s
[Μεταφράσεις] Τι είναι η Εξελικτική - Ενεργειακή Αστρολογία - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 29
    Όνομα:
    Λίλιαν

Re: Τι είναι η Εξελικτική - Ενεργειακή Αστρολογία

Quote Originally Posted by zeta1987 View Post
    Και εγώ κάποτε πίστευα ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση όμως κάποια γεγονότα της ζωής μου,με έχουν διδάξει το αντίθετο.Έστω και αν κάποιοι θεωρούν όλα αυτά αηδίες,εγώ θέλω να μάθω το μονοπάτι της ζωής μου αλλά και το ποιά είμαι πραγματικά,ώστε να γίνω ακόμα καλύτερη.Βέβαια δημοκρατία έχουμε και όλες οι απόψεις δεκτές. Αλλά καποια πράγματα (για τους δύσπιστους λέω) δεν γίνονται τυχαία.Δεν σημαίνει ότι είμαστε μαριονέτες,γιατί αν κάποιος κάτσει και διαβάσει αναλυτικά το κείμενο θα καταλάβει ότι σε καμία περίπτωση το κάρμα σημαίνει 'Μαριονέτα".Όλα είναι θέμα ισσορροπίας και μέτρου.Το κάρμα είναι απλά το μονοπάτι της ζωής,τώρα το πως θα περπατήσουμε εμείς είναι θέμα ελεύθερης βούλησης.(κατα την γνώμη μου) Συγχαρητήρια για το άρθρο!
    Έχετε δίκιο, αγαπητή zeta1987, για όσους έχουν αποδεχτεί πως η ζωή δεν περιορίζεται στο εδώ και τώρα, αλλά βλέπουν πως είναι σήμερα ο κρίκος μίας αλυσίδας δράσης και αντίδρασης, τότε, πράγματι, έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Ξέρουμε πως ό,τι κάνουμε θα επιστρέψει κάποτε σε μας, όχι γιατί είμαστε μαριονέτες ενός Θεού κακού και τιμωρού, αλλά διότι εμείς χτίζουμε τα αυριανά μας βήματα. Ο νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, γνωστός ως Κάρμα σήμερα εν συντομία, υπήρχε στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, δεν είναι κάτι νέο, ή ξενόφερτο. Υπάρχει η ελευθερία να διαλέξουμε άλλο μέλλον κι άλλο παρελθόν, όταν μέσα από την αυτογνωσία, γίνουμε απλά....καλύτεροι!

Σας εύχομαι καλές αναζητήσεις και καλή εξέλιξη

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Αυτες οι θεωριες εχουν καποιο βαθμο επικυνδινοτητας παντως κι αυτο ειναι ντεφακτο. Οποιος υποφερει σ αυτη τη ζωη σημαινει οτι στην προηγουμενη του ηταν σκαρτος αρα παιρνει οτι του αξιζει, μεταξυ αλλων υποστηριζει και αυτο κι αυτο απο μονο του ειναι καπως επικινδυνο στη διαχειρηση του...Ανεξαρτητα αν ειναι αληθες ή οχι που στη τελικη σιγουροι δε μπορουμε να ημαστε ουτε για το ενα ουτε για το αλλο
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Βασίλης

Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχει κανείς και κάτι αν το αναλύσει υπερβολικά. Γενικά έχουμε την τάση να ισχυριζόμαστε ότι είτε υπάρχει ελεύθερη βούληση, είτε υπάρχει ο νόμος του Κάρμα. Ωστόσο η σχέση μεταξύ των δύο δεν είναι διαζευκτική. Όταν κανείς κολυμπά μες στη θάλασσα, έχει προφανώς την ελεύθερη βούληση να διαλέξει προς τα πού θα κατευθυνθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κύματα και ρεύματα που τον παρασέρνουν από δω κι από κει. Στην πραγματικότητα κανείς μας δεν είναι 100% ελεύθερος αλλά και κανείς μας δεν είναι υποχείριο της μοίρας. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Νομίζω ότι για να κρίνει κανείς αυτά τα άρθρα θα πρέπει κι ο ίδιος να πιστεύει σε κάποιες αρχές, π.χ. μετενσάρκωση, κάρμα, κλπ. Για κάποιον που πιστεύει ότι η ζωή τελειώνει εδώ και δεν υπάρχει τίποτα παραπέρα, δε νομίζω ότι τέτοια άρθρα μπορεί να γίνουν ποτέ κατανοητά. Είναι σα να προσπαθείς να πείσεις ένα υλιστή αστρονόμο ότι ισχύει η αστρολογία. Χάνεις τον καιρό σου.

Μία παρατήρηση για τη λέξη φασισμός ωστόσο. Καλό είναι να αποφεύγουμε τόσο βαριές εκφράσεις για πράγματα που δεν ξέρουμε και δεν έχουμε δοκιμάσει. Στο τέλος τέλος είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι νομίζει. Κι εγώ θεωρώ μεταξύ μας φασισμό να μου κλείνουν το δρόμο για να πάω στη δουλειά μου επειδή θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις βάσεις του θανάτου. Τι να κάνουμε όμως; Το ανέχομαι. Δημοκρατία έχουμε και επιτρέπεται καθένας να λέει την άποψη του.

Φιλικά,

ΒΠ
    Μια πρώτη παρατήρηση αναφορικά ως προς το το σημαίνει η ζωή για τον καθένα: Εάν η αξία απέναντι στη ζωή, την ομορφιά και τη σημασία της κρίνεται από το τι πιστεύει ή τι ΔΕΝ πιστεύει κανείς για το πώς τελειώνει, τότε μάλλον τα πράγματα, εκτός από στενοκέφαλα, αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα.

Μια δεύτερη παρατήρηση: Η έννοια της λέξης "φασισμός" στη δημοσίευσή μου δεν είχε καθόλου να κάνει με το δικαίωμα ή όχι του κυρίου να εκφράζει τις απόψεις του. Καθόλου. Έχει κάθε δικαίωμα όπως και κάθε άλλος άνθρωπος.
    Ο φασισμός έχει να κάνει με τον πυρήνα αυτής της ιδέας που εκφράζει, της τόσο επικίνδυνης κοινωνικά.

Α, και να μην το ξεχάσω: Αν σας ενοχλήσουν άλλη φορά διαδηλωτές να πάτε στη δουλειά σας, στρίψτε κι εσείς από άλλο δρόμο...
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Καταρχην το αν υπαρχει μοιρα ή οχι δεν ειναι απαραιτητο να συνδεεται με το καρμα σων και καλα ετσι δεν ειναι? Εγω το θεμα με τη μοιρα το βλεπω καπως ετσι οτι δηλαδη υπαρχει μοιρα αλλα πολλες φορες προσαρμοζεται στα δικα μας βηματα ή μας αφηνει να επιλεξουμε διαφορετικα μονοπατια για να φτασουμε ομως τελικα εκει που ηταν γραφτο να φτασουμε, το πλαισιο ισως ειναι ευμεταβλητο το αποτελεσμα ομως δυσκολα....

τωρα το θεμα με το καρμα δε ξερω δεν εχω αποφασισει μεσα μου ακριβως, μπορει να εχει την αληθεια του δινω πολλες πιθανοτητες αλλα και μονο οτι ειναι καπως επικινδυνο ως προς τη διαχειρηση του δε ξερω αν θα μου αρεσε να παρει διαστασεις

Όνομα:
    Βασίλης

Μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλά αισθάνομαι ότι με τη συζήτηση κανείς σε αυτά τα θέματα αρχίζει κάποια στιγμή και χάνεται. Είναι δύσκολο να καταλήξεις κάπου για τέτοια θέματα απλά συζητώντας. Αυτά τα θέματα είναι πολύ προσωπικά και αφορούν την υπαρξιακή τοποθέτηση του κάθε ανθρώπου.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by zeta1987 View Post
    Και εγώ κάποτε πίστευα ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση όμως κάποια γεγονότα της ζωής μου,με έχουν διδάξει το αντίθετο.Έστω και αν κάποιοι θεωρούν όλα αυτά αηδίες,εγώ θέλω να μάθω το μονοπάτι της ζωής μου αλλά και το ποιά είμαι πραγματικά,ώστε να γίνω ακόμα καλύτερη.Βέβαια δημοκρατία έχουμε και όλες οι απόψεις δεκτές. Αλλά καποια πράγματα (για τους δύσπιστους λέω) δεν γίνονται τυχαία.Δεν σημαίνει ότι είμαστε μαριονέτες,γιατί αν κάποιος κάτσει και διαβάσει αναλυτικά το κείμενο θα καταλάβει ότι σε καμία περίπτωση το κάρμα σημαίνει 'Μαριονέτα".Όλα είναι θέμα ισσορροπίας και μέτρου.Το κάρμα είναι απλά το μονοπάτι της ζωής,τώρα το πως θα περπατήσουμε εμείς είναι θέμα ελεύθερης βούλησης.(κατα την γνώμη μου) Συγχαρητήρια για το άρθρο!
    Το τι έχει διδάξει η πείρα στον καθένα, σαφώς και είναι θέμα προσωπικής αξιολόγησης. Όπως επίσης το τι επιλέγει ο καθένας. Εσύ για παράδειγμα θέλεις να δέχεσαι πως υπάρχει το μονοπάτι σου και θέλεις να το μάθεις, εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένα προδιαγεγραμμένο μονοπάτι για μένα και ότι κάνω, θα το φτιάξω, είτε μόνη μου είτε μαζί με άλλους. Στη βάση αυτή, φυσικά και δεν δέχομαι πως τα πράγματα γίνονται "τυχαία". Υπάρχουν σαφείς αιτίες για ότι γίνεται. Αλλά οι αιτίες αυτές δεν έχουν να κάνουν με σαφείς εντολές από το υπερπέραν. Καλό θα είναι να μη συνδέεις όποιον "δύσπιστο" απορρίπτει τις άνωθεν εντολές, με κάποιον που θεωρεί πως τα πράγματα γίνονται "τυχαία".
    Συνεπώς, για να μιλήσω με δική σου φρασεολογία, σχετικά ως προς το Κάρμα, εγώ ανήκω στους "δύσπιστους" κι εσύ στους "εύπιστους". ¨

Επειδή όμως αναφέρθηκες σε ενδελεχή ανάγνωση του κειμένου, και πιστεύω πως την έχω κάνει σε μεγάλο βαθμό, διαφωνώ κάθετα μαζί σου ως προς τι σημαίνει μαριονέττα. Είναι πεντακάθαρο πως αυτή είναι η όλη βάση του πράγματος. Η Ψυχή κρίνει, αποφασίζει, επιλέγει αποστολή και ενσάρκωση βάσει άνωθεν εντολών και αυτό ήταν. Η ενσάρκωση, δεν έχει και μεγάλη ιδέα, άντε να πάρει λίγη πρέφα αν είναι "εξελιγμένο" άτομο βάσει καλού ωροσκοπίου ή έχει καλές όψεις με τον Βόρειο Δεσμό. Αλλιώς, σκούρα τα πράγματα.

Εκτός αν έχεις να μου εξηγήσεις κάπως διαφορετικά τη σχέση μεταξύ Ψυχής και μεμονωμένης ενσάρκωσης.

Επίσης, μπορείς να κάνεις λίγο πιο σαφές τι εννοείς σχετικά με τα περί μονοπατιού απλώς και του πως θα το περπατήσεις; Αν δηλαδή το "κάρμα" ενός ανθρώπου είναι να ζει στη μαύρη φτώχεια μια ζωή, τι πιθανότητες έχει να το "περπατήσει"¨αλλιώς;

Νομίζω πως μάλλον δεν έχουμε καταλάβει καλά τι σημαίνει "Κάρμα"...
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Βασίλης

Είναι λίγο δύσκολες οι έννοιες αυτές, το ξαναλέω. Μπαίνουμε σε θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την αστρολογία, αλλά με μεταφυσικά θέματα. Η σχέση της Ψυχής με τη συγκεκριμένη ενσάρκωση είναι θέμα που έχουν πιάσει όλες οι θρησκείες, οι φιλοσοφίες, οι μεταφυσικοί και τόσοι άλλοι. Δεν είναι εύκολο να το λύσουμε εμείς τώρα.

Αν θέλετε τη δική μου προσωπική άποψη η γενική ιδέα για τη λεγόμενη σωτηρία της ψυχής έχει να κάνει με αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες στα μυστήρια τους. Όταν κανείς πεθαίνει βρίσκεται μπροστά σε δύο λίμνες. Η μία είναι η Λήθη και η άλλη τη Μνημοσύνη. Αν κανείς στην τρέχουσα ενσάρκωση έχει δουλέψει με τον εαυτό του σωστά, υποτίθεται ότι έχει και τη δύναμη τη συγκεκριμένη στιγμή να επιλέξει τη Μνημοσύνη. Έτσι συνεχίζει την πορεία του στις επόμενες ζωές ή σε υποτιθέμενες ανώτερες σφαίρες, ενθυμούμενος της εμπειρίες που απέκτησε στην τρέχουσα ζωή. Διαφορετικά, επιλέγει τη Λήθη, βυθίζεται σε νέα ενσάρκωση, χωρίς όμως να θυμάται τίποτα από πριν (στην ουσία ξαναρχίζει από την αρχή).

Αυτά όμως όπως σας έγραψα και πριν είναι πολύ προσωπικά πράγματα και άπτονται των πιστεύω του καθενός μας. Δεν είναι εύκολο να πείσει κανείς τον άλλο ούτε για το δίκιο ούτε για το άδικο της άποψης του.

Αυτο που αναφερεις Βασιλη εχει ενδιαφερον και το κανει και λιγοτερο επικινδυνο το ολο θεμα

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)