- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 12 of 12
Thread: Η Θεωρία των Δεκανών
-
26-06-2007, 02:31 PM #11
Re: Η Θεωρία των Δεκανών
Αν και η άποψη που εκφράζει ο κύριος Παίζης για τους κυβερνήτες των δεκανών είναι η επικρατέστερη (νομίζω ξεκίνησε από τον ¶λαν Λήο) υπήρξαν και άλλοι αστρολόγοι που έδιναν άλλους κυβερνήτες δεκανών. Η Αλίκη Μπέιλη αναφέρει π.χ. στα γραπτά της τον Σεφάριαλ...
Μου έκανε εντύπωση επίσης που αναφέρεται επίσης στο άρθρο του κυρίου Παίζη ότι οι δεκανοί υπήρξαν ως τέτοιοι ακόμη από την αρχαιότητα. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι εισήχθησαν από τον Λήο στη δυτική αστρολογία, ο οποίος προσπαθούσε να βρει κάποια σύνθεση μεταξύ της δυτικής αστρολογίας που χρησιμοποιεί τα ζώδια των 30' και της ινδικής που διαχωρίζει ο χάρτη σε σεληνιακούς μήνες και κάθε μήνα σε 28 ή 29 ημέρες (με τον τρόπο αυτό κάθε μοίρα καταλήγει να έχει διαφορετική σημασία... ) Σύμφωνα με τα όσα ήξερα ως τώρα ο Λήο έβλεπε ότι το σύστημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο να μεταφερθεί αυτούσιο στη δύση και επέλεξε ένα πιο απλό, το διαχωρισμό των ζωδίων σε τρεις μόνο δεκανούς (δεκαήμερα)...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
26-06-2007, 04:11 PM #12
Re: Η Θεωρία των Δεκανών
Το εχω διαβασει σε αρθρο που μιλα για μεταφυσικες μοιρες αναφερουν τν 29-30 μοιρα ....δεν ξερω για τις πλειαδες!εγω αυτο διαβασα...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.