- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 58
Thread: Η προοδος της ψυχής
-
02-01-2009, 10:50 PM #11
Re: Η προοδος της ψυχής
Προς το μέλος Δείμων,
δεν είχα καμία απολύτως διάθεση να ασχοληθώ ξανά, μετά την λογοκριτική κοπτοραπτική στο θέμα με τις γιορτές. Αλλά από τη στιγμή που αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα και μου κάνεις και υποδείξεις μελέτης σχετικά με το πρεσβεύει το δείνα ή το τάδε θρησκευτικό δόγμα, με αναγκάζεις να σου απαντήσω προσωπικά.
Κατ'αρχήν, επέτρεψέ μου να αναρωτηθώ πρώτον, αν εσύ έχεις μελετήσει τα όσα επικαλείσαι. Δεύτερον, κάνε μου τη χάρη και επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από σένα τι έχω μελετήσει σχετικά με τη φιλοσοφία και μάλιστα συνολικότερα, και όχι αποσπασματικά, όπως μου προτείνεις και που ενδεχομένως ήταν ο δικός σου τρόπος μελέτης ως τώρα. Από τη μεριά μου λοιπόν κι εγώ σε καλώ να μελετήσεις λίγο συνολικότερα και σε περισσότερο βάθος τα πράγματα.
Σχετικά τώρα με την καυστικότητα και τη σχέση της με τις κρίσεις, θα δεχόμουν την όποια παρατήρηση, αν η κρίση δεν συνοδευόταν από επιχειρήματα. Και επί αυτών προτιμώ να μου απαντήσεις και όχι με υπεκφυγές του τύπου "αν δεν τις δέχεσαι μην τις κρίνεις". Αιτιολογώ επακριβώς το γιατί δεν τις δέχομαι, εν αντιθέσει με σένα.
Και μην μπερδεύεις την άγνοια του μεμονωμένου ανθρώπου με την γνώση του ανθρώπινου γένους συνολικά. Σου το έχω επισημάνει ξανά, αν θυμάμαι καλά.
Επίσης, η καυστικότητα φυσικά δεν αφορούσε το μέλος toniats. Και η ίδια νομίζω το αντιλήφθηκε πάρα πολύ καλά. Και για να πω την αλήθεια, βρίσκω την τοποθέτηση που έκανε απέναντι στα λεγόμενά μου, ίσως την πιο σοβαρή και επί κάποιας ουσίας από όποιον άλλο ιδεαλιστή εδώ μέσα.
Και σχετικά με το ποιος είναι καυστικός και ποιος όχι, ειλικρινά, κρίνω καυστικότατο και προκλητικότατο το να ισχυρίζεται κανείς πως οι αναφορές στον πόλεμο της Παλαιστίνης σε ένα θέμα για τις γιορτές ήτανε "εκτός θέματος".
Προς Toniats,
το τι είναι ο κόσμος, προφανώς και δεν είμαι σε θέση να σου το απαντήσω. Όμως ως πρώτο βήμα στο να μάθουμε τι είναι, νομίζω πως καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε σιγά - σιγά, ως σύνολο ανθρωπότητας και όχι ως μεμονωμένα άτομα το καθένα στη χρονική συγκυρία στην οποία ζει, τι δεν είναι ο κόσμος.
Καλώς ή κακώς για την κατάσταση της ανθρωπότητας φταίει ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί. Από εκεί και πέρα, κάποιες ιδέες ευνοούν τον αγώνα για ενα καλύτερο αύριο για όλους και κάποιες άλλες όχι. Θα σου έλεγα περισσότερα επ' αυτού, ωστόσο χρειάζεται να αναφερθούμε σε βασικά φιλοσοφικά ζητήματα και από ότι είδα ξεκινήσατε μια τέτοια ανταλλαγή απόψεων με την αδερφή μου σε άλλο θέμα, επομένως εδώ περιττεύει.
Όσο για την επισήμανση σχετικά με τους τσιγγάνους, συμφωνώ και επαυξάνω και χαίρομαι πάρα πολύ που την έκανες. Σε πληροφορώ επίσης πως θεωρώ ότι όπως και για τους Παλαιστίνιους, όσο και για τους τσιγγάνους όσο και για τους μετανάστες, όσο και για ότι άλλο, κρίνω πως η λύση υπάρχει μόνο μέσα από αυτό που λέγεται , με κινηματικούς και πολιτικούς όρους, "οργανωμένη μαζική πάλη". Αυτό ενημερωτικά.
Να είσαι καλά και καλή χρονιά.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
02-01-2009, 11:16 PM #12
Γιατί τόση απογοήτευση,miss Αιγοκερίνα?Τον κόσμο τον κανει να λάμπει μονάχα το μεγαλείο της ψυχής...σπανιότατο προσον στην εποχή μας!!~!Ούτε το τέλειο σώμα που ολα τα ΜΜΕ έχουν βαλθεί να μας σπρώξουν να φτιάξουμε, ούτε το Μεγάλο Πνεύμα (όπως του υπερφίαλου Μητσάκου καλή ώρα!!!),ούτε τα πολλά λεφτ¶.Κια γιατί στην τελική όλοι για δώσουν κάτι απο την ψυχή τους πρέπει πρώτα να τους εγγυηθείς οτι θα τους το ανταποδώσεις?????Τί την πέρασαν την κατάθεση ψυχής?Εμπορική συναλλαγή???
-
02-01-2009, 11:19 PM #13
Η άποψη ότι τα φτωχά παιδάκια στην Παλαιστίνη στην Αφρική και όλες τις κεκαυμένες μίζερες κλπ περιοχές του πλανήτη είναι προϊόντα δυσμενών εμψυχώσεων αποτελεί λάθος. Ακόμα και σε εκείνες τις περιοχές οι άνθρωποι μπορούν να εξελιχθούν καρμικά σύμφωνα με τα δεδομένα του περιβάλλοντός τους και ισότιμα με οποιονδήποτε άλλον. Κατά τον Χριστιανισμό η μαρτυρία και η βίαιη αναίρεση αποτελεί αιτία εισόδου στον Παράδεισο. Το ότι εσύ όλα αυτά τα μεταφράζεις διαφορετικά ή δεν τα αποδέχεσαι για τους δικούς σου λόγους δεν σημαίνουν την μη εγκυροτητά τους, ούτε η πίστη ακόμα και όλης της ανθρωπότητας θα τους έδινε περισσότερη ορθότητα. Είναι θέματα σεβαστών προσωπικών πεποιθήσεων του καθενός και η προσβολή τους μπορεί να εκληφθεί σαν προσβολή στο ίδιο το άτομο - με τα ανάλογα επακόλουθα.
Τονίζοντας ξανά το σεβασμός στην άποψη του άλλου θα ήθελα να σταματήσει εδώ αυτή η κουβέντα και θα παρακαλούσα να καταθέτεις την (σεβαστή) άποψή σου όσο αναλυτικά θέλεις σε οποιοδήποτε θέμα χωρίς όμως χαρακτηρισμούς κορώνες και υπερβολές. Εκείνος που θέλει θα υποψιαστεί και θα την ακολουθήσει και με αυτό τον τρόπο.
Σε περίπτωση που δεν έχεις MSN το email μου είναι mail(παπάκι)j-k.gr για κάθε περεταίρω. Το μέλος Γιάννης.
. Mind over matter.
.
.
> >
-
02-01-2009, 11:30 PM #14
Και η σωτηρία της ψυχής να δεις τι μεγάλο πράγμα είναι :bigsmile:
Με την ευκαιρία, θα σε παρακαλούσα, στο πλαίσιο της πολιτικής ίσων αποστάσεων και αποφυγής απαξιωτικών εκφράσεων, να μην προσβάλεις τον μεγάλο Μανιτού, ούτε τα λεφτά, έννοιες τις οποίες και ασπάζομαι :toung:
(και όταν μεγαλώσεις θα δεις ότι όλα βασίζονται στο "δούναι και λαβείν" –παντριοτρόπως, ακόμα και για τις ...Παρθένους )Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
03-01-2009, 12:08 AM #15
Προς το μέλος Δείμων,
Λάθος πρώτο: Δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι σύμφωνα με την άποψη ότι υπάρχουν μετεμψυχώσεις οι καταταλαίπωροι που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές "δεν μπορούν να εξελιχθούν καρμικά". Ισχυρίστηκα το πρώτο που αναφέρεις, ότι βρίσκονται εκεί λόγω "βεβαρυμένου κάρματος". Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ένα αναιρεί το άλλο. Κάποιος που σε μια πρώτη ενσάρκωση δεν ήταν καλό παιδάκι, σε μια δεύτερη πάει για τιμωρία στην Νότιο Αφρική και εκεί δοκιμάζεται τα μάλλα. Αν επιτύχει των δοκιμασιών, στην επόμενη ενσάρκωση βρίσκεται κροίσος να απολαμβάνει διακοπές στην Καραϊβική. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, στο επίπεδο αυτό τουλάχιστον, άρα δεν τίθεται θέμα διαφορετικής μετάφρασης εκ μέρους μου. Η διαφωνία μας βρίσκεται αλλού, σε πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα.
Δεύτερον, σχετικά με το ότι η προσβολή απόψεων αποτελεί προσβολή του ατόμου που τις ασπάζεται, συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι είναι κοινός τόπος το πολύ απλό: "κρίνουμε ιδέες, δεν κρίνουμε ανθρώπους". Και προσωπικά, δεν έκρινα κανέναν άνθρωπο.
Τέλος, σχετικά με τις κορώνες, θα σε παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου να αποκτήσεις λίγη αντικειμενικότητα και αντιληφθείς, επιτέλους, πως δηλώσεις του τύπου "καρμικά χρέη", "προορισμός του ανθρώπου με βάση το τάδε και τάδε" και λοιπές άλλες διατυπώσεις (οι οποίες προφανώς και δεν σε ενοχλούν, καθώς τις ασπάζεσαι και άρα δεν τις βρίσκεις ούτε υπερβολικές ούτε προκλητικές), μπορούν κάλλιστα να ενοχλούν, με την ίδια έννοια, κάποιον που δεν τις ασπάζεται.
Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι συγκρούσεις σε επίπεδο ιδεών, ούτε εδώ μέσα ούτε οπουδήποτε αλλού.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως και με ενοχλούν και με προσβάλλουν. Αν θέλεις να τηρείς ίσες αποστάσεις, τότε περιορίσου να μιλάς για τάσεις και όχι για την κατοχή της απόλυτης αλήθειας που ορίζει και το δικό σου το πεπρωμένο και το δικό μου. Αλλιώς, άκου και τις δικές μου "υπερβολές" και "κορώνες" και μην διαμαρτύρεσαι.
Σχετικά με τα περαιτέρω ευχαριστώ για την παράθεση της ηλεκτρονικής σου διεύθυνσης. Θα την χρησιμοποιήσω.
Αυτά.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
03-01-2009, 12:11 AM #16
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
03-01-2009, 12:33 AM #17
(Δεν γίνεται να μην απαντήσω και ξέρεις γιατί ) Παραπάνω λες ότι αν εκπληρώσεις τους καρμικούς «στόχους» σου επιστρέφεις με φουλ κρέντιτς, αν όχι στην υποσαχάρια. Εκεί διαφωνώ, μπορεί οι Ινδουϊστές να το ασπάζονται όμως δεν ισχύει σε όλες τις φιλοσοφίες. ¶λλωστε ποιός είπε ότι οι διακοπές στην Καραϊβική και η τιγκαρισμένη πιστωτική είναι το απόγειο της ευτυχίας. (Παρεμπιπτόντως δυνατό σημείο των Ινδουϊστικών μετενσαρκώσεων βρίσκω την έλλειψη πίστης σε κάποια σταθερή Θεότητα, πράγμα που βοηθάει στην συνέχιση της πορείας της ψυχής σε περίπτωση ενσάρκωσης σε κάποιο διαφορετικό θρησκευτικοπολιτικό περιβάλλον.)
Για κορώνες εννοώ κάτι σε
..Αν εκπληρώσεις την αποστολή, έχει καλώς, ήσουν καλό και υπάκουο παιδάκι, συγγνώμη ψυχούλα...
..θα πας σε μια ζωή, απαπαπα, που να στα λέω! Χάλια μαύρα. Φτώχεια, πείνα , ασθένειες, πόλεμοι. ΟΛΑ τα κακά μαζί. Βέεεβαια. Κι αυτό φυσικά θα είναι αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών!!
...την πολυτέλεια να κάθονται τώρα άνετοι και να αμπελοφιλοσοφούν για τη σωτηρία της ψυχής τους. Όπως εδώ, καλή ώρα. Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.
Και αυτά, ναι, θίγουν προσωπικά τους ανθρώπους που τα σέβονται και τα έχουν για κανόνα στη ζωή τους. Δε νομίζεις?
. Mind over matter.
.
.
> >
-
03-01-2009, 10:22 AM #18
Πιστεύω ότι σε αυτά που γράφει η gargoyle υπάρχει και η ουσία.
Με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός της γενικότερης προσπάθειας που υπάρχει, στο πλαίσιο ενός κακώς (για εμένα) εννοούμενου πολιτικά ορθού λόγου και μιας χαζοχαρούμενης καθωσπρέπει συμπεριφοράς, ουσιαστικά να υπάρχει μονομέρεια στην προβολή απόψεων σχετικά με συγκεκριμένες θρησκευτικοφιλοσοφικές αντιλήψεις και παράλληλα εξωστρακισμός άλλων.
Οι "αλήθειες", οι "γνώστες", οι "γκουρού" και οι "φωτισμένοι" των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και αντιλήψεων είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους αντίστοιχους της κοινωνικής αντίληψης, για εμένα. Και το να χτυπάμε παλαμάκια σε κάθε τι που προτάσσει μια συγκεκριμένη "μοιρολατρική" αντίληψη χωρίς ίχνος κριτικής ή αμφισβήτησης ενισχύει τις παρωπίδες.
Η εσωτερική αναζήτηση είναι μοναχική επί της ουσίας και δεν έχει την ανάγκη προώθησης. Το "Όποιος ψάχνει, βρίσκει" ισχύει και δεν χρειάζεται να σου κτυπήσω εγώ την πόρτα για να σου δείξω την "αλήθεια" και, αν πράγματι την έχω ψάξει αρκετά, δεν θα "ενοχληθώ" ακόμα και αν χλευάσεις τις απόψεις μου επειδή απλώς (για εμένα) δεν έχεις καταλάβει.
Το να προτάσσω λόγους προσβολής μου ουσιαστικά σημαίνει φίμωση της άλλης φωνής, αυτό με κάνει δογματικό και η αναζήτηση παύει να είναι αντικειμενική
Το είχα ξαναγράψει παλιά, θα το ξαναγράψω και τώρα: το ζήτημα δεν είναι να επιβάλουμε την άποψή μας στον άλλο, το ζήτημα είναι να βρούμε τι είναι. Αν δεν έχω καταλάβει λάθος :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
03-01-2009, 11:47 AM #19
-
03-01-2009, 03:14 PM #20
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.