s
Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας - Page 17
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 17 of 26 FirstFirst ... 7 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... LastLast
Results 161 to 170 of 253
    Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Έχω την εντύπωση ότι το γονεϊκό πρότυπο λίγο - πολύ όλοι το αναζητάμε σε μία σχέση, ανεξαρτήτως ηλικιών και όποιων διαφορών τους. Οπότε εκείνο που μένει είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ωριμότητα (δηλαδή να μπορούμε να λειτουργήσουμε ώριμα σαν άνθρωποι γενικά στη ζωή μας άρα και σε κάθε είδους//ποιότητας σχέση, από φιλική και επαγγελματική μέχρι συζυγική και γονεϊκή).

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Ηλικιες και κουραφεξαλα παιδες..οι ανδρες θελουν ανεξαρτητως ηλικιας τις μαμαδες τους..το νταντεμα παει καπνος...δεν μεγαλωνουν ποτε..sorry guys!!!:toung:

Ο Berne Ε. θεωρει ότι η προσωπικότητά μας απαρτίζεται από τρία διαφορετικά μέρη που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας έτσι, που να φερόμαστε πολλές φορές ποικιλότροπα. Καθένας μας βρίσκεται πάντα σε μία από τις τρεις πιθανές Καταστάσεις του Εγώ, που ορίζονται ως:
    καταστάσεις του Γονέα,
    καταστάσεις του Ενήλικα και
    καταστάσεις του Παιδιού.
    Οι Καταστάσεις του «Εγώ» δεν σχετίζονται με την βιολογική μας ηλικία, αλλά με την ψυχολογική ηλικία, με εγγραφές που αποτυπώνονται στο νου μας
    κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και πολύ σημαντικών ή τραυματικών
    γεγονότων της ζωής μας.Και οι τρεις Καταστάσεις του Εγώ έχουν ζωτική σημασία για την ύπαρξή μας και καμία δεν είναι καλύτερη από τις άλλες.

Η Κατάσταση «Εγώ» του Γονέα
    Είναι η διδαγμένη αντίληψη της ζωής, το σύνολο δηλαδή των αξιών, ηθικών
    αρχών, γνώσεων, κανόνων, προτύπων ζωής και νουθεσιών που έχει
    ενστερνιστεί το άτομο, επειδή τα έχει διδαχθεί από τα σημαντικότερα άτομα των
    πρώτων χρόνων της ζωής του, δηλαδή από άτομα κύρους.

Η Κατάσταση «Εγώ» του Ενήλικα
    Είναι ο λογικός-συλλογιστικός, μη συναισθηματικός τρόπος συμπεριφοράς,
    που ασχολείται με το:
    να λύνει προβλήματα,
    να αντιμετωπίζει καταστάσεις,
    να συλλέγει στοιχεία και να τα αναλύει,
    να εκτιμά τις πιθανότητες και λαμβάνει αποφάσεις.
    Στην κατάσταση αυτή περικλείονται όλες οι πληροφορίες, γνώσεις και
    δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί και αναθεωρούνται οι συμπεριφορές τύπου
    Γονέα που δεν ταιριάζουν πια στο άτομο.

Η Κατάσταση «Εγώ» του Παιδιού
    Είναι η αισθητή αντίληψη της ζωής, η πηγή των συναισθημάτων, της
    ενέργειας, της δημιουργικότητας, της διαίσθησης και της περιέργειας, η ζωή
    του ατόμου όπως την έχει βιώσει κατά την παιδική του ηλικία.
    Το άτομο όταν βρίσκεται στην Κατάσταση «Εγώ» του Παιδιού, μπορεί να
    συμπεριφέρεται:
    είτε με εγωκεντρισμό, αυθορμητισμό, συστολή και μια παιχνιδιάρικη, αστεία,
    χαρούμενη διάθεση,
    είτε με τάξη, υποχωρητικότητα και ορισμένες φορές με μια επαναστατική
    διάθεση.
    Με βρίσκει πιο σύμφωνη η παραπάνω θεωρία σε συνδυασμό με την προσωπική πείρα..απόλυτοι ρόλοι δεν υφίστανται

Ολοι μας παιζουμε ΚΑΙ με τρεις καταστασεις..
    Σημειωσεις απο το προγραμμα Διοικηση Ανθρωπινων Πορων του Πανεπιστημιου Αθηνων

Λοιπόν...θα σας ταράξω λίγο αλλά πιστεύω πως αξίζει η γνώμη ενός ατόμου που έχει βρεθει σ΄αυτήν την κατάσταση και έτσι και αλλιώς. Κατ΄αρχήν είμαι Καρκίνος και τελικά εμείς οι Καρκίνοι ψαχνόμαστε για δραματικές καταστάσεις και αμά δεν βρίσκουμε τις δημιουργούμε μόνοι μας. Η προηγούμενη σχέση μου που χρονολογείται κάποια χρόνια πριν ήταν με άτομο 14 χρόνια μεγαλύτερο, δηλαδή ήμουν εγώ 26 κι αυτός 40 χρονών. Τα πηγαίναμε πολύ καλά σχετικά. Η τωρινή μου σχέση είναι το ακριβώς αντίθετο. Εγώ τώρα είμαι 31 κι αυτός 21. Είμαστε 2 χρόνια μαζί και επίσης τα πάμε πολύ καλά. Πιστέψτε με πως ούτε για οικονομικούς λόγους ήμουν με τον πρώτο ούτε για σεξουαλικούς με τον δεύτερο. Απλά έτυχε. Βέβαια δεν αντιλέγω πως υποκρύπτεται κάποια βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη αλλά σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος έχει απωθημένα να παίξει το ρόλο του γονέα ή του παιδιού στη σχέση. Εγώ δηλαδη έχω απωθημένο να παίξω και τους δύο ρόλους, είμαι δηλαδή από μόνη μου μια ολοκληρωμένη οικογένεια;cheesy: Βέβαια έχω την ακμή του 7 στον Υδροχόο, το πλέον εκκεντικό ζώδιο, και ίσως αύτό από μόνο του να εξηγεί το γιατί οι περισσότερες σχέσεις μου ήταν λίγο αντισυμβατικές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αλλά από ψυχαναλυτική σκοπιά πως ερμηνεύεται άραγε; Ή μήπως τελικά να μην αναλύουμε τόσο πολύ τον έρωτα και απλά να τον απολαμβάνουμε;
    Οποιος αγαπάει το τριαντάφυλλο αγαπάει και τ΄αγκάθια του

Quote Originally Posted by runaway View Post
    Λοιπόν...θα σας ταράξω λίγο αλλά πιστεύω πως αξίζει η γνώμη ενός ατόμου που έχει βρεθει σ΄αυτήν την κατάσταση και έτσι και αλλιώς. Κατ΄αρχήν είμαι Καρκίνος και τελικά εμείς οι Καρκίνοι ψαχνόμαστε για δραματικές καταστάσεις και αμά δεν βρίσκουμε τις δημιουργούμε μόνοι μας. Η προηγούμενη σχέση μου που χρονολογείται κάποια χρόνια πριν ήταν με άτομο 14 χρόνια μεγαλύτερο, δηλαδή ήμουν εγώ 26 κι αυτός 40 χρονών. Τα πηγαίναμε πολύ καλά σχετικά. Η τωρινή μου σχέση είναι το ακριβώς αντίθετο. Εγώ τώρα είμαι 31 κι αυτός 21. Είμαστε 2 χρόνια μαζί και επίσης τα πάμε πολύ καλά. Πιστέψτε με πως ούτε για οικονομικούς λόγους ήμουν με τον πρώτο ούτε για σεξουαλικούς με τον δεύτερο. Απλά έτυχε. Βέβαια δεν αντιλέγω πως υποκρύπτεται κάποια βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη αλλά σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος έχει απωθημένα να παίξει το ρόλο του γονέα ή του παιδιού στη σχέση. Εγώ δηλαδη έχω απωθημένο να παίξω και τους δύο ρόλους, είμαι δηλαδή από μόνη μου μια ολοκληρωμένη οικογένεια;cheesy: Βέβαια έχω την ακμή του 7 στον Υδροχόο, το πλέον εκκεντικό ζώδιο, και ίσως αύτό από μόνο του να εξηγεί το γιατί οι περισσότερες σχέσεις μου ήταν λίγο αντισυμβατικές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αλλά από ψυχαναλυτική σκοπιά πως ερμηνεύεται άραγε; Ή μήπως τελικά να μην αναλύουμε τόσο πολύ τον έρωτα και απλά να τον απολαμβάνουμε;
    Με το να αναφέρεις απλώς και μόνο τη διαφορά ηλικίας δεν λέει και κάτι.
    Μπορεί αυτός να ήταν χωρισμένος και με παιδί, ενώ εσύ δεν έχεις και ήθελες ενώ αυτός δεν ήθελε. Επιπλέον, το γεγονός ότι πας από το ένα άκρο στο άλλο εμένα κάτι μου λέει :toung:
    Αλήθεια, ο 5ος σου πού έχει ακμή και τι παίζει μέσα του;
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Με το να αναφέρεις απλώς και μόνο τη διαφορά ηλικίας δεν λέει και κάτι.
    Μπορεί αυτός να ήταν χωρισμένος και με παιδί, ενώ εσύ δεν έχεις και ήθελες ενώ αυτός δεν ήθελε. Επιπλέον, το γεγονός ότι πας από το ένα άκρο στο άλλο εμένα κάτι μου λέει :toung:
    Αλήθεια, ο 5ος σου πού έχει ακμή και τι παίζει μέσα του;
    Oύτε χωρισμένος ήταν, ούτε παιδί είχε. Και δεν έχω κάνει σχέσεις μόνο με άτομα που απέχουν ηλικιακά από μένα αλλά και με σχεδόν συνομήλικα με αντίστοιχα αποτελέσματα, δεν μπορώ να διακρίνω κάποια ουσιαστική διαφορά που να εστιάζεται στο θέμα της ηλικίας. Η ακμή του 5ου είναι στον Τοξότη και μέσα παίζει μπάλα μονότερμα ο Ποσειδώνας.

Quote Originally Posted by runaway View Post
    Oύτε χωρισμένος ήταν, ούτε παιδί είχε. Και δεν έχω κάνει σχέσεις μόνο με άτομα που απέχουν ηλικιακά από μένα αλλά και με σχεδόν συνομήλικα με αντίστοιχα αποτελέσματα, δεν μπορώ να διακρίνω κάποια ουσιαστική διαφορά που να εστιάζεται στο θέμα της ηλικίας. Η ακμή του 5ου είναι στον Τοξότη και μέσα παίζει μπάλα μονότερμα ο Ποσειδώνας.
    ΜΠΙΝΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    ΜΠΙΝΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Τί εννοείς μπίνγκο; Από πότε ο Ποσειδώνας στον 5ο υποδεικνύει τάσεις για σχέσεις με διαφορά ηλικίας; Δείχνει τάση για κακώς εξιδανικευμένες σχέσεις απ΄οτι γνωρίζω. ΄Οσο για την ακμή του 5ου στον Τοξότη, υπονοείς πως όποιος έχει ωροσκόπο Λέοντα -άρα και ακμή του 5ου στον Τοξότη, τουλάχιστον τις περισσότερες φορες- σημαίνει ότι θα κάνει ανάλογες σχέσεις; Δεν βγάζει νόημα. Γενικά στον χάρτη μου δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για σχέσεις με μικρότερα άτομα εκτός και αν συνυπολογίσω τον Ερμή στον 11 οίκο μου ο οποίος πολλές φορές λειτουργεί ως αντανάκλαση του 5ου όπως είχα διαβάσει κάποτε αλλά και γι΄αυτό δεν είμαι πολύ σίγουρη κατά πόσο ισχύει. Το ίδιο περιέργως συμβαίνει και στο ωροσκόπιο του φίλου μου, δεν υπάρχει κάποια σαφή ένδειξη στο ωροσκόπιο του για σχέσεις με μεγαλύτερη γυναίκα εκτός από τον Κρόνο στον 11 οίκο του. ΄Ισως τελικά να ισχύει αυτή η θεωρία, κάποια γνώμη πάνω σ΄αυτό;

Όνομα:
    Maria

Αγαπητή Έλενα πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου όχι μόνο γιατί θίγει το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων που το βρίσκω ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς, αλλά κυρίως γιατί φωτίζει πλευρές μιας σχέσης που όλοι θεωρητικά γνωρίζουμε μα στην πράξη φαίνεται να τις ξεχνάμε!
    Θέλω να σταθώ περισσότερο στις αλλαγές που λες ότι παρατήρησες μετά τη συγκατοίκηση. Το ότι απορροφηθήκατε τόσο πολύ ο ένας από τον άλλο σε βαθμό να αρχίσατε να απομακρυνόσαστε από φίλους και γνωστούς είναι κάτι που ασυναίσθητα κάνουν πολλοί άνθρωποι από τον ενθουσιασμό τους για το νέο άτομο που μπήκε στη ζωή τους και τους ξύπνησε από το λήθαργο!! Όμως μάλλον κοστίζει τελικά γιατί όταν όλες οι ανάγκες μας για έρωτα, αγάπη και φιλία καλύπτονται αποκλειστικά από το σύντροφο χάνεις την ευκαιρία για την αλλαγή των εντυπώσεων που προσφέρει η συχνή επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός σχέσης. Ενώ όταν βρίσκεις χρόνο να αφιερώσεις σε δραστηριότητες και χόμπι που σε ευχαριστούν και ταυτόχρονα περνάς κάποιο χρόνο μακριά από το σύντροφο μειώνεις, πιστεύω, τις πιθανότητες να ρουτινιάσεις καθώς αναζωογονείσαι. Όταν μένεις βέβαια στο ίδιο σπίτι με τον άλλο, αναγκαστικά τον βλέπεις κάθε μέρα και ίσως κάποια στιγμή χρειαστείς ένα διάλλειμα. Γιατί είναι άλλο πράγμα να επιλέγεις εσύ πότε θα τον δεις το σύντροφό σου και εντελώς άλλο να τον βλέπεις έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα λόγω συμβίωσης. Κάποια στιγμή θα πεις από μέσα σου «αισθάνομαι τη ανάγκη να μου λείψει, να τον αναζητήσω», κάτι πέρα για πέρα ανθρώπινο.
    Είπες κάτι σημαντικό σε κάποιο σημείο της αφήγησης σου: ότι ηταν πράξη επιβεβαίωσης. Κι αναρωτιέμαι εγώ…γιατί να αναζητήσει κανείς την επιβεβαίωση από ένα άλλο πρόσωπο, αν όντως η σχέση του τον καλύπτει σε γενικές γραμμές? Δεν έπαιρνες την επιβεβαίωση που χρειαζόσουν από το Γιάννη? Μήπως πρέπει να αναρωτηθείς αν τα συναισθήματά σου για το Γιάννη δεν ήταν τελικά και τόσο βαθιά όσο νόμιζες? Γιατί αγάπη υπήρχε μεταξύ σας, φαίνεται ξεκάθαρα αυτό, ο έρωτας όμως είναι κάτι άλλο…μας κρατά σε εγρήγορση όσο προσπαθούμε να καταλάβουμε τον άλλο και συνήθως το είδος του εραστή που αναζητούμε εμείς οι γυναίκες σχετίζεται άμεσα με το πατρικό μας πρότυπο. Εγώ π.χ ερωτεύομαι συνήθως άντρες που μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, είτε λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα τους, είτε γιατί μου στερούν πράγματα που απεγνωσμένα χρειάζομαι, όπως ακριβώς έκανε ο πατέρας μου!!! Δεν είναι τυχαία αυτή η ταύτιση!!! Για τον έρωτα που σου έλεγα…είναι ένα συναίσθημα που φθίνει εύκολα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από τα δύο μέλη της σχέσης να ανανεώνουν συνεχώς την κοινή τους ζωή, κυρίως την ερωτική ή με το να κάνετε χωριστά διακοπές ένα καλοκαίρι…να βρίσκετε καινούργια πράγματα να κάνετε μαζί κτλ…Χωρίς να θέλω να ασκήσω κριτική στις απόψεις σου, έχω την αίσθηση ότι βλέπεις κάπως επιφανειακά ή πολύ με τη λογική τα πράγματα. Έχεις επιρροή από Δίδυμο ή Ζυγό???¨-) Πιθανολογώ ότι στο χάρτη σου κυριαρχεί το στοιχείο του αέρα ή της φωτιάς…αυτή την εντύπωση μου δίνουν τα λεγόμενα σου. Μου φαίνεται δηλαδή σα να μην προσπάθησες πολύ για αυτή τη σχέση, σαν να παραιτήθηκες σχετικά γρήγορα. Τι λες κι εσύ? Όταν μας συμβαίνει αυτό συνήθως είναι γιατί έχουμε βαρεθεί και νιώθουμε τάσεις φυγής. Σε αυτό το σημείο όμως εσύ επέλεξες να φύγεις, κάτι που νομίζω πως θα το έκανες είτε βρισκόταν το νέο αμόρε είτε όχι!! Απλά ο καινούργιος σύντροφος έγινε η αφορμή για να επισπεύσεις κάπως τη διαδικασία.
    Αυτά είχα να σου πω ως εξωτερικός παρατηρητής…δεν ξέρω αν σε προβλημάτισα ή σε βοήθησα να δεις τα πράγματα από μια άλλη πτική γωνία.
    Σου ευχομαι κάθε ευτυχία με τη νέα σου σχέση(αν υφίσταται ακόμη) και το 2009 να σου δώσει όσα δεν έδωσε το 2008.
    *Με εκτίμηση…ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ*[/COLOR]

Όνομα:
    argy

πόσους μηνες κραταει αυτό το θεμα???Διαβαζω και ξαναδιαβαζω και ξαναδιαβαζω.....για χαροκαμμενες μανες που τους ξεμυαλισε το κανακαρη η 67χρονη (το χτυπησε το πιπινι!!!!!!) για προσεγγισεις του κωλου μεσω ψυχολογιας που μου θυμιζει Τενια Μακρη σε συνεργασια με Μικρουτσικο στο "επιτελους μαζι".....αν ο Ουρανος μαλωνει με τον Κρονο στο γενεθλιο χαρτη του καθενος μας.....
    Ενω μια ειναι η ουσια γλυκιες μανουλες-διαδικτυακιες ψυχολογες μου και λοιποι συγγενεις:ΕΡΩΤΑΣ-ΣΕΞ-ΤΡΕΛΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ....(μαλλον 4 ειναι οι ουσιες)
    και δεν γινονται ολα να κατακρινονται οταν δεν μας βολευει....ή να προσπαθουμε να βγαλουμε απο την μυγα ξυγκι μεσα απο διελευσεις και γενεθλιους χαρτες....
    Οποτε προβληματιστειτε οσο αυτα τα ζευγαρια βγαζουν τα ματια τους αποθεωνοντας ο ενας τον αλλο......

Όνομα:
    Σωκράτης

Exclamation Re: Σαγηνευτικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας

Τέτοια γραφή δεν είναι πλέον αποδεκτή στο myHoroscope.

Ισχύει για όλους. Η απενεργοποίηση των λογαριασμών θα είναι άμεση...
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Page 17 of 26 FirstFirst ... 7 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)