλά!.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
22-10-2011, 01:33 PM #19
Στο Βιβλίο του Secular Age ο Καθολικός Χριστιανός Charles Taylor αναφέρει ίσως πολύ έξυπνα ότι ο λόγος που οι δυτικές κοινωνίες φεύγουν από το Χριστιανισμό δεν έχει να κάνει με το ότι η ανθρωπότητα όσο εξελίσσετε τόσο θα γίνεται άθεη ( ιδιαίτερο επιχείρημα του Αθεισμού ) αλλά στο ότι η Θρησκεία απέτυχε να αφουγκραστεί τις νέες ανάγκες της κοινωνίας.
Αυτή είναι η αλήθεια...Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
22-10-2011, 09:16 PM #20
Σε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα ήθελα να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη, ως άνθρωπος που μέχρι τα εικοσιπέντε μου είχα μια στενή σχέση με τον θεό (και όχι με την θρησκεία) και ως λάτρης της αστρολογίας.
Η ιστορία του ανθρώπινου είδους έχει μια τέτοια πορεία, που μας κρατά ενήμερους σχετικά με την συμπεριφορά του ανθρώπου, σε συνάρτηση με τα πνευματικά και ηθικά του θέματα.
Αν δεχτούμε ότι η θρησκεία συνδέεται άμεσα με το φόβο του θανάτου και ο θάνατος με μια άγνωστη κατάσταση , τότε ο άνθρωπος –που ως είδος φοβάται το άγνωστο που ισούται με τον κίνδυνο και ακολούθως ο κίνδυνος, ισούται με το ενδεχόμενο του θανάτου – είναι λογικό να έχει την ανάγκη της πίστης σε μια ανυπέρβλητη δύναμη, ικανή να νικήσει το θάνατο. Τον αρχετυπικό μας φόβο. Η καθησυχαστική πίστη στην ύπαρξη αυτής της πατρικής φιγούρας, έκαναν τον άνθρωπο να προσδώσει στον θεό, ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Στην Αγία γραφή αναφέρεται ως «πατέρας», αυστηρός, δίκαιος, θεός αγάπης, θεός τιμωρός, ακόμα και «θεός ζηλόφθον» , όπως αναφέρεται στην παλαιά διαθήκη. Δηλαδή ένας θεός-πατέρας-προστάτης και ότι άλλο έχει ανάγκη η εγγενής μας ανασφάλεια, καταλήγοντας να φέρει τον δημιουργό στα δικά της μέτρα. Μια απαραίτητη υπεραναπλήρωση , όπως λένε στην γλώσσα τους οι ψυχολόγοι, αλλά αν το δούμε από την αστρολογική του σκοπιά, είναι η ξεκάθαρη λειτουργία του Ποσειδώνα, την εποχή του οποίου διανύουμε εδώ και πολλούς αιώνες.
Ο Χρήστος έγραψε έναν εξαιρετικό συνειρμό, σχετικά με την χρησιμότητα μιας θρησκείας Ποσειδώνα, στην ανατέλλουσα εποχή του Υδροχόου. Νομίζω ότι το θέμα της θρησκείας, όπως και κάθε θέμα πίστης, είναι τόσο προσωπικό, όσο η ερωτική μας συμπεριφορά όταν κλείνει η πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Είναι αστείο να παίρνουμε θρησκευτική θέση με διαχωρισμούς πιστών και άθεων, καταλήγοντας να μπαίνουμε στην λογική μιας συζήτησης που ταιριάζει σε συζητήσεις του πρόσφατου παρελθόντος μας .
Οι αξίες διάρκειας αιώνων, είναι αποδειγμένο ότι είναι αξίες που συντηρούν τη δομή και την συνέχεια-συνοχή της κοινωνίας των ανθρώπων. Η θρησκευτικότητα ανήκει στα πλαίσια ενός τέτοιου συστήματος αξιών
Αν πραγματικά θέλουμε να ξεφύγουμε από τα κλισέ μιας τέτοιας λογικής, τότε το άρθρο του Χρήστου Άρχου, μιλά για ψυχικές και πνευματικές εμπειρίες που μπορούν να βιωθούν σαν προορισμός, ανεξάρτητα από τον «θρησκευτικό δρόμο» που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Αφού η βάση όλων των θρησκειών είναι ο φόβος του θανάτου, τότε η σχέση του ανθρώπου ως μονάδα, αλλά και ως συνόλου , με τον Πλούτωνα, είναι ένα σημείο που θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
Έχω την γνώμη ότι το πέρασμα του Πλούτωνα από τον Σκορπιό και η επιστημονική συσχέτιση της πνευματικής μας φύσης με τις κυτταρικές εντολές, ήταν μία νίκη επί του φόβου του θανάτου ή αλλιώς, του άγνωστου που γίνεται γνωστό και εξηγήσιμο με επιστημονικό τρόπο. Όσο το άγνωστο χάνει έδαφος, τόσο ο φόβος μειώνεται και όσο ο φόβος μειώνεται, τόσο λιγοστεύει η ανάγκη της υπεραναπλήρωσης του Ποσειδώνα, δηλαδή της πίστης σε κάτι. Αδιάφορο αν αυτό λέγεται ορθόδοξη χριστιανική πίστη ή λατρεία προς τον σατανά. Εδώ το θέμα μας είναι η αστρολογία και όχι το ηθικό κήρυγμα.(όχι άλλο κάρβουνο!)
Όσα αναφέρονται στο άρθρο του Χρήστου, για μένα έχουν έναν ξεκάθαρα αστρολογικό προσανατολισμό και κρίνω πως κάποια σχόλια ήταν εντελώς ατυχεί, κυρίως επειδή επισύρουν τον κίνδυνο να φύγει κανείς από την ουσία του θέματος.
Για να ολοκληρώσω τον αστρολογικό μου συνειρμό, συνεχίζω με το πέρασμα του Πλούτωνα στον Τοξότη και την αναμενόμενη στροφή των ανθρώπων στην θρησκευτική αμφισβήτηση, κάτι που είναι μία λογική εξέλιξη μετά από το συθέμελο πλήγμα των θρησκειών, συνέπια της επιστημονικής εμβάθυνσης στην πεμπτουσία της δομικής μας αλήθειας, το DNA.
Και αφού με το πέρασμα του Πλούτωνα από τον Τοξότη, αμφισβητήθηκε κυρίως το σύστημα των θρησκειών αλλά και η ύπαρξη του ίδιου του θεού ως έννοια , είναι εύκολο να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και πόσο πιο εύκολο είναι να αμφισβητηθεί η έννοια της ανθρώπινης εξουσίας , αλλά και ότι μέχρι τώρα θεωρούσαμε τάξη πραγμάτων.
Για μένα ουσιώδες ερώτημα είναι να δούμε που και πως επενδύεται η δυναμική του Ποσειδώνα, τώρα που η θρησκευτικότητα και η πίστη έχει χάσει το έδαφος που κατείχε μέχρι τις μέρες μας, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.
Για όσους πιστεύουμε στην εγγενή ύπαρξη του πνευματικού εαυτού μας ως ανθρώπινο είδος και στις δομικές μας ιδιότητες, έτσι όπως αυτές περιγράφονται στο εν λόγω άρθρο, έχει ένα ενδιαφέρον να αναλογιστούμε από ποιο πνευματικό δρόμο βιώνουμε οι σύγχρονοι άνθρωποι τον Ποσειδώνα μας, αν δεχτούμε ότι –αντικειμενικά- ο θρησκευτικός δρόμος (ανεξαρτήτου θρησκείας) είναι εντελώς απαξιωμένος.
Κάποτε οι άνθρωποι άναβαν για τους φίλους τους ένα κερί. Τώρα τους βάζουν like. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά η δυνατότητα των ανθρώπων για πνευματική μέθεξη, δεν περιορίζεται σε θρησκείες και χημικές παρεμβάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να ίπτανται συνθέτοντας ένα μουσικό δημιούργημα ή χάνοντας -επί σκηνής- την επαφή με την πραγματικότητα, καθώς χορεύουν ερμηνεύοντας την Οντέτ στην Λίμνη των κύκνων.
Έχω την εντύπωση ότι ο κάθε άνθρωπος οδηγεί την ψυχή του προς τον πνευματικό της εαυτό, στον μοναδικό βαθμό και με τους μοναδικούς τρόπους που υπόσχεται η γονιδιακή του ταυτότητα. Η γονιδιακή μας ταυτότητα, είναι αστρολογικά ελέγξιμη;
Καλή συνέχεια.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.