- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 93
-
29-03-2009, 11:40 PM #11
Re: Ελάτε να ανακαλύψουμε το 10ο πλανήτη...
καλησπερα.
θεωρω οτι θα ηταν πιο σωφρον για την ερμηνεια της Εριδος να διναμε περισσοτερο βαση σε κοσμικα γεγονοτα ευρυτερης εκτασης παρα στα ατομικα γεγονοτα μεμονομενων προσωπων. Ειναι συνηθισμενη τεχνικη των αστρολογων να αντλουν στοιχεια για την προσωπικοτητα των νεοανακαλυφθεντων πλανητων απο τα γεγονοτα που συνεβησαν στον κοσμο μας την εποχη της ανακαλυψης τους (πχ κινηματα επαναστασεων σε διαφορα σημεια του πλανητη την εποχη ανακαλυψης του Ουρανου). Επισης παιρνουμε πληροφοριες απο τις διελευσεις τους στα ζωδια και απο τις μειζονος σημασιας συνοδους με αλλους πλανητες. Φυσικα σημαντικες πληροφοριες δινει και η ονοματοδοσια του πλανητη οπως και η μυθολογια...
Με μια πρωτη ματια παρατηρω οτι το περασμα της Εριδος στο ζωδιο του Κριου τη δεκαετια του 20 σηματοδοτησε το ξεσπασμα των δυο παγκοσμιων πολεμων κατι που συμφωνει τοσο με το πνευμα του κριου οσο και με την ονομασια του πλανητη!... Αυτα προς το παρον...
-
30-03-2009, 12:24 AM #12
Αγαπητέ Jupiterius
Εκτιμώ ότι κάθε προσέγγιση έιναι χρήσιμη. Συμπεράσματα για τη λειτουργικότητα του Πλούτωνα προέκυψαν τόσο από την "κοσμική" του επίδραση, όσο και από τη θέση του στα ωροσκόπια.
Συμφωνώ για τη συγχρονικότητα της ανακάλυψης του πλανήτη με γεγονότα που συνδέονται με τη δράση του. Υπ' αυτήν την έννοια, τι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ως χαρακτηριστικό των αρχών του 21ου αιώνα; Την αυξημένη ανησυχία για θέματα περιβάλλοντος, την 11η Σεπτεμβρίου, την "Κατρίνα" η το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό; Να ένα καλό ερώτημα...
Από την άλλη, συγχώρεσε με αλλά η αναφορά σου στο θέμα των πολέμων δεν είναι ακριβής.
Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου.Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 03:03 AM #13
Ο πλανήτης κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο μου που βρίσκεται στις 13 25' του Κριού.Ο
1ος οίκος μου είναι κενός.Αν και δεν ξέρω τις ιδιότητες που θα μπορούσε να προσθέσει ο πλανήτης θεωρώ πως δεν μου προσθέτει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.Ο Κριός από ότι μου λένε και οι γύρω μου δεν γίνεται πολύ φανερός (μάλλον λόγω της θέσης του ¶ρη,12ο και Ιχθείς) και δεν θα με χαρακτήριζα καθόλου μαχητικό και φιλοπόλεμο τύπο ανθρώπου.Υπάρχουν φορές βέβαια που θυμώνω εύκολα..ίσως να βάζει το χεράκι της η Έριδα εκεί..
Καλή συνέχεια στην έρευνά σας, ίσως στην πορεία μπορέσω να βοηθήσω πιο πολύ.''Ζητώ τα θρύμματα κι έχω το ακέραιο΄ ποθώ τα χιλιάδες κομμάτια κι έχω το όλο΄ ανιχνεύω το πολλαπλό κι έχω το ένα.''
Γιάννης Ευσταθιάδης
-
30-03-2009, 06:33 AM #14
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας και τα ενδιαφεροντα σχολια.
Οσον αφορα το θεμα των παγκοσμιων πολεμων, νομιζω οτι τα γεγονοτα αυτα συναδουν τοσο με το πνευμα του κριου οσο και της εριδος και χρονικα εντασσονται στην περιοδο που ο πλανητης περνουσε στο ζωδιο του πολεμου. Δεν καταλαβαινω που ακριβως δεν συμφωνειτε με τα παραπανω.
Αλλωστε και το κλιμα του Ψυχρου Πολεμου μεταξυ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ που διηρκησε για δεκαετιες (οσο η Ερις διελαυνε τον κριο) και χωρισε τον πλανητη σε δυο μπλοκ θυμιζει εντονα το μυθολογικο μηλο της εριδος που ειχε χωρισει τους ολυμπιους θεους σε διαφορετικα στρατοπεδα με αφορμη την κοντρα Αθηνας - Αφροδιτης - Ηρας.
Ονοματοδοσια
Οπως αναφερεται στη wikipedia τελικως επελεγη το ονομα εριδα για το νεο πλανητη και το ονομα δυσνομια για τον δορυφορο του λογω της διχογνωμιας που επικρατουσε μεταξυ των αστρολογων για το αν προκειται για πλανητη ή αστεροειδη. Μαλιστα θυμαμαι οτι ακομα και τον πλουτωνα ειχαν παρει τα σκαγια και καποιοι θεωρουσαν οτι ακομη και αυτος αδικα ονομαζεται πλανητης...
Εποχη της ανακαλυψης-Συγχρονικοτητα
Οσο για την εποχη που ανακαλυφθηκε ο νεος πλανητης νομιζω οτι ειναι μαλλον νωρις να κανουμε καποιες εκτιμησεις. Θα επρεπε να εξετασουμε μια μακρα περιοδο 10 με 15 χρονια πριν και μετα το 2005 (ετος ανακαλυψης του πλανητη) για να μπορεσουμε να βγαλουμε καποια ασφαλη συμπερασματα. Σιγουρα πρεπει να λαβουμε υποψη την 11η Σεπτεμβριου, την τρομοκρατια, τον φονταμενταλισμο, αλλα και πριν απο αυτα την διαλυση της ΕΣΣΔ, την παντοκρατορια και πολεμολαγνεια των ΗΠΑ, τη Νεα Ταξη Πραγματων κλπ. Βεβαια πολλα απο αυτα ανηκουν στα χωραφια της επιρροης του Πλουτωνα και γι αυτο ας ειμαστε προσεκτικοι για να αποδιδουμε τα του καισαρος τω καισαρι.....
Ωροσκοπιο ανακαλυψης
Η φωτογραφιση του σωματος εγινε αρχικα στις 21 οκτ 2003 ομως η τελικη διαπιστωση του ως πλανητοειδους εγινε στις 5 ιαν 2006. Την ημερα εκεινη ειχαμε τριπλη συνοδο Πλουτωνα-Ερμη-Αφροδιτης στον Τοξοτη. Αυτο το αστρολογικο γεγονος κατα τη γνωμη μου λεει πολλα για την φυση του πλανητη. Καταρχην εχουμε μια ανακαληψη (ερμης) της φυσεως του πλουτωνα (καταστροφικος) και θυληκης φυσεως (αφροδιτη) στο απωτερο και μακρινο διαστημα (τοξοτης). Δεν ειναι αστοχο που ο νεος πλανητης πηρε ονομα γυναικειας θεοτητας και μαλιστα τοσο υποχθονιας οσο και ο πλουτωνας.
Επισης παρατηρηστε οτι στο ωροσκοπιο της πρωτης φωτογραφησης του πλανητη (21 οκτ 2003) οσο και στο ωροσκοπιο της ανακαλυψης του (5 ιαν 2006) τα φωτα (ηλιος - σεληνη) βρισκονται στο τελος του Ζυγου....Να μια πρωτη ενδειξη για τα χωραφια που οριζει ο πλανητης αυτος.....
Επισης το τμημα αυτο του ζωδιακου ονομαζεται κεκαυμενη ζωνη (αφορα ιδιως το τμημα 25 ζυγ-6 σκ) και θεωρειται για τα φωτα στην ωριαια και παραδοσιακη αστρολογια ως εξαιρετικα κακοτυχη και βιαη επιρροη...
Πρωτες ενδειξεις της χροιας του
Παντως απ ο,τι φαινεται ο νεος Πλανητης φερει αρνητικο και δυσμενες στιγμα. Βεβαια ουδεν κακο αμιγες καλου. Μεσα απο την ανακατωσουρα που εφερε στην αστρονομικη κοινοτητα σχετικα με το αν προκειται για πλανητη η οχι, δωθηκε για πρωτη φορα μια επισημη νεα και βελτιωμενη θεωρηση για τον ορισμο της εννοιας πλανητης στο διεθνες αστρονομικο συνεδριο του Αυγ 2006, καθως και ο καθορισμος της νεας αστρονομικης εννοιας "πλανητης-νανος" (στους οποιους συγκαταλεγονται πλεον ο πρωην πλανητης πλουτωνας, ο πρωην αστεροειδης δημητρα, η ερις και αλλα δυο σωματα). Παντα μεσα απο το Χαος τελικα γεννιεται μια νεα Ταξη. Τελος ας σκεφτουμε οτι μυθολογικα η Ερις ηταν αδελφη του Αρη και παιδια της ηταν ο Πόνος, Λήθη, Λοιμός, Όρκος, ¶τη, Μάχες, Φόνος, Δυσνομία....
Προδρομος μιας νεας Κοσμοθεωριας;
Ψαχνοντας στο ινερνετ και τη wikipedia στο λημμα ερις/eris διαπιστωσα οτι αυτη συμβολιζει μια νεα θεωρηση του κοσμου μας σε επιπεδο φυσικης, φιλοσοφιας, πολιτικης ακομα και θρησκειας!
Η Ερις συμβολιζει τις δυναμεις του χαους και της δυσαρμονιας.
Επιστημονικα παραπεμπει στη θεωρια του χαους για την οποια ουκ ολιγα εχουν γραφτει.
Φιλοσοφικα και μεταφυσικα συμβολιζει αυτο που λαικα ονομαζουμε νομο του Μερφυ: οταν κατι μπορει να παει κοντρα στις επιδιωξεις μας, θα παει κατα πασα πιθανοτητα. Στο συμπαν κυριαρχει το χαος και η ανατροπη. Η εννοια περι ταξης και περι ορθοτητος ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα και αν κοιταξουμε παντου στη φυση και στο συμπαν με ανοιχτο μυαλο θα δουμε οτι αυτες απλως δεν υφιστανται! Υπαρχει μονο το χαος στο οποιο υπαρχει τελειοτητα. Για παραδειγμα, το γεωμετρικο σχημα του τετραγωνου που συμβολιζει και συμπυκνωνει την εννοια της Λογικης και της Ταξης δεν υπαρχει πουθενα στο συμπαν απο μονο του αυτοφυες. Το σχημα του τετραγωνου ειναι ενα καθαρα δημιουργημα του ανθρωπινου νου και οχι του θεικου. Στο συμπαν τριγυρω μας παντου - απο το σχημα των νεφων, των ορεινων ογκων, των φυλλωματων μεχρι το σχημα ή τη διαταξη των γαλαξιων - κυριαρχει το ασυμμετρο, το αλλοκοτο και το ακανονιστο. Ενας ειναι ο κανονας, οτι δεν υπαρχει κανονας!
Πολιτικα ολα αυτα εκφραζονται μεσα απο κινηματα αναρχισμου.
Θρησκευτικα η Ερις ειναι η νεα θεοτητα (ή ο αντι-χριστος οπως θα ελεγαν οι χριστιανοι) που "λατρευεται" απο τη νεα φιλοσοφικη αιρεση Discordianism που εμφανιστηκε στη δεκαετια του 50 και πρεσβευει οτι εν αρχη ην το χαος και οτι αυτο και μονο υπαρχει τελικα. Η ταξη ειναι μια ψευδαισθηση του νου, ενας διακαης ποθος του ανθρωπου για το πως θα επρεπε να ηταν στημενα τα πραγματα. Ομως το συμπαν και η φυση με τις ανατροπες της τον διαψευδουν συνεχως. Η αντιληψη αυτη ερχεται σε πληρη συγκρουση με τις κατεστημενες θρησκειες που εξιδανικευουν την αρμονια, την ταξη και τους κανονες.
Εξω απο την εκλειπτικη...
Τελος, θα ηθελα να εκφρασω καποιες επιφυλαξεις μου... Η τροχια της Εριδος εχει ιδιαιτερα μεγαλη αποκλιση στις 44 μοιρες τη στιγμη που τα ορια της εκλειπτικης απ οσο θυμαμαι ειναι συν πλην 23,5 μοιρες. Με αλλα λογια ο πλανητης αυτος οπως και αλλοι πλανητες νανοι βρισκεται εκτος της εκλειπτικης η οποια αστρολογικα συμβολιζει την υπαρξη και τη συνειδητοτητα. Οποτε και αναρωτιεμαι μηπως -λεω μηπως- σωματα που βρισκονται εκτος εκλειπτικης δεν πρεπει να λαμβανονται υποψη ως κειμενα εκτος συνειδητοτητας; Αυτο το ερωτημα μαλλον θα παρει πολυ καιρο για να απαντηθει στην πραξη....
-
30-03-2009, 10:37 AM #15
Αγαπητή Skytree
Η γωνιακή θέση της Έριδας στο ωροσκόπιο σας μπορεί να κρύβει ενδιαφέρουσες πτυχές και ίσως αξίζει να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο μαζί της. Κατανοώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπιστεί η δράση ενός πλανήτη, που ...δεν ξέρουμε τι κάνει. Ωστόσο στην περίπτωση σας έίναι βέβαιο ότι εκτός από το χαρακτήρα, χρωματίζει και τις σχέσεις σας. Ακόμη, μια εφαρμογή της θεωρίας των κυβερνητών θα μπορούσε να ρίξει κάποιο φως. Από που "έρχεται" η Έρις; Τίνος οίκου-και κατ επέκταση, τίνος ζωδίου-είναι κυβερνήτρια; Γιατί κάποιο από τα θέματα αυτού του οίκου είναι βέβαιο ότι σας χαρακτηρίζει. Για παράδειγμα, άτομα, που στο χάρτη τους δεν έχουν κανέναν πλανήτη στον Τοξότη η στον άξονα 3ου-9ου, μπορεί να ταξιδεύουν ...ανελλιπώς, όταν στο γενέθλιο χάρτη τους ο κυβερνήτης του 9ου βρίσκεται στον 1ο οίκο.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχήΗ εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 01:04 PM #16
Αγαπητέ Jupiterius
Χαίρομαι πραγματικά, που ανταποκρίθηκες με τέτοια ζέση στους προβληματισμούς για τη φύση της Έριδας. Οι πληροφορίες, που παραθέτεις εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του νέου πλανήτη. Και ανεξάρτητα με τις επί μέρους διαφωνίες, που μπορεί να έχω σε κάποιες από τις τοποθετήσεις σου, εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια σου.
Καλό είναι, όμως να μην ξεφύγουμε από το θέμα και να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες, που είναι μεν ενδιαφέρουσες αλλά εμπίπτουν στη σφαίρα της αστρολογικής ...φιλολογίας. Σε αυτήν την έρευνα ας μείνουμε προσανατολισμένοι κυρίως στα γεγονότα, είτε σε προσωπικό, είτε σε "κοσμικό" επίπεδο. Και όσον αφορά τον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι σκόπιμο να μην εξετάζουμε μόνο την πολεμική του Ιστορία αλλά και τις κατακτήσεις του πνεύματος.
Μια "πρόχειρη" ματιά στις προηγούμενες περιόδους, που η Έρις ήταν στον Κριό (870-990 και 1390-1520), αφήνει πολλά ερωτήματα σε σχέση με την πιθανή εμπλοκή της σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Η Ιταλική Αναγέννηση και, νωρίτερα, τα γόνιμα χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας στο Βυζάντιο, χαρακτηρίστηκαν από την αναβίωση του "Ελληνικού πνεύματος", κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο...Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 01:06 PM #17
Η Έριδα βρίσκεται στο 6ο σπίτι μου και σε τρίγωνο με την σύνοδο Σελήνης/Δία που έχω στον Τοξότη και στο 2ο σπίτι. Έριδες στον χώρο της εργασίας μου δεν έχω, ίσως γιατί η θέση μου είναι η ανώτερη ιεραρχικά. Όμως η βασική φιλοσοφία που προωθώ τόσο ανάμεσα στο προσωπικό όσο και ανάμεσα στο προσωπικό και τους φορείς εμπλέκονται με την εργασία μου είναι η συνεργασία. Αυτό δεν ξέρω αν συνάδει με την φύση της Έριδας. Ούτε ο υγιής ανταγωνισμός (φύση των τριγώνων) δεν ταιριάζει με την φύση της εργασίας μου.
Τώρα, αν η Έριδα μου δίνει μαχητικότητα στον τομέα της εργασίας (και υγείας/διατροφής, καθημερινότητας κ.λπ.) αυτό δεν θα μπορούσα να το διακρίνω γιατί έχω ήδη σύνοδο Ήλιου/¶ρη και είμαι αρκετά μαχητική γενικά στην ζωή μου.
Δεν μπορώ να διακρίνω "κάτι" στην λειτουργία του 6ου οίκου μου με την Έριδα εκεί που να μην φαίνεται ήδη από τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη μου.
-
30-03-2009, 01:21 PM #18
Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 02:00 PM #19
Γιάννη μου,
δεν μπορούμε να αποδώσουμε σε μια πλανητική θέση, ιδιαίτερα όταν αυτή διαρκεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο, ό,τι συμβαίνει παγκόσμια. Κάθε μεγάλη περίοδος συνήθως έχει και θετικά και αρνητικά γεγονότα. Π.χ. ενώ είχαμε την γόνιμη πνευματικά δημιουργία της Μακεδονικής δυναστείας ταυτόχρονα το Βυζάντιο πολεμούσε με ¶ραβες, Σαρακηνούς και Βούλγαρους.
Είναι κοινή πρακτική στην αστρολογία να συνδυάζουμε το όνομα και την μυθολογία ενός πλανήτη με τις ιδιότητές του. Προτείνω να εξετάσουμε αρχικά αν και η Έρις "δικαιώνει" κι αυτή το όνομά της και τους μύθους γύρω από αυτήν και στην πορεία να δούμε αν μπορούν να της αποδοθούν και/ή άλλες ιδιότητες. Αν το φάσμα της έρευνας παραμείνει τόσο ευρύ ίσως να μην μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Από την μέχρι τώρα έρευνά σου έχεις ενδείξεις ότι η Έρις μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά από τα μυθολογικά χαρακτηριστικά της;
-
30-03-2009, 02:23 PM #20
εχω την Ερις στο 6ο συνοδο με Δια και τριγωνο με ηλιο στον τοξοτη 2ο
επισης η Ερις κανει εξαγωνο με σεληνη στον 8ο δυδυμους
αυτες να υποθεσουμε ειναι καλες οψεις με την εριδα;
μηπως μου εδωσε μια νευρικοτητα στιην καθημερινοτητα μου εναν αναβρασμο σε σχεση
με τον 2ο , 8ο και εκανα λαθη ;οικονομικα...νομικα....
επισης κανει οψεις με 11ο ουρανο ,πλουτωνα[παρθενο]
να πω και κατι ακομα ισως ειναι και χαζομαρα ...
ηλιος ,Διας,σεληνη ,ουρανος ερις ειναι στην 9η μοιρα περιπου ολα ,
ειναι μοιρα τοξοτη εχω διαβασει [λογω 9 ζωδιο ]τα νομικα προβληματα ;
φιλικα Δεσποινα κουκι:bigsmile:Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.