- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 61 to 70 of 141
-
20-11-2009, 02:54 AM #61
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Κατ αρχάς οφείλω να ευχαριστήσω και πάλι τα μέλη που όχι μόνον εκθέτουν τις απόψεις τους αλλά συχνά προβαίνουν σε κατάθεση ψυχής.
Όσον αφορά όμως κάποιες από τις παρατηρήσεις της Έρσης και της Κοραλλίας ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω κάποια πράγματα.
Καλή μου Έρση
1) Είτε υπάρχουν εξ ορισμού καλές και κακές θέσεις η έστω "όχι καλές", είτε κάθε θέση έχει τα υπέρ και τα κατά της.
Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.
2) Πραγματικά απορώ γιατί εξακολουθείς να μου προσάπτεις ...ετικετομανία. Νομίζω ότι άλλοι κραδαίνουν τις ταμπελίτσες με τις πτώσεις και τις εξάρσεις. Εγώ απλά λέω ότι οι ταμπέλες δίνουν λάθος πληροφορίες.
3) Αν μέσα από την ανταλλαγή απόψεων φαίνεται ότι ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι ένας από τους καλύτερους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες τι σε μέλει;
Έχεις συμβόλαιο με κάποιον άλλο;
4) Γράφεις πάλι: "Όσα παραδείγματα να δώσουμε με κακή χρήση του ¶ρη (στον Καρκίνο) άλλα τόσα θα αντιπαρατεθούν για το αντίθετο.
Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά εγώ δεν είδα να αντιπαρατίθεται κάποιο σοβαρό επιχείρημα στα γραφόμενα μου.
Η μήπως ο αδελφός, η θεία, ο μπατζανάκης και τα ξαδέλφια μου είναι αξιόπιστα επιχειρήματα;
Στο άρθρο μου έδωσα παραδείγματα με πρόσωπα που τα ξέρουν όλοι και μπορούν να τα αξιολογήσουν.
Ένα μέλος που καταθέτει την ψυχή του μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν σημείο αναφοράς ακόμη και το γάτο του.
Από αστρολόγους όμως περιμένω εκτός από αυτό και συγκεκριμένα στοιχεία, που να μπορούν να ελεγχθούν, ιδιαίτερα όταν αμφισβητούν την άποψη μου.
Νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον απαιτεί η δεοντολογία και η κοινή λογική.
Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι οι πτώσεις και οι εξάρσεις είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Η και για βολεμένους αστρολόγους.
Και δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να βεβαιώνει το αντίθετο.
Όπως εύστοχα σημειώνει ο animaodyssey τέτοιου είδους αστοιχείωτες θεωρήσεις ΄γίνονται βούτυρο στο ψωμί όλων όσων αμφισβητούν την αστρολογία. Ακριβώς γιατί δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική.
Το "Κρασάκι" με το ορθολογικό υπόβαθρο της έβαλε και ένα αυτονόητο ερώτημα: "Γιατί άραγε να έχουν επιλεχθεί τα ζεύγη έξαρσης-πτώσης για κάθε πλανήτη με το συγκεκριμένο τρόπο;"
Έλα ντε... Γιατί;
Εγώ διατύπωσα την άποψη ότι η κατηγοριοποίηση έγινε με ηθικά και κοινωνικά κριτήρια μιας άλλης εποχής.
Μπορεί να έχω δίκιο, μπορεί και όχι. Δεν διάβασα όμως κάποια άλλη.
Αγαπητή Κοραλλία
1) Αναφέρεσαι στην κακή ψυχολογία που δίνουν οι πλανήτες σε πτώση αλλά από την άλλη πλευρά δεν αποδέχεσαι τον καταλυτικό ρόλο των κοινωνικών προτύπων και των πιέσεων, που ασκούνται στο άτομο από το περιβάλλον του.
Γράφεις: "Τα ηθικά και κοινωνικά κριτήρια ελάχιστα με απασχολούν..."
Δηλαδή δεν προσμετράς το ότι όλες αυτές οι πιέσεις είναι που δημιουργούν συμπλέγματα και ενοχές σε μια προσωπικότητα που λειτουργεί με "ξένες" προδιαγραφές.
Και θεωρείς ότι το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι του ¶ρη που μαζεύει απωθημένα. Ένας ¶ρης στον Κριό για παράδειγμα δεν θα "μασήσει" και θα κάνει το δικό του
Κατ αρχάς μισή Ψυχολογία δεν γίνεται...
Οι επιπτώσεις της επιρροής της μάζας η της οικογένειας στο άτομο και του εξαναγκασμόύ του να υιοθετήσει μια συγκεκριμένη περσόνα έχουν αναλυθεί επαρκώς από αρκετούς ψυχολόγους και δεν επιθυμώ να τους υποκαταστήσω.
Επί της ουσίας όμως νομίζω ότι τα στοιχεία δεν συμφωνούν με την άποψη σου.
Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις είναι ότι η εσωστρεφής και η εξωστρεφής λειτουργία του ¶ρη δεν εξαρτάται μόνον από το ζώδιο που βρίσκεται.
Ο ¶ρης μπορεί να "μαζέψει απωθημένα" σε όποιο ζώδιο και αν είναι. Και να δημιουργήσει φοβίες και εμμονές, που στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα γίνονται άκρως επικίνδυνες, ακριβώς επειδή η πίεση για εξωτερίκευση, όταν υπάρξει, είναι πάρα πολύ έντονη.
Απλά σκέψου, τι είναι πιο επίφοβο, ένας ¶ρης στον 8ο η το 12ο οίκο στον Κριό η τον Καρκίνο;
Στον Καρκίνο θα υποστεί επεξεργασία.
Στον Κριό θα εκφραστεί πιο άμεσα, έτσι λέει η θεωρία. Δηλαδή θα βγάλει όλα του τα απωθημένα όπου βρει...
Το πλούσιο ιστορικό εγκληματικότητας που χαρακτηρίζεται ακριβώς από τέτοια απωθημένα, έρχεται να επικυρώσει του λόγου το αληθές.
Δεν αναφέρομαι σε εγκλήματα που έγιναν εν βρασμώ ψυχής αλλά σε όσα έχουν πίσω τους μια τραγική ψυχοπαθολογία.
Ο ¶ρης στο Λέοντα έχει ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους:
Ο Μπουόνο ¶ντζελο στραγγαλιστής δέκα τουλάχιστον γυναικών.
Η Μύρα Χίλντεν σαδίστρια δολοφόνος έξη παιδιών.
Ο Πήτερ Σάκλιφ δολοφόνος δεκατριών γυναικών
Όλες αυτές οι δολοφονίες συνδυάστηκαν με βιασμούς, βασανιστήρια καψίματα κλπ
Δεν αναφέρω όλες τις περιπτώσεις, ούτε καν τις πιο αηδιαστικές. Όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει στα data της Rodden
Πάμε τώρα στον "υγιή" ¶ρη του Κριού.
Στο άρθρο μου γράφω για το Μαρκήσιο ντε Σαντ, κάτι που έπρεπε να σε βάλει σε υποψίες.
Ο Πήτερ Κέρτεν δολοφόνος τουλάχιστον εξήντα οκτώ γυναικών
Ο Χέρμπερτ Μάλιν δολοφόνησε δεκατρείς αφού πρώτα έβαλε φωτιά στα γεννητικά του όργανα. Ήταν bisexoual και ο μπαμπάς του δεν το δέχτηκε...
Ο Ντέηβιντ Κάρπεντερ βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε πάνω από επτά γυναίκες
Για τον Τζέφρι Ντάμερ, τα έγραψα στο άρθρο...
Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν (και αρκετές μάλιστα) με τον ¶ρη στον Υδροχόο, τους Διδύμους, και τον Τοξότη.
Αντίθετα ο ¶ρης στον Καρκίνο, που θεωρητικά θα έπρεπε να μαζεύει τα περισσότερα απωθημένα, λάμπει δια της απουσίας του.
Που είναι τελικά η πτώση και η κακή ψυχολογία;
Και σε τι έγκειται;
Έχουμε όμως και συνέχεια...
2) Γράφεις ότι δεν αποδέχεσαι την πολικότητα και επιμένεις σε αυτό παρά τις επισημάνσεις της Έρσης και του κ Στασινού για το αντίθετο.
Θέλω να μου εξηγήσεις λοιπόν πως ο Έντμουντ Χίλλαρι με τον ¶ρη, τον Ήλιο, το Δία και τον Πλούτωνα στον Καρκίνο βρέθηκε στην κορυφή των Ιμαλαϊων.
Μήπως νόμιζε ότι το Έβερεστ ήταν ο βυθός του ωκεανού; Γιατί στον Αιγόκερω, που παραδοσιακά συνδέεται με την ορειβασία δεν είχε ούτε ένα πλανήτη.
Και για να τελειώνουμε
3) "Πάρε έναν άνθρωπο με Σελήνη στο Σκορπιό (πτώση) και πες του πως όταν γίνει επιτυχημένος θα είναι και πανευτυχής"...
Με προκαλείς...
Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορώ να ρωτήσω, όπως ο Ιούλιος Βερν και ο ¶λφρεντ Χίτσκοκ. Υποθέτω όμως ότι και οι δύο ήταν πολύ ευτυχισμένοι με όσα έκαναν. Κι εμείς ακόμη πιο πολύ με τις δημιουργίες τους...
Η Τζένιφερ Λόπεζ πάλι δεν μου φαίνεται για δυστυχισμένη. Το ότι ξέσκισε τον πρώτο της σύζυγο, όταν προσπάθησε να την εκβιάσει μάλλον για καλό μου ακούγεται.
Ίσως η Μπγιορκ να έχει πάθει κατάθλιψη στο ιδιόκτητο νησί της. Γι αυτό που και που ρίχνει και καμιά ψιλή στους παπαράτσι...
Και ο Μπόνο των U2 φοράει πάντα μαύρα γυαλιά, κι αυτό είναι ίσως ένδειξη μεγάλης δυστυχίας. Μάλλον φταίει που είναι τριανταπέντε χρόνια με την ίδια γυναίκα. Έχουν και παιδιά, τέσσερα σπιτάκια, σκυλιά γατιά... Πως να τα φέρει βόλτα ο δύσμοιρος...
Ο Στήβεν Σπήλμπεργκ πάντως την πάτησε σίγουρα με αυτήν την Σελήνη.
Η πρώτη του σύζυγος εκμεταλλεύθηκε την αφέλεια του και με το διαζύγιο του άρπαξε εκατό εκατομμυριάκια. Είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο πάνω σε μια χαρτοπετσέτα και πίστευε ότι δεν θα μετρούσε.
Το φουκαρά... Στην ψάθα θα μείνει στο τέλος και θα χάσουμε τη συνέχεια του Ιντιάνα Τζόουνς.
Ο κατάλογος των δυστυχισμένων είναι μακρύς αλλά δεν συνεχίζω, γιατί στο τέλος θα γράψω κι άλλο άρθρο.
Προφανώς μια Σελήνη στο Σκορπιό έχει τα προβλήματα της-όπως και κάθε Σελήνη-αλλά καλό είναι για μια ακόμη φορά να αποφύγουμε τις ταμπελίτσες και τους χαρακτηρισμούς.
Και σε θερμοπαρακαλώ μην μου απαντήσεις πάλι με παραδείγματα από την οικογένεια, τους φίλους η τους πελάτες σου, ούτε με σοφιστείες και κλωθογυρίσματα περί δυσκολιών που πρέπει να υπερνικηθούν. Αυτό ισχύει για όλες τις θέσεις του ¶ρη ανεξαιρέτως.
Βρες κάτι που να είναι στοιχείο και να μπορούν να το ελέγξουν όλοι.
Κλείνω με την ερώτηση της ania31
"Το πρίσμα μέσα από το οποίο τελικά εξετάζετε αυτές τις παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας, είναι παραδοσιακό η σύγχρονο;"
Σας γλυκοφιλώ σταυρωτάΗ εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
20-11-2009, 12:12 PM #62
Ο μόνος ασφαλής τρόπος να ερμηνεύσει κανείς ένα χάρτη είναι να συγκεντρωθεί στα χαρακτηριστκά που δίνουν οι πλανήτες στα ζώδια και οίκους σε συνδυασμό με τις όψεις και να κάνει σύνθεση. Τα υπόλοιπα, εξάρσεις, πτώσεις κλπ, όμορφα είναι για να κατανοήσουμε φιλοσοφικά κάποια πράγματα, αλλά προσωπικά δεν τα βρίσκω καθόλου πρακτικά, παρά έναν απίστευτο σχολαστικισμό που μας κάνει να νοιώθουμε κάπως χαμένοι στη μετάφραση, και κυρίως να πέφτουμε σε αντιφάσεις, γιατί για παράδειγμα δεν θα έλεγα σε κανέναν που έχει 'Ηλιο στο Ζυγό ότι είναι μια κακή θέση, πολύ απλά γιατί η πτώση του σε ένα τόσο ζωντανό, κοινωνικό και χαρούμενο ζώδιο δεν με πείθει, όπως δεν με πείθουν κι άλλες αντιστοιχίες. Τα χαρακτηριστικά δηλαδή έρχονται σε αντίφαση με την πτώση. Για την πολικότητα πιστεύω ότι ισχύει απόλυτα και ότι είναι μια παγίδα στην ανάλυση του χάρτη που δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να την αποφύγεις, παρά μόνο να την κατανοήσεις εκ των υστέρων, αφού ο άλλος σου έχει μιλήσει για τη ζωή του. Τα πράγματα έχουν ακριβώς την ίδια δυσκολία όπως με την ανάλυση του άξονα δεσμών Σελήνης που δεν ξέρεις ποιό από τα δυο "κέντρα" λειτουργούν, ο βόρειος ή ο νότειος, που δεν ξέρεις αν το άτομο έχει "ξεπεράσει" το νότειο δεσμό του και βιώνει τα θέματα του βόρειου ή όχι. Επειδή έγιναν αναφορές και στην ψυχολογική Αστρολογία και στην κατανόηση των πτώσεων, εξάρσεων κλπ ψυχολογικά, δυσκολεύμαι να κατανοήσω με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει ψυχολογική αντιμετώπιση τόσο δογματικών κανόνων. Είτε μιλάμε για κλασσική Αστρολογία, είτε για Ψυχολογική. Αν πάμε στην Ψυχολογική, θα μας πούν κάποιοι ότι δεν υπάρχουν ούτε καν χαρακτηριστικά ζωδίων, αλλά θέματα μόνο, πόσο μάλλον θα δεχτούν τις εξάρσεις, τις πτώσεις και όλα αυτά.
-
20-11-2009, 02:07 PM #63
Γιάννη μου,
κατ' αρχήν δεν μίλησα για "κακή ψυχολογία" αλλά για ψυχολογικές δυσκολίες. Δεν θα επεκταθώ στην διαφορά όμως γιατί έχουμε άλλα να πούμε.
Η κοινωνική επίδραση είναι δεδομένη, κανείς μας δεν μεγαλώνει μόνος του μέσα στην φύση. Όλοι μεγαλώνουμε σ' ένα περιβάλλον και η αλληλεπίδρασή μας μ' αυτό μας διαμορφώνει. Το είπα πολύ καθαρά αυτό πιστεύω στα προηγούμενα ποστ μου.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τον ¶ρη, και οποιοδήποτε πλανήτη, με εξωτερικά κριτήρια ηθικά ή κοινωνικά ή άλλα. Δεν πρέπει να κρίνουμε ένα ¶ρη λέγοντας πως κάποιος πρέπει να είναι τολμηρός ή επιθετικός και άρα είναι καλό ή κακό ένας ¶ρης να είναι πιο εσωστρεφής και αμυντικός. Ούτε λέγοντας πως ο τάδε είναι επιτυχημένος και πλούσιος άρα αυτός ο ¶ρης είναι καλός. Αυτά είναι εξωτερικά κριτήρια. Εμένα με ενδιαφέρει τι βιώνει μέσα του ένα άτομο, αν το ίδιο το άτομο αισθάνεται τις συγκεκριμένες λειτουργίες ως δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο. Όταν λοιπόν μου λέει κάποιος ότι φοβάται πολύ και κάνει επικίνδυνα πράγματα για να εξορκίσει τους φόβους του και το βιώνει αυτό ως δυσκολία τότε κι εγώ το θεωρώ ως δυσκολία του, όσο επιτυχημένος κι αν είναι.
Γι' αυτό χρησιμοποιώ παραδείγματα ανθρώπων που ξέρω, γιατί έτσι είμαι σε θέση να γνωρίζω τι πραγματικά βιώνουν σε προσωπικό επίπεδο. Αντίθετα, δεν είμαι καθόλου σε θέση να γνωρίζω πώς νιώθει η Μπγιορκ στο ιδιόκτητο νησί της ούτε πώς ένιωθε ο Χίτσκοκ, πέρα από το ότι μου αρέσουν οι ταινίες του. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναφέρεις τους γνωρίζω μόνο μέσα από περιοδικά και το σύστημα προώθησης της δημόσιας εικόνας τους. Έπειτα, λίγοι είναι οι επιτυχημένοι και πλούσιοι που αυτοκτονούν, που το ρίχνουν στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ ή ζουν προσωπικές τραγωδίες; Γιατί δεν τους σώζει το ότι είναι πλούσιοι και διάσημοι; Τι κριτήριο είναι αυτό για να αξιολογήσω ένα άνθρωπο σε προσωπικό επίπεδο; Τα θεωρείς αυτά στοιχεία που αποδεικνύουν κάτι; Μήπως είπα πουθενά ότι οι άνθρωποι με πλανήτες σε πτώση δεν μπορούν να είναι επιτυχημένοι ή πλούσιοι; Η πλειοψηφία των κατοίκων της γης έχει ψυχολογικές δυσκολίες οι οποίες όμως δεν αγγίζουν τους πετυχημένους και πλούσιους;
Για την ψυχοπαθολογία του ¶ρη έχω μιλήσει πολύ σε άλλα θέματα εδώ στο σάιτ, όπως στο άρθρο του Cancerian "Αστρολογία και κατάθλιψη". Ακόμα και σε δικό σου άρθρο για την ιδιοσυναστρία με αφορμή το ωροσκόπιο του Χέμινγουεη, ο οποίος μάλιστα έχει ¶ρη στον Σκορπιό. Επομένως, θεωρώ αυτές τις παρατηρήσεις σου τουλάχιστο άτοπες και παραπλανητικές για τις απόψεις μου. Είναι όμως ανάγκη να είναι κανείς δολοφόνος ή να αυτοκτονήσει για να έχει ψυχολογικές δυσκολίες; Το θέμα που συζητάμε εδώ είναι η λειτουργία του ¶ρη στον Καρκίνο (ως παράδειγμα πλανήτη σε πτώση) πέρα από οίκους, όψεις ή άλλα στοιχεία, μόνο ως προς την ζωδιακή του θέση. Αν θέλεις να τα βάλουμε όλα μαζί, τότε συζητάμε αλλιώς.
Ο Έντμουντ Χίλλαρι έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω (βγάζει μάτι) και Ερμή, κυβερνήτη του 10ου, σε σύνοδο με Κρόνο. Επίσης, ο Χίλλαρι δεν ανέβηκε μόνο στα Ιμαλάια αλλά έκανε και άλλες εξερευνήσεις και μερικές απ' αυτές είχαν σχέση με την θάλασσα. Το θέμα της πολικότητας λοιπόν άστο, είναι μεγάλη συζήτηση.
Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ότι είμαι μια κοινή θνητή. Δεν είμαι διάσημη όπως η Τζένιφερ Λόπεζ ούτε έχω τα λεφτά του Σπίλμπεργκ. Επίσης, δεν είμαι δολοφόνος. Ανήκω στην ανώνυμη πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη. Αναγνωρίζω όμως ότι έχω κάποια προβλήματα με την Αφροδίτη μου στην Παρθένο και αναγνωρίζω από πού ξεκίνησαν. Αν στο μέλλον γίνω πολύ πλούσια και διάσημη αυτά τα προβλήματα θα λυθούν ως διά μαγείας;
-
20-11-2009, 02:13 PM #64
Δεν έχω διαβάσει όλη τη συζήτηση ομολογουμένως και επομένως δεν ξέρω αν τα ολίγα που θα διατυπώσω έχουν ειπωθεί κι από κάποιον άλλον.
Δε θα προχωρήσω σε κατάθεση ψυχής για τον ¶ρη μου σε κυριαρχία στον Κριό ,καθώς είτε τον έχω εκεί είτε δεν τον έχω...ένα και το αυτό,ούτε αυτό ενδιαφέρει κανένα.Ομοίως βέβαια για την Αφροδίτη μου στο ίδιο ζώδιο σε αδυναμία,όλοι οι άνθρωποι έχουν καλές και κακές στιγμές στα αισθηματικά τους ανεξάρτητα αν η αφροδίτη τους είναι σε έξαρση,κυριαρχία,αδυναμία, τώση ή (αααμάν)αδιάφορη (!) θέση.
Χωρίς βέβαια να έχω το αλάνθαστο (όπως δεν το έχει κανείς,είτε είναι ο...Πάπας είτε επαγγελματίας αστρολόγος στην προκειμένη περίπτωση),πάντα αυτές τις μαγικές 4 θεσούλες τις αντιλαμβανόμουν απλά ως ...κατατάξεις να το πω ?αντιστοιχίες να το πω ?εν πάσει περιπτώσει κάτι σαν τυφλοσούρτες και τίποτα παραπάνω.Δηλαδή,η φύση του ¶ρη, που είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τις δραστηριότητες του ατόμου,τον πιθανό ανταγωνισμό του,τις "μάχες" που δίνει με τους άλλους,τη σεξουαλικότητά του την ξεροκεφαλιά του και ένα σωρό άλλα βαρύγδουπα,είναι λογικό να ταυτίζεται με αυτήν ζωδίων όπως ο Κριός ο Σκορπιός ή ο Αιγόκερως(αν και επιτρέψτε μου το πρώτο να μην το θεωρώ ίδιας κλάσης με τα άλλα δύο). Το ότι ταυτίζεται όμως με τη φύση κάποιων ζωδίων δε σημαίνει απαραίτητα κι ότι "λειτουργεί"καλύτερα σ αυτά.Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάπου τον ¶ρη τους και όλοι κάπως θα εκφράσουν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα,ανεξάρτητα της θέσης του.Ένας ¶ρης στον Καρκίνο(σε πτώση)σε σύνοδο με Κρόνο πχ ,μπορεί να είναι πολύ πιο στιβαρός,αγωνιστικός και δραστήριος σε σύγκριση με έναν ¶ρη στον Κριό (Σε κυριαρχία)που κάνει ένα βαρβάτο τετράγωνο με τον Δία .
Με αυτή τη λογική των παραδοσιακών θέσεων δηλαδή πρέπει να δεχτούμε αναγκαστικά κι ότι τα "καλύτερα" ζώδια είναι οι Λέοντες και οι Κριοί,ενώ τα "χειρότερα" οι Υδροχόοι και οι Ζυγοί,γιατί απλά παραδοσιακά έτσι "εκφράζεται ο Ήλιος" καλά και άσχημα.¶ντε το δικό μου εγώ το ξέρω ότι δεν είναι και το καλύτερο.¶ντε όμως να με πείσεις ότι οι κριοί και οι λέοντες είναι αντικειμενικά καλύτεροι απ τους άλλους,επειδή έτσι λέει η παραδοσιακή αστρολογία (άμα την βλέπεις στενόμυαλα).
Όπως δε μπορούμε να τσουβαλιάσουμε ανθρώπους,ας κάνουμε το ίδιο και με τα ζώδια,τις θέσεις των πλανητών σ αυτά ,τις όψεις μεταξύ πλανητών,τους οίκους και τις συναστρίες.
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
20-11-2009, 02:24 PM #65
Αγαπητή Κοραλλία
Καλά όλα αυτά αλλά στοιχεία δεν βλέπω...
Τα παραδείγματα που δίνω είναι συνήθως περιπτώσεις δημιουργικής προβολής, ενός μετασχηματισμού της πλανητικής ενέργειας σε έργο.
Δεν διαλέγω τα πρόσωπα σύμφωνα με τη φήμη τους αλλά με τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει.
Για παράδειγμα η Σελήνη στο Σκορπιό είναι άριστη σε θέματα επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου.
Όπως επίσης μπορεί να λειτουργήσει προβαλλόμενη ως Σελήνη στον Ταύρο (περίπτωση Μπόνο)
Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις...
Όσο για τα επιχειρήματα σου για το Χίλλαρι, ειλικρινά σου λέω, ντρέπομαι για την ερμηνεία σου.
Θα ήταν πολύ πιο απλό να πεις οκ παιδιά θα το ξαναδώ.
Αλήθεια έχεις διατυπώσει ποτέ λανθασμένες απόψεις; Η μήπως έχεις το αλάθητο;Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
20-11-2009, 05:24 PM #66
Αγαπητέ Γιάννη,
η αντίδρασή σου δεν σε τιμά. Σε όλη την συζήτηση χρησιμοποίησες έμμεσα πλήγματα, ειρωνία (η ειρωνία είναι συγκαλυμένη επιθετικότητα) και τώρα κτυπήματα κάτω από την ζώνη.
Σ' αυτή την συζήτηση λες τις απόψεις σου και λέω κι εγώ τις δικές μου. Γιατί πιστεύεις πως εγώ διεκδικώ το αλάθητο; Μάλιστα εσύ χρησιμοποίησες εκφράσεις όπως "το τάδε έπρεπε να σε υποψιάσει", "φαίνεται πως δεν το κατάλαβες", "ούτε αυτό το καταλαβαίνεις", "ντρέπομαι για την ερμηνεία σου". Επομένως, ποιος διεκδικεί στην πραγματικότητα το αλάθητο;
Λες ότι χρησιμοποιείς παραδείγματα "δημιουργικής προβολής, ενός μετασχηματισμού της πλανητικής ενέργειας σε έργο". Τι διαφοροποιεί όμως στην πραγματικότητα το έργο ενός διάσημου ποδοσφαιριστή από το έργο ενός άσημου ανθρώπου που ξοδεύει χρόνια κάνοντας καράτε, εκτός από την φήμη και τα λεφτά; Τι διαφοροποιεί το έργο του Ιούλιου Βερν από το δικό σου έργο όταν επιστρατεύεις όλη την ύπαρξη σου για να συνθέσεις ένα ωροσκόπιο ή να γράψεις ένα άρθρο; Ένας καθηγητής μουσικής, ένας άσημος βιολόγος, ένας επιχειρηματίας δεν μετατρέπει πλανητικές ενέργειες σε έργο; Τι διαφοροποιεί όλους αυτούς; Η "ποσότητα" του ταλέντου, η φήμη, τα λεφτά;
Η δημιουργική προβολή της ενέργειας ενός πλανήτη, είτε μας κάνει πλούσιους και διάσημους είτε όχι, είναι υπέροχο πράγμα αλλά αυτό τα κάνει όλα να είναι εντάξει; Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αποδείξει κάτι τέτοιο αν δεν εμβαθύνει στην προσωπική ζωή του καθενός.
Ο Χίλλαρι είχε Ήλιο στον Καρκίνο και ωροσκόπο Αιγόκερω και διάσχισε θάλασσες και βουνά. Αυτό που τον έκανε όμως πιο γνωστό και τον καταξίωσε ως εξερευνητή είναι η ανάβασή του στα Ιμαλάια, Ερμής του 10ου σε σύνοδο με Κρόνο (βουνά, ορειβασία). Γιατί "ντρέπεσαι" που θεωρώ τον ωροσκόπο πιο ισχυρή ένδειξη από την πολικότητα; Ποιος είναι πιο πιθανό να θελήσει να ανέβει ένα βουνό, αυτός που έχει ωροσκόπο Αιγόκερω ή αυτός που είναι Καρκίνος και μπορεί ο Ήλιος του να λειτουργεί στο απέναντι ζώδιο;
-
20-11-2009, 05:38 PM #67
Πολύ φορτσάτος μας ήρθες σήμερα Γιάννη.
Ας τα πάρουμε ένα, Δεχόμαστε ότι όλοι οι πλανήτες έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους σωστό? Ε λοιπόν ναι σε κάποιες θέσεις θα βγάλουν πιο εύκολα τα θετικά τους ενώ σε καποιες άλλες όχι.
Ρωτάς γιατι σου προσάπτω την ετικετομανία. Νόμιζα ότι από το 1ο μου ποστ θα είχες καταλάβει το γιατί, εφ όσον λοιπόν δεν ήμουν κατανοήτη, στο ξαναλέω. Αρκετά από τα οποία γράφεις στο άρθρο σου δεν ερμηνεύονται από τον ¶ρη σου μόνο αλλά και από τις υπόλοιπες θέσεις του ωροσκοπίου σου, παρόλα αυτά εσύ τα έχεις αποδώσει όλα στον ¶ρη του Καρκίνου και αυτό εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι έχεις εμμονή με τον ¶ρη του Καρκίνου γιατί ακριβώς τον έχεις εκεί....όπου θεωρείται πτώση. Επειδή σε έχει πληγώσει αυτός ο ¶ρης, προσπαθείς να τον αποτινάξεις και θεωρώ ότι έχεις ξεφύγει από τον αρχικό σου σκοπό( αν τον έχω κρίνει σωστά βεβαία) που είναι και θα έπρεπε να είναι πάντα κατά την γνώμη μου η αντίδραση απέναντι στις προκαταλήψεις. Με τα απανωτά ποστ, όχι μόνο εσύ, προσπαθείτε να πείσετε ότι δεν ισχύουν οι πτώσεις, όχι σαν ταμπέλες αλλά γιατι ο ¶ρης του Καρκίνου μπορεί να λειτουργεί μια χαρά, τελικά. Ναι αν το υπόλοιπο ωροσκόπιο στηρίζεται καλά, γιατί όχι, βιώνει το άτομο λιγότερο την επιρροή του ¶ρη του αν και εφ όσον είναι περισσότερο τονισμένα καποια άλλα στοιχεία. Δεν δίνουν Γιάννη μου οι ταμπέλες λάθος πληροφορίες αλλά οι Αστρολόγοι.
Όσο για το τι με μέλει δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω για ευνόητους λογους. Σίγουρα πάντως δεν έχω κάνει κανένα συμβόλαιο με κανέναν, αυτό στο υπόγραφω. Όσο για τα παραδείγματα που αναφέρεις να με συγχώρεσει η δική σου η χάρη αλλά πέρα από την ερευνα και την στατιστική πάνω σε διάσημα ωροσκοπία σαφέστατα με ενδιαφέρει τι θα πει ο μπατζανάκης μου και όποιος γνωρίζω προσωπικά γιατι τουλάχιστον από αυτούς μπορώ να μάθω επακριβώς τι νιώθουν και τι όχι σε αντίθεση με τους διάσημους που θα μάθω μόνο όσα θέλουν εκείνοι να μάθω και που το πιθανότερο είναι οι πληροφορίες που θα βγουν στο κοινο ,να έχουν «στολιστεί» από τους δημοσιογράφους.
Αφού θέλεις όμως να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, κανενα πρόβλημα (Δία στον 5ο έχω) πες μας λοιπόν πως βίωσε η Κατερίνα Γώγου τον ¶ρη στον Καρκίνο, περιττό βέβαια μιας και όλοι γνωρίζουμε που διοχέτευσε την δράση της αλλά και την κατάληξη της.
Επίσης μπορείς να μας εξηγήσεις για τον πετυχημένο και πανέμορφο (κατά την γνώμη μου πάντα) Keanu Reeves πέρα απο την επαγγελματικές του επιτυχίες, αν τα προβλήματα που βίωσε μέσα στην οικογένεια του, δεν οφειλονται στον¨΄Αρη του και πως ένιωσε και αντέδρασε στον χαμό της αδερφής του. ¶σε ξέρουμε, πηρε τα βουνά και έγινε Βουδιστής, αν θυμάμαι καλά (προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους Βουδιστές).
Και για να τελειώνω με τα παραδείγματα, αναφέρω χαρακτηριστικά τον Paulo Cello που γνωρίζω ότι έχεις κάνει τον χάρτη του (έστω και με την μέθοδο της ιδιοσυναστριας).
Ποιος αμφισβητεί το συγγραφικό του ταλέντο, τα χρήματα που απολαμβανει (εστω και αν του αρεσει να γυρνα σαν λετσος), φανταζομαι, κανεις. Πες μου τώρα πως τα ναρκωτικά και το κλείσιμο του σε νευρολογική κλινική από τους γονείς του ότι δεν είναι γεγονότα που σχετίζονται με την θέση του ¶ρη του στον Καρκίνο.
Γιατί φυσικά όλοι παραλείψαμε στα ποστ μας να δώσουμε ερμηνείες για τα γεγονότα που φερνει ο Αρης στον Καρκινο η στο 4ο σπιτι. Κατι άλλο επισης που εχω παρατηρησει (δυστυχώς κυρίως, από το μπατζανοκοσογο μου) είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν προβλήματα μέσα στο σπίτι και την οικογένεια. Γιατί φυσικά ο ¶ρης εκεί δεν δείχνει μόνο το πώς διοχετεύουμε την δράση μας και την σεξουαλικότητα μας αλλά και την σχέση μας με την μητέρα, οικογένεια, σπίτι κτλ. Θα μπορούσα να αναφέρω και αλλά παραδείγματα αλλά το θεωρώ άστοχο γιατι για εμένα είτε είναι σε καλή θέση είτε δεν είναι ένας πλανήτης ερμηνεύεται πάντα σε σχέση με το υπόλοιπο ωροσκόπιο.
Και επειδή μίλησες για βολεμένους αστρολόγους, φαντάζομαι πως επειδή, έχω ήδη καταθέσει κάποια πράγματα για τον ¶ρη μου και πως τον βιώνω, είμαι δεν είμαι στην λίστα αυτή. Ε τώρα πια, να υποθέσω, ότι μετά τα παραδείγματα μου, βρήκα από αυτήν την λίστα εντελώς.
Γιάννη μου καλώς η κακώς ο καθένας έχει τις δικές τους αντιλήψεις, τα δικά του βιώματα, κτλ. όμως η γνώση είναι η ίδια, δεν αλλάζει, γι αυτό είπα ότι, σημασία έχει ποιος ερμηνεύει. Η ερμηνεία του κάθε πλανήτη είναι η ίδια για όλους, ( πχ. Ο Ήλιος στον Τοξότη είναι μπουρου μπουρου) αλλιώς όμως θα τα σερβίρει ένας καταστροφολογος, αλλιώς ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Σημασία έχει λοιπόν, όταν ερμηνεύουμε ένα ωροσκόπιο όχι μονο να αναλύσουμε τους πλανήτες αλλά να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει ότι, ακόμη και μέσα από τις δύσκολες θέσεις που μπορεί να βρίσκονται οι πλανήτες του, την αρνητική επιρροή μπορεί και οφείλει να την μετατρέψει σε θετική ενέργεια. Πίστεψε με καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν θα μπει για τον ¶ρη στον Καρκίνο ( και για οποιονδήποτε πλανήτη) η ταμπέλα της πτώσης, έξαρσης κτλ. με ενδιαφέρει το πώς βιώνει ο άλλος την ενέργεια του πλανήτη και το πώς θα τον καθοδηγήσω ώστε να καλλιεργήσει τα θετικά του ωροσκοπίου του, κάνοντας λιγότερο μίζερη την ζωή του αλλά και των υπολοίπων. Θες λοιπόν να πω ότι είναι παραμυθία? Ναι είναι, αυτό όμως δεν μειώνει τις δυσκολίες του ¶ρη στην θέση αυτή σε σχεση με άλλες θέσεις. Κάτι που φαντάζομαι θα είχαν δει και εκείνοι οι οποίοι έδωσαν τις ταμπελίτσες αυτές.
-
21-11-2009, 12:02 PM #68
Κοίτα επιτυχίες ο αρούλης.!!!..όλο το σάιτ έπεσε πάνω του. Ευτυχώς όμως που η φύση πρόβλεψε και έκανε τον άνθρωπο ικανό να στηρίζεται σε όλα του τα εφόδια. Με ότι έχουμε πορευόμαστε, αγαπιόμαστε, δημιουργούμε. Κι αν ο ίδιος άρης, έκανε στρίγγλα την Βουγιουκλάκη, ο ίδιος την έβαλε στην καλύτερη θέση της καρδιάς μας.
Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )
-
21-11-2009, 01:28 PM #69
Γεια Αντωνία μου!
Δεν την έβαλε μόνο ο ¶ρης στην καλύτερη θέση της καρδιάς του κόσμου, φαντάζομαι ότι και άλλα στοιχεία θα έδειχναν την τεράστια απήχηση που είχε στο κοινό. Όμως ο βίαιος θάνατος του πατέρας της, τα απωθημένα, το τεράστιο ψυχικό κενό που της άφησε η απώλεια, οφείλονται καθαρά στον ¶ρη της. Για να μην μιλήσουμε για την βία, (ψυχολογική και σωματική) που υπέστη στον γάμο της μέσα, γιατί θα πάει μακριά το πράγμα.
-
21-11-2009, 02:47 PM #70
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 70 users browsing this thread. (0 members and 70 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.