- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 101 to 110 of 141
-
25-11-2009, 12:30 PM #101
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Μητσάκο μου,
είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε πλανήτης σε οποιαδήποτε θέση λειτουργεί μόνο θετικά. Όλοι οι πλανήτες έχουν θετικά και αρνητικά σε όλες τις θέσεις. Αυτό είναι ένα σημείο που συμφωνώ με τον Γιάννη. Ο ¶ρης στον Κριό ή στον Αιγόκερω δεν έχει μόνο θετικά. Απλώς λειτουργεί καλύτερα εκεί με βάση τις "αρχετυπικές του προδιαγραφές", να το πω έτσι. Λειτουργεί καλύτερα στην δουλειά που είναι η φύση του να κάνει.
-
25-11-2009, 12:36 PM #102
Βρε Γιάννη στα περισσότερα με βρίσκεις σύμφωνη, .ομως η όλη φράση ......
Θεωρώ λοιπόν λίγο λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες επί του θέματος...και να αναφέρουμε τη δική μας θέση του ¶ρη στο δικό μας ωροσκόπιο γιατί άλλο συμβολίζει σε ένα γυναικείο και άλλο σε ένα αντρικό...σωστά?και σίγουρα αλλιώς βιώνει ένας άντρας τον ¶ρη στον καρκίνο και αλλιώς μια γυναίκα... (ναι, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν είμαι και πολύ φεμινίστρια τελικά
Μου ακούστηκε κάτι σαν ρατσιστική να το πω? ίσως χρησιμοποιώ "βαριά" λέξη αλλά κάπως έτσι μου ακούστηκε.
Γιατί βρε Γιάννη αφήνω ένα παράθυρο, όπως οι Αρχαίοι? επειδή πιστεύω στην μοναδικότητα και διαφορετικότητα του καθενός, είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα? Η μήπως δεν ισχύει ότι δύο άτομα, του ίδιου φύλου, θα σου πω εγώ, με το ίδιο ωροσκόπιο, θα βιώσουν-λειτουργήσουν τον χάρτη τους διαφορετικά και πάντα σύμφωνα με όλα οσα προανέφερα στο προήγουμενο ποστ. Θέτω την ίδια ερώτηση που έβαλα σε προηγούμενο ποστ,, με τον ίδιο τρόπο θα βιώσει τον ¶ρη του στον Καρκίνο ο Σουηδός, σε σχέση με έναν Παλαιστίνιο?
Ας πάμε τώρα σε έναν άντρα και μια γυναίκα στην Παλαιστίνη η έστω σε μια χώρα που διαρκώς οι κάτοικοι βιώνουν βία. Ο άντρας με την λογική που περιφράφεται παραπάνω θα επιδωθεί στο να υπερασπιστεί την χώρα του, κυρίως, ενώ η γυναίκα στο να υπερασπιστεί μόνο τα παιδιά της. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα, από την στιγμή που και οι δύο θα υπερασπιστούν Καρκίνιστικα θέματα, επίσης, κάλλιστα μια γυναίκα θα μπορούσε να πιάσει το όπλο και να υπερασπιστεί την χώρα της και κάλλιστα ένας άντρας θα μπορούσε να υπερσπιστεί μόνο την οικογένεια του. Αυτά είναι αλληλένδετα. Ο άντρας προστατεύει τα σύνορα του κράτους για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον τα παιδιά του και η γυναίκα προστατεύει τα παιδιά της που είναι το μέλλον μιας χώρας. Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, είναι πως τόν ίδιο σκοπό θα έχουν όμως ο καθένας θα διοχετευσει την δράση σε άλλο τομέα χωρίς αυτό να δηλώνει ότι ο ένας θα το βιώσει δυσκολότερα η όχι. Θα μου πεις τώρα πως αν ενας άντρας υπερασπιστεί μόνο της οικογένεια του και όχι την χώρα του θα χαρακτηριστεί " χ.....ης" .γιατί το πρότυπο του άντρα είναι να είναι στην "πρώτη σειρά". Τι να κάνουμε, δεν γεννηθήκαμε όλοι για να ζωνμαστε με 100 κιλά δυναμίτη και να τρέχουμε στις πλατείες να ανατινάζομε όποιον βρεθεί μπροστά μας, αλλά ακόμη και έτσι να πρέπει να γίνει για να εκδηλώθει η φύση του ¶ρη, τότε πάλι αποδεικνύεται γιατί ο ¶ρης στον Καρκίνο θεωρείται πως βρίσκεται σε πτώση.
Για μια γυναίκα ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι πιο "φυσιολογικός" αφού τείνει να δημιουργήσει συμπεριφορές, που ταιριάζουν στον παραδοσιακό κοινωνικό της ρόλο.
Οι πιέσεις λοιπόν είναι πολύ μικρότερες και τα συμπλέγματα που δημιουργούνται πολύ λιγότερα αφού μπορούν να ...γκρινιάζουν με την ησυχία τους.
Αλλά και να αναλαμβάνουν δυναμικά τον προστατευτικό τους ρόλο, όποτε χρειαστεί.
Γιάννη μου, νομίζω πως αυτή η εποχή πέρασε, αν όχι για όλους, για τους περισσότερους και με τα χρόνια θα περάσει και για τους υπόλοιπους. Θεωρώ όμως πως τελικά, καταλήγουμε στο ίδιο συμπεράσμα, ότι ο καθένας λειτουργεί το ωροσκόπιο του ανάλογα με το που και από ποιον γεννιέται, και ότι άλλο περικλείει αυτό ( κουλτούρα, παιδεία κτλ) και στην πορεία εξελίσσεται η όχι. Παραδοσιακά η γυναίκα έχει τον ρόλο που έχει, όχι γιατί πέρασε η παράδοση "απο στόμα σε στόμα" αλλά γιατί είναι εκείνη η οποία γεννά. Αυτό δεν αλλάζει, το τι ρόλο όμως θα αναλάβει ο καθένας στην οικογένεια πλέον καθορίζεται από τις ανάγκες της. Το πως και με ποιον τρόπο θα αποδεχτεί ο καθένας τον ρόλο που θέλει η πρέπει να αναλάβει, φαίνεται από τον χάρτη του.
-
25-11-2009, 01:13 PM #103
Καταρχήν καλημέρα σε όλους (από το μαύρο πρόβατο αυτού το topic)
Επειδή λοιπόν είναι ολοφάνερο ότι τα λόγια μου έχουν παρεξηγηθεί (σίγουρα από σένα αγαπητή μου Έρση και ίσως και από άλλους, απλά εσύ έχεις την ευθύτητα να το διατυπώνεις, και πολύ καλά κάνεις...) θα ήθελα να πω τα εξής...(και με αφορμή κιόλας το ότι έχω χαρακτηριστεί και ως ρατσίστρια...)
αυτό που εγώ ένιωσα από το ποστ του Γιάννη είναι την αγωνία ενός άντρα/αγοριού με μία τέτοια θέση του άρη και όχι την αγωνία ενός ανθρώπου γενικότερα..δηλαδή μίλησε για το ξύλο που δε μπορούσε να δώσει στους συμμαθητές του (αγοριστικό δε συμφωνείτε?) για τις σκέψεις με τις φούστες των κοριτσιών (αγορίστικό επίσης σωστα?) κτλ κτλ...Ο άρης προφανώς δηλώνει πράγματα κοινά και για τα δύο φύλα Έρση μου, ορμές, σεξουαλικότητα, ενέργεια, δράση κτλ κτλ...αλλά δηλώνει και το αντρικό στοιχείο...την αρσενική φύση. Λέω λοιπόν το εξής...Μία άτονη και αδύναμη αρσενική φύση σε μία γυναίκα μάλλον δεν είναι δα και τόσο "κακό"...σε έναν άντρα όμως...?Το είπες και μόνη σου ότι ο άρης στον καρκίνο σε μία γυναίκα είναι πιο φυσιολογικός...αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ...θεωρώ λοιπόν ότι ένας άρης στον καρκίνο μπορεί να στιγματίσει περισσότερο έναν άντρα παρά μία γυναίκα...γιατί πέρα από τα κοινά στοιχεία για τα δύο φύλα που δείχνει, μπορεί να δηλώνει και το πόσο άντρας (ας το πούμε λίγο χαλαρά και λαικά) είναι ένας άντρας και πόσο αντράκι είναι μία γυναίκα...σωστά?
Για αυτούς τους λόγους λοιπόν είπα ότι ίσως δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για την ίδια θέση σε γυναικείο ωροσκόπιο...γιατί η πτώση αυτή του άρη σε μία γυναίκα ίσως να είναι και γοητευτικό και ίσως να την κάνει και πιο γλυκιά ή πιο θηλυκή...σε έναν άντρα όμως...?αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να σχολιάσουμε ή οτιδήποτε... Μία φίλη πολύ σωστά μου είπε...ότι είναι σαν το μεγάλο αυτοκινητό που οφείλει να έχει και καλά ένας άντρας...κάτι τέτοιο είναι περίπου...
Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα λες Έρση...αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα προς τι όλη αυτή η επίθεση...
Συγνώμη αν δημιούργησα λανθασμένες εντυπώσεις...
Φιλικά
-
25-11-2009, 01:26 PM #104
Εγώ πάλι θεωρώ ότι δεν υπάρχουν θετικά και αρνητικά, υπάρχουν αυτά που είναι. Εμείς τα χαρακτηρίζουμε έτσι, ανάλογα με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Και το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα έχει να κάνει με χίλιους δυο παράγοντες. Όπως δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλό και κακό, έτσι δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό.
Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει πολλάκις :bigsmile: Το θετικό και το αρνητικό ή το καλό -κακό τα χρησιμοποιούμε σχηματικά για να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Αλλά και έτσι πουθενά δεν αναφέρω ότι είναι θετική η ύπαρξη του ¶ρη στον Αιγόκερω, ούτε βέβαια και αρνητική. Είναι αυτή που είναι. Και σε αυτό που είναι συμπεριλαμβάνεται και το ξεθέωμα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άλλες εκδοχές του π.χ. συγκροτημένη δράση, φιλοδοξία, πειθαρχία, υπολογισμός, ενίοτε απαισιοδοξία, ψυχραιμία, ακόμα και ενεργή σεξουαλικότητα σε μεγάλη ηλικία (αυτό το περιμένω πώς και πώς ) κ.λπ.
Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει Αστρολογία για όλους - View Single Post - Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια και Αστρολογία για όλους - View Single Post - Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
25-11-2009, 01:35 PM #105
Θα μου πεις τώρα πως αν ενας άντρας υπερασπιστεί μόνο της οικογένεια του και όχι την χώρα του θα χαρακτηριστεί " χ.....ης" .γιατί το πρότυπο του άντρα είναι να είναι στην "πρώτη σειρά".
Τι να κάνουμε, δεν γεννηθήκαμε όλοι για να ζωνόμαστε με 100 κιλά δυναμίτη και να τρέχουμε στις πλατείες να ανατινάζομε όποιον βρεθεί μπροστά μας, αλλά ακόμη και έτσι να πρέπει να γίνει για να εκδηλώθει η φύση του ¶ρη, τότε πάλι αποδεικνύεται γιατί ο ¶ρης στον Καρκίνο θεωρείται πως βρίσκεται σε πτώση.
Για μια γυναίκα ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι πιο "φυσιολογικός" αφού τείνει να δημιουργήσει συμπεριφορές, που ταιριάζουν στον παραδοσιακό κοινωνικό της ρόλο.
Γιάννη μου, νομίζω πως αυτή η εποχή πέρασε, αν όχι για όλους, για τους περισσότερους και με τα χρόνια θα περάσει και για τους υπόλοιπους.
Βλέπεις λοιπόν ότι εσύ η ίδια αναφέρεσαι σε πτώση με βάση αυτή την αντίληψη και τη νοοτροπία, που περιέγραψα στο ποστ μου, με το οποίο αν κατάλαβα καλά συμφώνησες.
Η εποχή μάλλον δεν είναι και τόσο περασμένη...
Όσο για το "παράθυρο που άνοιξες" αναφερόμουν στην κουλτούρα και το πως παρεμβαίνει στην αξιολόγηση των πλανητώνΗ εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
25-11-2009, 02:37 PM #106
Αγαπητή Whisperer φυσικά και δεν είσαι το μαύρο πρόβατο του topic και μάλλον εσύ παρεξήγησες τα γραφόμενα μου, διότι δεν σε χαρακτήρισα ρατσίστρια. Είπα ότι μου άκουστηκε ρατσιστική η φράση. Αλοίμονο, αν από μια πρόταση σε χαρακτήριζα ρατσίστρια.
Διαφώνησα μαζί σου γιατί αυτό που υποστηρίζω εγώ, είναι ότι και τα δύο φύλα βιώνουν την ενέργεια του πλάνητη εξίσου δύσκολα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Θέλετε να δεχτώ ότι ο άντρας βιώνει πιο δύσκολα την αντρική του φύση μέσα σε θηλυκό ζώδιο? Το δέχομαι, εσείς γιατί δεν μπορείτε να δεχτείτε πως για την φύση του ¶ρη η πιο δύσκολη ζωδιακή θέση είναι αυτή του Καρκίνου και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο έχει τον τίτλο της πτώσης. Η λέξη πτώση για εμένα τουλάχιστον δεν σημαίνει "ανίατη ασθένεια" σημαίνει περισσότερη προσπάθεια.
Όσο για την επιθεση που θεωρείς ότι σου έκανα, ειλικρινά τα έχω χαμένα. Από πότε η διαφωνία έγινε συνώνυμο της επιθετικότητας? :unsure:
-
25-11-2009, 02:52 PM #107
Γιάννη πραγματικά με εκπλήσεις.
Φυσικά ανάφερομαι σε πτώση, όμως νομίζω πως έχω εξηγήσει επακριβώς τι σημαίνει για εμένα η πτώση και αν δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητή η θέση μου πέρι πτώσης, νομίζω πως γίνεται με το ποστ που απαντώ στην Whisperer.
Επίσης έγραψα και αλλα στο ποστ που αναφερόμουν σε εσένα, τα οποία δεν νομίζω πως συνδέουν το πως θεωρώ εγώ την πτώση με την αντίληψη που λες.
Παραδοσιακά η γυναίκα έχει τον ρόλο που έχει, όχι γιατί πέρασε η παράδοση "απο στόμα σε στόμα" αλλά γιατί είναι εκείνη η οποία γεννά. Αυτό δεν αλλάζει, το τι ρόλο όμως θα αναλάβει ο καθένας στην οικογένεια πλέον καθορίζεται από τις ανάγκες της. Το πως και με ποιον τρόπο θα αποδεχτεί ο καθένας τον ρόλο που θέλει η πρέπει να αναλάβει, φαίνεται από τον χάρτη του.
Από όλο αυτό εσύ καταλαβαίνεις πως για εμένα, η εποχή αυτή δεν πέρασε?
-
25-11-2009, 03:28 PM #108
Dear Ersi
Μάλλον πέσαμε στο πηγάδι των πτώσεων.
Ο ¶ρης είναι σε πτώση επειδή δεν βάζει μπόμπες;
Έτσι έγραψες...
Και το μόνο που επισημαίνω είναι ότι άθελα σου, όπως και πολλές ακόμη γυναίκες, αναπαράγεις ανδροκρατικές αντιλήψεις, επειδή είσαι εμποτισμένη από αυτές. Γιατί δηλαδή ο ¶ρης του άνδρα που φυλάει τα παιδιά στο σπίτι να είναι πτωτικός;
Ποιοι το όρισαν αυτό, αν όχι εκείνοι που θέλουν τη γυναίκα σε αυτό το ρόλο;
Θα ήθελα να ξαναδιαβάσεις με προσοχή το ποστ μου, που αναφέρεται στη διαμόρφωση του ζωδιακού και να μου πεις που συμφωνείς και που όχι.
Την αγάπη μουΗ εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
25-11-2009, 05:20 PM #109
Αγαπητέ Γιάννη,
πρέπει να ομολογήσω ότι... συμφωνώ σε πολλά μαζί σου, και με τον Γιουνγκ φυσικά. Ακούω καμπάνες να κτυπούν ή μου φαίνεται;! Φυσικά μιλώ για το ποστ σου #121. Πρέπει να πω ότι η αντιπαράθεση μαζί σου σε μερικά σημεία με κουράζει αλλά σε άλλα... μου αρέσει γιατί έχεις επίπεδο.
Συμφωνώ με όσα είπες για την πάλη ανάμεσα στη Συνείδηση και τις δυνάμεις του Ασυνείδητου και την απειλή που αισθάνεται το Συνειδητό απέναντι στην δύναμη του Ασυνείδητου γιατί φοβάται μήπως το "καταβροχθίσει". Είναι η πάλη εναντίον άγνωστων και συχνά τρομακτικών δυνάμεων, είναι μια πάλη ανάμεσα στην Ατομικότητα και ό,τι την διαχωρίζει από το Συλλογικό. Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη πάλη της Συνείδησης γιατί το Ασυνείδητο δεν είναι μόνο συλλογικό. Αλλά ας μιλήσουμε με καθαρά γιουγκικούς όρους.
Συμφωνώ επίσης με την κοινωνική διάσταση που πήρε αυτή η πάλη, όπως την ανέλυσες, και τις ηθικές παραμέτρους που απορρέουν απ' αυτήν. Ας αφήσουμε όμως για λίγο την κοινωνική και ηθική διάσταση κι ας εξετάσουμε την φιλοσοφική και ψυχολογική. Κάθε χάρτης είναι μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτών των δυνάμεων γιατί σε κάθε χάρτη υπάρχουν όλες οι αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις. Γι' αυτό κάθε χάρτης είναι ακριβώς η αποτύπωση αυτής της πάλης σε προσωπικό, ατομικό επίπεδο. Δείχνει την στάση κάθε ατόμου ξεχωριστά απέναντι σ' αυτή την πάλη και τον τρόπο που την διεξάγει.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, ο Ήλιος συμβολίζει την Συνείδηση και είναι αρσενική ενέργεια. Η Σελήνη συμβολίζει τον τρόπο που βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο το συλλογικό Ασυνείδητο. Είναι, ας πούμε, ο προθάλαμος του Συνειδητού, ο κρίκος ανάμεσα στην Συνείδηση και το συλλογικό Ασυνείδητο. Γι' αυτό και είναι η θηλυκή αρχή.
Ο ¶ρης τώρα και ο Κριός είναι η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να εκδηλώσει προσωπικές επιθυμίες έξω από το συλλογικό Ασυνείδητο, επιθυμίες που τον διαφοροποιούν από το συλλογικό. Αυτή η πρώτη προσπάθεια διαφοροποίησης είναι η απαρχή της Συνείδησης και της Ατομικότητας. Γι' αυτό ο Ήλιος έχει την έξαρσή του στον Κριό και ο ¶ρης είναι εκεί κυβερνήτης. Γιατί αυτός είναι ο αρχετυπικός τους ρόλος. Γι' αυτό ο ¶ρης είναι το δεξί χέρι του Ήλιου και η λέξη κλειδί του είναι "κατάκτηση". Είναι η κατάκτηση με πάλη της δυνατότητας να εκφράζουμε την ατομικότητά μας. Ενώ ο Δίας, πέρα απ' αυτά που είπες, είναι η συνεχής επέκταση αυτής της Ατομικότητας και Συνείδησης, μέσα από την γνώση.
Γι' αυτό ο ¶ρης έχει την "πτώση" του στον Καρκίνο, γιατί ο αγώνας του είναι πολύ πιο δύσκολος εκεί για να εκπληρώσει αυτό τον ρόλο του. Γιατί εκεί είναι πιο δύσκολο να διαχωρίσει τις προσωπικές του επιθυμίες από το συλλογικό ώστε να τις εκφράσεις. Πρέπει πρώτα να αντιπαλέψει τις εξαρτήσεις του από το συλλογικό.
Το ίδιο ισχύει και για την Σελήνη. Η Σελήνη είναι ο προθάλαμος μεταξύ Συνειδητού και συλλογικού Ασυνείδητου. Είναι το υποσυνείδητό μας, εκεί που καταγράφονται οι δικές μας εμπειρίες από την οικογένεια, την φυλή κ.λπ. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό, αυτός ο προθάλαμος καταργείται και βρίσκεται εκτεθειμένη μέσα στην άβυσσο του Συλλογικού. ¶λλο να βρίσκεσαι στον προθάλαμο μιας σπηλιάς κι άλλο να βρεθείς ανάσκελα στον σκοτεινό της πάτο. Χάνει την ασφάλεια της μικρότερης ομάδας που είναι ο μεσάζων ανάμεσα στο Ατομικό και το Συλλογικό. Γι' αυτό κι η Σελήνη αυτή εκδηλώνει αρχέγονους φόβους, αρχέγονες ενοχές, ό,τι βρίσκεται δηλαδή καταχωνιασμένο στις σκοτεινές μνήμες του Ασυνείδητου.
Τώρα αν μπορέσει κάποιος να αποτυπώσει δημιουργικά την εικόνα της αβύσσου, όπως έκανε ο Χίτσκοκ, αυτό είναι πολύ καλό γιατί έτσι ξορκίζει τις εικόνες αυτές και βοηθά κι άλλους ανθρώπους να τις ξορκίσουν. Για να τις αποτυπώσει όμως πρέπει πρώτα να τις βιώσει κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως και να το κάνουμε. Ούτε "τελειώνουν" αυτές οι εικόνες με 2 ή 3 ή 10 ταινίες. Γιατί είναι και πολύ επίμονες.
Οι πλανήτες σε αδυναμία ή σε πτώση δείχνουν λοιπόν τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος σ' αυτή την πάλη Συνειδητού ή Ατομικού με το συλλογικό Ασυνείδητο αλλά ταυτόχρονα δείχνουν τον τρόπο και τα "όπλα" με τα οποία μπορεί να αγωνιστεί.
Το κοινωνικό πρόβλημα με τον ¶ρη στις γυναίκες, εκτός απ' αυτά που είπες και με τα οποία συμφωνώ, είναι ότι η ανδροκρατούμενη κοινωνία δεν αναγνώριζε το δικαίωμα στην γυναίκα να έχει προσωπικές επιθυμίες, δηλαδή Ατομικότητα. Γι' αυτό προσπάθησε να σιγήσει τόσο τον Ήλιο της όσο και τον ¶ρη της, για τους λόγους που είπες. Αυτοί είναι οι λόγοι που παρατηρούμε συχνά στην λογοτεχνία την διαμονοποίηση της γυναίκας, ιδιαίτερα στην ρομαντική λογοτεχνία. Ο ρομαντισμός προσέγγισε πολύ το συναίσθημα, το ασυνείδητο και την φαντασία κι αυτό άνοιξε το ντουλάπι του τρόμου.
Έτσι, ένας άντρας με ¶ρη στον Καρκίνο μπορεί να ελκύεται από δυναμικές γυναίκες αλλά πάντα θα είναι σε σύγκρουση μαζί τους γιατί θεωρεί ότι αυτές (και ότι αντιπροσωπεύουν) καταπατούν τις προσωπικές του επιθυμίες και το βιώνει ως περιορισμό της ελευθερίας του. Μια γυναίκα με ¶ρη στον Καρκίνο βρίσκεται σε σύγκρουση με το αντρικό στοιχείο γιατί θεωρεί ότι οι προσωπικές επιθυμίες του άντρα καταπατούν τις δικές της και το βιώνει ως "εγωιστική" συμπεριφορά από μέρους του. Φυσικά και στις δυο περιπτώσεις η σύγκρουση είναι ουσιαστικά εσωτερική.
Μια γυναίκα όμως με ¶ρη στον Αιγόκερω μπορεί κοινωνικά να μην μπορέσει να εκφράσει στο μέγιστο την δύναμή της και να αναζητήσει ένα δυναμικό άντρα, όμως ποτέ δεν παραιτείται από την προσωπική της δύναμη και πάντα θα βρει τρόπους να την εκφράσει.
-
25-11-2009, 08:33 PM #110
Αχ Γιάννη μου, ευτυχώς έχω την αγάπη σου γιατί ομολογώ πως με έχεις εξουθενώσει.
Ναι Γιάννη, μια από τις πολλές ιδιότητες του ¶ρη είναι να βάζει μπόμπες. δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά ναι είναι, στις ιδιότητες του, πως λοιπόν θα βάλει μπόμπες ο ¶ρης στο ζώδιο της Σελήνης? Αφού αυτή είναι η τάση του. Αναγκαστικά θα "ξεσκίσει" την ψυχολογία του. Ο ¶ρης του άντρα που φυλάει τα παιδιά του, δεν είναι πτωτικός επειδή φυλάει τα παιδιά του αλλά γιατί "υποχρεώνεται" να το κάνει μέσα από το ζώδιο που βρίσκεται. Αν είχε στόμα αυτός ο ¶ρης και τον ρωτούσαμε τι θέλει να κάνει, θα μας έλεγε πόλεμο, μπορεί να τον κάνει αυτόν το πόλεμο, και τελικά αν τον κάνει σε ποιους θα τον κάνει?
Για ποιες ανδροκρατικές αντίληψεις λοιπόν μιλάς και μάλιστα σε κάποια που έμεινε στο κρεβάτι τρεις μήνες μετά την γέννα της και όλα μα όλα τα έκανε ο άντρας της. Λες να με χάλασε που ανέλαβε να κάνει την "μάνα και τον πατέρα σε ένα λεχούδι" επειδή δεν ταίριαζε στην αντρική του φύση ? λες να με χάλασε το ότι μου έκανε την αδερφή νοσοκόμα η την νοικοκυρά μέσα και έξω από το σπίτι? Λες όσοι ήξεραν τι γινόταν μέσα στο σπίτι να σκέφτηκαν, πόσο υποφέρει ο καημένος που ανέλαβε ¨γυναικείες δουλειές"? η μήπως αυτές είναι μόνο δουλειές του ¶ρη στον Καρκίνο γιατί σε αυτή την περίπτωση να πω ότι ο άντρας μου έχει ¶ρη στον Δίδυμο. Αυτές ήταν οι ανάγκες της οικογένειας εκείνη την περίοδο, αυτές έπρεπε να αποδεχτεί. Γι αυτό είπα πως οι εποχές αυτές για τους περισσότερους πέρασαν και θεωρώ πως τώρα πια, οι ρόλοι διαμορφώνονται ανάλογα με της ανάγκες της οικογένειας.
Εν τω μεταξύ πως κατάφερες τόσα Υδροχοικά στοιχεία που έχω στον χάρτη μου, να τα συνδυάσεις με ανδροκρατούμενες αντιλήψεις.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 20 users browsing this thread. (0 members and 20 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.