s
Περί Ελεύθερης Βούλησης... - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 48
    Όνομα:
    Silia

Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Εγώ πάλι αυτήν την θεωρία της ελεύθερης βούλησης την βλέπω σαν μια καλοστημένη παράσταση από την οποία εκμεταλλεύονται αρκετοί αρκετά. Ενδεχομένως να ακούγεται "κάπως" αλλά χαρακτηρίζομαι από τη θεωρία ότι ότι είναι να συμβεί θα σύμβεί κ πως δεν μπορώ να παρέμβω στα γεγονότα που είναι να μου συμβούν. Δεν είναι παθητικότητα. Πάντα μάχομαι στη ζωή μου κ έχω κερδίσει πολλούς πολέμους κ με υψηλά κόστη. Aν υπήρχε η ελεύθερη βούληση, δεν θα υπήρχε, ούτε πείνα, ούτε δυστυχία στον κόσμο. Ελεύθερη βούληση είναι να θέλω να αλλάξω τη ροή των γεγονότων κατά κάποιον τρόπο. Ωραία... ξεκινώ κ εγώ να αλλάξω τη ροή των γεγονότων στη ζωή μου... Δευτέρα πρωί κάνω apply στη NASA για το πρόγραμμα Phoenix...
    may..

Όνομα:
    Silia

Quote Originally Posted by putamadre View Post
    Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
    Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζεται,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?
    Nομίζω ότι συμφωνούμε. Aν δεις κ τη δημοσίευσή μου δίνω ένα αντίστοιχο παράδειγμα με το δικό σου. K εμένα με κουράζουν οι αοριστολογίες.
    may..

3. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Quote Originally Posted by may View Post
    Εχω αρκετά να γράψω επί του θέματος αλλά περιμένω να ωριμάσει... :toung:

Θα πρότεινα πριν προχωρήσει περισσότερο το θέμα να δώσει κάποιος έναν ορισμό του τι είναι "Ελεύθερη Bούληση" τελικά κ μετά περνάμε στο αν υπάρχει ή όχι.. :bigsmile:
    Πως το αντιλαμβάμομαι θα σου πω..Δράση με γνόμωνα όχι τα πρέπει γιατί έτσι πρέπει...Δράση με γνόμωνα την αναζήτηση του μεγαλείου που ο καθένας κρύβει μέσα του..
    Δηλαδή αυτά που έγραψα στο "ευαισθησία"και ίσως ακούστηκε σαν συναισθηματικό παραλήρημα...Δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω..το θεωρώ αυτονόητο..
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Όνομα:
    Silia

Quote Originally Posted by εφη ταδε-ταδε εφη View Post
    Πως το αντιλαμβάμομαι θα σου πω..Δράση με γνόμωνα όχι τα πρέπει γιατί έτσι πρέπει...Δράση με γνόμωνα την αναζήτηση του μεγαλείου που ο καθένας κρύβει μέσα του..
    Δηλαδή αυτά που έγραψα στο "ευαισθησία"και ίσως ακούστηκε σαν συναισθηματικό παραλήρημα...Δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω..το θεωρώ αυτονόητο..
    Ποιο μεγαλείο;;; :blink: Που το ξέρεις ότι όλοι κρύβουμε ένα μεγαλείο;; Kαι γιατί να κρύβουμε όλοι ένα μεγαλείο μέσα μας;;

K στην τελική.... καμία σχέση αυτό που λες με το "ελεύθεση βούληση". O ορισμός της ελεύθερης βούλησης αναπτύχθηκε πολύ σωστά απο την κ. Σίμου.
    may..

5. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Quote Originally Posted by putamadre View Post
    Θα ζητησω κατ αρχας να με συγχωρεσετε γιατι δυσκολευομαι να σας παρακολουθησω,ολους σας,επειδηι τα βρισκω πολυ γενικα κι αοριστα ολα αυτα.Και δεν μπορω να μην ρωτησω,δηλαδη βγαζετε εξω τον παραγοντα κοινωνικες συνθηκες?
    Ενα μικρο κοριτσι που γεννιεται σε μια ισλαμικη κοινωνια και πρεπει να υποστει κλειτοριδεκτομη στα 8 με 10 του χρονια,με οτι συνεπαγεται αυτο (μεχρι και θανατο απο μολυνσεις),ενα μικρο παιδακι που δουλευει σε καθεστως σκλαβιας στα εργοστασια της κινας, τι νομιζετε,οτι πληρωνουν αμαρτιες καρμικες? Δεν καταλαβαινω ,πραγματικα.Και εμεις ,ποια ειναι η σταση μας εμας?Απλοι παρατηρητες που τα ερμηνευουμε με αυτην τη λογικη?
    Για να ανέβεις το βουνό κάνεις βήματα...το θέμα είναι να το βλέπεις...Θέλετε να μαζευτούμε όλοι και να πάμε σε εκείνα τα μέρη να τους πούμε την άποψή μας γι αυτό που κάνουν?Με όποιο κόστος?Προσωπικά είμαι...ποιός ψωνίζει από κινέζικα καταστήματα?Για να κοιταχτούμε λίγο...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

Όνομα:
    Silia

Για να ανέβεις το βουνό κάνεις βήματα...το θέμα είναι να το βλέπεις...Θέλετε να μαζευτούμε όλοι και να πάμε σε εκείνα τα μέρη να τους πούμε την άποψή μας γι αυτό που κάνουν?Με όποιο κόστος?Προσωπικά είμαι...ποιός ψωνίζει από κινέζικα καταστήματα?Για να κοιταχτούμε λίγο...
    εγώ πάντως όχι!! :bigsmile:
    may..

7. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου View Post
    Ως προς την τοποθέτησή μου, είναι η δύναμη να επιλέγεις τον δρόμο σου, να παλεύεις και να προχωράς σύμφωνα με τα όνειρά σου. Ακόμη και η κάθοδός μας έχει οριστεί με την σύμφωνη γνώμη της ψυχής. Δεν πιστεύω πως είμαστε "έρμαια" μίας κακής μοίρας, ή ενός άδικου Θεού...

Συντάσσομαι με αυτό που αναφέρει στα βιβλία του ο Μπαχ και έχω ως υπογραφή.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου
    Ευχαριστώ...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

8. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Ποιο μεγαλείο;;; :blink: Που το ξέρεις ότι όλοι κρύβουμε ένα μεγαλείο;; Kαι γιατί να κρύβουμε όλοι ένα μεγαλείο μέσα μας;;

K στην τελική.... καμία σχέση αυτό που λες με το "ελεύθεση βούληση". O ορισμός της ελεύθερης βούλησης αναπτύχθηκε πολύ σωστά απο την κ. Σίμου.
    Είμαι σίγουρη..η ψυχή είναι το μεγαλείο...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

Όνομα:
    Silia

Είμαι σίγουρη..η ψυχή είναι το μεγαλείο...
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν θέλουμε να μιλάμε για "μεγαλείο" τότε μιλάμε για τη ζωή την ίδια. Γιατί χωρίς ζωή δεν υπάρχει ψυχή.

K γιατί όλες οι ψυχές να είναι ένα "μεγαλείο";;
    may..

10. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Εγώ πάλι αυτήν την θεωρία της ελεύθερης βούλησης την βλέπω σαν μια καλοστημένη παράσταση από την οποία εκμεταλλεύονται αρκετοί αρκετά. Ενδεχομένως να ακούγεται "κάπως" αλλά χαρακτηρίζομαι από τη θεωρία ότι ότι είναι να συμβεί θα σύμβεί κ πως δεν μπορώ να παρέμβω στα γεγονότα που είναι να μου συμβούν. Δεν είναι παθητικότητα. Πάντα μάχομαι στη ζωή μου κ έχω κερδίσει πολλούς πολέμους κ με υψηλά κόστη. Aν υπήρχε η ελεύθερη βούληση, δεν θα υπήρχε, ούτε πείνα, ούτε δυστυχία στον κόσμο. Ελεύθερη βούληση είναι να θέλω να αλλάξω τη ροή των γεγονότων κατά κάποιον τρόπο. Ωραία... ξεκινώ κ εγώ να αλλάξω τη ροή των γεγονότων στη ζωή μου... Δευτέρα πρωί κάνω apply στη NASA για το πρόγραμμα Phoenix...
    Ποιοί εκμεταλλεύονται και τί?
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)