s
[Συζήτηση] Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια - Page 9
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 9 of 15 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... LastLast
Results 81 to 90 of 141
    Όνομα:
    Γιάννης

Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια

Έρση, γνωρίζεις και γνωρίζω ότι πολλά πράγματα που πιθανά ενοχλούν γίνονται πάνω στην ¨κάψα" της αντιπαράθεσης.
    Ποτέ λοιπόν, δεν πρόκειται να δώσω έκταση σε τέτοιου είδους "επεισόδια", παρότι εξ αιτίας της καλπάζουσας διαστροφής μου θα το γλένταγα δεόντως.

Όπως θα έλεγε και ο αγαπητός administrator, έχουμε και δουλειές να κάνουμε...

Παρ όλα αυτά ζητώ συγνώμη για τα στοιχεία που ανέφερα του χάρτη σου.

Το μήνυμα ήταν για τη διαχείριση, όχι για σένα.
    Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να σχολιάσεις και το ότι ο κυβερνήτης του 12ου μου κάνει χιαστί με τον συγκυβερνήτη του 5ου μου :bigsmile:

Όπως ένιωσες την υποχρέωση να επισημάνεις "την σοβαρότητα των στοιχείων μου" να σου επισημάνω και εγώ με την σειρά μου πως δεν έδωσα έγώ τα στοιχεία για τον χάρτη της Βουγιουκλάκη.

Βιάστηκες όμως να σχολιάσεις...
    Αυτό ακριβώς είναι που θέλω να αποφεύγουμε, κίτρινοι, μπλε, πράσινοι και κόκκινοι
    Ο γνωρίζων έχει μεγαλύτερη ευθύνη και πρέπει να ελέγχει τα δεδομένα.

Και τα στοιχεία που διάβασες δεν ήταν για τον καημένο τον Αρη σου αλλά για τον ¶ρη του Καρκίνου. Το ότι το πήρες προσωπικά και θίχτηκες για τον ¶ρη σου τελικά μάλλον μας επιβεβαιώνει το γιατί ένας ¶ρης στον Καρκίνο μπορεί τελικά να είναι σε πτώση.

Εννοείται πως δεν θα απαντήσω...

Και για μένα το θέμα κλείνει εδώ.
    Η Κοραλλία δικαιούται να απαντήσει αν το επιθυμεί αλλά δεν θα σχολιάσω τίποτα επιπλέον.

Φιλιά σταυρωτά
    Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας

Όνομα:
    Γιάννης

Τελειώνοντας και χωρίς ίχνος θυμού -σε διαβεβαιώ- θεωρώ προσβλητικό το να υποννοείς ότι ο λόγος που χρησιμόποιούμε παραδείγματα μη διασήμων ατόμων είναι επείδή δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν, όχι γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι "μαιμού" τα ωροσκόπια αλλά γιατί τόσο εγώ, όσο και η Κοραλλία νομίζω πως μέχρι τώρα δεν έχουμε φανεί αναξιόπιστες. Πεισματάρες μπορεί, αντιδραστικές μπορεί, ανξιόπιστες όμως όχι.

Αχ Έρση...

Η δυνατότητα ελέγχου είναι ένας από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας σε μια παρουσίαση στοιχείων.
    Απλά και μόνον αυτό.
    Δεν υπονόησα τίποτα περί προσωπικής αναξιοπιστίας.

Όσο για τα ενδιαφέροντα αστρολογικά σου σχόλια τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών, μαζί με τα δικά μου.
    Νομίζω ότι, δεδομένης και της διαφορετικής προσέγγισης μας, θα ήταν άκαρπο να ξεκινήσουμε έναν σχετικό διάλογο.

Αγαπητέ Γιάννη,

θα ήθελα να σχολιάσω πρώτα την επιπολαιότητα που μου προσάπτεις. Μεταφέρω τα λόγια σου:

"Η ευκολία και η επιπολαιότητα με την οποία υιοθέτησες το συγκεκριμένο ωροσκόπιο είναι ενδεικτική της νοοτροπίας σου. Γιατί έχεις ξανακάνει σχόλιο και μάλιστα "θριαμβευτικό" χωρίς να προσέξεις τα δεδομένα του χάρτη... Όσον αφορά τον πιθανολογούμενο ωροσκόπο στον Αιγόκερω, δεν λες τελικά τίποτε άλλο από το ότι με την παρέμβασή του οι 4 πλανήτες στον Καρκίνο - του ¶ρη συμπεριλαμβανομένου - "πέρασαν" απέναντι. Ή δεν είναι έτσι;... Αλλά στην πρεμούρα σου να στηρίξεις τα αστήρικτα χρησιμοποίησες ότι βρέθηκε στο διάβα σου".

Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, Γιάννη μου, αλλά ειδικά στο ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι έχω κάνει πολύ μεγάλη έρευνα. Γνωρίζω όλα τα ωροσκόπια του που υπάρχουν, γνωρίζω πολλές εργασίες διόρθωσης του ωροσκοπίου του που έχουν προταθεί (π.χ. του Noel Tyl), τα αυτοβιογραφικά στοιχεία που έδωσε ο ίδιος και πολλές βιογραφίες του. Ίσως μάλιστα αυτή η συζήτηση είναι μια καλή ευκαιρία να καταγράψω τα στοιχεία της έρευνας μου και να τα δημοσιεύσω εδώ. Επομένως ποιος είναι βιαστικός στις κρίσεις του και ποιος έχει... την πρεμούρα;

Κι αφού ο ¶ρης του και οι άλλοι πλανήτες του στον Καρκίνο "πέρασαν" απέναντι, όπως υποστηρίζεις, μπορείς να μου εξηγήσεις τα εξής;
    Ο Έντμουντ Χίλλαρι, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήκε στο θαλάσσιο σώμα της Νεοζηλανδικής Αεροπορίας. Ήταν πλοηγός (καπετάνιος δηλαδή) σκάφους και υπηρέτησε στα νησιά Φίτζι και στα νησιά του Σολομόντα. Είχε μάλιστα ατύχημα στην θάλασσα, εκράγηκε το σκάφος του και έπαθε σοβαρά εγκαύματα (σύνοδος ¶ρη/Πλούτωνα) και στάληκε πίσω στην πατρίδα του. Σου κάνει αυτό για λειτουργία ¶ρη/Πλούτωνα στον Αιγόκερω;

Επίσης, ένα από τα 3 μεγαλύτερα επιτεύγματα του Χίλλαρι είναι ότι ακολούθησε αντίστροφα την πορεία του ποταμού Γάγγη (τα ποτάμια κυβερνώνται από τον Καρκίνο) από τις εκβολές του στον κόλπο της Βεγγάλης μέχρι τις πηγές του στα Ιμαλάια, με δυο βάρκες. Ο ίδιος δεν κατάφερε όμως να φτάσει μέχρι το σημείο που πηγάζει ο Γάγγης γιατί ασθένησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα πίσω. Αυτό σου κάνει για Αιγόκερως;

Ακόμα, ο Χίλλαρι έκανε εξερευνητικά ταξίδια στον Ειρηνικό ωκεανό. Αυτό σου κάνει για Αιγόκερως; Εκτός κι αν εννοείς ότι στην πολικότητα οι πλανήτες λειτουργούν επιλεκτικά πότε στο ένα ζώδιο και πότε στο απέναντι - και να προσθέσω, όποτε εξυπηρετεί εμάς και τις ερμηνείες μας. Μπορώ να σου παραθέσω κι άλλα στοιχεία της λειτουργίας των 4 πλανητών του στον Καρκίνο.

Στην ερώτησή σου "Είχες ποτέ κάπου άδικο;" να σου απαντήσω πως ναι, είχα πολλές φορές άδικο και έκανα πολλά λάθη στην ζωή μου, μερικά από τα οποία πλήρωσα πολύ ακριβά. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι πρέπει να πείθομαι εύκολα για κάτι για να μην χαρακτηριστώ απόλυτη;

Θέλω επίσης να σχολιάσω την εξής εκτίμησή σου: "Και εκτιμώ ότι αυτή είναι η πολιτική σου σε οτιδήποτε απειλεί να ανατρέψει τη μακαριότητα της απολυτοσύνης σου. Μου θυμίζεις τους σύγχρονους του Γαλιλαίου, που δεν πήγαν ποτέ να δουν με το τηλεσκόπιο του, γιατί οι δορυφόροι του Δία δεν ήταν δυνατό να υπάρχουν".

Θεωρείς, Γιάννη μου, ότι στην προκειμένη περίπτωση εσύ είσαι ο Γαλιλαίος με το τηλεσκόπιό του κι εγώ αρνήθηκα να έρθω να κοιτάξω; Ούτε εγώ που είμαι απόλυτη και δογματική όπως λες δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι οι απόψεις μου είναι τόσο σωστές και ευαγγέλιο που μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν τις δέχεται.

Ας πούμε όμως ότι συμφωνώ με τις απόψεις σου και ας διερευνήσουμε ορθολογιστικά και θεωρητικά τι σημαίνουν αυτές.

Συμφωνούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν πτώσεις άρα δεν υπάρχουν και εξάρσεις. Συμφωνούμε επίσης ότι δεν υπάρχουν ούτε αδυναμίες των πλανητών. Αυτό λογικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ούτε κυβερνήτες, έτσι δεν είναι; Αφού απορρίψαμε την λογική που στηρίζει τα δίπολα πτώσεις-εξάρσεις, αδυναμίες-κυβερνήσεις ως αυθαίρετες, δεν μπορούμε να απορρίψουμε τους τρεις παράγοντες και να κρατήσουμε τον ένα. Αφού δεν υπάρχουν "χειρότερες" θέσεις δεν μπορούν να υπάρχουν "καλύτερες". Αφού όλοι οι πλανήτες λειτουργούν εξίσου καλά στον Κριό γιατί να είναι κυβερνήτης του ο ¶ρης; Και αντίστρροφα, αφού ο ¶ρης είναι απλώς μια ενέργεια που λειτουργεί εξίσου καλά σε όλα τα ζώδια γιατί να κυβερνά τον Κριό; Επίσης, αν δεχτούμε ότι ο ¶ρης έχει την ίδια φύση με τον Κριό πώς μπορεί να λειτουργεί εξίσου καλά στον Ζυγό που έχει αντίθετες ιδιότητες από τον Κριό; Συμφωνήσαμε ότι όλα αυτά είναι αυθαίρετες ταμπέλες.

Η επόμενη λογική σκέψη που πρέπει να κάνουμε είναι ότι όλοι οι πλανήτες λειτουργούν εξίσου καλά και σε όλους τους οίκους, αφού οι οίκοι και τα ζώδια έχουν άμεση αντιστοιχία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε το ένα χωρίς το άλλο, δεν μπορούμε να λέμε ότι όλοι οι πλανήτες λειτουργούν εξίσου καλά σε όλα τα ζώδια αλλά όχι σε όλους τους οίκους. Τώρα ξεφορτωθήκαμε όλες τις ταμπέλες και αφήνουμε τις πλανητικές ενέργειες να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλα τα ζώδια και τους οίκους και να εκφράζονται ελεύθερα όπως ο λαγός στο λιβάδι του.

Αφού συμφωνήσαμε σε όλα αυτά, τότε πρέπει να εφαρμόσουμε την ίδια λογική και στις όψεις. Και τα τρίγωνα έχουν τα αρνητικά τους και τα τετράγωνα τα θετικά τους. Μου είπες πριν ότι κάποιος με τετράγωνο ¶ρη/Ουρανού μπορεί να συνδυάσει φαινομενικά ασύνδετες ενέργειες και είναι πανευτυχής με τις εφευρέσεις του "Και άντε να του πούμε εμείς... ότι είναι προβληματικός". Ας συμφωνήσω και με αυτό. Όλες οι όψεις λειτουργούν εξίσου καλά.

Ας δούμε τώρα στην πράξη πως διαμορφώθηκε το σύστημά μας. Θέλω να δω πώς θα πάει ο γάμος μου. Έχω 7ο στον Κριό και δεν έχω πλανήτη μέσα στον οίκο αυτό. Δεν έχω όμως ούτε και κυβερνήτη αφού συμφωνήσαμε ότι αυτά είναι αυθαίρετες ταμπέλες. Δεν πειράζει, θα κοιτάξω την Αφροδίτη μου αφού ο γάμος είναι στην δικαιοδοσία της. (Γιατί όμως να κυβερνά τον γάμο αφού δεν κυβερνά πια τον Ζυγό; Μπορεί καλλιστα να είναι υδροχοϊκή και να μην της αρέσουν αυτές οι συμβάσεις). Η Αφροδίτη μου είναι στην Παρθένο. Δεν πειράζει όμως. Κοτζάμ Μπριζίτ Μπαρντό την έχει εκεί, δεν μπορεί να είναι κακή. Σε όποιο οίκο και να βρίσκεται καλή θα είναι. Επίσης ό,τι όψη και να κάνει καλή θα είναι. Αν έχει και κανένα τετράγωνο δεν πειράζει, το πολύ πολύ να το ρίξω στην ζωγραφική για να μετουσιώσω δημιουργικά την ενέργεια της Αφροδίτης μου και μια χαρά θα είμαι. Όλα καλά λοιπόν.

Όνομα:
    Γιάννης

Απλά επισυνάπτω το χάρτη του Έντμουντ Χίλαρι, για να έχουν όλοι μια εικόνα.

Το σύστημα οικοθεσίας είναι Κοχ.

Όσο για τα υπόλοιπα περί κυβερνητών κλπ, νομίζω ότι αναφερόμαστε σε μια διαφορετικού τύπου αστρολογία.
    Και είναι λογικό να μη συνεννοούμαστε...

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς τους κόκκινους για τις πληροφορίες που βγαίνουν μέσα από τον δημιουργικό σας διάλογο.Επίσης να παραδεχτώ και να τονίσω ότι ο ¶ρης μου στον σκορπιό χαίρεται και η Αφροδίτη μου στον αιγόκερω μειδιά...(για να παραδεχθεί και κάποιος κάτι).

Quote Originally Posted by Γιάννης Ριζόπουλος View Post
    Απλά επισυνάπτω το χάρτη του Έντμουντ Χίλαρι, για να έχουν όλοι μια εικόνα.

Το σύστημα οικοθεσίας είναι Κοχ.

Όσο για τα υπόλοιπα περί κυβερνητών κλπ, νομίζω ότι αναφερόμαστε σε μια διαφορετικού τύπου αστρολογία.
    Και είναι λογικό να μη συνεννοούμαστε...
    Από μόνο του το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η σύνοδος 'Αρη/Πλούτωνα τα λέει όλα κι αυτό είναι η ουσία. Τα υπόλοιπα είναι σχολαστικισμός. Τι κι αν ο 'Αρης είναι σε πτώση, η σύνοδος λειτούργησε και με το παραπάνω. Επειτα, γιατί να αναζητήσουμε τα εμπόδια της δραστηριότητας που ανέφερε η κ.Μόζορα στην πτώση του 'Αρη και όχι στα τρέχοντα Ωροσκόπια των εποχών που το άτομο συνάντησε τις δυσκολίες ; Διελεύσεις, πρόοδοι κλπ. ; Θα συγκεντρωνόμουν στη σύνοδο καθεαυτή και ούτε θα έδινα σημασία στην πτώση. Το θέμα δεν είναι τι εμπόδια συνάντησε στις δραστηριότητές του, το θέμα είναι ότι τις ξεκίνησε αργά ή γρήγορα για να βγάλει όλο το δυναμικό αυτής της συνόδου. 'Οταν πάλι συνάντησε τις δυσκολίες και ένοιωσε να "τσακίζει" όλο και κάτι συγκλονιστικό θα του συνέβαινε από διελεύσεις,κατευθύνσεις και όλα αυτά θα αρκούσαν να μας το δείξουν. Οι όψεις είναι πανίσχυρες στο χάρτη, πολύ πιο ισχυρές απ'οτιδηποτε άλλο στοιχείο. "Μεταμορφώνουν" τις ενέργειες των μεμονωμένων θέσεων των πλανητών και τις αλλάζουν τελείως. Γι'αυτό βλέπεις Ερμήδες σε έξαρση, αλλά σε τετράγωνο με Ποσειδώνα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα η να εξαπατώνται, γι'αυτό βλέπεις Σελήνες στον Καρκίνο σε τετράγωνο με Πλούτωνα να έχουν διαλυμένες σχέσεις με τη μητέρα ή τη σύζυγο και πάει λέγοντας. Τι να τις κάνουμε τις κυριαρχίες άμα η όψη διαλύει την αρμονία και τη ισορροπία ;

Όνομα:
    Μιάρ

Quote Originally Posted by roadrunner View Post
    Kύριε Ριζόπουλε,

Για μένα το πρακτικό θέμα, η ουσία του θέματος, σαν απλό μέλος είναι η ύπαρξη δύο τάσεων. Της παραδοσιακής και της προχωρημένης. Πρέπει να σταυρώσουμε είτε την μία πλευρά είτε την άλλη;Δεν υπάρχουν αλήθειες και στις δύο απόψεις; Μηπως πρέπει να συνεργαστούν οι κανόνες με την σύγχρονη προσέγγιση για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα; Απλές ρητορικές ερωτήσεις.
    Ποιός θα κάνει μισό βήμα πίσω:bigsmile: από την αρχική του θέση και θα μπει στον κόπο να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις, εαν τεθούν ξανά ως απλές απορίες και όχι ως ''ρητορικές ερωτήσεις''?
    Παρόμοιο ερωτημα νομίζω ότι έχει ξανα τεθεί για το συγκεκριμένο θέμα (κάποια post πριν) αλλά μένει αναπάντητο. Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει τα απλά μέλη?

Όνομα:
    Γιάννης

Αγαπητή Υδροχόε

Με τις παρατηρήσεις σου μου προσφέρεις την ευκαιρία να τοποθετηθώ στο θέμα της "σύγκλισης" των απόψεων που έθεσε και η Roadrunner.

Προσωπικά έχω επιλέξει ένα σύστημα ερμηνείας, που εφαρμόζει στην πράξη κάποιες αρχές της Αναλυτικής Ψυχολογίας.
    Αντιμετωπίζω το ωροσκόπιο ως ένα ζωντανό πεδίο αλληλεπιδράσεων, που μπορούν να παράξουν εναλλακτικούς "χαρακτήρες" και πολλά μέλλοντα.

Από τον παραδοσιακό αστρολογικό κορμό έχω κρατήσει σίγουρα τις βασικές παραμέτρους (ζώδια, πλανήτες, οίκοι, όψεις, δεσμοί Σελήνης) και τις επεξεργάζομαι ως μονάδες ψυχικής ενέργειας, ικανές να μετασχηματιστούν σε τάσεις, συμπεριφορές και συγκεκριμένο έργο.

Εκτιμώ ότι σε όλο το αστρολογικό εποικοδόμημα έχουν παρεισφρύσει στο πέρασμα των αιώνων, αντιλήψεις και θεωρήσεις, που είναι προϊόντα δεισιδαιμονιών η μιας κυριαρχης ηθικής και δεν έχουν καμία σχέση με την ενεργειακή πραγματικότητα.

Επιπλέον θεωρώ ότι πολλά από τα τεχνάσματα στην ερμηνεία ενός χάρτη, όπως για παράδειγμα η πληθώρα των "κλήρων" και η διευρυμένη η συχνά καταχρηστική αξιοποίηση των κυβερνητών πλανητών, ήταν μια επινόηση που αποσκοπούσε στο να καλύψει τα αναπόφευκτα ερμηνευτικά ελλείμματα.

Ελλείμματα που υπήρξαν όχι μόνον εξ αιτίας της απουσίας στοιχείων, όπως για παράδειγμα οι νεοανακαλυφθέντες πλανήτες, αλλά και της συνολικής άγνοιας γύρω από τις ψυχικές λειτουργίες.
    Το τελευταίο ήταν που οδήγησε την Αστρολογία σε ένα εντελώς μοιρολατρικό μονοπάτι.
    Μονοπάτι που ακολουθούν ευλαβικά οι αστρολόγοι των Ινδιών και γενικότερα της Ανατολής.

Αλλά οι κανόνες, που ήταν και είναι στη διάθεση αυτής της φαταλιστικής αντίληψης, όπως οι πτώσεις, οι εξάρσεις κλπ δεν μπορούν να έχουν θέση σε μια σύγχρονη Αστρολογία Δυτικού τύπου, που δίνει προτεραιότητα στη διαμόρφωση της ψυχολογίας του ατόμου.

Πέρα από τη θεωρία όμως υπάρχει και η πρακτική.
    Αν όλα αυτά τα θεωρήματα του μοιρολατρικού μοντέλου λειτουργούσαν και στην πράξη, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα κρατήσω στον κορμό της ερμηνείας.

Όμως η πραγματικότητα των ωροσκοπίων-τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ-δεν συνάδει σε μια τέτοια προοπτική.

Και δεν νομίζω λοιπόν ότι σε αυτό το επίπεδο τίθεται καν θέμα σύνθεσης "παραδοσιακών" και "προχωρημένων" απόψεων.

Ωστόσο υπάρχει ένα ορθάνοιχτο "παράθυρο"

Όλα αυτά περί πτώσεων και εξάρσεων αναφέρονται θεωρητικά στις θέσεις των πλανητών στα ζώδια.
    Τι γίνεται με τις θέσεις τους στους πραγματικούς αστερισμούς;
    Σήμερα ένας ¶ρης στον Καρκίνο βρίσκεται πιθανότατα στον αστερισμό των Διδύμων. Και ένας ¶ρης στο Λέοντα, στον αστερισμό του Καρκίνου.

Μήπως η "μοιραία" επιρροή των πλανητών συνοδευόμενη από τις ανάλογες αντιλήψεις, σχετίζεται τελικά με τις αστρικές θέσεις;
    Γιατί και στην αρχαιότητα, από όπου προέρχονται όλες οι σχετικές "πληροφορίες", τους αστερισμούς λάμβαναν υπόψιν τους.

Η ενασχόληση μου με την σύνθεση αστρικού και τροπικού ζωδιακού (την ιδιοσυναστρία) κατέληξε σε κάποια ευρήματα που δείχνουν να στηρίζουν αυτήν την εκδοχή.
    Γιατί οι όψεις της ιδιοσυναστρίας, που είναι ένα "πάντρεμα" των δύο ζωδιακών, περιγράφουν συχνά γεγονότα η καταστάσεις και όχι χαρακτήρες η τάσεις.

¶ρα βρίσκονται πολύ κοντά στο φαταλιστικό μοντέλο. Ίσως και στις πτώσεις...

Για μένα λοιπόν σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες σύγκλισης των απόψεων.

Σας παρουσίασα ήδη με την υποκίνηση της Έρσης δύο τέτοια παραδείγματα έρμηνείας και σύντομα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα στην ενότητα της "Πειραματικής Αστρολογίας".
    Στην πραγματικότητα υπάρχουν ήδη, απλά δεν είναι καταχωρημένα.
    Ο administrator τα κρατάει στο 12ο του...

Αν θέλετε πάντως, να πάρετε μια συνολική εικόνα του θέματος μπορείτε να ανατρέξετε και στο σχετικό άρθρο που υπάρχει στην ίδια ενότητα.

Και κλείνοντας, όσον αφορά τους "κανόνες" μιας σύγχρονης αστρολογικής αντίληψης με τη χρήση αποκλειστικά του τροπικού ζωδιακού, φοβάμαι πως το υλικό είναι τεράστιο και μόνον μέσα από μια μαθησιακή διαδικασία, έστω και διαδικτυακή, μπορεί να μεταδοθεί στο σύνολο του.
    Από τα άρθρα η τα ποστ του site μόνον μικρές ...τζούρες μπορείτε να πάρετε.

Όποιες/οι το επιθυμούν λοιπόν, ας το τολμήσουν....

Αγαπητέ Γιάννη,

βλέπω ότι εξακολουθείς να δημιουργείς εντυπώσεις με βαρύγδουπες εκφράσεις όπως "μοιρολατρικό μονοπάτι", "μοιρολατρικό μοντέλο που δεν λειτουργεί στην πράξη", φαταλιστικές αντιλήψεις"... Και επικαλείσαι την Αναλυτική Ψυχολογία ως μια σύγχρονη αστρολογική αντίληψη.

Έχεις προσέξει ότι στο astro.com που είναι εκφραστικό όργανο στην αστρολογία της Αναλυτικής ψυχολογίας ότι στον χάρτη σου, δίπλα από τις θέσεις των πλανητών σου, σημειώνουν τις εξάρσεις και τις πτώσεις; Πιστεύεις ότι κάνουν πράγματα εναντίον των αρχών τους;

Η Γκέρχαρτν, που έχει κάνει τις πιο σύγχρονες έρευνες γύρω από την Αφροδίτη, με μια τεράστια στατιστική έρευνα γύρω από όλες τις θέσεις της Αφροδίτης μέσα στον ζωδιακό τι κάνει; Παίρνει την Αφροδίτη της σε αδυναμία στον Σκορπιό και την ξετινάζει. Και τι χρησιμοποιεί ως γνώμονά της; Παίρνει γυναίκες με καλές θέσεις της Αφροδίτης μέσα στον ζωδιακό ως παράδειγμα σωστής ψυχολογικής και ενεργειακής λειτουργίας της Αφροδίτης για να... στρώσει την δική της!

Ο Πέρρυ στην Αμερική, που είναι ακόμα πιο προχωρημένος στις ψυχολογικές του ερμηνείες στην αστρολογία απ' ότι η Αγγλική Σχολή Ψυχολογικής Αστρολογίας, δέχεται επίσης την ψυχολογική ερμηνεία των αδυναμιών και πτώσεων. Οι θέσεις σου, Γιάννη, δεν είναι σύγχρονες και προχωρημένες, είναι απλώς ακραίες και οι εκφράσεις περί φαταλισμού και μοιρολατρισμού δημιουργούν απλώς εντυπώσεις.

Μιλάς επίσης για τεχνάσματα στην ερμηνεία ενός χάρτη και καταχρηστική αξιοποίηση των κυβερνητών πλανητών που την θεωρείς επινόηση για να καλύψει αναπόφευκτα ερμηνευτικά ελλείμματα παλιότερων εποχών όπως οι νεοανακαλυφθέντες πλανήτες και η συνολική άγνοια γύρω από τις ψυχικές λειτουργίες.

Η πραγματική ανάπτυξη της χρήσης των κυβερνητών έγινε μαζί με την ανάπτυξξη των σύγχρονων συστημάτων οικοθεσίας. Στις φαταλιστικές εποχές που υπονοείς δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα. Η χρήση των κυβερνητών έχει ακριβώς ως στόχο να ερμηνεύσει τα πεδία στα οποία στρέφονται και εκδηλώνονται οι ψυχικές λειτουργίες και οι πλανητικές ενέργειες. Το ερμηνευτικό έλλειμμα δημιουργείται ακριβώς από την μη κατανόηση αυτών των πεδίων και εκδηλώσεων και τότε είναι που επιστρατεύονται ακροβατικές απόψεις για να καλύψουν τα ερμηνευτικά ελλείμματα.

Όπως ακριβώς έκανες εσύ με το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι. Χωρίς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο λάθος στην ώρα του χάρτη, δηλαδή χωρίς να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τα πεδία εκδήλωσης των πλανητικών του ενεργειών "μετακόμισες" ολόκληρο stellium από τον Καρκίνο απέναντι στον Αιγόκερω μόνο και μόνο επειδή δεν σου πήγαινε ένας Καρκίνος να είναι ΚΑΙ ορειβάτης. Χωρίς να προσπαθήσεις να δεις με ποιους τρόπους βίωσε ή ενεργοποιήθηκε αυτό το stellium στην ζωή του Χίλλαρι.

Τι να πω όμως; Μπορεί απλώς εγώ να είμαι μια απόλυτη και δογματική...

Όνομα:
    Γιάννης

επικαλείσαι την Αναλυτική Ψυχολογία ως μια σύγχρονη αστρολογική αντίληψη.

Έχεις προσέξει ότι στο astro.com που είναι εκφραστικό όργανο στην αστρολογία της Αναλυτικής ψυχολογίας ότι στον χάρτη σου, δίπλα από τις θέσεις των πλανητών σου, σημειώνουν τις εξάρσεις και τις πτώσεις; Πιστεύεις ότι κάνουν πράγματα εναντίον των αρχών τους;

Πιστεύω ότι η δεν είναι σωστά προσανατολισμένοι η απλά κάνουν την πάπια...

Έθεσε στο astro.com ποτέ κανείς ανάλογο ζήτημα;
    Έγραψε κάποιος για την οφθαλμοφανή υστέρηση των "στοιχείων" και των "ποιοτήτων" σε σχέση με τους ψυχολογικούς τύπους του Κ Γιουγκ;
    Έγραψε ποτέ κανείς για το πως αποτυπώνεται η εξέλιξη του Συνειδητού πάνω στο ζωδιακό;
    Έκανε δηλαδή κάποιος μια ουσιαστική έρευνα στο πνεύμα της Αναλυτικής Σχολής η απλώς βολεύτηκαν όλοι με την ταμπελίτσα της ψυχολογίας;

Μακάρι να πέφτω έξω...

Η Γκέρχαρτν, που έχει κάνει τις πιο σύγχρονες έρευνες γύρω από την Αφροδίτη...

Ο Πέρρυ στην Αμερική, που είναι ακόμα πιο προχωρημένος στις ψυχολογικές του ερμηνείες...

Οι θέσεις σου, Γιάννη, δεν είναι σύγχρονες και προχωρημένες, είναι απλώς ακραίες και οι εκφράσεις περί φαταλισμού και μοιρολατρισμού δημιουργούν απλώς εντυπώσεις.

Έχω μάθει να δημιουργώ και όχι να αναπαράγω.
    Το τι πρεσβεύει ο κάθε ερευνητής είναι αποτέλεσμα που εξαρτάται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του αλλά και από τον τρόπο που σκέφτεται.
    Και η ιστορία των επιστημών είναι γεμάτη από στοιχεία που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τα έβλεπε-η δεν ήθελε να τα δει-κανείς.

Και ξέρεις τελικά τι μου γράφεις; Ότι είμαι λάθος επειδή δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία.
    Προσωπικά, το θεωρώ έπαινο και σε ευχαριστώ.

Η πραγματική ανάπτυξη της χρήσης των κυβερνητών έγινε μαζί με την ανάπτυξη των σύγχρονων συστημάτων οικοθεσίας. Στις φαταλιστικές εποχές που υπονοείς δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα.
    Σε αυτό έχεις δίκιο. Οι αρχαίοι τους χρησιμοποιούσαν χωρίς να τους διασταυρώνουν.
    Αυτό όμως δεν αλλάζει την άποψη μου για την κατάχρηση τους.

Όπως ακριβώς έκανες εσύ με το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι. Χωρίς να σκεφτείς ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο λάθος στην ώρα του χάρτη...

Έλεος...

Αγαπητή Κοραλλία.

Έγραψα και πιο πάνω ότι οι αντιλήψεις μας διαφέρουν και από αυτήν την άποψη δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ.

Θα ήθελα όμως να γράψεις ένα άρθρο με τις απόψεις σου γύρω από αυτά τα θέματα η ότι άλλο αγαπάς. Έψαξα στο site και δεν βρήκα κάτι, εξαιρουμένων των μεταφράσεων. Μόνο τις αντιρρήσεις σου βρήκα σε τοποθετήσεις άλλων.

Θα περιμένω υπομονετικά...

Page 9 of 15 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 39 users browsing this thread. (0 members and 39 guests)