- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 111 to 120 of 198
-
15-03-2009, 10:03 PM #111
Re: Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας
Nα επιστήσω την προσοχή στο post 109;:embarrest
-
15-03-2009, 11:37 PM #112
Roadrunner και KiaRRa, το topic αυτό έχει για θέμα το ζώδιο και γενικά την αστρολογική ταυτότητα της Ελλάδας. Το αρχικό κείμενο θίγει αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και το γενικότερα άσχημο κλίμα του 2008-09. Επομένως, η συζήτηση μπορεί να μπήκε σε επί μέρους λεπτομέρειες που δεν έχουν σχέση με την αστρολογία όμως δεν βγήκε και εντελώς off topic.
Όπως και να έχει, ας το γυρίσουμε στην αστρολογία. Φίλε Μητσάκο, ο Βασίλης Παπαδολιάς, αν θυμάμαι καλά, κάπου έγραφε πρόσφατα ότι ο Πλούτων θεωρείται η ανώτερη οκτάβα του ¶ρη. Και μου φαίνεται ότι έχει δίκιο. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως εξής: όπως το σεξ (¶ρης) εξυπηρετεί την αναπαραγωγή και διαιώνιση του είδους (Πλούτων), έτσι και ο θυμός (¶ρης) χρησιμοποιείται από σκοτεινά κέντρα εξουσίας (Πλούτων) αλλά και από ανώτερες δυνάμεις πέραν της κατανόησής μας προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε...άσε που οι συντονιστές θα τα πάρουν στο κρανίο...γι'αυτό ας το δούμε καθαρά αστρολογικά. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μία Πλουτώνια διαδικασία κάθαρσης?
-
15-03-2009, 11:56 PM #113
-
16-03-2009, 02:09 AM #114
Ανάλυσέ το....αν θες...
-
16-03-2009, 01:49 PM #115
Καλημερα σε ολους,
Και μονο που ο Πλουτωνας ειναι στο σκληρο κ ακαμπτο ζωδιο του Αιγοκερω ( που για καποιους ειναι κ η θεση εξαρσης του) οχι μονο η χωρα μας βρισκεται σε Πλουτωνια καθαρση αλλα οτιδηποτε κατεστημενο θα υποστει ρωγμες κ εν συνεχεια καταρρευσεις.
Ανεξαρτητα απ το αληθινο ωροσκοπιο της χωρας μας γεγονος ειναι πως ειμαστε στην διαδικασια "μεταλλαξης"κ κοσμοιστορικων αλλαγων, απ την μια ο Κρονος σε αντιθεση με τον Ουρανο, "να ζητα επιμονα κ επιτακτικα αντικατασταση του παλαιου με το νεο" φερνοντας δραματικα γεγονοτα που καθοριζουν την πορεια της ιστοριας κ απο την αλλη ο Πλουτωνας στο ζωδιο του Αιγοκερω βρισκεται σε μια θεση μαλλον για να ανατρεψει εξουσιες.
Τελος Μαιου του 2010 αναμενουμε την εισοδο του Ουρανου στον Κριο,εντεινοντας την κατασταση αφου θα κανει ταυ τρετραγωνο με τον Κρονο στο Ζυγο (εξαρση) κ τον Πλουτωνα, πηγαινοντας λιγο πιο μακρια, συγκεκριμενα στον Απριλιου του 2014 θα εχουμε ενα αρκετα δυσαρμονικο σχηματισμο, μεγαλο τετραγωνο με την συμμετοχη του Αρη στον Ζυγο,Δια στον Καρκινο,Ουρανο στον Κριο κ Πλουτωνα στην γνωστη του θεση.
Αν ολα αυτα δεν φερουν "καθαρση" τοτε εγω προσωπικα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τι αλλο θα μπορουσε να την φερει.
Οσο για την Συνοδο του Δια με τον Ποσειδωνα στον Υδροχοο,οπως εχω πει κ σε αλλη αναρτηση μου,δειχνει κατα κυριο λογο, οτι καποιοι θα αναδειξουν τον ανθρωπινο πονο κ πιθανον να οραματιστουν ενα καλυτερο μελλον αλλα πιθανοτερο βλεπω το συλλογικο οραμα να μεινει μονο οραμα κ ελπιδα η οποια κ αυτη καποια στιγμη θα διαψευστει.
Γι αυτο θεωρω αμελητεα την συνοδο αυτη (παντα σε σχεση με τις προηγουμενες οψεις που αναφερα) κ φυσικα λογω του περιφημου Χειρωνα που θα παιξει ενεργο ρολο σε αυτην την συνοδο καποια στιγμη μεσα στον Μαιο.
-
16-03-2009, 02:54 PM #116
Έρση μου, καλημέρα.
Η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα σίγουρα δεν είναι τόσο σημαντική όσο το ταυ τετράγωνο Πλούτωνα/Κρόνου/Ουρανού και δεν θα έχει το ίδιο καθοριστικά αποτελέσματα αλλά αμελητέα δεν νομίζω να είναι. Πιστεύω ότι αυτή η σύνοδος θα δώσει μια γενιά ανθρώπων που θα έχουν να προσφέρουν πράγματα. Αμελητέα για μένα είναι η παρουσία του Χείρωνα. Τον Χείρωνα τον μελετώ περίπου 20 χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχω πραγματικές αποδείξεις ότι λειτουργεί.
Αν δούμε λίγο ιστορικά την όψη αυτή, το 1931 που είχαμε ξανά ταυ τετράγωνο με Πλούτωνα στον Καρκίνο, Κρόνο στον Αιγόκερω και Ουρανό στον Κριό, είχαμε σημαντικά πολιτικά γεγονότα και μεγάλες φυσικές καταστροφές.
Τον Μάρτιο του 1931 είχαμε την πιο φονική φυσική καταστροφή στην ιστορία: υπερχείλισε ο ποταμός Χουανγκ Χι σκοτώνοντας σχεδόν 4,000,000 ανθρώπους. Επίσης, τον Αύγουστο του 1931 πλημμύρισε ο ποταμός Γιαγκτζή αφήνοντας άστεγους 23,000,000 ανθρώπους. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους σεισμός 7.9 ρίχτερ κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης Νάπιερ της Νέας Ζηλανδίας. Σεισμός επίσης κατέστρεψε την Μανάκουα της Νικαράγουα.
Ταυτόχρονα, το 1931 είχαμε την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στην Γερμανία και την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο.
Πιστεύω λοιπόν ότι κι αυτή την φορά είναι πιθανές οι φυσικές καταστροφές. Έτσι κι αλλιώς οι δυσαρμονικές όψεις Πλούτωνα/Ουρανού έχουν δώσει κι άλλες φορές τέτοιες καταστροφές. Επίσης είναι πολύ πιθανό να φέρει σημαντικά πολιτικά και οικονομικά θέματα όχι με θετικό τρόπο. Πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε έξαρση του ακτιβισμού, κάθε μορφής, που αυτή την φορά μπορεί να έχει και οικονομικά αίτια. Μπορεί να έχουμε ανατροπή καθεστώτων ή θάνατο σημαντικών πολιτικών προσώπων.
-
16-03-2009, 07:19 PM #117
Μία παρατήρηση για τη σύνοδο Δία/Χείρωνα/Ποσειδώνα που ακούστηκε. Ίσως θα ήταν καλό να λάβουμε υπόψη ότι μία πλευρά του Χείρωνα είναι η πλευρά του τυχοδιώκτη (κατά αμερικάνους αστρολόγους και κατά Παίζη εδώ σε μας). ¶λλωστε ο πλανήτης άλλοτε φέρεται να είναι κυβερνήτης κι άλλοτε να έχει έξαρση στον Τοξότη.
Συνεπώς η τριπλή σύνοδος μπορεί να σημαίνει ένα νέο Woodstock αλλά μπορεί να σημαίνει και μία νέα μεγάλη αρπαχτή (τύπου Παλαικώστα ας πούμε). Πάντως όλα αυτά γίνονται στο τέλος του Υδροχόοου και η είσοδος πρώτα του Δία και μετά του Ποσειδώνα και του Χείρωνα στους Ιχθύς σταδιακά τα επόμενα χρόνια, μάλλον "ξανα" ευνοεί τους νοικοκυραίους.
Σε σχέση με την Ελλάδα η γνώμη μου είναι ότι μάλλον το "αφήστε τους να εκτονωθούν" θα συνεχίσει. Μέχρι να βγει ισχυρή κυβέρνηση που μάλλον δε προβλέπεται μέχρι να μπει ο Κρόνος στο Ζυγό... Έχουν ειπωθεί πολλά για τον Κρόνο στην Παρθένο, αλλά το γενικό συμπέρασμα που φάνηκε είναι κυρίως η έλλειψη αποφασιστικότητας του.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
16-03-2009, 07:45 PM #118
Βασίλη μου,
μερικοί αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι ο Χείρωνας είναι κομήτης και άλλοι ότι είναι αστεροειδής που παγιδεύτηκε σε τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα σχετικά πρόσφατα και κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή, περιμένουν ότι θα φύγει απ' αυτό. Δεν είναι τραβηγμένο να θεωρούμε ότι κυβερνά κιόλας κάποιο ζώδιο;
Ο Κρόνος στην Παρθένο φαίνεται να έφερε τελικά στον χώρο της εργασίας μεγάλη ανασφάλεια, υψηλό ποσοστό ανεργίας και μεγάλες αλλαγές (μαζί με τον Ουρανό). Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, χιλιάδες άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο κάνουν ότι δουλειά βρουν ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους και οι μισθοί, τα ωράρια και οι δομές μέσα σε μεγάλα εργοστάσια και εταιρείες προσαρμόζονται για να περιορίσουν τις απολύσεις.
-
16-03-2009, 07:59 PM #119
Κοραλία, δε νομίζω ότι πρέπει να το πάμε αστρονομικά, γιατί τότε κι ο Πλούτωνας δε θεωρείται πλέον πλανήτης. Προσωπικά έχω αρκετά βιώματα τύπου Χείρωνα και έχω συζητήσει και με άλλους και νομίζω ότι υπάρχουν καταστάσεις που δουλεύει (π.χ. ένα πολύ standard συνήθως είναι το πότε ξεκίνησε καθένας να ασχολείται με την αστρολογία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρει κανείς όψη Χείρωνα την εποχή εκείνη στο χάρτη του κι ένα άλλο πασίγνωστο η όψη Χείρωνα στο χάρτη των ΗΠΑ την 11/9).
Ας αφήσουμε την πράξη να δείξει. Μπορεί να μη γίνει και τίποτε.
Σωστές και οι παρατηρήσεις σου για τον Κρόνο... Είναι μία άλλη πλευρά πολύ σημαντική. Συνήθως έχω την τάση να κοιτάζω αντίστροφα τις θέσεις. Ενώ δηλαδή οι περισσότεροι λένε τι θα φέρει ο Κρόνος στα θέματα του ζωδίου που μπαίνει, εγώ ρωτάω τι θα κάνει το ζώδιο που μπαίνει στα θέματα που κυβερνάει ο πλανήτης; Ισχύουν πιστεύω τελικά και τα δύο...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
16-03-2009, 08:46 PM #120
Βασίλη μου, πιστεύω ότι ο Πλούτωνας είναι διαφορετική περίπτωση γιατί είναι πιο μόνιμη η θέση του στο ηλιακό μας σύστημα. Για τον Χείρωνα δεν θέλω να είμαι απόλυτη αλλά αυτό μου λέει η προσωπική μου εμπειρία. Να σου δώσω μερικά παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοώ.
Πρόσφατα, είχα επιστροφή του Χείρωνα στην γενέθλια θέση του. Λίγο μετά ο τράνζιτ Χείρωνας έκανε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό μου. Και όλοι οι τράνζιτ πλανήτες που πέρασαν πρόσφατα από τον Υδροχόο (μαζί κι ο Δίας) έκαναν σύνοδο με τον γενέθλιο Χείρωνα μου. Τίποτε απολύτως δεν βίωσα απ' αυτά που αποδίδονται στον Χείρωνα.
Πριν μερικά χρόνια ο τράνζιτ Χείρωνας βρισκόταν για ένα μεγάλο διάστημα πάνω από την γενέθλια Σελήνη μου. Τίποτε απολύτως. Αντίθετα, όταν πέρασε ο Πλούτωνας πάνω από την Σελήνη μου έγινε ο χαμός στην ζωή μου.
Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την αστρολογία είχα στα προοδευτικά μου όψη Ερμή/Ουρανού. Αν έκανε κάτι ο Χείρωνας (που δεν έκανε) δεν θα μπορούσα να το θεωρήσω πραγματική απόδειξη για την λειτουργία του. Για να θεωρήσω πραγματικά ότι λειτουργεί ο Χείρωνας πρέπει να δω σε ένα ωροσκόπιο, από διελεύσεις ή προοδευτικά, ένα γεγονός της φύσης του Χείρωνα που να μην φαίνεται με άλλο τρόπο, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους πλανήτες.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.