s
Ψυχολογία και Αστρολογία - Κοινοί Τόποι και Διαφορές - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 11 to 20 of 64

Re: Ψυχολογία και Αστρολογία - Κοινοί Τόποι και Διαφορές

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Όχι ακριβώς.. θα ανακαλύψει αυτά που ο ίδιος ως έχων 5ο οίκο στον Τοξότη έχει διάθεση να κάνει οργανωμένα την επόμενη εβδομάδα και τι εμπόδια θα παρουσιαστούν ή τι ευκαιρίες θα έχει...

Ωστόσο, νομίζω προτρέχουμε λίγο, γιατί το σχετικό μέρος δεν έχει δημοσιευτεί.. Κακώς βιάστηκα κι εγώ να το αναφέρω από τώρα ως παράδειγμα... Το ανέφερα απλώς θέλοντας να πω ότι η ψυχολογία μπορεί να δώσει κάποια κλειδιά διαφορετικά στην ερμηνεία του ωροσκοπίου...
    Είσαι σίγουρος πως αυτό ακριβώς εννοείς; Μήπως ήθελες να πείς κάτι άλλο και είναι περασμένη η ώρα και είσαι και στη δουλειά και έχει γίνει το κεφάλι σου καζάνι;;; :blink::bigsmile:

Όνομα:
    Βασίλης

Ας κρατήσουμε το επίπεδο, Αργυρώ ... Ας δούμε τι απόψεις έχουν κι οι άλλοι για τη σχέση Ψυχολογίας και Αστρολογίας...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Ας κρατήσουμε το επίπεδο, Αργυρώ ... Ας δούμε τι απόψεις έχουν κι οι άλλοι για τη σχέση Ψυχολογίας και Αστρολογίας...
    Πολύ καλά.

Η ερώτησή μου νομίζω πως ήταν σαφής και το παράδειγμα ανέφερε ηλιακό ζώδιο Τοξότης 5ο οίκο στον ταύρο.

Δεν καταλαβαίνω από που προέκυψε ο 5ος στον Τοξότη. Τα υπόλοιπα περί ανακαλύψεων τα αφήνω ασχολίαστα.

Όνομα:
    Βασίλης

A, με συγχωρείς δικό μου το λάθος... Ο 5ος οίκος θα είναι στον Ταύρο... Οπότε διαβάζοντας το ζώδιο του Ταύρου θα βλέπει ποιο είναι το κλίμα για τις δικές του οργανωμένες προσπάθειες που θα γίνονται με τον τρόπο του Ταύρου...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Μαργαρίτα

A, με συγχωρείς δικό μου το λάθος... Ο 5ος οίκος θα είναι στον Ταύρο... Οπότε διαβάζοντας το ζώδιο του Ταύρου θα βλέπει ποιο είναι το κλίμα για τις δικές του οργανωμένες προσπάθειες που θα γίνονται με τον τρόπο του Ταύρου...
    μπορει να παρανοησα εντελως το θεμα της συζητησης σας...αν δηλαδη ενας τοξοτης(αλλο π.χ)εχει την ακμη του 10 στον κριο,θα πρεπει να διαβασει τα επαγγελματικα αυτου το ζωδιου?!

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Toksotaki View Post
    μπορει να παρανοησα εντελως το θεμα της συζητησης σας...αν δηλαδη ενας τοξοτης(αλλο π.χ)εχει την ακμη του 10 στον κριο,θα πρεπει να διαβασει τα επαγγελματικα αυτου το ζωδιου?!
    Αυτό ακριβώς φοβόμουν... Έκανα το λάθος κι έδωσα ένα αποσπασματικό παράδειγμα και τώρα δημιουργούνται παρερμηνείες... Θα ήθελα να παρακαλέσω να περιμένουμε όλοι τη δημοσίευση των επόμενων άρθρων για το ίδιο θέμα. Εκεί θα γίνει καλύτερα κατανοητό τι σημαίνει και ο 5ος οίκος και οι υπόλοιποι...

quote :
    Ωστόσο σκοπός του άρθρου - σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον - δεν είναι να δώσει επιστημονική εγκυρότητα στην αστρολογία (μακράν από μένα αυτές οι προσπάθειες που είναι τόσο της μόδας, κατ' εμέ η αστρολογία δε θα πάψει ποτέ να είναι ΚΑΙ μεταφυσική)

Το άρθρο σου πολύ καλό. Θα σταθώ μόνο στην παραπάνω παράγραφο. Δεν έχω δει ακόμα τέτοιες προσπάθειες να είναι της μόδας. Απ'την άλλη, καμμιά επιστήμη δεν κινδυνεύει να γίνει μόδα. Η μόδα είναι θέμα μαζικού γούστου, κι όταν συναναστρέφομαι με ανθρώπους της μόδας κάτι με κάνει να ανασηκώνω ελαφρώς το αριστερό μου φρύδι και να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Το μέλλον δεν είναι ταυτόσημη έννοια με την μόδα. Και η Αστρολογία έχει να διανύσει ακόμα τεράστια απόσταση για να γίνει το Αύριο. Η επιστήμη εκ φύσεως δεν μπορεί να γίνει μόδα. 'Οσοι επιχείρησαν επίσης να γίνει η Αστρολογία επιστήμη είχαν μια αλλεργία με κάθε δημοσιότητα ή μόδα. Το αντίθετο ισχύει : όσο η Αστρολογία είναι μόδα, τόσο δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομύριο να γίνει αποδεκτή ως επιστήμη. Η επιστήμη σημαίνει εργασία με κλειστά παραθυρόφυλα και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι να καταλήξει σε βέβαια συμπεράσματα και οι επιστήμονες προβάλλονται μόνο αφού βεβαιωθούν για τα συμπεράσματά τους με σκοπό να τα παρουσιάσουν στην μάζα. Το στοιχείο της πρόβλεψης επίσης αποτελεί σε κάθε επιστήμη το μικρότερο κομμάτι, ενώ στην Αστρολογία είναι το κύριο κομμάτι, το θεμέλιο.
    Αυτό από μόνο του είναι και ο χειρότερος οιωνός για την μετεξέλιξη της Αστρολογίας σε επιστήμη. Οι άλλες επιστήμες καταλήγουν στην πρόβλεψη, αλλά η Αστρολογία ακόμα βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο και θα'λεγες ότι ακόμα όλα ξεκινούν και τελειώνουν με την πρόβλεψη.
    O Γιουνγκ ήταν μεγάλος μάστορας των ψυχών, και γω χρησιμοποιώ συνέχεια το όνομά του όταν με προκαλούν αμφισβητώντας την Αστρολογία, αλλά δεν έπαυε να ήταν περισσότερο ψυχοθεραπευτής φιλόσοφος παρά επιστήμονας του εργαστηρίου. Δεν έχω δει ακόμα να γίνει το μεγάλο άλμα από το αξίωμα στην απόδειξη. Να μην ξεχνάμε ότι δεν αμφισβητείται μόνο ο Φρόυντ (αν κι αυτόν τον επανακαλύπτουν τελευταία, βλ.θεωρίες Μεταψυχολογίας), αλλά και ο Γιουνγκ που κάποιοι επιστήμονες τον θεωρούν τον μεγαλύτερο απατεώνα του αιώνα του (όχι εγώ πάντως). Αντίθετα, πολύ σκληρές Σχολές, με πολύ περισσότερο ρεαλισμό ωστόσο, πχ. οι πραγματιστές της Σχολής Gestalt είναι αδικημένες αναλογικά με την Γιουνκομάνια.
    Αυτό δεν σε προβληματίζει ; Ο Γιουνγκ πούλησε καλά το όνειρο, χάιδεψε τ'αυτιά του κόσμου, τους μίλησε για μύθους αλλά και παραμύθια. 'Εντυσε με μυστήριο την επιστήμη. Αυτά γιατί τα γράφω ; Για να γυρίσουμε στην Αστρολογία, που θέλω να πω ότι το ίδιο συμβαίνει και σ'αυτό τον τομέα. Οι μεγαλύτεροι Αστρολόγοι ήταν στο περιθώριο και χαρακτηρίζονταν από ορθολογισμό, σοβαρότητα και καχυποψία. 'Ερευνες έχουν δείξει ότι στα Ωροσκόπια τέτοιων Αστρολόγων υπάρχει πολύ έντονος ο Κρόνος για παράδειγμα. 'Ηταν όλοι τους αντιδημοφιλείς κατά βάθος ή πλήρωσαν με φοβερές θυσίες το πείσμα τους. 'Ολα Κρόνεια χαρακτηριστικά. Είμαι υπέρ της επιστήμης της Αστρολογίας και της σκληρής γραμμής, αλλά έστω και με τον κίνδυνο να αποκαλούμαι ελιτιστής δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την απόδειξη. Οι τυπολογίες (επειδή κάπου αναφέρθηκαν οι χολερικοί, οι μελαγχολικοί, οι αιματώδεις και όλα αυτά), είναι όχι ψιλά γράμματα, αλλά αρχαία γράμματα πλέον. Καμμία τυπολογία, είτε του Γαληνού, είτε του Γιουνγκ είτε οποιουδήποτε, δεν αναπαύει τον άνθρωπο του σήμερα και μέλλοντος που ζει και πορεύεται μέσα στο χάος και στην πλήρη αταξία. Και η Αστρολογία ακόμα μιλάει κυρίως με τις τυπολογίες των 12 ζωδίων τόσο απλουστευτικά που καταντά εκτός από κουραστική, και άκρως ρατσιστική. Παραείναι τακτοποιημένο και συντηρητικό το μοντέλο της όπως παρουσιάζεται στις μάζες.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    quote :
    Ωστόσο σκοπός του άρθρου - σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον - δεν είναι να δώσει επιστημονική εγκυρότητα στην αστρολογία (μακράν από μένα αυτές οι προσπάθειες που είναι τόσο της μόδας, κατ' εμέ η αστρολογία δε θα πάψει ποτέ να είναι ΚΑΙ μεταφυσική)

Το άρθρο σου πολύ καλό. Θα σταθώ μόνο στην παραπάνω παράγραφο. Δεν έχω δει ακόμα τέτοιες προσπάθειες να είναι της μόδας. Απ'την άλλη, καμμιά επιστήμη δεν κινδυνεύει να γίνει μόδα. Η μόδα είναι θέμα μαζικού γούστου, κι όταν συναναστρέφομαι με ανθρώπους της μόδας κάτι με κάνει να ανασηκώνω ελαφρώς το αριστερό μου φρύδι και να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Το μέλλον δεν είναι ταυτόσημη έννοια με την μόδα. Και η Αστρολογία έχει να διανύσει ακόμα τεράστια απόσταση για να γίνει το Αύριο. Η επιστήμη εκ φύσεως δεν μπορεί να γίνει μόδα. 'Οσοι επιχείρησαν επίσης να γίνει η Αστρολογία επιστήμη είχαν μια αλλεργία με κάθε δημοσιότητα ή μόδα. Το αντίθετο ισχύει : όσο η Αστρολογία είναι μόδα, τόσο δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομύριο να γίνει αποδεκτή ως επιστήμη. Η επιστήμη σημαίνει εργασία με κλειστά παραθυρόφυλα και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι να καταλήξει σε βέβαια συμπεράσματα και οι επιστήμονες προβάλλονται μόνο αφού βεβαιωθούν για τα συμπεράσματά τους με σκοπό να τα παρουσιάσουν στην μάζα.
    Κάτι παρεμφερές είχα στο νου μου κι εγώ.Γι αυτό και "έστρεψα τα πυρά μου" στην εσωτερική αστρολογία και την μεταφυσική.Επίσης είχα την ίδια απορία,για το πόσο είναι μόδα η επιστημονική τεκμηρίωσή της αστρολογίας.
    υ.γ.Κι εγώ το αριστερό σηκώνω:toung:

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Δεν υπαρχει Γιουγκομανια δεν υπαρχει αναλογη σχολη σημερα παραμονο στην αστρολογια ισως...

Ο φροιντ εθεσε τη βαση για την εξελιξη ενος "ρευματος" της ψυχολογιας...

Το οτι κατι που ειναι μοδα ειναι δυσκολο να γινει επιστημη μαλλον θα συμφωνησω αν και η προσπαθεια νομιζω για να αναγνωριστει ως επιστημη φανταζομαι οτι θα εγινε και πριν γινει μοδα εξαλλου τωρα πλεον ακομα και η ψυχολογια εγινε μοδα μαλλον η δηθεν ψυχολογια με δηθεν ψυχολογικα τεστ με κατι δηθεν αρθρα ψυχολογιας γενικοτερα γινεται χαμος αλλα παραμενει επιστημη... Τεσπα εγω θεωρω πως η αστρολογια ειναι και μεταφυσικη και αυτο με γοητευει κιολας, ισως και η ψυχολογια να εχει ενα αρωμα μεταφυσικου κι ας ειναι και μια σταγονα μονο αφου μιλαει για ψυχη (εκτος των μπεχιβιοριστων).

Εν ολιγοις εγω τις αποψεις μου γενικοτερα τις ανεφερα απο δω κι απο κει οσον αφορα το θεμα ψυχολογια αστρολογια και απλα δε μ αρεσει να διαβαζω πραγματα που καταλαβαινω οτι γραφονται μονο χαριν εντυπωσιασμου και κινηση ενος ρευματος για να κατευθυνουν τους μη γνωριζοντες εκει που θελουν. Και οι μη γνωριζοντες ειναι οι πιο πολλοι και ειναι λογικο καθως δε μπορουν ολοι να εχουν γνωσεις για ενα εξειδικευμενο πεδιο, οπως εμενα πανω κατω οτι γραψουν αυτοι που υποτιθεται πως ξερουν απο αστρολογια θα μου φανει αληθινο κ αν δεν υπαρξουν αντιδρασεις δε θα εισελθω καν στην περιοχη της αμφιβολιας γιατι πολυ απλα δεν ξερω πολλα πραγματα απο αστρολογια... Περα απ αυτο ομως ο καθενας μπορει να αναπτυξει τη θεωρια του πανω σε κατι οτιδηποτε και καλο ειναι ειτε αυτη αποδειχτει στο τελος οτι ειναι σωστη ειτε οχι να ακουγονται οι αλλες αποψεις και κριτικες και να μην ακουγονται πραγματα οπως αυτος εχει εκδωσει 40 βιβλια αρα και σ αυτο ειναι σωστος (αυτο το λεω γενικα κι οχι ως υπονοουμενο)
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Μαρια

Αγαπητε Βασιλη διαβαζω με ενδιαφερον ολα τα αρθρα και τους προβληματισμους σχετικα με την σχεση Ψυχολογιας-Αστρολογιας.Εχω μια απορια-τοποθετηση.Μηπως ολη αυτη η προσπαθεια γινεται ωστε εντασσοντας η συνδεοντας την Αστρολογια( που γενικα την αντιλαμβανεται ο κοσμος ως μη-επιστημη) με την ψυχολογια (η οποια ειναι επιστημη και πληρως αναγνωρισμενη) απλα προσπαθουμε να συνδεθουμε με κατι εγκυρο και αποδεκτο στον επιστημονικο κοσμο ωστε δια της συναρτησης αυτης να αναγνωριστει και η Αστρολογια.Αφου συνδεεται τοσο αμεσα με μια επιστημη αρα ειναι και αυτη?
    με προβληματιζουν λιγο οι συσχετισμοι...:blink:
    There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
    A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
    Oscar Wilde

Page 2 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)