- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;
- Voters
- 185. You may not vote on this poll
-
Ποίηση
34 18.38% -
Θεατρικά έργα
25 13.51% -
Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες
44 23.78% -
Παραμύθια - παιδικά βιβλία
23 12.43% -
Αστυνομικές ιστορίες
42 22.70% -
Νουβέλες
25 13.51% -
Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)
77 41.62% -
Διηγήματα
62 33.51% -
Μυθιστορήματα
131 70.81% -
(Επιστημονικής) φαντασίας
33 17.84% -
Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.
110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Results 171 to 180 of 241
Thread: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
19-05-2008, 12:35 AM #171
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Να ζεις ν΄αγαπάς και να μαθαίνεις..
Αυτό το βιβλίο με ταρακούνησε σαν άνθρωπο. Μετά απ΄αυτό έκανα 180ο στροφή στη ζωή μου.. Κοιμάμαι, ξυπνάω, σκέφτομαι, περπατάω και αναπνέω διαφορετικά πλέον..
Τώρα που γνώρισα την αγάπη, ξέρω ότι Ζω..."Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο."
-
19-05-2008, 04:26 AM #172
-
19-05-2008, 09:49 AM #173
-
20-05-2008, 12:35 AM #174
"Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο."
-
20-05-2008, 06:37 PM #175
-
20-05-2008, 09:28 PM #176
Αχ!! αυτα τα βιβλια!Ποσο δυσκολο ειναι να διαλεξει κανειs ενα μικρο μεροs μιαs μεγαληs Αγαπηs..Γι'αυτο θ'αναφερθω σ'αυτα που ''σημαδεψαν'' την παιδικη ψυχη μου.Ηταν 'Ο γυροs του κοσμου σε 80 μερεs' του Βερν,καπου στα εννεα μου χρονια,που μου ανοιξε την ''ορεξη'' για τιs μετεπητα περιπετειεs στη ζωη μου..,και το αλλο ηταν το 'Ενα παιδι μετραει τ'αστρα' του Λουντεμη,γυρω στα δωδεκα,οπου στα επομενα 2 χρονια μπορει να το διαβασα και 5 φορεs,παντα κλαιγονταs σε καποια σημεια.
Απο τοτε κυλησε πολυ Νερο και πολλεs σελιδεs πασηs φυσεωs γυρισαν...
-
21-05-2008, 01:35 AM #177
ενας απο τους αγαπημενους μου ειναι οσκαρ γουαιλντ...γιατι τα λεει εξω απο τα δοντια
ο de profundis το καλυτερο του (ισως)...
"ο ερωτας στα χρονια της χολερας" απο τον μαρκεζ....για το συναισθημα και τις εικονες
γιαλομ- "οταν εκλαψε ο νιτσε" για το νεο παραθυρο που μου ανοιξε..
και το τελευταιο που διαβασα ηταν η βιογραφια του τζειμς ντην...σε μια προσπαθεια να καταλαβω τον επαναστατη μεσα μου!
-
16-07-2008, 08:22 PM #178
"Το Χειρόγραφο της Σαραγόσα" του Γιαν Ποτότσκι (18ος αιώνας) - ένα "κλασικό παράδειγμα συρταρωτού μυθιστορήματος, ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο όπου τα πεπρωμένα διαφόρων ηρώων διασταυρώνονται ή καθρεφτίζονται το ένα στο άλλο ... ο καθρέφτης ενός κόσμου με πολλαπλές προοπτικές, αξίες, θρησκευτικές πεποιθήσεις και φιλοσοφικές δοξασίες ... ένα διαχρονικό μυθιστόρημα που υπερβαίνει πραγματικά την εποχή του." (από το οπισθόφυλλο)
Πραγματικά είναι αφηγήσεις μέσα σε αφηγήσεις και διαδραματίζεται στην Ισπανία μετά την Ανακατάληψή της από τους Μαυριτανούς. Ο συγγραφέας ήταν πραγματικά ένας μυστήριος Πολωνός ευγενής με γαλλική παιδεία και με πολυσχιδή δραστηριότητα που ταξίδευε πολύ και έκανε πολλές εθνολογικές, ιστορικές και γλωσσολογικές έρευνες στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αφρική και την Ασία.
Το έχω διαβάσει τέσσερις φορές...Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
-
16-07-2008, 09:09 PM #179
Πάολο Κοέλο έχει μια φρέσκια ματιά στα πράγματα, αλλά διαβάζω και σύγχρονους Ελληνες συγγραφείς αλλα και παλιούς όπως ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Τσιφόρος, ο Ξενόπουλος, ο Αλέκος Σακελλάριος
-
16-07-2008, 10:41 PM #180
Σήμερα πρωτοδιάβασα αυτό το θέμα και μ' αρέσει!!! Βλέπω πολλούς να λένε για το ΟΚΤΩ της Κάθριν Νέβιλλ - θυμάμαι ότι μου άρεσε κι εμένα όταν το είχα διαβάσει. Αυτή έβγαλε κι ένα άλλο με τίτλο Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. Το έχει διαβάσει κανείς -- είναι κι αυτό καλό; Όσον αφορά τον Ίρβιν Γιάλομ, είναι καταπληκτικός (αφού είναι και ΔΙΔΥΜΟΙ :bigsmile -- εκτός από το ΝΙΤΣΕ καλό είναι και το ΝΤΙΒΑΝΙ και Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΠΕΝΑΟΥΕΡ.
Κι όσο για ιστορικά μυθιστορήματα () συνιστώ τον ΙΟΥΛΙΑΝΟ του Γκορ Βιντάλ και το ανεπανάληπτο Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΒΩΒΟ του Πωλ Μπέντλεϋ που περιγράφει πολύ γλαφυρά και με το κλασικό εγγλέζικο φλέγμα τα γεγονότα της 4ης σταυροφορίας και την άλωση της Κωνσταντινούπολης του 1204, ένα μεγάλο βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα..
Φιλιά σε όλους τους βιβλιοφάγους!
PerfectΠροσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.