- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 32
-
30-01-2007, 01:13 AM #11
Re: Αρνητικά συναισθήματα και η αντιμετώπισή τους.
Πιστεύω ότι έτσι είναι. Απλώς θα προσέθετα και την περίπτωση να "παίζεις" με το "πρόβλημα" ή την "ανασφάλεια'' που μπορεί να νιώθεις. Έχει διαφορά ο φόβος από τον πανικό. Πολλές φορές έχω "παίξει" με την ανασφάλειά μου και τα προβλήματά μου και δεν μου βγήκε σε κακό, απεναντίας τρομοκράτησα τον φόβο μου και το παιχνίδι μού βελτίωσε την ψυχολογική κατάσταση.
Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
30-01-2007, 10:44 AM #12
I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
30-01-2007, 11:54 AM #13
Κατ αρχην να ξεχωριζαμε λιγο τι εννοουμε αρνητικο συναισθημα. Διοτι καθε χαρακτηρισμενο ως αρνητικο συναισθημα, φοβος, θυμος, ζηλεια, πονος, μπορει να λειτουργησει με θετικο τροπο, αναλογως με τον βαθμο εντασης που το νιωθουμε. Αντιστοιχως, ακομη και τα θετικα συναισθηματα, μπορουν να λειτουργησουν με εναν αρνητικο τροπο.
Αναλογως λοιπον με το ποσο βαθια και εντονα νιωθουμε κατι, μπορουμε να το αντιμετωπισουμε δυναμικα ή οχι, να το αποβαλλουμε, συντομα ή οχι!
Οταν τα πραγματα ακολουθουν ενα δρομο στον οποιο δεν μπορουμε να επεμβουμε αποτελεσματικα -δηλ. συμφωνα με τις επιθυμιες μας- ειναι φυσικο να νιωθουμε απογοητευση.
Εδω υπεισερχεται και η ιδιοσυγκρασια του καθενος, ή με αλλα λογια, οι ροπες και οι τασεις που εχει ο καθενας μας απο την στιγμη που γεννιεται. Αρα το πως αντιμετωπιζει κανεις τα δυσκολα συναισθηματα ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση.:idea:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
30-01-2007, 01:30 PM #14
Originally Posted by diml
Καθε τι που θεωρουμε αδιεξοδο, ΟΤΑΝ καποια στιγμη θα το εχουμε ξεπερασει -γιατι σιγουρα αυτη η στιγμη ερχεται- συνεισφερει ως λιθαρακι στην πιο ανακουφιστικη συνειδητοποιηση της ζωης: ολα περνανε αργα η γρηγορα!
Κατι τελευταιο, γιατι μιλαμε πολυ για ισορροπια με ενα τροπο που εμενα μου θυμιζει απλως ακινησια.
Ισορροπημενο[ς] δεν ειναι αυτο που δεν υφισταται σκαμπανεβασματα, αμφιβολιες, απογοητευσεις.
Δεν ειναι αυτο[ς] που αρνειται να αισθανθει και θεωρει οτι μπορει να ζησει προτασοντας την λογικη/διανοητικη εκδοχη των πραγματων ως φαρμακο των παντων! Τελεια ισορροπημενος μπορει να ειναι μονο ενας νεκρος!
:worried:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
31-01-2007, 10:19 PM #15
Καλή μου panther, δεν εννοώ μόνο αυτό. Εννοώ επίσης, πως όσο και να προσπαθείς να διώξεις με χίλιους τρόπους απο το μυαλό σου, αυτό που χαρακτηρίζεις αρνητικό προαίσθημα, αρνητική σκέψη, όσο και να προσπαθείς να δείς θετικά και να στείλεις ή να λάβεις θετικά μηνύματα, κάτι παρουσιάζεται και μπλοκάρει όλη την θετική σου ενέργεια και την μεταμορφώνει είτε σε τέλμα, είτε σε γεγονός που σε καταρακώνει..
Και, καταλήγω τελικά πως, μάλλον δεν επαρκεί η θετική σκέψη για να σου συμβούν θετικά πράγματα...Βυθισμένες πάντα, μέσα στο πυθάρι της ψυχής, αλήθειες που πονάνε, όμορφα κρυμμένα μυστικά, σε ανελέητο Παράδεισο...
-
31-01-2007, 10:27 PM #16
Θα συμφωνήσω μαζί σου starfish και μάλιστα κουβεντιάζοντας απόψε με μια φίλη της εξήγησα το πόσο σημαντικό είναι τελικά να περνάμε απο τις διαδικασίες των συναισθημάτων.
Θεωρώ πως είναι ευλογία στον καθένα μας να μπορεί και να ανακαλύπτει τον εαυτό του, τα όριά του, μέσα απο τον τρόπο που συναισθάνεται.
Καταθέτοντας προσωπική εμπειρία, φτάνω τελικά στο σημείο να αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που μπορώ να χαίρομαι, να λυπάμαι, να θλίβομαι, να πονώ και να αποκτώ κάθε φορά την δύναμη και την γνώση για κάθετι που ζω και βιώνω ξεχωριστά.
Αισθάνομαι πληρότητα, αισθάνομαι κομμάτι ενός όλου που ίσως κάποιοι να μην καταφέρουν να αγγίξουν ποτέ...
Κι άς πονάω τούτη εδώ την στιγμούλα...Βυθισμένες πάντα, μέσα στο πυθάρι της ψυχής, αλήθειες που πονάνε, όμορφα κρυμμένα μυστικά, σε ανελέητο Παράδεισο...
-
01-02-2007, 03:02 AM #17
AAxxxx....
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
01-02-2007, 10:57 AM #18
-
01-02-2007, 11:00 AM #19
gia sa eimai poli nea gia edo
alla mou aresei i sizitisi sas,
ena exo na po
OLA EINAI EFIKTA
kai ta thetika kai ta arnitika
den einai anagki na ta skeftomaste kai na agxonomaste
dioti etsi kai allios tha ginoun,
den yparxei kanonas pou na leei oso kai na prospatheis tha to petyxeis,
Isos apo prosopiki empiria,to leo ayto
Ayta pou ithela poli den ta katafera (arnitikes skepsis, erotes, iremia,xrima)
Ayta pou den asxolithika poli,ta exo alla den me apasxoloun isos (filous,koinonikotita,agapi)
tora gia na apantiso kai stin diml "seize this day! not the day after tomorrow!"
kai go xronia prospatho na to katalabo kai na leitourgo me auto, alla prospatho, min analueis yperbolika auta pou se agxonoun,pare apopsis gi auta, kai des pos mporeis na tis xrisimopoiiseis gia na deis to thema sou kai apo mia alli optiki gonia, alla xoris sinaisthimata,,
gine gia ligo paratiritis stin zois sou
filika :bigsmile: d
-
01-02-2007, 11:25 AM #20
Ως προς το να γίνει κανείς παρατηρητής της ζωής του θα συμφωνήσω, αλλά γράφε σε παρακαλώ ελληνικά και όχι greeklish. Ταλαιπωρήθηκα να το διαβάσω.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.