s
Γκει Συναστρια!! - Page 13
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 13 of 22 FirstFirst ... 3 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... LastLast
Results 121 to 130 of 220
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Γκει Συναστρια!!

Δεν έχω ιδέα τι καταλαβαίνει ο καθένας απ αυτά που γράψαμε.Μπορείς τουλάχιστον να τονίσεις τα σημεία στα οποία α)ξεχωρίζουν οι χιτλερικές(!) απόψεις μας και β)αναφερόμαστε στην ηθική;Οι παραθέσεις και το να ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψα ομολογώ πως δε με βοηθάνε.

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Όνομα:
    Βασίλης

Δίκιο έχεις.. έβαλα πολλά για να μη δώσω εντύπωση ότι επιλέγω...

Αλλά δες μερικά πιο συγκεκριμένα...

"το να θεωρείς κάποιον ασθενή"

Ασθενής είναι ο ομοφυλόφυλος;

"Το φυσιολογικό από πότε είναι υποκειμενική έννοια;;;"

Δεν είναι υποκειμενική έννοια; Είναι φυσιολογική η χρήση προφύλαξης; Απαντιέται στη φύση; Δεν εμποδίζει την αναπαραγωγή; Γιατί τότε τη θεωρούμε αποδεκτή; Μήπως για να κάνουμε έλεγχο γεννήσεων για λόγους ευημερίας; ¶ρα μήπως και η κοινωνία συν- αποφασίζει τι είναι φυσιολογικό; Μήπως φυσιολογικό θεωρείται αυτό που εξυπηρετεί όχι μόνο τους βιολογικούς αλλά και τους εκάστοτε κοινωνικούς σκοπούς (άντε εδώ θα γίνω εγώ πιο μαρξιστής από σας μου φαίνεται ) ;

"Αν ποτέ στη ζωή μου αποκτήσω παιδί που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, σαφώς και θα το αγαπάω, σαφώς και θα το προστετεύω, σαφώς και θα το στηρίζω, αλλά δεν βρίσκω τίμιο να το παραμυθιάζω καλλιεργώντας του το αίσθημα του "φυσιολογικού" κάνοντας λάστιχο την όποια έννοια."

Ευτυχώς δε θα παντρευτώ την Αργυρώ Δεν μπορώ να φανταστώ καν τι γενικές ψυχολογικές δυσλειτουργίες και προσωπικά και κοινωνικά θα έχει ένας άνθρωπος που δε θα θεωρείται φυσιολογικός από τη μητέρα του, από αυτήν δηλαδή που περιμένει ό,τι κι αν είναι να τον αποδεχτεί.

"Συγγνώμη, αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι υποκειμενικό. Η λέξη "φυσιολογικό έχει μια κυριολεκτική έννοια και όντως σχετίζεται με την αναπαραγωγή"

Για τις αράχνες φυσιολογικό είναι μετά το σεξ η θηλυκιά να τρώει τον αρσενικό. Για τον άνθρωπο είναι; Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι "φυσιολογική";

Μερικά παραδείγματα μόνο...

Δεν ξέρω, μήπως σας παρεξήγησα;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Μαρία

Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να γεννιέται με 3 πόδια τη στιγμή που θα έπρεπε να γεννηθεί με 2 δεν είναι φυσιολογικό,κάτι δεν πάει καλά.Κατ αντιστοιχία το να βλέπεις μια μαύρη χήρα να μην τρώει το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα επίσης δεν είναι φυσιολογικό καθώς το είδος είναι ορισμένο να κάνει αυτό ακριβώς εκείνη τη στιγμή,όπως ο άνθρωπος είναι ορισμένος να γεννιέται με κάποια γεννητικά όργανα και 2 πόδια,2 χέρια ,2 μάτια κοκ.Έτσι και το να βλέπεις ένα ανθρώπινο πλάσμα με αντρικές ορμόνες και όργανα να συμπεριφέρεται σεξουαλικά σαν γυναικείο όντας ελκόμενο σεξουαλικά από άντρες και αντιστρόφως ε κάτι δεν πάει καλά,κάτι είναι παράταιρο,κάτι δεν ταιριάζει,κάτι δεν είναι σωστά δοσμένο .Δεν ξέρω αν είναι ασθένεια,υπό την έννοια ότι θεωρητικά η ομοφυλοφιλία δεν προκαλεί κάποια δυσλειτουργία στα ανθρώπινα όργανα αλλά σίγουρα πρόκειται για μια κατάσταση που παρεκκλίνει στατιστικά και ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να δώσει απογόνους,όσες προσπάθειες κι αν γίνουν.

Δεν είπε καμιά μας νομίζω ότι δεν την αποδέχεται -γιατί καλώς ή κακώς απ τη στιγμή που ένας άνθρωπος γεννιέται έτσι δεν μπορείς να τον αλλάξεις,τον αποδέχεσαι.Η χρήση προφύλαξης και η τεχνητή γονιμοποίηση ήταν λίγο άστοχα παράδειγματα,καθώς δεν αποτελούν καταστάσεις παρέκκλισης.Το ίδιο και το θέμα με τη μητρότητα,καθώς το παιδί φυσικά και θα το αποδεχτείς,απλά θα το αποδεχτείς σαν παιδί με μια βιολογική ιδιαιτερότητα.

Ακόμα ψάχνω την ηθική και τον Χίτλερ πάντως

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Όνομα:
    Βασίλης

Αυστηρά βιολογικά, Λευκή, αυτό που λες στην αρχή δεν είναι ακριβώς σωστό...

Στη φύση υπάρχουν μεταλλάξεις, οπότε δεν αποκλείει κανείς ότι αύριο θα έχουμε άτομα με τρία πόδια. Το αν θα επιβιώσουν είναι άλλο θέμα. Ενδεχομένως οι συνθήκες να τα ευνοήσουν και τελικά να επικρατήσουν αυτά. Επομένως το λεγόμενο φυσιολογικό είναι αυτό που είναι σήμερα είναι στατιστικά κοντά στο μέσο όρο...

Ο Χίτλερ είναι εμφανής νομίζω... εκείνος χρησιμοποιούσε βιολογικά κριτήρια για να ξεχωρίσει τους ανθρώπους σε ασθενείς και φυσιολογικούς...

Και η ηθική έχει να κάνει με τη χρήση του όρου φυσιολογικός (ενώ από όσα γράφετε μάλλον εννοείτε κάτι σαν τελεολογικός). Η λέξη φυσιολογικός σήμερα έχει και χροιά αποδοχής, επομένως είναι φορτισμένη ηθικά.

Έμμεσα με την τελεολογική θεώρηση θεωρείτε από ό,τι καταλαβαίνω καλό ό,τι διαιωνίζει την ανθρωπότητα. Είναι αποδεκτό αυτό ως μία άποψη, αλλά δε συμφωνούν νομίζω όλοι ότι το καλό ορίζεται μόνο ως το καλό για την ανθρωπότητα. Είναι λίγο ολοκληρωτικό αυτό... Δεν είναι;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Ωραία, και συγνώμη για την extra ταλαιπωρία που σας βάζω. Απαντήστε επιγραμματικά για να είναι μικρή.

1) Συμφωνούμε ότι το «φυσιολογικό» προκύπτει από την στατιστική παρατήρηση και μόνο?

2) Συμφωνούμε ότι η ομοφυλοφιλία ορίζεται γενετικά (γονίδια - DNA) άρα είναι ορμονικό θέμα?

3) Θεωρείτε την ομοφυλοφιλία σαν ασθένεια, λάθος της φύσης, τι?

4) Με ποιόν τρόπο θεωρείτε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι από τους υπόλοιπους?

Αφού δεν σας αρέσουν τα ναι μεν αλλά θα εκτιμούσα σαφείς τοποθετήσεις. Ευχαριστώ.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όπως και να χει πάντως εδώ και χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος στέκεται στα δυο του πόδια και η γυναίκα γενναει παιδιά ενώ ο άντρας όχι. Επίσης η ηθική μας παθαίνει μεταλλάξεις ανάλογα με την εξέλιξη και πράγματα που κάποτε ήταν απαράδεκτα σήμερα δεν ενοχλούν κανέναν. Απο κει και πέρα ο καθένας δικαιούται να έχει δική του άποψη και να κάνει τις επιλογές του με δεδομένες τις συνέπειες.
    Παρακαλώ οι πυροβολισμοί να σταματήσουν για να μην πάρουν τα σκάγια τους αμάχους

Όνομα:
    Βασίλης

Παιδιά, εγώ δεν έχω διάθεση να τσακωθώ... Είπα απλώς κάποιες ενστάσεις, που είχα... Τώρα από κει και πέρα καθείς με την άποψη του..

Λευκή, αν σας παρεξήγησα σορρυ...

Συγχωρήστε με αλλά δε θα σας παρακολουθήσω άλλο... Πρέπει να πάω σε πελάτη...

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Δίκιο έχεις.. έβαλα πολλά για να μη δώσω εντύπωση ότι επιλέγω...

Αλλά δες μερικά πιο συγκεκριμένα...

"το να θεωρείς κάποιον ασθενή"

Ασθενής είναι ο ομοφυλόφυλος;

"Το φυσιολογικό από πότε είναι υποκειμενική έννοια;;;"

Δεν είναι υποκειμενική έννοια; Είναι φυσιολογική η χρήση προφύλαξης; Απαντιέται στη φύση; Δεν εμποδίζει την αναπαραγωγή; Γιατί τότε τη θεωρούμε αποδεκτή; Μήπως για να κάνουμε έλεγχο γεννήσεων για λόγους ευημερίας; ¶ρα μήπως και η κοινωνία συν- αποφασίζει τι είναι φυσιολογικό; Μήπως φυσιολογικό θεωρείται αυτό που εξυπηρετεί όχι μόνο τους βιολογικούς αλλά και τους εκάστοτε κοινωνικούς σκοπούς (άντε εδώ θα γίνω εγώ πιο μαρξιστής από σας μου φαίνεται ) ;

"Αν ποτέ στη ζωή μου αποκτήσω παιδί που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, σαφώς και θα το αγαπάω, σαφώς και θα το προστετεύω, σαφώς και θα το στηρίζω, αλλά δεν βρίσκω τίμιο να το παραμυθιάζω καλλιεργώντας του το αίσθημα του "φυσιολογικού" κάνοντας λάστιχο την όποια έννοια."

Ευτυχώς δε θα παντρευτώ την Αργυρώ Δεν μπορώ να φανταστώ καν τι γενικές ψυχολογικές δυσλειτουργίες και προσωπικά και κοινωνικά θα έχει ένας άνθρωπος που δε θα θεωρείται φυσιολογικός από τη μητέρα του, από αυτήν δηλαδή που περιμένει ό,τι κι αν είναι να τον αποδεχτεί.

"Συγγνώμη, αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι υποκειμενικό. Η λέξη "φυσιολογικό έχει μια κυριολεκτική έννοια και όντως σχετίζεται με την αναπαραγωγή"

Για τις αράχνες φυσιολογικό είναι μετά το σεξ η θηλυκιά να τρώει τον αρσενικό. Για τον άνθρωπο είναι; Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι "φυσιολογική";

Μερικά παραδείγματα μόνο...

Δεν ξέρω, μήπως σας παρεξήγησα;
    Το αν ο ομοφυλόφιλος είναι ασθενής, δεν το γνωρίζω, για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω γνώσεις βιολογίας ή ιατρικής. Ωστόσο, μου περνάει από το μυαλό όταν βλέπω διάφορους να συγκρίνουν την αναπαραγωγική δυνατότητα ενός ζεύγους ομοφυλοφίλων με αυτήν ενός ετεροφιλοφύλων, όπου η γυναίκα - ή ο άντρας - έχει πρόβλημα στειρότητας ή αναφέρεται η τεχνική γονιμοποίηση (που αφορούν συνήθως παθολογικές κατάστασεις).

Όσο για τον ορισμό του "φυσιολογικού", βάσει του αποδεκτού από την κοινωνία, δεν τον ήξερα. Και προσωπικά, επειδή μου γίνεται και προσωπική κριτική στο αν θα ήμουν εντάξει απέναντι στο παιδί μου και ότι φυσικά θα το έβγαζα κάπως αλλοπρόσαλλο, έχω να απαντήσω πως δεν ξέρω ποιος θα είναι περισσότερο δυσλειτουργικός ψυχολογικά και κοινωνικά, κάποιος που και καλά είναι καθ'όλα "φυσιολογικός", έχει μάθει να τον "αποδέχονται" ως τέτοιον, αλλά χτυπιέται και οδείρεται που δεν μπορεί να υιοθετήσει παιδάκια μαζί με τον σύντροφό του και του φταίει η κακή και άτιμη κενωνία, ή ενδεχομένως το δικό μου το παιδί, που αν μη τι άλλο, προτιμώ να θεωρεί πως του φταίω εγώ και να θέλει να με σφάξει, παρά να τα βάζει με όλη την κοινωνία εξαιτίας ενός αποτελέσματος που, από ότι φαίνεται, ήταν ( ; ) δική του επιλογή.

Κοινώς, όταν θα έρθει η ώρα της πίκρας λόγω τη στέρησης (που αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η ουσία των λεγομένων του ποιητή Χριστιανόπουλου και όχι η λέξη "κουσούρι" στην οποία κακώς εστιάστηκαν όλοι) της βαθιάς ικανοποίησης να είσαι με τον σύντροφό σου, αυτόν που έχεις επιλέξει εσύ και να μπορείς να βλέπεις τη συνέχεια σας ως ζευγάρι μέσω ενός νέου ανθρώπου που φέρει τα χαρακτηριστικά και των δύο - αλήθεια, αυτό το συναίσθημα τι είναι; χιτλερικής έμπνευσης, φυσιολογικό, βιολογικό, κοινωνική σύμβαση, τι είναι;
    Κοινώς, όταν έρθει η ώρα μιας τέτοιας πίκρας, ναι, προτιμώ το δικό μου το παιδί να είναι προετοιμασμένο, κι ας τα βάζει μαζί μου. Είτε θέλω είτε όχι, δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός πως το παιδί μου με τον σύντροφό του δεν μπορεί να έχει την ίδια αυτή χαρά που θα έχει ένα ετεροφιλοφυλο ζευγάρι. Αν αυτό με κάνει μη μαρξίστρια (που δεν με κάνει και το ξέρω) ή χιτλερική (αυτό πια τι να πω...) ή κακή μάνα (ενδεχομένως; ), ε, είμαι.

Αυτό εννοώ όταν μιλάω για κυριολεκτική έννοια στην αναπαραγωγή, και νομίζω πως το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές παραπάνω, και ειδικά εκεί που αναφέρομαι σε δύο μέτρα και δύο σταθμά (αυτή η δημοσίευση βέβαια ξεφυγε από τις απανωτές παραθέσεις).
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post

Έμμεσα με την τελεολογική θεώρηση θεωρείτε από ό,τι καταλαβαίνω καλό ό,τι διαιωνίζει την ανθρωπότητα. Είναι αποδεκτό αυτό ως μία άποψη, αλλά δε συμφωνούν νομίζω όλοι ότι το καλό ορίζεται μόνο ως το καλό για την ανθρωπότητα. Είναι λίγο ολοκληρωτικό αυτό... Δεν είναι;
    Το πανανθρώπινο ιδανικό ολοκληρωτικό; Ε, μην τρελλαθούμε τώρα... Είπαμε...:blink:
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by gargoyle View Post
    Το πανανθρώπινο ιδανικό ολοκληρωτικό; Ε, μην τρελλαθούμε τώρα... Είπαμε...:blink:
    Στο δρόμο του ιδανικού, πόσοι σκοτώθηκαν και ισοπεδώθηκαν...
    Bye καλή μου...

Page 13 of 22 FirstFirst ... 3 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)