- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 48 of 48
Thread: Και εγένετο... φάρμα
-
22-02-2010, 04:00 PM #41
Re: Και εγένετο... φάρμα
Ναι λοιπόν ομολογώ! Έχω ένα πανέμορφο pet στο pet society, ένα classy restaurant, έχω δύο φάρμες, μία οργανωμένη μαφία, ένα τσούρμο πειρατικό, και σίγουρα πολλά άλλα τα οποία ξεχνάω αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μία νεραϊδούλα που κυνηγάει kiwi στο fairygame
Δεν ήμουν ποτέ φαν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών , των παιχνιδιών στα πισι ή τα παρεμφερή. Το μόνο που λάτρεψα στον υπολογιστή ήταν το ηλεκτρονικό πάζλ , γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις χωρίς να ψάχνεις τραπέζι να αφήσεις τα 2500 κομμάτια
Θεωρώ ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στο Fb και τα παιχνίδια του, είναι η ψευδαίσθηση της επικοινωνίας.
Το F λοιπόν σου τη δίνει αυτήν την ψευδαίσθηση, ή μάλλον την κατ’ επίφαση επικοινωνία. Ξεκινάς γιατί επιθυμείς την επαφή και καταλήγεις πιο μόνος. Συναγωνίζεσαι με τους ‘φίλους’ σου στη φάρμα, στην ουσία όμως, είναι μία επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο. Βλέπεις μία φωτό και νομίζεις ότι ο συμμαθητής σου από το Λύκειο που τον είχες για χρόνια χαμένο είναι δίπλα σου. Του αφήνεις και μία κουβέντα στον τοίχο ή στο μέιλ του και… εγένετο επανασύνδεση..
Ε λοιπόν διαπίστωσα ότι τέτοιες επανασυνδέσεις ηλεκτρονικές μετατρέπονται σε φιλίες ηλεκτρονικές. Ή κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικές. (Kι αυτή τη φιλία την ξεντώσαμε σα λάστιχο πια). Η επαφή μέσω F ή γενικά του υπολογιστή, δεν αποτέλεσε ένα βήμα παραπέρα στην επικοινωνία, μας βόλεψε πιο αναπαυτικά στον καναπέ μας. Προσωπικά θα έλεγα με έβλαψε. Είμαι αρκετά επικοινωνιακό άτομο και αυτή η κατ’ επίφαση επικοινωνία με ησύχασε επικίνδυνα.
Όμως όλο αυτό το κλίμα απέναντι σε ένα νέο μέσο επικοινωνίας, δεν είναι αναμενόμενο?Δεν πάνε πολλά χρόνια που το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, και όλοι θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Ε, η αλήθεια είναι ότι παραδοκιμάσαμε, τα όρια της χρήσης από την κατάχρηση που είναι λίγο θολά στην αρχή, τα διακρίνουμε σιγά σιγά, τις συνέπειες της κατάχρησης τις βιώνουμε, πιστεύω όμως ότι η νέα γενιά που είναι πιο ευπροσάρμοστη θα ισορροπήσει πιο εύκολα και θα δώσει σε κάθε μέσο επικοινωνίας το ρόλο που του αρμόζει. Και τελικά ίσως η αμοιβή για τις υπηρεσίες του Φ να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
ΥΓ. Σας παρακαλώ σταματήστε να μου στέλνετε ζώα για τη φάρμα μου. Ο γάτος μου ορμάει στην οθόνη[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Purple"]
Μια αόρατη επανάσταση εντός μου σιγοκαίει..
με άγγελους και δαίμονες..
Κι η έκβασις αμφίρροπος..
-
22-02-2010, 04:12 PM #42
Έχεις δίκιο KiaRRa, αλλά ας δούμε και τη θετική πλευρά του πράγματος. Το internet έχει γίνει παγκόσμιο καφενείο. Καλή ώρα όπως εδώ, καταθέτουμε τις απόψεις μας, τους προβληματισμούς μας, μιλάμε , μαλώνουμε, τα βρίσκουμε, γελάμε κλαίμε, λέμε ωραία πράγματα, κάνουμε αστοχίες, ακριβώς όπως στο καφενείο της γειτονιάς. Ένα εργαλείο είναι κι αυτό, μας διευκολύνει τη ζωή. Μέσω του net μιλάμε με όλο τον κόσμο:nuts:
Νιώθω τους προβληματισμούς σου αλλά, πίστεψέ με, μέσω του internet μου δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να γνωρίσω πραγματικούς ανθρώπους σαν κι εσένα και να ανταλλάξω απόψεις, κι αυτό γιατί, πλέον δεν μου δίνεται η δυνατότητα να πάω στο καφενείο της γειτονιάς μου. Σκέψου μόνο αυτό: μένουμε σε άλλες πόλεις και η απόσταση έχει μηδενιστεί!!!!:bigsmile:
-
22-02-2010, 04:18 PM #43
Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν αναγνωρίζει τα καλά και τα θετικά του Internet...σε κάθε επίπεδο...ενημέρωσης, διεύρυνσης γνώσης, διασκέδασης, επικοινωνίας...στα πάντα!!! Εδώ, νομίζω, ότι αυτό που σχολιάζουμε είναι ο ρυθμός, η ποσότητα, η ποιότητα και η συχνότητα ενασχόλησης...και το κατά πόσο εχει εισβάλλει στη ζωή μας και εχει σαρώσει τα πάντα...οι επιλογές που κάνουμε και ο χρόνος που αφιερώνουμε, ειδικότερα αν αυτός ο χρόνος είναι κλεμμένος από άλλου...!
-
22-02-2010, 05:08 PM #44
Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
-
22-02-2010, 05:30 PM #45
Τα virtual τουλάχιστον δεν χάνονται!
[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Purple"]
Μια αόρατη επανάσταση εντός μου σιγοκαίει..
με άγγελους και δαίμονες..
Κι η έκβασις αμφίρροπος..
-
22-02-2010, 05:45 PM #46
-
27-02-2010, 05:52 AM #47
Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα και στον ερωτικό τομέα το internet βοηθά είχαμε τι στάση του kama sutra επίσης το ιεραποστολικό και διάφορες άλλες τώρα έχουμε και το cyber.Προσοχή όμως όταν κάνετε cyber να έχετε το firewall ανοιχτό μην αφήσετε κάποια έγκυο και σας κάνει κάνα ipod και τρέχετε.Σίγουρα το χιούμορ μου δεν είναι από τα προτερήματα που με διακατέχει σαν προσωπικότητα.Για αυτό επιτρέψτε μου να δανειστώ κάτι που είχε πει ένας παλιός πεζογράφος.
''Ποτέ οι στέγες των σπιτιών δεν ήταν τόσο κοντά και οι καρδιές των ανθρώπων τόσο μακρυά"
Σαμαράκης
Είναι η εξέλιξη έτσι η ιστορία μας το διδάσκει αυτό.Μήπως πριν το internet η νεολαία δεν είχε εθιστεί στα ηλεκτρονικαδικα με pac-man και την υπόλοιποι videogame-παρέα την εποχή του 80?
Και όχι μόνο τα παράγοντα της τεχνολογίας αλλά ανά τους αιώνες υπήρχανε διάφοροι ''κοινωνικοί' εθισμοί.Σαφώς σήμερα τα πράγματα έχουνε γίνει εύκολα με ένα κλικ κάνεις καριέρα με ένα κλικ βρίσκεις σύντροφο με ένα κλικ βρίσκεις από το άλλαγμα της πάνας μέχρι σχεδιασμό αυτοσχέδιας βόμβας.
Η Eva με παρότρυνση της Lilith πήρε τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης και εκδιώχτηκε από το παράδεισο μαζί με τον Adam μήπως και το internet δεν είναι ένας απαγορευμένος καρπός της γνώσης? μήπως και εμείς δεν πληρώνουμε το αντίτιμο να αυτομολούμε από την πραγματικότητα μας ? (που σαφώς δεν είναι παράδεισος)
Πια η διαδικτυακή τεχνολογία είναι παντού και έχει έρθει ο κόσμος πιο κοντά η πιο μακρυά?ΆAραγε πόσο μας έχει επηρεάσει στη καθημερινότητα μας? Όταν χρησιμοποιώ metro από τους επιβάτες ακούω εκφράσεις του style lol, θα τα πούμε msn, η θα μπω cam με τη δικιά μου, omg, ρε μαλ#$% ψήνεσαι Σάββατο βράδυ να μπούμε για dota? και τόσα άλλα που πολλοί από εμάς έχουμε παρατηρήσει.Βλέπω από γνωστούς και όχι μόνο να ξεκινάνε διαδικτυακές σχέσεις και να κάνουνε cyber μέσα από μια οθόνη και αυτό να το αποκαλούν σχέση.Έχει χαθεί η έννοια της επαφής έχουμε αποξενωθεί.Κάποτε υπήρχε η έννοια της επαφής λέγαμε θέλω να σε δω, πότε θα βγούμε? και τώρα λέμε πότε θα είσαι online? πότε θα μπεις msn?
Παλιότερα πηγαίναμε σε κάνα σινεμά η έστω σε ένα dvd club να δούμε η να πάρουμε ταινία αλλά και παράλληλα να συναναστραφούμε και με το κόσμο.Τώρα όμως κατεβάζουμε επόμενος είναι περιττό το σινεμά και το dvd club.Στο msn μας έχουμε τόσο κόσμο οι περισσότεροι από εμάς αλλά βασικά και κανέναν που να έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε.Αποξενωθήκαμε τόσο που μερικές φορές νιώθουμε τόσο μόνοι και τόσο κενά.
Έχουμε αντικαταστήσει τη συναναστροφή με το chat και τη ψυχαγωγία με τα online games.Πόσες φορές καθηλωμένοι στο pc μας έχουμε ξεχάσει να κάνουμε βασικά πράγματα για τον εαυτό μας όπως να φάμε οι κάποιες υποχρεώσεις.Έχουμε χάσει την ουσία έχουμε κάνει τη ψυχαγωγία τρόπο ζωής από το πληκτρολόγιο και την οθόνη και ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι.
Ερωτευόμαστε μέσω net κάνουμε sex μέσο net κάνουμε φίλους μέσω net κάνουμε ψώνια μέσω net ψυχαγωγούμαστε μέσω net ζούμε μέσω net.
Κάνουμε ταξίδια μέσω net με αποτέλεσμα να μας φεύγει η όρεξη ακόμα και για ένα ταξίδι με τη περιέργεια πως θα είναι.Και βασικά είμαστε παντού και πουθενά βρίσκουμε φίλους για το msn κοπέλες για το msn και ψυχαγωγούμαστε μέσω net και νομίζουμε ότι είμαστε ολοκληρωμένοι.
Έχουμε κάνει τη ζωή μας ένα ατελείωτο web broswer σαφώς και παρέχει τόσα καλά αλλά όσα είναι τα καλά του είναι και τα κακά του.Απλά μην γινόμαστε τόσο μοναχικοί παρέα με ένα πληκτρολόγιο μια οθόνη και διαδικτυακές "οντότητες".
Χαίρε παξ facebookανα.
-
27-02-2010, 08:48 AM #48
τι σημαινει η λεξη cyber;;καμακι;:nuts:
παντως εγω νιωθω με μερικους να μου ζεστενουν την καρδια
δεν νιωθω μονη:bigsmile:
ισως γιατι ειμαι πολυ ζωντανος χαρακτηρας
επομενως ειναι ολα θεμα χαρακτηρα..............
φιλικα κουκι:bigsmile:Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.