- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 51
-
14-08-2011, 09:19 PM #11
Re: Παύλος Σιδηρόπουλος: Οι 12 Οίκοι του Πρίγκιπα
Δημήτρη μου,
πολύ καλή η ανάλυση σου αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο άτομο. Ο Παύλος ήταν στενός μου φίλος και ήταν Καρκίνος με ωροσκόπο Ζυγό, κοντά στον Ποσειδώνα του
Καλησπέρα κι από μένα!!
Πρόσφατα διαβάσαμε την πολύ εμπνευσμένη αστρολογική προσέγγιση του χάρτη ενός ιδιαιτερου καλλιτέχνη, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Για όλους εμάς που μας άρεσε το άρθρο, είμαι σίγουρη πως είναι αρκετά απογοητευτικό να ακυρώνεται με ελαφρώς άκομψο τρόπο, η εγκυρότητά του.
Θα ήταν προτιμότερο το εν λόγω μήνυμα να σταλεί απευθείας στον συγγραφέα του άρθρου με p.m έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να επανατοποθετηθεί, αν κρίνεται σκόπιμο, με έναν πιο ομαλό τρόπο.
Με εκτίμηση
Δ.Κ
-
15-08-2011, 04:30 PM #12
Κοραλλία, δεν έχω σκοπό να αμφισβητήσω κάτι για το οποίο δείχνεις τόσο σίγουρη. ¶λλωστε νομίζω είπα από την αρχή ότι υπάρχουν δύο ημερομηνίες που «παίζουν» για τη γέννηση του Παύλου Σιδηρόπουλου. Ό,τι και να ισχύει, γνωρίζεις ότι σε κάθε άρθρο μπαίνει πάντα το προσωπικό στοιχείο αυτού που το γράφει. Ας πούμε ότι στο συγκεκριμένο άρθρο, αυτό το προσωπικό στοιχείο ή οι προσωπικές προβολές μπήκαν σε υπερβολικό βαθμό.
Θυμάμαι που ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος έλεγε ότι όταν τα τραγούδια φύγουν από τον δημιουργό τους ζούνε τη δική τους ζωή. ΓιΆ αυτό, απΆ όσο ξέρω, δεν ασχολήθηκε ποτέ με πνευματικά δικαιώματα. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά κυρίως τα τραγούδια του (που έχουν και την τιμητική τους) με έναν χάρτη που όπως γράφω και στο άρθρο «ταιριάζει με τον μύθο που έχτισε ο Παύλος Σιδηρόπουλος». Νομίζω με τα δημόσια πρόσωπα έχουμε το δικαίωμα να ασχολούμαστε με το έργο τους κι όχι τόσο με τους ίδιους. Ακόμα κι αν έτσι προβάλουμε τις δικές μας προσδοκίες μας.
Πάντως θα πρέπει να πω ότι το επίσημο site του Παύλου Σιδηρόπουλου που επιμελήθηκε η αδερφή του
http://www.pavlos-sidiropoulos.gr/
δίνει ημερομηνία γέννησης 27/7/1948 δείχνοντας μάλιστα σκαναρισμένο και το πιστοποιητικό γέννησης.
Επίσης οι θαυμαστές του μαζεύονται στον τάφο του κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου
http://www.mediasoup.gr/node/15597.
Ξαναλέω, ότι δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε μια λογομαχία για την ακριβή ημερομηνία γέννησης. Εμένα μου φτάνει που με τον συγκεκριμένο χάρτη ξαναθυμήθηκα τον Παύλο Σιδηρόπουλο, έτσι όπως τον φανταζόμουν κάποτε.
-
15-08-2011, 05:59 PM #13
Δήμητρα,
κι εμένα μου άρεσε το άρθρο του Δημήτρη αλλά είναι περισσότερο λογοτεχνικό, να το πω έτσι, μια πολύ προσωπική ματιά του Δημήτρη στο έργο του Σιδηρόπουλου, μια θεωρητική αστρολογική ανάλυση. Ένιωσα όμως ότι όφειλα να αποκαταστήσω την αλήθεια επειδή πολλά μέλη μπορεί να θεωρήσουν ότι όντως αυτός είναι ο χάρτης του και να κυκλοφορήσει δημιουργώντας πολλές παρανοήσεις.
-
15-08-2011, 06:12 PM #14
Σκεφτομαι οτι, ειτε με τον ενα χαρτη ειτε με τον αλλο, η επιδραση του ποσειδωνα στον 1ο οικο φαινεται να ειναι εως και καθοριστικη.
Στην μια περιπτωση, απο τον ζυγο σχηματιζει οψη 45ο με την ακμη του ωροσκοπου,(οψη ιδιαιτερα σκληρη για πολλους αστρολογους), στην αλλη περιπτωση, η κυρια Μοζορα, αναφερει οτι ο ωροσκοπος στον ζυγο ειναι πολυ κοντα στον ποσειδωνα.
-
15-08-2011, 07:47 PM #15
Καλησπέρα σε όλους!
Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η τάξη στα πράγματα και που ο καθένας θα επιλέξει ως αλήθεια του αυτό που τον κάνει να αισθάνεται άνετα μέσα στην ψυχή του.
Για όσους δεν περιμέναμε το άρθρο για να γνωρίσουμε τον Παύλο Σιδηρόπουλο, απλά απολαύσαμε το ανάγνωσμα και φρεσκάραμε τα ακούσματά μας.
Ωστόσο, αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι τάσσομαι υπέρ της λογικής στο ποστ της Δήμητρας, χωρίς να προσωποποιώ την υπόθεση. Είμαι αυτής της λογικής ως πάγια θέση μου , για κάθε υπόθεση και για κάθε μέλος!
Ζητώ συγνώμη αν στη συνέχεια θα υπάρξω απόλυτα ειλικρινής, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε ουσιαστική επικοινωνία , όλοι εμείς που είμαστε τα τακτικά μέλη αυτής της ηλεκτρονικής κοινότητας.
Όταν διάβασα το ποστ της Κοραλλίας, ένοιωσα μια ψυχρολουσία , σαν να ήμουν εγώ η συγγραφέας του άρθρου. Σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούσα να ειδοποιηθώ προσωπικά και να πράξω τα ανάλογα με τον τρόπο που θα επέλεγα.
Φυσικά, τόσο ο Δημήτρης όσο και η Κοραλλία, για να λέμε και την αλήθεια του θεού, (καθόλου τυχαίο που είστε Σκορπιοί και οι δύο) είναι νομίζω οι ειδικοί και χαρακτηριστικοί που ο λόγος τους είναι πάντα ορθός και κοφτός , συχνά χωρίς κανένα περιθώριο αβρότητας στην διορθωτική τους παρέμβαση.
Θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουν καλύτερο από το να γίνονται αυστηροί , ομολογώ ότι πιθανότατα να μην εξαιρούν ούτε καν τον εαυτό τους από αυτού του είδους την αυστηρότητα.ain:
Η τρωτή φύση του Ιχθύ μέσα μου αυτό δεν το αντέχει και πτοούμε βαθύτατα με κάτι τέτοια.
Ελπίζω αν προκύψει ξανά μια τέτοια ανάγκη παρέμβασης, να γίνει με πιο ήπιο τρόπο ή έστω κάπως πιο χαριτωμένα (αν και δεν μπορώ να δω την Κοραλλία ή τον Δημήτρη χαριτωμένους, λέμε τώρα…), έτσι ώστε διαβάζοντας να μην μας πιάνεται η ψυχή.
Καλά να είμαστε μέρα που είναι… Βοήθειά μας! :embarrest« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
16-08-2011, 12:09 AM #16
Δήμητρα,
κι εμένα μου άρεσε το άρθρο του Δημήτρη αλλά είναι περισσότερο λογοτεχνικό, να το πω έτσι, μια πολύ προσωπική ματιά του Δημήτρη στο έργο του Σιδηρόπουλου, μια θεωρητική αστρολογική ανάλυση. Ένιωσα όμως ότι όφειλα να αποκαταστήσω την αλήθεια επειδή πολλά μέλη μπορεί να θεωρήσουν ότι όντως αυτός είναι ο χάρτης του και να κυκλοφορήσει δημιουργώντας πολλές παρανοήσεις.
κατ' αρχάς εκτιμώ ιδιαιτέρως την αστρολογική σας δεινότητα.
Είμαι ένα απλό μέλος εδώ μέσα και ως τέτοιο καταθέτω την άποψή μου, ανεξάρτητα από το αν η αστρολογική μου γνώση βρίσκεται στα σπάργανα... Πιστεύω όμως ότι η όποια αστρολογική τοποθέτηση όλων των συγγραφέων εδώ μέσα, είτε με τη μορφή άρθρου, είτε διαλόγου με τα μέλη, έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα και δη στον δικτυακό αυτό τόπο που διατηρεί μια ποιότητα, την οποία σπάνια συναντούμε αλλού.
Η δημόσια ακύρωση ενός άρθρου προς "αποκατάσταση της αλήθειας", μ' αυτό τον τρόπο που εγείρει ερωτήματα, στέλνει περίπατο τόσο τη συναδελφική αλληλεγγύη, όσο και την αξιοπιστία του άρθρου και του ίδιου του συγγραφέα, για τον οποίο διευκρινίζω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά.
Επί της ουσίας λοιπόν, υπάρχει μκι σαφής κι ευκρινέστατη διάκριση μεταξύ ενός Ήλιου στον Καρκίνο από αυτόν στο Λέοντα και αντιστοίχως ενός ωροσκόπου στο Ζυγό απ' αυτόν στο Σκορπιό.
Τελικά, εμείς ως απλά μέλη τί θα πρέπει να υιοθετήσουμε???
Με εκτίμηση
ΔήμητραΔ.Κ
-
16-08-2011, 11:57 PM #17
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαίρομαι που αναζωπυρώθηκε τα ενδιαφέρον για το άρθρο με αυτόν τον τρόπο. Αλλά έστω κι αν δεν το περίμενα, μπορεί στο τέλος να βγει κάτι.
Λοιπόν Κοραλλία, όπως ήδη είπα, εγώ δεν έχω πρόβλημα να θεωρήσω το αρθράκι μου σαν προσωπική προβολή. Αλλά όταν υπάρχει μια ληξιαρχική πράξη που δείχνει γέννηση 27/7/1948, όταν αυτό δέχεται το στενό οικογενειακό περιβάλλον του, όταν αυτήν την ημερομηνία τιμούν σαν γενέθλιά του οι θαυμαστές του, ε τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κυκλοφορήσει ο χάρτης που σκαρφίστηκα για να θεωρηθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία για γενέθλιά του. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να αποκαταστήσεις την αλήθεια που πρεσβεύεις, νομίζω θα πρέπει να εξηγήσεις σε εμάς, ίσως και στο επίσημο site του Παύλου Σιδηρόπουλου, από που προκύπτει ότι ήταν Καρκίνος με ωροσκόπο Ζυγό. Η προσωπική σου μαρτυρία είναι φυσικά σεβαστή αλλά νομίζω θα βοηθούσε τη κουβέντα να μας αποκαλύψεις πως είσαι τόσο σίγουρη.
Εφή, ο ρόλος του Ποσειδώνα είναι σίγουρα σημαντικός. Η Κοραλλία τον βλέπει στον γενέθλιο Ωροσκόπο του, ενώ στην δικιά μου πρόταση περνάει από εκεί στα τέλη της δεκαετίας του Ά60 όταν ξεκίναγε τη μουσική του καριέρα. Ωστόσο πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς χάρτες.
Κάτια, μπορώ να κατανοήσω απόλυτα την ευαισθησία σου σε θέματα δεοντολογίας αλλά δυστυχώς έχω κάνει κι εγώ το ίδιο ακριβώς σε άρθρο άλλου αστρολόγου εδώ στο forum. Οπότε δεν μπορώ να έχω παράπονο. Εξάλλου η ένσταση της Κοραλλίας (όπως και η δικιά μου τότε) δεν αφορά ένα μικρό θεματάκι αλλά το σύνολο του άρθρου, οπότε ένα pm δεν ξέρω πόσο θα βοήθαγε. Πάντως έχεις δίκιο ότι καλό θα ήταν σε κάποιες περιπτώσεις να συνεννοούμαστε εκ των προτέρων.
Δήμητρα, πέρα από τα θέματα δεοντολογίας που έθιξες, επί της ουσίας δεν νομίζω ότι θα είμαστε ποτέ απολύτως σίγουροι για το ποιος ακριβώς είναι ο χάρτης του Παύλου Σιδηρόπουλου. Ακόμα κι αν καταλήξουμε στην ημερομηνία, η ώρα θα είναι πάντα υπό αμφισβήτηση. Έτσι μάλλον όσοι ενδιαφέρονται θα είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν την προσωπική οπτική του κάθε αστρολόγου. Αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται, αφού εδώ είμαστε αστρολογική κοινότητα κι όχι ληξιαρχείο.
-
17-08-2011, 12:23 AM #18
Eυχαριστω για την απαντηση. Αναφερθηκα στον ρολο του ποσειδωνα και στη οψη και θεση στον ωροσκοπο,(αντιστοιχα σε καθε χαρτη), σκεφτομενη την αιτια που εφυγε απο την ζωη......
-
17-08-2011, 02:41 AM #19
Για να κλείσω από πλευράς μου το θέμα εδώ,
Δημήτρη, όσον αφορά στο δεοντολογικό ζήτημα είναι κάτι που πρέπει μεταξύ σας οι αστρολόγοι να διευθετήσετε και δεν είχα σκοπό να ορίσω τους κανόνες. Στο δικό μου επάγγελμα, όταν δημοσιεύονται μελέτες είθισται αυτοί που αμφισβητούν να τεκμηριώνουν την άποψή τους.
Η προσωπική θεώρηση του κάθε αστρολόγου ασφαλώς και αποτυπώνεται στον τρόπο που εμβαθύνει σε έναν χάρτη, αναλύει όλες τις δυνάμεις του και τελικά ανασυνθέτει το παζλ. ¶λλωστε από αυτό κρίνεται ένας καλός αστρολόγος.
Και εν κατακλείδι, προσωπικά εστιάστηκα στην ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στον ήλιο Καρκίνο και Λέοντα, ε.
σύ ήσουν αυτός που ανάρτησες link με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του Παύλου
Με εκτίμηση
ΔήμητραΔ.Κ
-
20-08-2011, 03:16 PM #20
Καλημέρα σε όλους σας.
Δεν είχα καμιά πρόθεση να μιλήσω ψυχρά ή απότομα και μάλιστα στον Δημήτρη που συμπαθώ και εκτιμώ ιδιαίτερα. Αυτό το διάστημα ήμουν σ' ένα μικρό νησί χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ. Μπορούσα να μπω μόνο σ' ένα ίντερνετ καφέ περιμένοντας στην ουρά μαζί με ένα τσούρμο πιτσιρίκια για να χρησιμοποιήσω ένα από τους 6 υπολογιστές. Έτσι έμπαινα για λίγο και έγραφα βιαστικά κάτω από την πίεση της ανυπομονησίας τους. Τους χαλούσα το παιχνίδι στο ίντερνετ με τους φίλους τους.
Προσωπικό μήνυμα στέλνω όταν έχω κάτι προσωπικό να πω σε κάποιον. Όταν δημοσιεύεται όμως ένα άρθρο πιστεύω ότι δεν είναι σωστό η συζήτηση να γίνεται κρυφά με προσωπικά μηνύματα γιατί τότε εμποδίζεται ο διάλογος και η ανάπτυξη ιδεών που είναι και ο στόχος αυτού του σάιτ. Δεν είναι δίκαιο για τα υπόλοιπα μέλη. Αυτό που είπα στον Δημήτρη δεν είναι προσωπικό και αφορά το άρθρο και όλα τα υπόλοιπα μέλη που το διαβάζουν. Για μένα αντιδεοντολογικό θα ήταν να έλεγα στον Δημήτρη την γνώμη μου για το άρθρο του σε προσωπικό μήνυμα και να το συζητούσαμε ερήμην των μελών. Τότε να βάζουμε όλοι συγχαρητήρια κάτω από τα άρθρα και αν έχουμε κάποια διαφωνία να την στέλνουμε και να την συζητούμε με προσωπικά μηνύματα.
Τα στοιχεία του χάρτη του Παύλου που ανάφερα μου τα έδωσε ο ίδιος. Μου ζήτησε να του κάνω τον χάρτη του και φυσικά τον ρώτησα ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Δεν ήξερε την ώρα που είχε γεννηθεί και δεν ήξερε καν ότι χρειαζόταν επειδή δεν είχε ξανακάνει τον χάρτη του. Τότε, μπροστά μου και από το σπίτι μου, πήρε τηλέφωνο την μητέρα του και την ρώτησε τι ώρα είχε γεννηθεί. Η μητέρα του ήταν πολύ συγκεκριμένη στην ώρα που μας έδωσε και από την ώρα εκείνη προκύπτει ωροσκόπος στον Ζυγό, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα του.
Για μένα όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Δημήτρης πήρε μια ημερομηνία που δίνεται στο σάιτ του Παύλου και έκανε ένα χάρτη. Σε όλους μας συμβαίνει να πάρουμε στοιχεία που δίνονται για ένα γνωστό πρόσωπο και να είναι λανθασμένα για κάποιο λόγο. Το θέμα είναι ότι ο Δημήτρης προχώρησε στο να δώσει από μόνος του μια ώρα γέννησης σ' αυτό τον χάρτη όπως έκρινε ο ίδιος.
Η αστρολογική ανάλυση ενός χάρτη δεν είναι μια θεωρητική κατασκευή που γίνεται ερήμην του ατόμου. Ο χάρτης είναι ένας καθρέφτης του ατόμου και ένα συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να καθρεφτιστεί σε καμιά άλλη χρονική συγκυρία. Όταν υπάρχει ένα υπαρκτό όνομα και πρόσωπο δεν κατασκευάζουμε εμείς ένα χάρτη. Ούτε καν για το έργο του αφού η δημιουργία ενός ανθρώπου δεν είναι ποτέ ανεξάρτητη και ξεκομμένη από τον ίδιο τον δημιουργό, το ποιος είναι. Έτσι, όσο δημιουργικό, συναισθηματικό και συγκινητικό κι αν ήταν το άρθρο του Δημήτρη, είναι μια λάθος αστρολογική πρακτική.
Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και ο Δημήτρης και οποιοσδήποτε άλλος έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνήσουν μαζί μου.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.