- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 32
-
05-01-2010, 08:41 PM #1
Ερωτικές σχέσεις: Σύνθεση αντιθέτων ή Έλξη ομοίων
Καλησπέρα σε όλους
Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που ψάχνουμε στις ερωτικές σχέσεις ή τι είναι αυτό που μας δένει με κάποιους ανθρώπους? Οι ομοιότητες που έχουμε μεταξύ μας, που αυτό μεταφράζεται αστρολογικά σε όψεις τριγώνων, εξαγώνων κτλ. ή οι διαφορές μας, δηλαδή οι "σκληρές" όψεις?
Συνδέοντας την αστρολογία με άλλες φιλοσοφικές προσεγγίσεις (δεν ξέρω αν είναι ορθός ο χαρακτηρισμός που δίνω) π.χ. η έννοια της δυαδικότητας όπως εκφράζεται μέσω συμβόλων όπως το γιν-γιανγκ ή των εννοιών "αδελφή ψυχή" vs "δίδυμη φλόγα", σκέφτομαι μήπως τελικά η ολοκλήρωσή μας έρχεται μέσω της επαφής με εντελώς αντίθετους από εμάς ανθρώπους, και όχι με ανθρώπους που μας μοιάζουν.
Μήπως λοιπόν όταν συνδεόμαστε ερωτικά με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε αστρολογικά ευνοϊκές όψεις, εφησυχαζόμαστε και βολευόμαστε, και αυτό το ονομάζουμε "μεγάλο έρωτα" ή "το άλλο μου μισό"?
Μήπως το "άλλο μας μισό" είναι το αντίθετό μας και όχι το όμοιό μας?
Μήπως οι μεγάλοι έρωτες κρύβονται στις αστρολογικά "σκληρές" όψεις?
Και ποιες άραγε είναι αυτές οι όψεις (αν υπάρχουν) που μας δείχνουν το δρόμο προς μια ολοκληρωμένη σχέση? :blink:
-
05-01-2010, 09:04 PM #2
Re: Ερωτικές σχέσεις: Σύνθεση αντιθέτων ή Έλξη ομοίων
Αστρολογικά δεν μπορώ να απαντησω, έντελώς υποκειμενικά όμως θεωρώ ότι οι"δύσκολες σχέσεις" μπορούν να προάγουν έναν ανθρωπο προς την αυτογνωσία και την δοκιμασία των συναισθηματικών του ορίων.Εντάξει ακούγοντας το κανείς αυτό ίσως σκεφτεί" και γιατί να εμπλακώ σε μια τέτοια σχέση"? Είναι και αυτό σεβαστή άποψη!:unsure:
Οι αδύναμοι άνθρωποι περιμένουν ευκαιρίες. Οι δυνατοί δημιουργούν ευκαιρίες.....
-
05-01-2010, 09:32 PM #3
Αυτό μου θυμίζει κάτι που διάβασα για τις αδελφές ψυχές, που έχουν ξαναζήσει σε προηγούμενη ζωή μαζί, και αν σε αυτή τη ζωή ενσαρκωθούν και οι δύο και συναντηθούν, νιώθουν ανεξήγητη έλξη μεταξύ τους. ¶ν έλθουν σε σχέση αυτό θα γίνει για να πάρουν τα απαραίτητα μαθήματα ζωής για να ολοκληρωθούν και να προχωρήσουν. Παράξενα πράγματα, αλλά έχουν και μία γοητεία!
Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.
-
05-01-2010, 10:14 PM #4
Σωστό και αυτό. Ούτως ή άλλως η αστρολογία είναι ένα σημαντικό μέσο αυτογνωσίας. Όμως μέσα από κάποιες σχέσεις φτάνουμε στα συναισθηματικά μας όρια χωρίς να υπάρχει καν η δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα εμπλακούμε συναισθηματικά, γιατί αυτό προϋποθέτει μια δόση εκλογίκευσης που στην προκειμένη περίπτωση απουσιάζει ...
-
05-01-2010, 10:20 PM #5
Κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν και νιώθουν "βολικά" με άλλους που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτούς ενώ μερικοί αναζητούν το διαφορετικό γιατί είναι κάτι που τους ιντριγκάρει. Όμως το να έχεις ίδια χαρακτηρισατικά με κάποιον δεν σημαίνει απαραίτητα και αρμονία αλλά και η διαφορετικότητα δεν σήμαινει μόνο κόντρα. Κατά την γνώμη μου ιδανικό σε κάθε μορφής σχέση είναι να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλον...αλλά ποσο εφικτό είναι αυτό βρε παιδιά?Και αν τελικά είναι εφικτό (και εδω θα μιλήσω καθαρά για τις ερωτικές σχέσεις) γιατί οι περισσότεροι τρώμε "κόλλημα" όταν αντιμετίζουμε δυσκολίες?Ίσως είναι αυτό που ανέφερες parkat,πρέπει να πάρουμε κάποια μαθήματα...
Common sense is the collection of prejudices acquired by the age of 18.
-
05-01-2010, 11:42 PM #6
Όχι μόνο τρώμε κόλλημα όταν υπάρχουν δυσκολίες, όχι μόνο δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά, αλλά ένας μαγνήτης μας τραβάει σε αυτή τη σχέση και νιώθουμε συνεπαρμένοι.
Και μου έχει τύχει ενώ διαφέρουμε να εστιάζουμε μόνο στα όποια κοινά μας, λες και μόνο αυτά υπάρχουν και σε άλλη περίπτωση ενώ έχουμε "τα κοινά" να εστιάζουμε στις διαφορές και να τρωγόμαστε, λες κι είναι μόνο αυτές. Και κάποια στιγμή τραβιέται ένα πέπλο και ξυπνάμε.
Και η λογική επανέρχεται και δεν αναγνωρίζουμε τι είπαμε και τι κάναμε, μόνο μένουμε μετέωροι να απορούμε. Παράξενο πράγμα ο έρωτας, όταν 'ερχεται στη ζωή μας, μας μεταμορφώνει κι όταν αποχωρεί λες και δεν είμαστε εμείς εκεί. Κάτι σαν τις όψεις που πάνε κι έρχονται....
¶ς μην το ψάχνουμε, νομίζω πονάει....
Καλύτερα άς απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή γιατί είναι μοναδική κι ας νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ότι καλό ζήσαμε ή για ότι κακό προσπεράσαμε...................Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.
-
06-01-2010, 12:10 AM #7
Τραβάμε ένα πέπλο και ξυπνάμε....εμένα όλα αυτά κάπως ποσειδώνια μου ακούγονται....αν δεχτούμε οτι ο έρωτας είναι αυταπάτη, ο Ποσειδώνας βρίσκεται τελικά από πίσω?Μόνο φαντάζομαι όταν μυθοποιούμε κάποιον που δεν είναι αυτό που νομίζουμε ή παρουσιάζεται έτσι. Αλήθεια με ποια περάσματα έρχεται ένας μεγάλος έρωτας στην ζωή μας?Πάντα έχει να κάνει με τον 5ο οίκο?Εμένα πριν 4 χρόνια πέρασε ο Πλούτωνας από τον γενέθλιο ¶ρη μου-νομίζω ότι δεν ερωτεύτηκα ποτέ έτσι ξανά.
Common sense is the collection of prejudices acquired by the age of 18.
-
06-01-2010, 12:17 AM #8
Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.
-
06-01-2010, 12:24 AM #9
-
06-01-2010, 12:29 AM #10
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.