s
Ο 2ος οίκος - Page 13
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 13 of 21 FirstFirst ... 3 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... LastLast
Results 121 to 130 of 206

Re: Ο 2ος οίκος

Quote Originally Posted by Δημήτρης Στασινός View Post
    Μα είναι λογικό αυτό. Ο Δίας τι να σου δώσει εκεί μέσα ; Αφού σε απελευθερώνει. Ρώτα όμως και κάποιον που έχει Αφροδίτη, Σελήνη και Πλούτωνα στο 2ο. Χέβι μέταλ θέματα Ταύρου, να μην σου πω γκραν γκινιόλ. Το θέμα κτητικότητα νούμερο 'Ενα. Και ο 'Ηλιος εκεί θα μπορούσε αν βοηθάει και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο. Το θέμα κτητικότητα, εξάρτηση, δέσμευση αποκτά μέγιστη σημασία. 'Αξονας δέσμευσης/αποκοπής (2ος/8ος).
    Αυτό υποστηρίζω τόση ώρα, Δημήτρη. Το 2ο από μόνο του δεν δείχνει κτητικότητα, εξάρτηση ή δέσμευση λόγω κάποιας σχέσης του με τον Ταύρο. Στο παράδειγμα που δίνεις, αν το ψάξεις λίγο, θα δεις ότι δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο άτομο η κτητικότητα και η εξάρτηση του Ταύρου αλλά η κτητικότητα και η εξάρτηση του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας δίνει αυτά τα στοιχεία σε οποιοδήποτε οίκο κι αν βρεθεί και ιδιαίτερα μαζί με την Αφροδίτη και την Σελήνη.

Για να εκδηλώσει τέτοια στοιχεία ένας πλανήτης πρέπει να τα έχει στην φύση του ή να χρωματίζεται έτσι από το ζώδιο που βρίσκεται. Ένας Ουρανός π.χ. δεν θα γίνει ξαφνικά κτητικός αν βρεθεί στο 2ο σπίτι. Ούτε ένας Ήλιος στο 2ο π.χ. στους Διδύμους θα εκδηλωθεί με κτητικότητα και εξάρτηση.

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Δημήτρη μου,
    λέω απλώς την γνώμη μου και σέβομαι την δική σου.

Όμως τυγχάνει να έχω σύνοδο Σελήνης/Δία/Ερμή στον 2ο οίκο και στον Τοξότη. Πέρα από τον τρόπο που βγάζω τα λεφτά μου (εκπαίδευση) και τον τρόπο που τα ξοδεύω (είμαι πολύ σπάταλη χωρίς να με απασχολεί αν θα έχω λεφτά την επομένη) δεν βλέπω να έχω καμιά συνάφεια με εξαρτήσεις ή κτητικότητες ή άλλα χαρακτηριστικά του Ταύρου. Αντίθετα, η σύνοδος αυτή μου δίνει πολλά τοξοτίσια στοιχεία στον χαρακτήρα μου.
    Καλησπέρα Κα Μόζορα. Επίσης τυγχάνει να έχω στον ένατο οίκο Ερμή, Ήλιο και Αφροδίτη. ( Ερμής και Ήλιος στον Ταύρο και Αφροδίτη στις 00 των Διδύμων σε συζυγία με το MC). Βιοπορίζομαι όπως κι εσείς από την εκπαίδευση και σπουδάζω ακόμα. Επίσης είμαι σπάταλη και από τα λίγα που έχω διαβάσει νομίζω ότι είμαι πολύ πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του τοξότη παρά του ταύρου. Επίσης είμαι το πλέον μη εξαρτημένο και μη κτητικό άτομο. Θέλω να πω, πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
    Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραθέσω και την απάντηση του Κου Στασινού - μάλλον κάτι έκανα λάθος - αλλά αυτό το "κραν γκινιόλ χέβι μέταλ" δεν το έχω νιώσει. Συμφωνώ στο "μοναχικοί λύκοι" kai "στρείδια" αλλά εξαρτήσεις έτσι τουλάχιστον όπως το κατάλαβα δεν έχω βιώσει και δεν το επιδιώκω γιατί είναι πολύ έξω από μένα, τόσο ως φύση όσο ώς θέση και στάση ζωής.
    Νόμιζα τόσο καιρό πως αυτή τη σπατάλη, το ρίσκο και γενικότερα οι " τρύπιες τσέπες" ήταν εξ' αιτίας του ουρανού. Όπως και η αμέριστη αγάπη στην μελέτη, στις τέχνες και τη φιλοσοφία οφείλονταν στον ένατο οίκο.
    Σίγουρα κάνω κάπου λάθος. Η ημ γέννησής μου είναι 12/05/1973. Θα ήμουν ευγνώμων άν μου δίνατε μια άλλη προοπτική στη μελέτη του αστρολογικού χάρτη, γιατί ακόμα είμαι στα πρώτα βήματα.
    Ευαριστώ πολύ και τους δυο σας:bigsmile:

Αχ!! Ξέχασα την ώρα:blink: 13:10 στην Αθήνα

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Για να εκδηλώσει τέτοια στοιχεία ένας πλανήτης πρέπει να τα έχει στην φύση του ή να χρωματίζεται έτσι από το ζώδιο που βρίσκεται. Ένας Ουρανός π.χ. δεν θα γίνει ξαφνικά κτητικός αν βρεθεί στο 2ο σπίτι. Ούτε ένας Ήλιος στο 2ο π.χ. στους Διδύμους θα εκδηλωθεί με κτητικότητα και εξάρτηση.
    Ε εννοούνται αυτά, δεν έγραψα πως ό,τι πέσει στο 2ο κάνει το άτομο κτητικό, ούτε καν ο Πλούτωνας, ο οποίος απλά μπορεί να κάνει το άτομο να έρθει αντιμέτωπο με το θέμα κτητικότητα άλλων ατόμων σημαντικών για τη ζωή του χωρίς το ίδιο το άτομο να είναι κτητικό. Ο οίκος αυτός όμως αφορά στον βαθμό κτητικότητας/εξάρτησης/δέσμευσης. Αtrium κάπου με μπέρδεψες. Είσαι στρείδι και δεν είσαι εξαρτημένος ; Πώς είναι δυνατή αυτή η αντίφαση ; Και από την άλλη γράφεις ότι έχεις 'Ηλιο στον 9ο και χαρακτηριστικά Τοξότη. 'Αρα γιατί ο 'Ηλιος μέσα στον 9ο να σε κάνει να νοιώθεις Τοξότης και να μην σε έκανε ο 'Ηλιος στον 2ο Ταύρο ; Κοραλία δεν μιλάω για 'Ηλιο στους Διδύμους στο 2ο, ανάλογα με το ζώδιο θα βγάλουμε συμπεράσματα, δεν γίνονται έτσι αναλύσεις αποσπασματικά.

¶λλο που ξέχασα!!! Ο Πλούτων ενώ υποτίθεται ( διορθώστε με ) ότι δίνει εμμονές με τις υλικές κτήσεις στον δεύτερο οίκο, εν τούτοις προσωπικά μού έχει δώσει βάθος στην σκέψη - με την έννοια της προσσέγγισης οποιουδήπωτε θέματος μέχρι τελικής πώσεως, αλλά και ροπή προς την μελαγχολία και απομόνωση. Φαντάζομαι ότι η συνειδητοποίηση αυτού του κόσμου " του μικρού του μέγα" λειτουργεί αξονικά (2ο - 8ο). Μήπως γι΄αυτό υπαρχει το εσωτερικό κλείσιμο?
    Σας έχω ζαλίσει σήμερα.....

[QUOTE=Δημήτρης Στασινός;87486]Ε εννοούνται αυτά, δεν έγραψα πως ό,τι πέσει στο 2ο κάνει το άτομο κτητικό, ούτε καν ο Πλούτωνας, ο οποίος απλά μπορεί να κάνει το άτομο να έρθει αντιμέτωπο με το θέμα κτητικότητα άλλων ατόμων σημαντικών για τη ζωή του χωρίς το ίδιο το άτομο να είναι κτητικό. Ο οίκος αυτός όμως αφορά στον βαθμό κτητικότητας/εξάρτησης/δέσμευσης. Αtrium κάπου με μπέρδεψες. Είσαι στρείδι και δεν είσαι εξαρτημένος ; Πώς είναι δυνατή αυτή η αντίφαση ; Και από την άλλη γράφεις ότι έχεις 'Ηλιο στον 9ο και χαρακτηριστικά Τοξότη. 'Αρα γιατί ο 'Ηλιος μέσα στον 9ο να σε κάνει να νοιώθεις Τοξότης και να μην σε έκανε ο 'Ηλιος στον 2ο Ταύρο ; Κοραλία δεν μιλάω για 'Ηλιο στους Διδύμους στο 2ο, ανάλογα με το ζώδιο θα βγάλουμε συμπεράσματα, δεν γίνονται έτσι αναλύσεις αποσπασματικά.[/QUOTE

Νομίζω ότι θα έπρεπε να ορίσουμε το στρείδι. Στείδι είναι ο εσωστρεφής άνθρωπος. Γιατί ντέ και καλά ένας εσωστρεφής άνθρωπος είναι εξαρτημένος??? Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν την τόλμη να μπουν στη διαδικασία να εξερευνήσουν τον εαυτό τους αποκτούν τρομαστική ψυχική δύναμη αποδομώντας το παρελθόν και σπάζοντας τις αλυσίδες της εξάρτησης Εν δυνάμει, αυτοί οι άνθρωποι είναι ή γίνονται εσωστρεφής.
    Από την άλλη ο Τοξότης δεν νομίζω ότι είναι ένας αισιοδοξος ερωτίλος φαφλατάς:blink:Εκτός αν επικρατήσει η φύση του αλόγου. Όταν έγραψα για τοξοτίσια χαρακτηριστικά, φυσικά και εννοούσα τον ΛΟΓΟ και όχι το α-λογο.

Quote Originally Posted by atrium View Post
    ¶λλο που ξέχασα!!! Ο Πλούτων ενώ υποτίθεται ( διορθώστε με ) ότι δίνει εμμονές με τις υλικές κτήσεις στον δεύτερο οίκο, εν τούτοις προσωπικά μού έχει δώσει βάθος στην σκέψη - με την έννοια της προσσέγγισης οποιουδήπωτε θέματος μέχρι τελικής πώσεως, αλλά και ροπή προς την μελαγχολία και απομόνωση. Φαντάζομαι ότι η συνειδητοποίηση αυτού του κόσμου " του μικρού του μέγα" λειτουργεί αξονικά (2ο - 8ο). Μήπως γι΄αυτό υπαρχει το εσωτερικό κλείσιμο?
    Γιατί πολύ απλά ο Πλούτωνας στο 2ο όπως και κάθε πλανήτης δείχνει κάποια από τα θέματα με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπος σε αυτή τη σύντομη και μάταιη ζωή, όχι ντε και καλά ότι θα είσαι τσιγγούνης ή σπάταλος, εξαρτημένος ή ανεξάρτητος, μοναχικός λύκος ή στρείδι, αλλά άτομο που να έχει Πλούτωνα στο 2ο και να μην έχει έρθει αντιμέτωπος με το θέμα εξάρτηση/κτήση δεν υπάρχει. 'Αλλοι γνώρισαν μ'αυτή τη θέση την αδυσώπητη κτητικότητα άλλων ανθρώπων και έγινε γι'αυτούς η ελευθερία και η ανεξαρτησία το μεγαλύτερο ιδανικό. 'Αλλοι ασκούν οικονομική εξουσία σε άλλους και τους "υποχρεώνουν" με τον τρόπο τους. 'Αλλοι δέχονται αυτή την εξουσία. 'Ολοι όμως θα έχουν τριβή αργά ή γρήγορα με θέματα δέσμευσης/αποκοπής, είτε από την ύλη, χρήμα, είτε από τον άνθρωπο τους, είτε από πρόσωπο αναφοράς είτε...είτε...Εμένα ο Πλούτωνας στο 2ο ξέρεις ότι εκδηλώθηκε στα 36 μου και πριν δεν είχα ιδέα και έβλεπα το χάρτη και έλεγα δεν λειτουργεί ;

Quote Originally Posted by atrium View Post
    Η συνειδητοποίηση του πόσο ασήμαντη είναι η ύλη, συχνά γίνεται και από Πλούτωνα στο 2ο, αλλά και το αντίθετο, η θεοποίηση της ύλης και η απόλυτη εξάρτηση από αυτήν. Δυο εκδοχές εξίσου πιθανές, συνηθέστερη η δεύτερη, καθώς και τρομακτικά οικονομικά σκαμπανεβάσματα. Θέλει πολύ προσοχή σε επιχειρηματικά ανοίγματα π.χ. Η προσέγγιση μέχρι τελικής πτώσης δεν με ξαφνιάζει (καθαρά πλουτώνιο μοτίβο), καθώς και η αναγέννηση από τις στάχτες.

Quote Originally Posted by Δημήτρης Στασινός View Post
    Γιατί πολύ απλά ο Πλούτωνας στο 2ο όπως και κάθε πλανήτης δείχνει κάποια από τα θέματα με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπος σε αυτή τη σύντομη και μάταιη ζωή, όχι ντε και καλά ότι θα είσαι τσιγγούνης ή σπάταλος, εξαρτημένος ή ανεξάρτητος, μοναχικός λύκος ή στρείδι, αλλά άτομο που να έχει Πλούτωνα στο 2ο και να μην έχει έρθει αντιμέτωπος με το θέμα εξάρτηση/κτήση δεν υπάρχει. 'Αλλοι γνώρισαν μ'αυτή τη θέση την αδυσώπητη κτητικότητα άλλων ανθρώπων και έγινε γι'αυτούς η ελευθερία και η ανεξαρτησία το μεγαλύτερο ιδανικό. 'Αλλοι ασκούν οικονομική εξουσία σε άλλους και τους "υποχρεώνουν" με τον τρόπο τους. 'Αλλοι δέχονται αυτή την εξουσία. 'Ολοι όμως θα έχουν τριβή αργά ή γρήγορα με θέματα δέσμευσης/αποκοπής, είτε από την ύλη, χρήμα, είτε από τον άνθρωπο τους, είτε από πρόσωπο αναφοράς είτε...είτε...Εμένα ο Πλούτωνας στο 2ο ξέρεις ότι εκδηλώθηκε στα 36 μου και πριν δεν είχα ιδέα και έβλεπα το χάρτη και έλεγα δεν λειτουργεί ;
    Κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
    Κατά δεύτερον, θεωρείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωσηνα μην αντιμετωπίσω το θέμα εξάρτηση/ κτήση. Για να είμαι ειλικρηνλης, με φοβίζει αυτό...
    Κατά τρίτον, είμαι 36. Λέτε???

Όνομα:
    πηνελοπη

απορία για 2 ο οίκο.
    2 ος άδειος, η ακμή του είναι στον αιγόκερω, ο κρόνος στον κριό στον 5 ο
    στον 5 ο επίσης εχω; ήλιο, ερμη, αφροδίτη, και β. δεσμό
    κρόνος συνοδο με αφροδίτη,
    κρόνος χ με πλούτωνα
    κρόνος σ΄υνοδο με β. δεσμό
    κρόνος χ με μεσουράνημα
    θα΄εκτιμούσα κάθε προσπάθεια βοήθειας πάνω σ αυτό για να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στο 2 ο οίκο μου

Page 13 of 21 FirstFirst ... 3 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)