s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 12
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 12 of 50 FirstFirst ... 2 8 9 10 11 12 13 14 15 16 22 ... LastLast
Results 111 to 120 of 497
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    οκ, αφήνουμε το υπέροχο Πεκίνο κ πάμε στην διπλανή πόρτα που μαζί με εμένα γενήθηκε ο γιος του Κόκαλη πχ. Δεν κάνω πόλεμο, απλά προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης
    Πρώτα απ'όλα να διευκρινήσω ότι τους χάρτες τους παρέθεσα για να δείξω απλά ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά ωροσκόπια. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι πέρα από τις τάσεις που μπορούν να σκιαγραφηθούν μέσα σε έναν γεννέθλιο χάρτη, δεν υποσκελίζεται σε καμία περίπτωση ο παράγοντας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ που αναμφισβήτητα επηρεάζει την πορεία και την εξέλιξη ενός ανθρώπου. Τώρα... αν εσύ ή εγώ γεννηθήκαμε την ίδια ακριβώς στιγμή (ίδια ημερομηνία, ίδια ώρα) και στον ίδιο τόπο με το γιο του Κόκκαλη... σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες κοινές τάσεις και χαρακτηριστικά που θα φαίνονται ίσως μεσα στο χάρτη, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ομως (=Κόκκαλης στην προκειμένη περίπτωση) είναι άλλο!

Μια διασαφήνιση: Να δηλώσω ότι δεν είμαι αστρολόγος, ούτε έχω τέτοιες βλέψεις, προθέσεις κλπ, ούτε μιλώ εξ ονόματος κανενός. Αλλο επάγγελμα εξασκώ, που δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

οκ, κατανοητό.
    Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να το δεχτό.

*δεχτώ .................................................. ............................................

δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τα μνμ μας;

Όνομα:
    Μαρία

Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό Παναγιώτη. Ο καθένας μας έχει τη γνώμη του.

(τα μηνύματά σου μπορείς να τα επεξεργαστείς. Υπάρχει στο κάτω μέρος της απάντησης που δίνεις ένα button που λέει "διόρθωση")

Παναγιώτη,
    Βλέπεις ότι το Περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου.
    Τι κι αν έχεις τον ίδιο ακριβώς χάρτη με αυτόν του Κόκκαλη, αν έχεις τις ίδιες τάσεις και επιδράσεις, ωροσκόπο, ζώδιο, οίκους, κλπ, το δικό σου μέλλον προβλέπεται πιο αβέβαιο. Εκτός αν είσαι ο γιος του Νιάρχου.
    Υπάρχουν δύο τρόποι να βελτιώσεις τη μοίρα σου:
    1) Εύχεσαι η μάνα σου να έχει την προνοητικότητα να πάει να σε γεννήσει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σε συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους όπου θα έχεις τις καλύτερες δυνατές γεννετιικές προδιαγραφές: Στην Κίνα; Στην Κίνα! Αρκεί να ξέρει καλή αστρολογία η μάνα σου και να ξέρει να ερμηνεύει χάρτες. Και ο πατέρας σου να την πάει να σε γεννήσει εκεί χωρίς Χριστοπαναγίες.
    2) Κάνεις εσύ ότι μπορείς για να φτιάξεις καλύτερη τη ζωή σου, δουλεύοντας με τον παράγοντα άνθρωπο.

Μια καίρια ερώτηση για τους υποστηρικτες της Αστρολογίας:
    - Γιατί παιδιά να μετράει η ημερομηνία γέννησης και όχι η ημερομηνία σύλληψης; Το έμβριο στην κοιλιά της μαμάς του δεν είναι άνθρωπος;
    Ή μήπως η μήτρα της γυναίκας προστατεύει το ανθρώπινο έμβρυο από κοσμικές-πλανητικές-αστρικές επιδράσεις? (οι οποίες πάντως διαπερνούν τα μπετά του μαιευτηρίου)
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Παναγιώτη,
    Βλέπεις ότι το Περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου.
    Τι κι αν έχεις τον ίδιο ακριβώς χάρτη με αυτόν του Κόκκαλη, αν έχεις τις ίδιες τάσεις και επιδράσεις, ωροσκόπο, ζώδιο, οίκους, κλπ, το δικό σου μέλλον προβλέπεται πιο αβέβαιο. Εκτός αν είσαι ο γιος του Νιάρχου.
    Υπάρχουν δύο τρόποι να βελτιώσεις τη μοίρα σου:
    1) Εύχεσαι η μάνα σου να έχει την προνοητικότητα να πάει να σε γεννήσει σε ΄συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σε συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους όπου θα έχεις τις καλύτερες δυνατές γεννετιικές προδιαγραφές: Στην Κίνα; Στην Κίνα! Αρκεί να ξέρει καλή αστρολογία η μάνα σου και να ξέρει να ερμηνεύει χάρτες. Και ο πατέρας σου να την πάει να γεννήσει εκεί χωρίς Χριστοπαναγίες.
    2) Κάνεις εσύ ότι μπορείς για να φτιάξεις καλύτερη τη ζωή σου, δουλεύοντας με τον παράγοντα άνθρωπο.

- Γιατί παιδιά να μετράει η ημερομηνία γέννησης και όχι η ημερομηνία σύλληψης; Το έμβριο στην κοιλιά της μαμάς του δεν είναι άνθρωπος;
    Ή μήπως η μήτρα της γυναίκας προστατεύει το ανθρώπινο έμβρυο από κοσμικές-πλανητικές-αστρικές επιδράσεις? (οι οποίες πάντως διαπερνούν τα μπετά του μαιευτηρίου)
    Αγαπητέ erastros,

πρώτα απ'όλα θα σε παρακαλούσα να μη βάζεις στο στόμα μου λόγια τα οποία δεν έχω πει. Και ειδικά εδώ που χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικό γραπτό λόγο, μιλούμε την ίδια γλώσσα και υποθέτω πως μπορούμε να καταλαβαινόμαστε.

Δεν ανέφερα πουθενά ότι το μέλλον του Παναγιώτη ή το δικό μου θα είναι αβέβαιο συγκριτικά με το μέλλον του υιού ενός εφοπλιστή. Οσο αβέβαιο είναο το μέλλον το δικό μου, τόσο είναι και το δικό του και αυτό δεν είναι απόφανση της αστρολογίας, αλλά ρεαλισμός!
    Οταν ανέφερα το θέμα του περιβάλλοντος, το ανέφερα γιατί ακριβώς κανένα αντικείμενο -επιστήμη ή μη- δεν είναι αποκομμένο από την ίδια την κοινωνία.

Τους διαφορετικούς χάρτες με τις διαφορετικές συντεταγμένες δεν τους παρέθεσα για να αποδείξω αυτό που λες, αγαπητέ μου erastros! Αλλο πράγμα προσπάθησα αδρομερώς να εξηγήσω. Και φυσικά δεν ήταν αυτό που διατείνεσαι! Πιστεύω πως ήμουν κατανοητή.

Οσον αφορά τη δεύτερη παρατήρηση που έκανες, ΝΑΙ εννοείται πως πάντα δουλεύουμε με τον παράγοντα άνθρωπο. Αν δεν λειτουργούσαμε μέσα στο υπόλοιπο σύνολο, θα ήμασταν ή θηρία ή θεοί, όπως λέει ο Αριστοτέλης (και ίσως, λεω τώρα εγώ, με τις ανάδρομες κινήσεις μας να επηρεάζαμε τις ζωές των υπόλοιπων ποταπών γήινων;;; :toung: )

Για το τελευταίο σου ερώτημα, αν ανατρέξεις το φόρουμ, θα βρεις σχετικές ερωτήσεις άλλων μελών που είχαν την ίδια απορία και απαντήθηκε το ερώτημά τους.

Dr Maroulita,
    Τα μέλη διαβάζουν και κρίνουν.
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Όνομα:
    Μαρία

Dr Maroulita,
    Τα μέλη διαβάζουν και κρίνουν.
    Αυτό ελπίζω και γω...

Όνομα:
    Μάνος

Κοσμικές - πλανητικές - αστρικές επιδράσεις με την έννοια βαρυτικών, μαγνητικών, ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών και λοιπών φαινομένων δεν υπάρχουν. Δεν ξέρω που τα έχετε διαβάσει.

Μια απλή πρόταση. Με προϋποθέσεις και δημόσια δέσμευση από όσους αμφισβητείτε την αστρολογία και επιθυμείτε κάποιες απαντήσεις ουσίας δέχομαι στον ελεύθερο χρόνο μου (δυστυχώς δεν είναι άπλετος όπως ο δικός σας που συνεχώς σας βλέπω online) να προσπαθήσω να σας λύσω κάποιες απορίες.

ΑΝ είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ακούσετε για μια φιλοσοφία αιώνων και τα εργαλεία που διαθέτει σήμερα τα οποία 1. μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας 2. να περιγράψει το έμφυτο δυναμικό του ανθρώπου, των προτερημάτων μας και των αδυναμιών μας, των ΤΑΣΕΩΝ και των πιθανοτήτων που λειτουργούν στη ζωή μας μπορώ να συζητήσω μαζί σας για το πως η αστρολογία δίνει σημαντικές πληροφορίες για κάθε πλευρά της ζωής του ανθρώπου,

Γιατί όπως ξέρει και ο αρχάριος της αστρολογίας η εμπειρική αυτή επιστήμη ή τέχνη ασχολείται με τον άνθρωπο και δεν παρατηρεί τα άστρα. Η αστρολογία δεν είναι πανάκεια, δεν είναι μοιρολατρική. Το άτομο έχει πάντα τη δυνατότητα να επιλέξει, αφού διαθέτει ελεύθερη βούληση. Η αστρολογία δεν υποστηρίζει ότι οι πλανήτες ελέγχουν τη ζωή μας. Τη ζωή μας την ελέγχουμε εμείς μέσα από τις επιλογές μας. Αν και έχει μια ιστορία 5.000 ετών προσωπικά πιστεύω ότι βρίσκεται ακόμη στη βρεφική της ηλικία.

Για να μην κουράζω επαναλαμβάνω ότι είμαι στη διάθεσή σας για συζήτηση ενηλίκων χωρίς ευφυολογήματα και ατάκες που ίσως σας βοηθήσει και τελικά αποδειχθεί πολύτιμη στη ζωή σας αν την αξιολογήσετε ανοιχτόμυαλα. Τέλος, θα χαρώ να συζητήσουμε επώνυμα και όχι με ψευδώνυμα πίσω από τον υπολογιστή μας.
    Επιτυχία είναι το να πηγαίνεις από τη μία αποτυχία στην άλλη χωρις να χάνεις το κουράγιο σου.

Page 12 of 50 FirstFirst ... 2 8 9 10 11 12 13 14 15 16 22 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread