- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 8 of 8
Thread: Συναστρία
-
10-02-2010, 04:44 AM #1
Συναστρία
Γεια σας,αγαπητά συνμέλη αυτής της αστρολογικής κοινότητας που με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πρόσφατα!:bigsmile: Η αλήθεια είναι,ότι ασχολούμαι εδώ και χρόνια με τη μελέτη αστρολογικών χαρτών κι ανέκαθεν είχα μία απορία..Μελετώντας τη συναστρία ανάμεσα σ'εμάς κι ένα οποιοδήποτε άλλο άτομο μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το είδος της σχέσης που μπορεί ν'αναπτυχθεί ανάμεσά μας;; Εννοώ,αν διαφαίνεται σε μία συναστρία,αν ανάμεσα σ'εμάς κι ένα άτομο θα υπάρξει φιλική,επαγγελματική ή ερωτική σχέση...
-
10-02-2010, 12:12 PM #2
Re: Συναστρία
Ασαφές το ερώτημα. Στη μια αράδα ρωτάς αν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και μετά λες ότι εννοείς αν διαφαίνεται...
Σε κάθε περίπτωση όμως, ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορείς να βγάλεις. Αλλά και να θεωρήσεις ότι έχεις ασφαλές συμπέρασμα εξαιτίας πολλών ενδείξεων που συγκλίνουν στο ίδιο αποτέλεσμα, δεν μπορείς να το αναγάγεις σε συμπέρασμα που θα ισχύει και πρακτικά, καθώς θα είναι ασφαλές μόνο όσον αφορά την αστρολογική θεώρηση.
Τάσεις, ναι μπορεί. Ενδείξεις, ναι μπορεί να έχεις. Με σιγουριά όμως δεν μπορείς να μιλάς, καθώς αντίκειται και στην δεοντολογία που πρέπει να ακολουθεί ο καθένας που ασχολείται με την αστρολογία. Θεωρητικά, και εφόσον ασχολείσαι χρόνια, όπως λες, θα έπρεπε να το ξέρειςΕπίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
10-02-2010, 04:51 PM #3
Κατ'αρχάς σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου,Μητσάκο!:bigsmile: Όσον αφορά το θέμα μας,κι εγώ μία τάση θεωρώ ότι βλέπουμε με τη συναστρία για εμάς κι ένα άτομο..Απλά μελετώντας αρκετές συναστρίες,τη μία ανάμεσα σ'εμένα και φίλους μου και την άλλη ανάμεσα σ'εμένα κι άτομα που είχα ερωτική σχέση,παρατήρησα,ότι αυτές οι τάσεις κι οι ενδείξεις ήταν ακριβέστατες για το είδος της σχέσης που είχα με το κάθε άτομο...
-
11-02-2010, 07:10 AM #4
Δεν το αποκλείω, αλλά δεν μπορώ να το πάρω και ως απόλυτο και μη αποδεχόμενο αμφισβήτηση. Όχι επειδή το λες εσύ, αλλά επειδή το πλήθος των παραμέτρων που συνθέτουν μια συναστρία και οι μεταβαλλόμενες από χάρτη σε χάρτη συνθήκες που διαμορφώνουν αυτές τις παραμέτρους, που εν πολλοίς διαφοροποιούν την κάθε περίπτωση γενικά, ανεξάρτητα από τις όποιες κοινές συνισταμένες έχουν όλες μεταξύ τους, με υποχρεώνει να μην αποδέχομαι γενικά κάποιους αφορισμούς.
Ουσιαστικά αυτός είναι και ο λόγος που υιοθετώ την άποψη που υποστηρίζει τη μη επιστημονικότητα της αστρολογίας αλλά την ένταξή της στις μαντικές τέχνες. Αντικειμενικά αν το δούμε, στην αστρολογία 1+1 δεν ισούται πάντα με 2 :bigsmile:
Θα είχε ενδιαφέρον όμως, στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών, να μας εκθέσεις, έστω και συνοπτικά, ποια στοιχεία είναι αυτά που σε οδηγούν στην εκ των προτέρων εκτίμηση για την κατάληξη μιας σχέσης. Για παράδειγμα, από ποια στοιχεία εκτιμάς ότι μια σχέση θα είναι φιλική και δεν μπορεί να είναι ερωτική αλλά με υδροχοϊκά στοιχεία, ή πώς μια επαγγελματική σχέση δεν μπορεί να εξελιχθεί σε ερωτική παράλληλα, ή πώς διακρίνεται μια σχέση η οποία ξεκινά ως ερωτική και καταλήγει να είναι μετά φιλική.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
18-02-2010, 05:13 AM #5
Μελετώντας συναστρίες όχι μόνο ανάμεσα σ'εμένα και κάποια άτομα,αλλά και για λογαριασμό συγγενικών και φιλικών μου προσώπων έχω διαπιστώσει,ότι όταν μία σχέση θα εξελιχθεί σε ερωτική φαίνεται σχεδόν πάντα στη συναστρία των δύο προσώπων..Βέβαια,δεν μιλάω για μία όψη μεταξύ δύο πλανητών μόνο,αλλά για ένα σύνολο παραγόντων...Για παράδειγμα....Όταν κάποιου ο ¶ρης βρίσκεται στον δικό σου 5ο οίκο,και στα δύο πρόσωπα ξυπνούν ερωτικά συναισθήτα για το άλλο..Θέλουν πολύ ο ένας τον άλλον,αλλά συνήθως τέτοιες σχέσεις έχουν μικρή διάρκεια...Αν δεν υπάρχουν εννοείται κάποιοι παράγοντες που να δείχνουν μία σταθερότητα σ'αυτόν τον δεσμό στη συναστρία....Επίσης,αν ο ¶ρης κάποιου βρίσκεται στον 8ο σου οίκο,αυτό το άτομο σ'έλκει κατά πάσα πιθανότητα σεξουαλικά..Ακόμα,μεγάλη σημασία έχουν οι όψεις Αφροδίτης-¶ρη με τη σύνοδο και το τετράγωνο να δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση απ'ότι το τρίγωνο και το εξάγωνο...Η σύνοδος ή το τετράγωνο ή η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα πάλι δημιουργεί ερωτική έλξη ανάμεσα σε δύο άτομα και μάλιστα,για εμένα είναι απ'τους πιο ισχυρούς δείκτες ερωτικής έλξης σε μία συναστρία με το άτομο με την Αφροδίτη να έχει σχεδόν εμμονή με το άτομο με τον Πλούτωνα και το άτομο με τον Πλούτωνα να έχει ουσιαστικά το πάνω χέρι στη σχέση τους και στο πόσο θα διαρκέσει....Κι οι όψεις Σελήνης-¶ρη είναι σημαντικές κατά τη γνώμη μου με το άτομο με τον ¶ρη να παίρνει τις πρωτοβουλίες στη σχέση,κάτι που τουλάχιστον αρχικά έλκει το άτομο με τη Σελήνη..Η σύνοδος ή το τετράγωνο ¶ρη-Πλούτωνα είναι πάλι μία πολύ σημαντική όψη για ερωτική έλξη σε μία συναστρία...Και τέλος,κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει....
-
18-02-2010, 05:25 AM #6
Όταν ένας πλανήτης του 8ου οίκου κάποιου ατόμου ή ο κυβερνήτης του 8ου του οίκου δημιουργεί μία δυνατή όψη μ'εναν ή περισσότερους πλανήτες σου,τότε αυτό το άτομο είναι πιθανό να έλκεται από 'σένα ερωτικά..Οι όψεις που ακόμα μελετάω και δεν είμαι σίγουρη για το ρόλο τους είναι αυτές με τον Χείρωνα,τη Λίλιθ και τους δεσμούς της Σελήνης... Επίσης,κατά τη γνώμη μου σε μία σημαντική σχέση στη συναστρία είναι προεξέχον το Vertex..Όχι,ότι σ'όλες τις σημαντικές σχέσεις συμβαίνει αυτό στη συναστρία...Αλλά αν συμβαίνει,η σχέση είναι σημαντική....Συνηθώς μιλάμε για σύνοδο ή αντίθεση,συνήθως σύνοδο,του προσωπικού πλανήτη ή του ωροσκόπου του ενός με το Vertex του άλλου..Κι αυτό που συμβαίνει τότε είναι,ότι τα άτομα δεν ερωτεύονται ο ένας τον άλλον με το που συναντιούνται,με την πρώτη ματιά...Στην αρχή ίσως υπάρχει μία απροθυμία κι ουσιαστικά τα συναισθήματά τους βγαίνουν κάποια στιγμή ξαφνικά στην επιφάνεια εκπλήσσοντας και τους ίδιους....
-
19-02-2010, 02:35 AM #7
Ειμαι πολυ τυχερη!εψαχνα με ποιο τροπο 8α ανοιξω νεο θεμα,μιας και ηθελα ν αναφερθω στο βερτεξ και τυχαια επαισα σε αυτη τη συζητηση!Διαβαζοντας λοιπον,το αρθρο του μελους ScP,μου δημιουργηθηκε η απορια,δεδομενου οτι το βερτεξ ειναι ενα καρμικο σημειο,αν 8α μπορουσε να ερμηνευτει και με αυτον τον τροπο,οτι δηλαδη μια σχεση μπορει να ειναι καρμικη η κατι παρομοιο,αν το βερτεξ του α ατομου κανει συνοδο με το β.δεσμο του β ατομου??!
-
19-02-2010, 09:56 AM #8
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.