- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 181 to 190 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
09-10-2006, 02:23 PM #181
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Del piero ΜΗΝ πάρεις αυτό το τηλεσκόπιο. Η στήριξη είναι για κλάματα. Μπες στο site που βρήκες πριν για τον pentraks και διάβασε.
-
09-10-2006, 02:24 PM #182
-
09-10-2006, 02:25 PM #183
τι είναι αυτό το fata_morgana;
-
09-10-2006, 02:26 PM #184
Αν θες τη γνώμη μου, ο Παναγιώτης έχει δίκιο. Πάρε ένα Dob 8ιντσο, πάρε και την Uranometria 2.000, και καλές παρατηρήσεις!
"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
09-10-2006, 02:27 PM #185
Βοηθάμε κ εμείς...χι χι χι
Είδατε, δεν είμαστε τόσο κακοί
-
09-10-2006, 02:32 PM #186
Dell Piero, μεγειά και καλοτάξιδο! :toung:
Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε
γιατί 'χω ρίζες δυνατές στη γη και με κρατούνε... (Χαΐνηδες)
-
09-10-2006, 02:37 PM #187
Ο χαρακτηρισμός κλόουν δεν είναι δικός μου. Μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Δεν μπορείς όμως να μου αφαιρέσεις το δικαίωμα να βρίσκω διασκεδαστική την εμμονή που εκδηλώνεται από ομάδα ατόμων, και εσού συμπεριλαμβανομένου, που με "ορθολογιστικές" τσιρίδες και σκόρπια επιχειρήματα, προσπαθήτε να πείσετε πως ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ έχετε δίκιο. Δεν υπάρχει αντίρρηση από κανέναν να ακούσει την γνώμη σας. Την ακούσαμε, την εμπεδώσαμε. Δεν συμφωνούμε, τί θα γίνει τώρα? Θα βγει ετυμηγορία απ' την ομάδα των διαφωτιστών και θα οδηγηθούμε στην πυρά?
erastros, προσπαθώ να ακολουθήσω την αξεπέραστη λογική σου και τον πραγματικά μονδικό τρόπο σκέψης σου.
-
09-10-2006, 02:38 PM #188
Έγραφα στο 1ο μου ποστ ότι η αστρολογία εμπεριέχει και στοιχεία μεταφυσικής που είναι απαραίτητα για την κατανόησή της αλλά και για την λειτουργία της (αν υπάρχει βέβαια). Πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις ζητήματα υπερβατικά με τον ορθολογισμό της δυτικής επιστήμης.
Για μένα προσωπικά η αστρολογία είναι μαντική τέχνη με στοιχεία επιστημονικά. Δεν είναι επιστήμη, με την έννοια που είναι αποδεκτή κοινώς.
Αν κάποια στιγμή αποδειχθεί και πειραματικά η σχέση της της πλανητικής δραστηριότητας με την ανθρώπινη λειτουργία τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την επιστήμη της αστρολογίας. Έως τότε μένουμε στο μεταφυσικό και υπερβατικό. Αν θέλει κάποιος το αποδέχεται, αν δεν θέλει το αφήνει. Μπορεί και να το ψάξει, μπορεί και να το παραμερίσει.
Γεγονός είναι πάντως ότι πολλές από τις επιστημονικές δοξασίες που ισχύαν, με την ανάπτυξη της έρευνας αναθεωρηθήκαν και αντικατασταθήκαν. Παραδείγματα υπα΄ρχουν πολλά και σε όλες τις επιστήμες. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει ούτε να είμαστε απόλυτοι σε θέματα που εξελίσσονται ούτε να λοιδορούμε απόψεις που φαινομενικά είναι εξωπραγματικές.
Αναφορικά με το "κληρονομικό χάρισμα", η μεταφυσική που μάλλον δεν την αποδέχεσαι δίνει εξηγ΄΄ησεις. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε Χορταρέους και Πητ Παπαδάκους, γιατί αυτοί απλούστατα δεν έχουν σχέση με την αστρολογία, άσχετα αν επιβιώνουν μέσα από αυτήν.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
09-10-2006, 02:41 PM #189
"erastros, προσπαθώ να ακολουθήσω την αξεπέραστη λογική σου και τον πραγματικά μονδικό τρόπο σκέψης σου"
Τα αισθήματα είναι αμοιβαία Μαρίνα μου! Κι εγώ σε θαυμάζω και σε σέβομαι. ίσως υπάρχει μια υφέρπουσα γοητεία ανάμεσά μας.
Μήπως να δούμε τους χάρτες μας αν ταιριάζουμε? Εγώ πάντως είμαι Σκορπιός 100%. Εσύ;"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
09-10-2006, 02:51 PM #190
Αγαπητοί φίλοι
Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας αν επιθυμείτε να στηρίξετε ένα φόρουμ που θα δημιουργήσουμε με τίτλο Αστρονομία - επιστήμη και το οποίο να πραγματεύεται ανάλογα θέματα αλλά και ευρύτερης γνώσης.
Όσο για τα υπόλοιπα ποστ θα χαροποιούσαν τον παρουσιαστή ενός τηλεοπτικού πάνελ που από τη μια μεριά έχει επιστήμονες από την άλλη εμπειρικούς μελετητές και κάπου ανάμεσα και Θεολόγους.
Οι γνώμες καλό είναι να ακούγονται αλλά να θυμάστε ότι κρίνουμε γνώμες και όχι ανθρώπους. Και πριν την κρίση διαβάζουμε προσεκτικά.
Είμαστε στη διάθεσή σας αν το επιθυμείτε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας νέας ενότητας, όμως μη βάζουμε στο ίδιο καζάνι όλα τα υλικά γιατί το φαγητό μας θα χάσει τη νοστιμιά του.
Ήθελα επίσης να παρακολουθήσετε το φόρουμ και μερικά δικά μου ποστ για να διαπιστώσετε πόσο σκληρός ήμουν και με αστρολόγους αλλά και με μέλη μας που χρησιμοποπιησαν την αστρολογία για να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.
Εδώ, δεν είναι χώρος προσηλυτισμού αλλά ενημερωτικός και ανταλλαγής απόψεων.De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 38 users browsing this thread. (0 members and 38 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.