- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 111 to 120 of 178
Thread: Οι καρμικές συναντήσεις.
-
19-08-2008, 10:27 AM #111
Re: Οι καρμικές συναντήσεις.
Οι γενικεύσεις και οι αναφορές συλλήβδην σε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων που ψάχνονται και η αυταρέσκεια όταν νομίζεις ότι τους φέρνεις σε υποτιθέμενη δύσκολη θέση, ενώ στην πραγματικότητα απλά κοιτάς να απαντάς εσύ για άλλους και να μην αφήνεις κουβέντα να πέφτει κάτω είναι μέρος της θεωρίας του ιστορικού υλισμού; :bigsmile: Ή είναι απλά γενικεύσεις και αυταρέσκεια; :bigsmile:
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
19-08-2008, 10:52 AM #112
Βαρβαρούλη, το σχέδιο πίσω από τις μεταφυσικές θεωρίες δεν είναι καθόλου κρυφό. Αφορά την επιδίωξη να παραμένει ο πολύς και καταπιεσμένος κόσμος στη θέση του χωρίς να αγανακτεί και πολύ πολύ και απειλεί την εξουσία και καλοπέραση του λίγου και καλοζωισμένου. Είναι γνωστό αυτό, εδώ και καιρό. Γενικώ όμως, μπορούμε να πούμε πως το ινδικό ιερατείο έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά. Έπεισε τους ανθρώπους να ανέχονται, μαζί με τα βρώμικα νερά του Γάγγη και οποιαδήποτε άλλη βρωμιά, μεταφέροντας επάνω τους την ευθύνη αποποίησής της.
Το ίδιο εξακολουθεί και γίνεται και σήμερα.
Ο "ορισμός" άλλωστε που δίνεις, επιτέλους - για το Κάρμα, το δείχνει ξεκάθαρα αυτό, αν μη τι άλλο για όποιον έχει διαβάσει τα βασικά περί φιλοσοφίας. "Μια σύμβαση που κάποτε κάναμε και τώρα απέκτησε δική του γνώμη" και τα λοιπά και τα λοιπά.
Οι συμπεριφορές των ανθρώπων πηγάζουν κύρια από τις υλικές, αντικειμενικές συνθήκες και η καθημερινή ζωή το επιβεβαιώνει συνέχεια αυτό. Αν είναι δυνατόν το να επιρρίπτουμε τη συμπεριφορά του ατόμου λόγω του χαρακτήρα του, στο Κάρμα. Το να επαναλαμβάνεις τα ίδια μοτίβα συμπεριφόρας είναι κομμάτι αυτού που αποκαλείται ανθρώπινος χαρακτήρας.
Και για να τελειώνουμε, επειδή όντως έχουμε και δουλειές:
http://www.myhoroscope.gr/38-%EA%E1%...%EC%E1%F2.html
Στο σύνδεσμο αυτό διακρίνονται ξεκάθαρα , με σαφέστατο κατά τη γνώμη μου τρόπο, όλη η κατασκευή, η ιδεολογική δομή και ο στόχος των θεωρήσεων σχετικά με το Κάρμα και όλες τις παραφυάδες του.
Το αφιερώνω στους οπαδούς τέτοιων θεωρήσεων, στην "πνευματικότητα", την "αναζήτηση της αλήθειας" και την "ψυχική εξέλιξη" του τόσο πολύτιμου εαυτούλη τους.
Κι επειδή όντως πολύ το κουράσαμε, ως προς το συγκεκριμένο θεματάκι, βαρβαρούλη, να ξεκαθαρίσουμε και τους στόχους μας αμφότεροι, επειδή ανέφερες τα περί συνομοσιολογίας και μυστικισμών:
Ο δικός μου στόχος είναι να μην υπάρχουν πληθυσμοί ανθρώπων που να βασανίζονται στην ζωή τους (όπως περγράφεται στο άρθρο). Ο δικός σου και μερικών άλλων είναι να σώσετε τα άυλα τομάρια σας. Όσο ο στόχος σου και ο τρόπος με τον οποίο πας να το πετύχεις μπαίνει εμπόδιο στον δικό μου (που θα μπαίνει αιώνια γιατί αυτός είναι ο λόγος υπάρξής του), θα βρίσκεις την αντίστοιχη αντίσταση.
Καλή συνέχεια, βαρβαρούλη.Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
19-08-2008, 11:00 AM #113
Καλή συνέχεια και σε σένα Ζαν Ντ' Αρκ :bigsmile: Πρόσεξε μόνο μήπως στο δρόμο των γενικεύσεων σου ισοπεδώνεις ανθρώπους με τους οποίους συζητάς και τους κατατάσσεις συλλήβδην σε κατηγορίες και κουτάκια... :bigsmile: Αλλά βέβαια εσένα δε σε ενδιαφέρει το άτομο, έτσι δεν είναι;
Όσο για το άρθρο που επισήμανες, δε θα απολογηθώ εγώ. Δε θεωρώ ότι ανήκω στην ομάδα του συγγραφέα ή στην όποια ομάδα. Μπορεί να απολογηθεί ο ίδιος... Υποθέτω ότι θα έχει κάποιους λόγους (όπως λέει και η ψυχολογία) να υποστηρίζει όσα υποστηρίζει.
Σε ό,τι με αφορά οι ιδέες του άρθρου είναι μαχητές... Δεν πιστεύω στην απολυτότητα της μοίρας ούτε και του κάρμα... Πιστεύω ότι αυτές είναι ιδέες της ανατολικής σχολής του εσωτερισμού, που στη Δύση έχουν ήδη αναιρεθεί... Αλλά βέβαια εσένα αυτό δε σε νοιάζει.. Και υποθέτω ότι δεν θα έχεις κάνει και τον κόπο να ψάξεις γιατί ο συγγραφέας έχει τέτοιες απόψεις. Γιατί τότε θα έπρεπε να τον .... γνωρίσεις.... Και τότε η θεωρία σου για τη συνομωσία μπορεί να μην έστεκε...
Αν τον γνώριζες δε θα μπορούσες να τον τσουβαλιάσεις όπως έχεις τσουβαλιάσει όλους εμάς... :bigsmile:
Φιλάκια πολλά...:bigsmile:Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
19-08-2008, 11:14 AM #114
Εγω απλα να πω οτι θεωρω οτι ενας ανθρωπος που ψαχνεται πραγματικα δε κλεινει ποτε τους οριζοντες του και δεν υιοθετει ως απολυτη αρχη τιποτα...δεν φανατιζεται με το πιστευω του καθως αυτο θα απεκελειε οτιδηποτε αλλο περα απ αυτο...Ενας ανθρωπος που ψαχνεται ειναι ανοικτος σε οτιδηποτε κ δεν υιοθετει απολυτα τιποτα.Αφηνει ενα παραθυρο ανοικτο κ γι αυτα που βλεπει αλλα και γι αυτα που δε βλεπει...Και γι αυτα που πιανει αλλα και γι αυτα που αισθανεται...Ενας ανθρωπος που ψαχνεται παιζει το ρολο του δικηγορου του διαβολου και για τους αλλους αλλα και για τον ιδιο του τον εαυτο.....ακομα κι αν παθιαστει με τα πιστευω του σε μια δεδομενη στιγμη σε μια αλλη στιγμη θα το ξανασκεφτει.
Ακομα κι αν διαφωνεις με καποιον σε εναν αλφα χρονο δεν αποκλειεται οτι αργοτερα μπορει τελικα να εχεις χρωματισει αν μη τι αλλο τις δικες σου αποψεις απο τα λεγομενα του αλλου ακομα κι αν ησουν πολεμιος τους...οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
19-08-2008, 11:17 AM #115
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
19-08-2008, 11:39 AM #116
Ουπς, αυτό μου διέφυγε... τον ορισμό τον είχα δώσει πολύ πριν, καλή μου.. .απλά εσύ δεν ξέρεις φυσική για να καταλάβεις... μόνο φιλοσοφία 19ου αιώνα... Όταν το είπα στη γλώσσα σου το κατάλαβες...
Και για να μη σου περάσει το υλιστικό η "υπερβατική" αρχή του Κάρμα έγκειται στο γεγονός ότι θεωρεί ότι η έννοια της "σύμβασης" υπάρχει και στην ύλη και στην κοσμολογία κι όχι μόνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά (είναι αυτό που είπα προδιάθεση συμπεριφοράς της ύλης ή αλλιώς στατιστική πιθανότητα). Γι' αυτό λέγανε παλιά "Όπως επάνω έτσι και κάτω". Πράγμα που έχει επιβεβαιώσει η κβαντική φυσική. Και που είναι ο λόγος που δεν πιστεύω στην "επιστημονική" αστρολογία, που βασίζεται στη στατιστική. Γιατί στην ουσία μετατρέπουμε σε φυσικό νόμο ένα απλό μοτίβο συμπεριφοράς. Κι αντί να βρούμε τρόπο να σπάσουμε το μοτίβο, του δίνουμε κι επιστημονικό μανδύα και το διαιωνίζουμε για πάντα...
Φιλάκια... :bigsmile:Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
19-08-2008, 12:13 PM #117
Αγαπητέ Βασίλη, σαφώς και δεν είναι το ζήτημα η διαφωνία 2 ή 3 ή 4 ανθρώπων αλλά από τις διαφωνίες των ανθρώπων μπορείς να παρατηρήσεις πολλά για τους ίδιους τους ανθρώπους κι αυτό έχει κάποια σημασία.
Αυτή η πεποίθηση που λες ότι υπάρχει, υπάρχει επειδή –κατά τη γνώμη μου- οι θρησκείες/δόγματα, τα τελευταία χρόνια επιτίθενται με έναν παρόμοιο τρόπο σε όλες αυτές τις θεωρίες και τις αναζητήσεις των ανθρώπων οι οποίοι με ταχύτατους ρυθμούς αύξησης άρχισαν να υποψιάζονται ότι μάλλον γίνεται και κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται ή από αυτό που φρόντισαν να μας μάθουν πως ισχύει.
Κάποιους άλλους (που για τους ίδιους λόγους με τις θρησκείες δεν τους βολεύει) επίσης που ενοχλούν πολύ αυτοί οι άνθρωποι είναι –όπως πολύ σωστά ανέφερες σε προηγούμενο post- κομμουνιστικών αντιλήψεων και ανάλογων ακραίων δογμάτων. Αναφέρομαι ειδικά εκεί επειδή είναι τόσο μα τόσο γνωστές οι φράσεις και οι αντιλήψεις τους σε όλους μας ακριβώς γιατί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια δεν έχουν αλλάξει. ¶ρα είμαστε όλοι σε θέση να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε.
Διερωτώμαι λοιπόν, είναι τυχαίο που αυτό το ρεύμα αντιπαλεύεται από τα δόγματα (πολιτικά ή θρησκευτικά) με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα; Επίσης αναρωτιέμαι πως αν τελικά επικρατήσει (στη Νέα Εποχή που έχουμε ήδη μπει) το νέο ρεύμα (γιατί αυτό θα γίνει) ποιος θα χάσει περισσότερα; Μάλλον τα ιερατεία και οι ανάλογοι πολιτικοί φορείς.
Σε ότι αφορά στη χρησιμότητα μελών ως Κρόνοι, ίσως εσύ να νιώθεις ότι χρειάζεσαι φρένο στα λόγια σου μην αναφέρεσαι όμως στα λόγια των υπολοίπων γιατί σε ότι με αφορά δεν έχω ανάγκη κανέναν να μετράει τα λόγια μου. Όταν λέω κάτι και κυρίως όταν το γράφω, ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί το λέω, πότε θα το πω, θυμάμαι πάντα τι έχω πει και σπάνια παίρνω λόγια μου πίσω. Κατά τα λοιπά Βασίλη μου, σε όποιον δεν αρέσουν τα λόγια μου και ο τρόπος μου απλώς δε με κάνει παρέα.
Στα υπόλοιπα περί Κάρμα συμφωνούμε κι εγώ έτσι το βλέπω, έτσι το έχω καταλάβει (πιο σωστά).
Gargoyle, το να ψαχτείς δε σημαίνει καθόλου πως αποδέχεσαι εύκολα, για αυτό άλλωστε ψάχνεσαι. Ψάχνεσαι όμως μέσα σε θεωρίες άλλες από αυτές που διδάχτηκες από το σχολείο και από το υπόλοιπο κοινωνικό και πολιτικό σου περιβάλλον και που δεν έχουν αποδειχτεί –επιστημονικά τουλάχιστον ως τώρα- ως εκ τούτου γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι διαβάζεις ή συζητάς κάποιες θεωρίες που ίσως είναι και παραμύθι και μάλλον δε θα προλάβεις μέχρι να πεθάνεις να το διευκρινήσεις αυτό.
Μπορεί να έχεις ψαχτεί περισσότερο και να έχεις καταλήξει κάπου, δεν το αμφισβητώ, δεν πουλάω εξυπνάδα εγώ ούτε διεκδικώ καμία πρωτοκαθεδρία γνώσης και σοφίας. Βασικά εμένα, τη μέρα που θα μου πουν: φτάνει τώρα, τα έμαθες όλα όσα έπρεπε να ξέρεις θα είναι σα να με σκοτώνουν. Θέλω πάντα να είμαι μαθητής και πάντα να λέω πως δεν ξέρω και δεν ξέρω τουλάχιστον όχι όλα όσα θα ήθελα ακόμα να μάθω. Επίσης, να ενημερώσω γενικά και εσένα και το forum, ότι δεν έχω σπουδάσει κάτι και άρα ούτε τον επιστήμονα και τον ειδικό θα προσπαθήσω να κάνω ποτέ όπως πολλοί άλλοι εδώ κάνουν.
Απλώς τολμάω καμιά φορά να μιλάω για όσα αγαπώ και υποστηρίζω με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνομαι αλλά κυρίως με τον τρόπο που τα νιώθω και σ’ αυτό το «νιώθω» δώσε προσοχή. Με έχει σώσει πολλές φορές και με έχει «ξυπνήσει» άλλες τόσες.
Για αυτό αυταρέσκεια και έπαρση εμένα μη μου χρεώνεις. Εσύ, παρατηρώ ότι έχεις άποψη επί παντός επιστητού και μάλιστα επιθετική και είρων απέναντι σε άλλα μέλη πολλές φορές. Γιατί, ξέρεις, δεν είναι μόνο οι λέξεις, είναι και το ύφος, είναι και ο τρόπος που μιλάει/γράφει κάποιος.
Τέλος, να σε ρωτήσω κάτι και βέβαια αν θες απαντάς γιατί είναι μια ερώτηση που τη λες και προσωπική ίσως. Η Αστρολογία γιατί σου αρέσει; Τι ακριβώς βρίσκεις γοητευτικό στην Αστρολογία; Ίσως γνωρίζεις ότι η Αστρολογία έχει πολλούς κλάδους. Έχει και την Καρμική Αστρολογία και την Εσωτερική Αστρολογία (οι πιο ενδιαφέροντες κατά τη γνώμη μου, ειδικά οι συμβολισμοί της Εσωτερικής. Σε κάποια καλά κολέγια του εξωτερικού (Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία), που τη διδάσκουν σαν κανονική επιστήμη και δίνουν «πτυχία» διδάσκουν όλους τους κλάδους σταδιακά. Παρόλα αυτά η Αστρολογία είναι μια απόκρυφη επιστήμη και με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε γνώσεις, τεχνικές και «επιστήμες» των οποίων τα περισσότερα στοιχεία και «εργαλεία» έχουν χαθεί στους αιώνες. Προς το παρόν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε η Αστρολογία έχει αποδείξει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Στον καθέναν μας προσωπικά μπορεί, στην κοινωνία όχι. Κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν έχουν γίνει με έρευνες για να αποδειχθούν κάποια πράγματα με τη βοήθεια της Στατιστικής επιστήμης αλλά θάφτηκαν μαζί με τα αποτελέσματα τους από την λυσσαλέα αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας.
Αναρωτιόμουν λοιπόν τι ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκεις εσύ σε κάτι τέτοιο. Ξαναλέω ότι δεν απαραίτητο να απαντήσεις. Δεν ψάχνομαι για καυγά, περιέργεια έχω μόνο, μπορώ και να μην την ικανοποιήσω
-
19-08-2008, 12:20 PM #118
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
19-08-2008, 12:37 PM #119
Ότι και να εννοούσες επέτρεψε μου να μείνω έξω από αυτό που εννοούσες :bigsmile:
-
19-08-2008, 03:52 PM #120
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.