s
Ουρανός
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 3 of 3

Thread: Ουρανός

  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Post Ουρανός

    Αστρονομικά στοιχεία
    Ανακαλύφθηκε από τον Χέρσελ το 1781. Είναι ορατός με γυμνό μάτι. Η μάζα του είναι 14,5 φορές μεγαλύτερη της Γης κι η διάμετρός του περίπου 51.840 χλμ. Η θερμοκρασία του είναι -180ο Κελσίου. Έχει πέντε γνωστούς δορυφόρους. Γύρω του υπάρχουν δακτύλιοι κι η ατμόσφαιρά του έχει νέφη. Η πυκνότητά του είναι 1,58 φορές του νερού. Το χρώμα του είναι γαλαζοπράσινο γιατί έχει πολύ μεθάνιο στην ατμόσφαιρά του και περιστρέφεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους πλανήτες, σαν να στρέφεται από τον Βόρειο Πόλο του προς τον Νότιο κι όχι από την ανατολή προς τη δύση.
    Το βάρος ενός ατόμου 40 κιλών στη Γη, είναι 33 κιλά στον Ουρανό.


    Μυθολογικά στοιχεία
    Ο Ουρανός γεννήθηκε, σύμφωνα με την Θεογονία, από το Χάος και τη Γαία. Ήταν σκληρός με τα παιδιά του και τα έκρυβε στα Τάρταρα, γιατί φοβόταν ότι θα του έπαιρναν την εξουσία. Ο Κρόνος που γλίτωσε με τη βοήθεια της μητέρας του, τον ευνούχισε και τον εκθρόνισε. Από τα όργανά του που πετάχτηκαν στη θάλασσα, γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη.


    Αστρολογικά στοιχεία
    Ο Ουρανός κάνει μία πλήρη περιστροφή στο ζωδιακό σε 84 χρόνια, παραμένει δηλαδή περίπου 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Η ανάδρομη κίνησή του διαρκεί περίπου πέντε μήνες. Κινείται 4 μοίρες τον χρόνο.



    Ο Ουρανός σχετίζεται με την εκκεντρικότητα, τον νεωτερισμό, το σπάσιμο της παράδοσης και του συντηρητισμού. Είναι η έκφραση του μέλλοντος, της εφεύρεσης, της ανακάλυψης, της τεχνολογίας, της μεγάλης ταχύτητας, του ανοικτού διαστήματος.

    Δηλώνει τους επαναστάτες, τους αντιδραστικούς, τους ανένταχτους στα κοινωνικά δεδομένα, τους αναρχικούς.
    Το ξαφνικό και το διασπαστικό είναι στα πλαίσιά του. Η επανάσταση (όπως για παράδειγμα η Γαλλική Επανάσταση που συνέβη λίγο μετά την ανακάλυψή του) του ταιριάζει. Κάθε ανατροπή και διάλυση, όπως το διαζύγιο σε προσωπικό χάρτη, τον αφορά.
    Ο Ουρανός σχετίζεται με τα αεροπλάνα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις ακτίνες Χ, τη διαισθητική αντίληψη (είναι η ψηλότερη οκτάβα του Ερμή), την αύρα, τον κινηματογράφο, τις τηλεπικοινωνίες.

    Οι αλτρουιστικές ιδέες, ο ανθρωπισμός, οι ομάδες κάτω από ένα κοινό σκοπό, σχετίζονται με τον Ουρανό. Είναι ο πλανήτης της Αστρολογίας, της περίεργης ή ασυνήθιστης ερωτικής συμπεριφοράς, των σεισμών, του μαγνητικού πεδίου. Χρειάζεται προσοχή στην υπερβολική χρήση των ιδιοτήτων του, γιατί θα οδηγήσει σε αναρχισμό, σκληρότητα, διάλυση αξιών και καταστάσεων, επικίνδυνες εκρηκτικές εκδηλώσεις.
    Ένας Ουρανός στον Αιγόκερω, θα φέρει μία γενιά ατόμων, με ανάγκη να μεταρρυθμίσουν τα κοινωνικά δεδομένα, τις παραδοσιακές αξίες και ιδέες. Θα θελήσουν να εκδηλώσουν με νέο πρόσωπο τα πιστεύω τους, δίδοντας ώθηση στη κλασική κοινωνία να δεχθεί το μέλλον με περισσότερη ευχέρεια.
    Θα φέρουν ωστόσο, αναστάτωση και αναταραχή σε ταμπού και έθιμα.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    19

    Re: Ουρανός

    καλημερα..αρχικα θα ηθελα να σας ευχαριστησω γιατι εχω λιγο καιρο που ασχολουμαι με την αστρολογια και με βοηθατε πααααρα πολυ στο να μαθω.βεβαια εχω πολυ δρομο μπροστα μου..
    αναφερετε παραπανω για τον ουρανο,οτι ευθυνεται για καθε ανατροπη και διαλυση.στον χαρτη συναστριας που "προσπαθω" να αναλυσω μεσα απο τις σημειωσεις που κραταω(και ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο),παρατηρησα οτι οταν γνωρισα τον φιλο μου ο ουρανος μου εκανε τριγωνο με το μεσουρανημα του.αυτο κρατησε για αρκετο καιρο και τα πηγαιναμε πολυ καλα.απο ενα διαστημα και μετα,που αρχισαν και τα προβληματα αυτη η οψη υπηρχε αλλα δημιουργηθηκε και μια καινουρια.ουρανος σε αντιθεση με την σεληνη του.αυτο θα κρατησει μεχρι και τον απριλιο του 2010.δεν ζηταω να μου κανετε καποια προβλεψη,απλα θα ηθελα να μου πειτε αν αυτο παιζει καποιο ρολο και τι ειναι πιο σημαντικο σε μια συναστρια.ευχαριστω πολυ!!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Όνομα:
    Αλίκη
    Location
    στη χώρα των θαυμάτων
    Posts
    20

    Re: Ουρανός

    κ.Λίλιαν Σίμου,θα η8ελα να ρωτησω,αν σε συναστρια η σεληνη και ο πλουτωνας του Α χαρτη,κανουν συνοδο με τον ουρανο του Β χαρτη,τι μπορει ν σημαινει αυτο?υπαρχει πιθανοτητα ξαφνικου χωρισμου?ν προσθεσω οτι η σεληνη,ο πλουτωνας και ο ουρανος,βρισκονται στο σκορπιο,αυτο μηπωσ επιβαρυνει την κατασταση η θα μπορουσε ν θεωρηθει ευνοΪκη αυτη η θεση??ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads