s
[Συζήτηση] Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια - Page 10
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 10 of 15 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... LastLast
Results 91 to 100 of 141
    Όνομα:
    Τίνα

Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια

Βρε Γιάννη εγώ έχω μια άλλη απορία, εξέλιξες την ενέργεια του ¶ρη σου σε θετική και πολύ καλά έκανες γιατί όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε. Αν όμως δεν ήξερες Αστρολογία, σε ψυχολογικό επίπεδο πως θα λειτουργούσε αυτός ο ¶ρης.

Επίσης αν δεχτούμε ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Αστρολογία, βρίσκουμε διεξόδους στο πως και προς τα που πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια των αρνητικών επιρροών, εκείνοι που δεν γνωρίζουν Αστρολογία και ενδεχομένως δεν θέλουν να μάθουν τι γίνονται? Εκτός αν δεχτούμε ότι τελικά δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές.

Κάτι άλλο που θα ήθελα εγώ να δω, είναι η συμμετοχή των μελών και πως βιώνουν τον ¶ρη στον Καρκίνο. Νομίζω πως η θέση η δική μας έγινε πλήρως κατανοητή γι αυτό θα ήθελα περισσότερη συμμετοχή από τα μέλη. Ήδη κάποιοι έκαναν τις "καταθέσεις " τους, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσουν και άλλοι είτε για να σχολίασουν τα αστρολογικά στοιχεία που παρατέθησαν είτε για να πουν την δική του βιωματική εμπειρία.

ΥΓ. Νομίζω πως αυτό που καταφέραμε ήταν να μπερδεψουμε όσους μας διαβάζουν. :unsure:

Όνομα:
    Γιάννης

Αν όμως δεν ήξερες Αστρολογία, σε ψυχολογικό επίπεδο πως θα λειτουργούσε αυτός ο ¶ρης.

εκείνοι που δεν γνωρίζουν Αστρολογία και ενδεχομένως δεν θέλουν να μάθουν τι γίνονται? Εκτός αν δεχτούμε ότι τελικά δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές.

Dear Ersi

Αν δεν κατάφερνα να λειτουργήσω τον ¶ρη στο πεδίο που ορίζει ο οίκος του (9ος), είναι για μένα προφανές ότι θα τον βίωνα προβληματικά, είτε στον συγκεκριμένο τομέα, είτε συνολικά στη ζωή μου.
    Υπάρχουν δύο βασικοί "κανόνες" που η τήρηση τους διαμορφώνει τις ισορροπίες η τις ...ανισορροπίες.

Ο πρώτος λέει απλά ότι κάθε πλανήτης οφείλει να λειτουργεί στον τομέα που βρίσκεται, διαφορετικά προσπαθεί να επιβάλλει την παρουσία του κάνοντας "φασαρία" με άλλο τρόπο, η απλά απορρυθμίζοντας όλο το ωροσκόπιο (αυτό ισχύει ιδια'ίτερα για τον Ήλιο).

Ο δεύτερος λέει ότι η ενέργεια του πλανήτη λειτουργεί πολύ διαφορετικά όταν εφαρμόζεται σε ένα δημιουργικό έργο.

Στην καθημερινότητα και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν (για παράδειγμα τους συγγενείς) ένα τετράγωνο θα δείξει συγκρούσεις και δυσκολίες.
    Αντίθετα, σε μια δημιουργική προσπάθεια το τετράγωνο είναι απαραίτητο και δεν συνοδεύεται από ανάλογες ...συμφορές.

Το ποσό της ενέργειας, που μπορεί να απορροφήσει μια τέτοια εφαρμογή ποικίλει. Μερικές φορές δεν φθάνει για να αποτρέψει εντελώς τα προβλήματα αλλά αυτό εξαρτάται από το είδος των εφαρμογών.

Για παράδειγμα ο πιστός δεν παίρνει συνήθως ναρκωτικά, επειδή βιώνει τον Ποσειδώνα του (που σχετίζεται τόσο με την πίστη, όσο και με τις ψυχοτρόπες ουσίες) σε ένα πεδίο που είναι αρκούντως αποτρεπτικό.
    Αντίθετα, ο καλλιτέχνης δεν "προστατεύεται" συνήθως τόσο καλά (σε σχέση με τα ναρκωτικά) από τις εφαρμογές του Ποσειδώνα του στην τέχνη.
    Μπορεί όμως να αποτρέψει μέσω της τέχνης του άλλες "δυσαρμονίες" του ωροσκοπίου του, όπως συμβαίνει συχνότατα με τους ηθοποιούς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά από μια ολοκληρωμένη έρευνα μπορούμε να καταλήξουμε στο τι θα προτείνουμε ως λύση σε κάποιο πρόβλημα πλεονάσματος πλανητικής ενέργειας.

Και βέβαια δεν χρειαζεται να ξέρει κάποιος αστρολογία για να μπει σε αυτήν τη διαδικασία.
    Αν κατορθώσει να λειτουργήσει τους πλανήτες του με τρόπο η στους τομείς που οι ίδιοι επιθυμούν να λειτουργήσουν, τότε συνήθως η εξισορρόπηση της ενέργειας είναι θέμα χρόνου.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους και ακολουθούν ξένα πρότυπα συμπεριφοράς και ένα κώδικα κοινωνικής ένταξης, που δεν τους αντιπροσωπεύει.
    Έτσι προετοιμάζουν τις "καταστροφές" τους...

Κάτι άλλο που θα ήθελα εγώ να δω, είναι η συμμετοχή των μελών και πως βιώνουν τον ¶ρη στον Καρκίνο.

Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας

Quote Originally Posted by 'Ερση View Post
    ....................
    Επίσης αν δεχτούμε ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Αστρολογία, βρίσκουμε διεξόδους στο πως και προς τα που πρέπει να διοχετεύσουμε την ενέργεια των αρνητικών επιρροών, εκείνοι που δεν γνωρίζουν Αστρολογία και ενδεχομένως δεν θέλουν να μάθουν τι γίνονται? Εκτός αν δεχτούμε ότι τελικά δεν υπάρχουν αρνητικές επιρροές.

Κάτι άλλο που θα ήθελα εγώ να δω, είναι η συμμετοχή των μελών και πως βιώνουν τον ¶ρη στον Καρκίνο. Νομίζω πως η θέση η δική μας έγινε πλήρως κατανοητή γι αυτό θα ήθελα περισσότερη συμμετοχή από τα μέλη. Ήδη κάποιοι έκαναν τις "καταθέσεις " τους, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσουν και άλλοι είτε για να σχολίασουν τα αστρολογικά στοιχεία που παρατέθησαν είτε για να πουν την δική του βιωματική εμπειρία.
    ..............
    Ευτυχώς δεν είναι ένας ο δρόμος που οδηγεί στην αυτογνωσία και ο καθένας επιλέγει αυτόν που του ταιριάζει. Αλίμονο αν πιστεύαμε ότι μόνο μέσω της αστρολογίας αποκτούμε συνείδηση του εαυτού μας :bigsmile:

Α, και μια και μιλάμε για εξάρσεις και πτώσεις, ο ¶ρης μου στον Αιγόκερα με κουράζει αφάνταστα, πέρα από την πλάκα, αποδεικνύοντας έτσι ότι το καλό και το κακό είναι σχετικά και ότι δεν πρέπει να τα συγχέουμε τις εξάρσεις και τις πτώσεις, ούτε και να τους κρεμάμε ταμπέλες (αυτό το τελευταίο το γράφω για να δείξω ότι έχω μπει κι εγώ στο νόημα:toung: )
    Τι καλοσύνη υπάρχει στο να δουλεύεις 12ωρα, συχνά πυκνά και σε Σ/Κ ή αργίες και το άγχος σου για να τελειώσει η δουλειά στην ώρα της να είναι τέτοιο που δεν σε αφήνει να χαρείς απλές χαρές και, το χειρότερο, μόλις τελειώνεις τη συγκεκριμένη δουλειά να ξεκινάς μια καινούργια, με τους ίδιους ρυθμούς, ε; Μου λέτε;
    (παίζουν βέβαια και κάποιες "κακές"όψεις, αλλά αυτές απλώς επιτείνουν στο έπακρο το ξεθέωμα :nuts: )
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Γιάννα

¶ρη στον αιγόκερο και στον 6 οίκο ....παρα πολύ ωραία !!!!! Εδικά για γυναίκα ...εξαιρετικό....!!!!:toung:
    Σε 10 χρόνια 3 φορές υπερκόπωση και με βλέπω να πηγαίνω και για τέταρτη....!!!!
    Να μην αρχίσω για φλεγμονές σε αρθρώσεις κτλ.... θα είναι λίγο....!!!!(2-3 φορές τον χρόνο οπωσδήποτε)
    Φυσικά ο άρης μου έχει και «βοήθεια»... τρίγωνο με δια στον 10 οίκο ....να προσπαθήσει λίγο ακόμα ....να μην προσπαθήσει;;;;
    Έχω και μια πολύ «δυνατή» σελήνη .....στον καρκίνο ....στον 12 οίκο και σε εξαιρετική μοίρα...25 παρορμητικών!!!!!!!!!!!
    Σε αντίθεση με τον άρη .....οταν πιέζομαι , δεν θέλετε να ξέρετε τι γίνετε

Έχω και μια αφροδίτη σε αδυναμία και σε πολύ ωραία μοίρα....0 κριού....
    Και δόξα τον θεό που την έχω .....και μου δίνει μια ώθηση και ενθουσιασμό , γιατί η αντίθεση ήλιου κρόνου (1-7 οίκο) δεν θα με άφηνε να κουνήσω!!!!!!

Τρελαίνομαι για εξάρσεις και κυβερνήτες.....
    απλά τρελαίνομαι!!!!!!!!!!
    Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
    ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.

Οι απόψεις σας ενδιαφέρουσες...το debate ακόμα πιο ενδιαφέρον..
    προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε, τολμώ να πω απλά, για μία θέση ενός πλανήτη σε ένα ζώδιο και τίποτα επιπλέον...Ο Γιάννης κατά τη γνώμη μου με το άρθρο του πήρε τη θέση του ¶ρη στον καρκίνο (και μάλιστα σε ένα αντρικό ωροσκόπιο) και τον έκανε ένα πίνακα ζωγραφικής με τα χαρακτηριστικά που του απέδωσε...του έδωσε σάρκα και οστά με όλα αυτα τα ονόματα σε bold που χρησιμοποίησε...
    Θεωρώ λοιπόν λίγο λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες επί του θέματος...και να αναφέρουμε τη δική μας θέση του ¶ρη στο δικό μας ωροσκόπιο γιατί άλλο συμβολίζει σε ένα γυναικείο και άλλο σε ένα αντρικό...σωστά?και σίγουρα αλλιώς βιώνει ένας άντρας τον ¶ρη στον καρκίνο και αλλιώς μια γυναίκα... (ναι, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν είμαι και πολύ φεμινίστρια τελικά...:embarrest)
    Προφανώς Μητσάκο η θέση του ¶ρη στον Αιγόκερω που περιγράφεις δείχνει αυτά τα χαρακτηριστικά που του απέδωσες...αλλά δε συμφωνείς ότι μπορεί να υπάρξουν ένα σωρό άλλα πράγματα μέσα σε ένα χάρτη που να τα ακυρώνουν ?(κάτι που εσύ το ξέρεις σίγουρα πολύ καλύτερα από μένα...!)
    Φιλικά και ταπεινά...

Όνομα:
    Τίνα

Τι καλοσύνη υπάρχει στο να δουλεύεις 12ωρα, συχνά πυκνά και σε Σ/Κ ή αργίες και το άγχος σου για να τελειώσει η δουλειά στην ώρα της να είναι τέτοιο που δεν σε αφήνει να χαρείς απλές χαρές και, το χειρότερο, μόλις τελειώνεις τη συγκεκριμένη δουλειά να ξεκινάς μια καινούργια, με τους ίδιους ρυθμούς, ε; Μου λέτε;

Και μονο που υπάρχει δουλειά Μητσάκο μου αυτή την εποχή, καλό έιναι και το 12ωρο. Αν δεν υπήρχε αυτός ο ¶ρης στον Αιγόκερω πες μας με τόση δουλειά πως θα κατάφερνες να αντέξεις σε αυτούς τους ρυθμούς.

Αν δεν υπήρχε αυτός ο ¶ρης στον Αιγόκερω πες μας πως θα κατάφερνες να κοντρολάρεις την περίσσια ενέργεια του ¶ρη ώστε να μην αναλώνεται από δω και κει.

Φυσικά αν δεν ήταν αυτός ο ¶ρης, το πιθανότερο είναι να μην ήσουν τόσο φιλόδοξος και εργατικός, έτσι θα είχες την ευκαιρία να χαρείς απλές χαρές χωρίς να γκρινιάζεις τώρα. Αν και η γκρίνια λόγω πολικότητας....σου ταιριάζει γάντι.

Γιάννα μου, ομοιοπαθούσα, ¶ρης στον Αιγόκερω και στον 6ο ( στον οίκο της χαρά του, τα λέω καλά Γιάννη? :toung σε ταυ τετράγωνο με ωροσκόπο και Ουρανό. Ο ίδιος ¶ρης συμμετέχει σε άλλο ένα ταυ τετράγωνο με Ήλιο και Πλούτωνα. Το λιγότερο που μπορεί να μου συμβεί είναι η υπερκόπωση, η στένωση σπονδύλων στη μέση και ότι έχει σχέση με αρθρίτιδες.

Για το νευρικό μου σύστημα δεν θα σχολίασω, το καλό της υπόθεσης ποιό ειναι? η μάλλον ένα από τα καλά, ότι πάντα ανταπεξερχομαι, πάντα προλαβαίνω να τελειώσω τα απίστευτα και πάντα λειτουργώ οργανωμένα και μεθοδικά κάτω από πίεση. έχω απίστευτη ενέργεια, ενώ κοιμάμαι ελάχιστα, γιατί μπορώ να "κουμαντάρω" τον χρόνο μου σύμφωνα πάντα με τις δραστηριότητες και τις αντοχές που έχω. Είναι προσόντα του ¶ρη μας στον Αιγόκερω και ειλικρινά χαίρομαι που τον έχω στην θέση αυτή, έστω και με αυτές τις όψεις.

Πες τα βρε Σωκράτη, να πάρω και εγώ λίγο τα επάνω μου!:bigsmile:

Όνομα:
    Τίνα

Θεωρώ λοιπόν λίγο λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες επί του θέματος...και να αναφέρουμε τη δική μας θέση του ¶ρη στο δικό μας ωροσκόπιο γιατί άλλο συμβολίζει σε ένα γυναικείο και άλλο σε ένα αντρικό...σωστά?και σίγουρα αλλιώς βιώνει ένας άντρας τον ¶ρη στον καρκίνο και αλλιώς μια γυναίκα...

Με συγχωρείς αλλά κάπου 'έχασα την μπάλα" τι εννοείς "λάθος να μιλάμε εμείς οι γυναίκες......" ο ¶ρης συμβολίζει τα ίδια για όλους με την διαφορά πως σε γυναικείο ωροσκόπιο δίνει στοιχεία και για τον σύντροφο-εραστή.

Το πως βιώνει ο καθένας τον ¶ρη του δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικού φύλου για να υπάρξει η διαφορά. Είναι δεδόμενο ότι ο καθένας βιώνει τον όποιο πλανήτη ανάλογα με το υπόλοιπο ωροσκόπιο του, με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την παιδεία του, την κουλτούρα του και χίλια δυό άλλα πράγματα.

Όνομα:
    Γιάννης

Το πως βιώνει ο καθένας τον ¶ρη του δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικού φύλου για να υπάρξει η διαφορά. Είναι δεδόμενο ότι ο καθένας βιώνει τον όποιο πλανήτη ανάλογα με το υπόλοιπο ωροσκόπιο του, με τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την παιδεία του, την κουλτούρα του και χίλια δυό άλλα πράγματα.

Και το φύλο του, θα συμπλήρωνα εγώ...
    Θεωρώ ότι η Whisperer θέτει σωστά το θέμα και ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο.
    Αλλά κι εσύ Έρση, όταν γράφεις για κουλτούρα η "χίλια δυο άλλα πράγματα" αφήνεις ένα παράθυρο, όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι στον "άγνωστο θεό".

Οι γυναίκες διαχρονικά περιγράφονταν ως "γκρινιάρες, ανακατώστρες, ύπουλα και πονηρά πλάσματα" και νομίζω ότι αυτή η σεξιστική νοοτροπία έχει το αντίστοιχο της και στο σύστημα πτώσεων-εξάρσεων.
    Ο Καρκίνος κοινωνικά συνδέεται με τη μητριαρχία, το κόκκινο πανί μιας ανδροκρατικής κοινωνίας.
    Εξ ου και η "πτώση" του ¶ρη, που έναν άνδρα θα τον έκανε να μοιάζει ως "γυναικούλα".
    Αν είχαμε μια αντίστοιχη θηλυκή κουλτούρα η "έξαρση" του ¶ρη θα ήταν είτε στον Καρκίνο η-το πιθανότερο-στο Σκορπιό.

Και εξηγώ το γιατί.

Όλος ο ζωδιακός είναι κτισμένος και διαμορφωμένος σε "αρσενικά" πρότυπα.
    (από αυτήν την άποψη έχει πλάκα όταν βλέπεις γυναίκες να υπεραμύνονται αυτού του ...βαθέος συστήματος).

Η "αρσενική" οπτική αρχικά έχει μια ουσιαστική ψυχολογική διάσταση, που σύμφωνα με τις απόψεις της Αναλυτικής Σχολής σχετίζεται με τη χειραφέτηση του Συνειδητού από το Ασυνείδητο.

Η Εγωική Συνείδηση που νοείται ως "αρσενική", επαναστάτησε ενάντια στη "θηλυκή" μοίρα, δηλαδή το συλλογικό Ασυνείδητο.

Ο ζωδιακός κύκλος δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας του Συνειδητού να καταγράψει αυτόν τον αγώνα και κυρίως να ερμηνεύσει η να κατατάξει τα ασυνείδητα περιεχόμενα.
    Και η ιστορία γράφεται πάντα με τους όρους του νικητή.

Τα ζώδια της Φωτιάς, της δημιουργίας δηλαδή, έχουν μια αναμφισβήτα "αρσενική" διάσταση.

Ο Κριός συμβολίζει μια σπερματική εγωική συνείδηση, που αρχικά συμμετέχει στη ζωή και τις βασικές της λειτουργίες, έχοντας όμως μια συγκεκριμένη μοίρα: το θάνατο η αν προτιμάτε την αφομοίωση του από τις δυνάμεις του Ασυνείδητου.

Ο Λέοντας συμβολίζει τον ήρωα-φορέα ενός υπερτροφικού Εγώ, που καλείται να νικήσει το "δράκο", δηλαδή τις σκοτεινές δυνάμεις που εδρεύουν στο Σκορπιό.

Και ο Τοξότης συμβολίζει τον νομοθέτη, προικισμένο με την ¨ανώτερη γνώση" που έχει αποκτηθεί ύστερα από τη λυσσαλέα μάχη με τις δυνάμεις του Ασυνείδητου.
    Αν προτιμάτε συμβολίζει την αναγεννημένη Συνείδηση, που έχει κατακτήσει πλέον το δικαίωμα της αθανασίας.

Το ψηλότερο σημείο του κύκλου-ο Αιγόκερως-ταυτίζεται με τον πατέρα η τον ουρανό.
    Και το χαμηλότερο-ο Καρκίνος-τη μητέρα η τη γη.

Ο Καρκίνος συγκρινόμενος με το Σκορπιό είναι η "καλή μητέρα" ενώ ο Σκορπιός η "κακή", δηλαδή ένα Ασυνείδητο, που απειλεί να κατασπαράξει το "αρσενικό"
    Ψυχολογικά αυτή η διάκριση ήταν μια ακόμη κατάκτηση του Συνειδητού. Η μοίρα είχε διαχωριστεί από τις δημιουργικές (και υποταγμένες) θηλυκές δυνάμεις.

Στα πλαίσια της διαλεκτικής σχέσης αρσενικού-θηλυκού σε μια αρχετυπική διάσταση, όλα αυτά κρίνονται ως φυσιολογικά, με την έννοια ότι πρόκειται για μια εξελικτική διαδικασία, με τελικό ζητούμενο την εξισσορόπηση και την ενιαία λειτουργία συνειδητών και ασυνείδητων περιεχομένων.

Από τη στιγμή όμως, που τα αρχέτυπα λειτούργησαν στην κοινωνία και το υπερπροσωπικό προσωποποιήθηκε, είναι γνωστό ότι οδηγησε σε ακρότητες.

Οτιδήποτε "θηλυκό" αντιμετωπίστηκε περίπου ως αναγκαίο κακό. Εξοβελίστηκε η περιθωριοποιήθηκε σε ρόλους ταιριαστούς με μια κοινωνική δομή που εξυπηρετούσε.
    Οι γυναίκες έπρεπε να είναι στην κουζίνα τους να πλένουν πιάτα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανδρών.
    Στην αρχαία Ελλάδα, τον κολοφώνα της Συνειδητότητας, δεν είχαν κανένα δικαίωμα στη διοίκηση, ούτε καν στις Ολυμπιάδες.

Ένας πιθανός ρόλος τους, που θα αναπαρήγαγε τον "αρχέγονο τρόμο" του αναπτυσσόμενου αρσενικού-Συνειδητού μπροστά στο θηλυκό-Ασυνείδητο, κατατάχθηκε ως ανεπιθύμητος.

Γι αυτό και η Σελήνη-κατ' εξοχήν φορέας των θηλυκών ιδιοτήτων-είναι σε "πτώση" στο Σκορπιό.
    ¶λλά και η Αφροδίτη, με επίσης θηλυκές ιδιότητες έχει την "έξαρση" της στο πιο "αφελές" ζώδιο.
    Και όλα αυτά τα κριτήρια αναφέρονται ουσιαστικά σε ανδρικά ωροσκόπια.
    Οι γυναίκες απλά δεν υπήρχαν...

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί επιμένω ότι όλο το αστρολογικό σύστημα διέπεται από κανόνες που πηγάζουν από ηθικά κριτήρια.
    Το "καλό" και το "κακό" περιγράφονται με "αρσενικούς" όρους.
    Και αυτό που από μια αρσενική σκοπιά νοείται ως θηλυκή αρχή η "κίνδυνος", ουσιαστικά από τη σκοπιά του θηλυκού είναι δύναμη.

Παρότι όλοι έχουμε τόσο μια αρσενική, όσο και μια θηλυκή ψυχική ταυτότητα, οι γυναίκες ως πρόσωπα είναι φορείς εξωστρεφών θηλυκών δυνάμεων. Και είναι απόλυτα θεμιτό να αφομοιώνουν και να διαχειρίζονται τις πλανητικές ενέργειες κάτω από αυτό το πρίσμα.

Για μια γυναίκα ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι πιο "φυσιολογικός" αφού τείνει να δημιουργήσει συμπεριφορές, που ταιριάζουν στον παραδοσιακό κοινωνικό της ρόλο.

Οι πιέσεις λοιπόν είναι πολύ μικρότερες και τα συμπλέγματα που δημιουργούνται πολύ λιγότερα αφού μπορούν να ...γκρινιάζουν με την ησυχία τους.
    Αλλά και να αναλαμβάνουν δυναμικά τον προστατευτικό τους ρόλο, όποτε χρειαστεί.

Αντίθετα ο ¶ρης στον Αιγόκερω τις εξωθεί συχνά να γίνονται πιο ...μαγκάκια, να υιοθετούν δηλαδή ένα πιο ¨αρσενικό" προφίλ, όπως η Σάρον Στόουν, η Μπγιορκ, η Μάρλεν Ντήντριχ, η Μάριαν Φέηθφουλ, η Κάθλην Τέρνερ ακόμη και η Τζέην Ώστιν.

Αν το περιβάλλον των γυναικών με ¶ρη στον Αιγόκερω δεν αποδέχεται την "επιθετικότητα" τους η αν τέλος πάντων δεν κατορθώσουν οι ίδιες να την "περάσουν", τότε ο συγκεκριμένος ¶ρης σε μια γυναίκα είναι πιθανό να δημιουργήσει συμπλέγματα, φοβίες και ενοχές, ισότιμες με τις αντίστοιχες ανδρικές του Καρκινικού ¶ρη.
    Γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε να κάνουμε με εγκλωβισμένη ενέργεια

Και ακόμη, όπως ένας άνδρας μπορεί να αναζητά υποσυνείδητα μια δυναμική γυναίκα να αναλάβει το ρόλο του ¶ρη του, έτσι και η γυναίκα με τον ¶ρη στον Αιγόκερω, μπορεί να ψάχνει έναν "αφέντη" που θα εκφράσει αυτή τη δυναμική.

Βλέπετε ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.
    Το θέμα για μένα είναι να απομονώσουμε τα γνήσια χαρακτηριστικά των πλανητών στα ζώδια, βγάζοντας τη φύρα των ηθικών και κοινωνικών παραμέτρων.

Κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα, δεν χωρούν ούτε πτώσεις, ούτε εξάρσεις.
    Ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι αυτό που είναι. Και στον Αιγόκερω επίσης.
    Θηλυκή δύναμη ο ένας, αρσενική ο άλλος.
    Μπορούν και οι δύο να λειτουργούν είτε από το ίδιο το άτομο, είτε προβαλλόμενοι σε άλλους.
    Και είναι το ίδιο "χρήσιμοι" η "άχρηστοι" ανάλογα με το αποτέλεσμα που ζητάμε.
    Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας

Υδροχόος με Σελήνη στον Υδροχόο είπαμε, ε;:toung:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Γιάννης Ριζόπουλος View Post
    επικαλείσαι την Αναλυτική Ψυχολογία ως μια σύγχρονη αστρολογική αντίληψη.

Έχεις προσέξει ότι στο astro.com που είναι εκφραστικό όργανο στην αστρολογία της Αναλυτικής ψυχολογίας ότι στον χάρτη σου, δίπλα από τις θέσεις των πλανητών σου, σημειώνουν τις εξάρσεις και τις πτώσεις; Πιστεύεις ότι κάνουν πράγματα εναντίον των αρχών τους;

Πιστεύω ότι η δεν είναι σωστά προσανατολισμένοι η απλά κάνουν την πάπια...

Έθεσε στο astro.com ποτέ κανείς ανάλογο ζήτημα;
    Έγραψε κάποιος για την οφθαλμοφανή υστέρηση των "στοιχείων" και των "ποιοτήτων" σε σχέση με τους ψυχολογικούς τύπους του Κ Γιουγκ;
    Έγραψε ποτέ κανείς για το πως αποτυπώνεται η εξέλιξη του Συνειδητού πάνω στο ζωδιακό;
    Έκανε δηλαδή κάποιος μια ουσιαστική έρευνα στο πνεύμα της Αναλυτικής Σχολής η απλώς βολεύτηκαν όλοι με την ταμπελίτσα της ψυχολογίας;

Μακάρι να πέφτω έξω...

Η Γκέρχαρτν, που έχει κάνει τις πιο σύγχρονες έρευνες γύρω από την Αφροδίτη...

Ο Πέρρυ στην Αμερική, που είναι ακόμα πιο προχωρημένος στις ψυχολογικές του ερμηνείες...

Οι θέσεις σου, Γιάννη, δεν είναι σύγχρονες και προχωρημένες, είναι απλώς ακραίες και οι εκφράσεις περί φαταλισμού και μοιρολατρισμού δημιουργούν απλώς εντυπώσεις.

Έχω μάθει να δημιουργώ και όχι να αναπαράγω.
    Το τι πρεσβεύει ο κάθε ερευνητής είναι αποτέλεσμα που εξαρτάται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του αλλά και από τον τρόπο που σκέφτεται.
    Και η ιστορία των επιστημών είναι γεμάτη από στοιχεία που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τα έβλεπε-η δεν ήθελε να τα δει-κανείς.

Και ξέρεις τελικά τι μου γράφεις; Ότι είμαι λάθος επειδή δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία.
    Προσωπικά, το θεωρώ έπαινο και σε ευχαριστώ.

Η πραγματική ανάπτυξη της χρήσης των κυβερνητών έγινε μαζί με την ανάπτυξη των σύγχρονων συστημάτων οικοθεσίας. Στις φαταλιστικές εποχές που υπονοείς δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα.
    Σε αυτό έχεις δίκιο. Οι αρχαίοι τους χρησιμοποιούσαν χωρίς να τους διασταυρώνουν.
    Αυτό όμως δεν αλλάζει την άποψη μου για την κατάχρηση τους.

Όπως ακριβώς έκανες εσύ με το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι. Χωρίς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο λάθος στην ώρα του χάρτη...

Έλεος...

Αγαπητή Κοραλλία.

Έγραψα και πιο πάνω ότι οι αντιλήψεις μας διαφέρουν και από αυτήν την άποψη δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ.

Θα ήθελα όμως να γράψεις ένα άρθρο με τις απόψεις σου γύρω από αυτά τα θέματα η ότι άλλο αγαπάς. Έψαξα στο site και δεν βρήκα κάτι, εξαιρουμένων των μεταφράσεων. Μόνο τις αντιρρήσεις σου βρήκα σε τοποθετήσεις άλλων.

Θα περιμένω υπομονετικά...
    Στα πρώτα που λες δεν θα απαντήσω. Αρκεί να ψάξεις την βιβλιογραφία τους και θα δεις από μόνος σου και τι έκαναν και τι δεν έκαναν.

Η αντίρρησή μου είναι ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις ότι εσύ είσαι με την πλευρά της σύγχρονης αστρολογίας κι εγώ με την παραδοσιακή μοιρολατρική. Αυτό αποτελεί διαστρέβλωση των απόψεων μου. Θα είχαμε γλυτώσει πολλές αντιπαραθέσεις αν απλώς δεχόσουν ότι όλοι είμαστε από την πλευρά της σύγχρονης αστρολογίας αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις.

Έχω γράψει ένα άρθρο εδώ αλλά συνέπεσε με το κλείσιμο του σάιτ το Καλοκαίρι και κάπου... χάθηκε. Αν θέλεις να το δεις κάπου θα υπάρχει. Ο Σωκράτης θα ξέρει. Είναι ένα μικρό δείγμα του πόσο καλά... αναπαράγω ιδέες και μάλιστα μοιρολατρικές. Έχω γράψει και άρθρα αλλού όλα αυτά τα χρόνια. Δεν γράφω συχνά γιατί δεν νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να διαφωνώ με πράγματα που ακούω ή διαβάζω.

Page 10 of 15 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 61 users browsing this thread. (0 members and 61 guests)