s
[Συζήτηση] Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 15 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... LastLast
Results 51 to 60 of 141

Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια

Γεια σου Γιαννη με τα ωραια σου και τον Β.Ραιχ..ολα τα λεφτα.Αν αυτο εβγαινε σε φυλλαδιο και το στελναμε σε ολους τους αρνητες της Αστρολογιας,σιγουρα καποιοι θα αλλαζαν γνωμη...γιατι αλλα θελουν τα κεφαλια τους και αλλα τους εχει η ζωη...πραγματι το κειμενο θυμιζει ιστορικα βραδυα της Astrologia Nova...

Όνομα:
    Γιάννης

Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα... Η κάτω σιαγόνα μου είναι σε πλήρη πτώση και η άνω σε έξαρση... :bigsmile:
    Αφού μπήκες κι εσύ στο ...χορό, τι να πω... Θαύμα, θαύμα!

Σε ευχαριστώ Δημήτριε. Η συμμετοχή σου είναι όλα τα λεφτά κι όσο για το Ράιχ ξέρεις τι τύχη είχε... Μην κάνεις κουβέντα στους αμφισβητίες :nuts:
    Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας

Quote Originally Posted by Γιάννης Ριζόπουλος View Post
    Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα... Η κάτω σιαγόνα μου είναι σε πλήρη πτώση και η άνω σε έξαρση... :bigsmile:
    Αφού μπήκες κι εσύ στο ...χορό, τι να πω... Θαύμα, θαύμα!

Σε ευχαριστώ Δημήτριε. Η συμμετοχή σου είναι όλα τα λεφτά κι όσο για το Ράιχ ξέρεις τι τύχη είχε... Μην κάνεις κουβέντα στους αμφισβητίες :nuts:
    Bιωσε τον Αρη του,στο κελι του....την συναισθηματικη πανουκλα του Ηλιου του και οχι μονο....

Όνομα:
    Σοφία

Τα συγχαρητήριά μου μεσιέ Ριζόπουλε! Πρώτα για τον τρόπο που γράφετε και γενικά για την όλη σκέψη!

Έχω μια προσωπική πείρα απο αυτόν τον καλό πτωτικό μας ¶ρη απο κοντινάα κοντινά πρόσωπα αδερφό, φίλους. Ναι θα το πω και δεν θα το κρύψω.. ότι απο τη μέρα που έχω αρχίσει να ασχολούμαι με την αστρολογία, η πιο συχνή σχετική με την αστρολογία ατάκα που έχω ξεστομίσει σε ώρες απόγνωσης είναι...''άτιμε ¶ρη στον Καρκίνο εσύ τα κάνεις όλα''...:toung: και η αντίδραση απο την απέναντι μεριά είναι η αναμενόμενη φυσικά.. (το έχω πει και για σελήνη στον 12ο..)

Ο καλός μου αδερφός έχει ¶ρη στη θέση αυτή και μάλιστα στον 12ο, σε τετράγωνο με Σελήνη (γκκρρρρρ..:nuts, τετράγωνο με Πλούτωνα, τρίγωνο με Ουρανό..υπάρχει ποικιλία δεν μπορώ να πω! εκεί που επικρατεί νηνεμία σκάει το μπουρίνι απο το πουθενά και απροειδοποίητα και φτου ξανά νηνεμία..το λεξοτανίλ υπήρχε παλιά καβάτζα και εφεδρικό στο πιο κοντινό συρτάρι!
    Μπορεί αυτός ο καλός ¶ρης του αδερφού μου να έχει τα ψυχολογικά του σκαμπανεβάσματα και την γκρίνια του εκάστοτε, αλλά μόνο μαλθακός και αδύναμος δεν είναι. Σε όλα μπροστά, τα κυνηγά , τα προσπαθεί και ειδικά στη δουλειά δεν χαρίζεται καθόλου. Συναισθηματικός δεν παύει να είναι, αλλά αυτό που δικαιούται το διεκδικεί και με το παραπάνω.

Μάλλον οι όψεις και η οικοθεσία χρωματίζουν αρκετά τον ¶ρη μας έτσι δεν είναι? Οι διελεύσεις και τα προοδευτικά παρομοίως, οι αλλαγές στη ζωή και στην πορεία κάποιου που τον ωθούν να αλλάξει είτε το θέλει είτε όχι παρομοίως. Κάποιος με έναν ¶ρη στον Κριό μπορεί να ξεπέρναγε πιο εύκολα, ''ίσως'', φουρτούνες απο ότι ένας ¶ρης στον καρκίνο αλλά δεν παύει αυτός ο ¶ρης να μην είναι ο ίδιος μετά. Οι φουρτούνες συνήθως πάνε τους ανθρώπους μπροστά. Και δεν νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που δεν εξελίσσονται μέσα απο αυτές, παρά τα όσα θα τραβήξουν. Μπορεί ένας ¶ρης στον καρκίνο, στους ιχθείς, στον ζυγό να χρειαστεί, ΅ΆίσωςΆΆ, περισσότερη προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του, αλλά θα σταθεί, γιατί αν δεν γίνεται αλλιώς και πρέπει να το κάνει θα το κάνει είτε πιο αργά είτε πιο γρήγορα. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
    Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν καθόλου κάποιες καταστάσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι λίγοι αυτοί που μέσα απο την προσπάθεια δεν θα καταφέρουν κάτι. Και αν δούμε κάποιον με έναν άρη στον καρκίνο, στους ιχθείς ή στον ζυγό να είναι στην πρώτη γραμμή και να αφήνει έναν άρη στον λέοντα ή στον σκορπιό στη δεύτερη κάποια στιγμή, μπορεί να οφείλεται και στον τρόπο που έχει μεγαλώσει, στα δύσκολα που έχει φάει με το κουτάλι και έχει μάθει να τα ξεπερνά μετά απο πολύ κόπο και εσωτερική πάλη ή ακόμη και στα γονίδια της γιαγιάς ή του παππού του, που του λένε όλοι ''πωπω καλό μου ίδιος ο παππούς σου ο Γιώργος είσαι..μπροστά στα δύσκολα''..μπορεί να είναι και ένα μιξ απο όλα αυτά δεν ξέρω! Δεν θα καθίσω να ω ότι οφείλεται και σε ένα μόνο όμως.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα λειτουργίας της πολικότητας, μιας και δεν έχω ούτε την εμπειρία ούτε τη γνώση να το πω. Αλλά όλα είναι πιθανά έτσι δεν είναι και όλα παίζει να ισχύουν αντίστοιχα! Καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί και να μην απορρίπτουμε κάτι απόλυτα και κατηγορηματικά. Η θέση αυτή μου θύμισε τη συζήτηση που είχε γίνει για τα ωροσκόπια δίδυμων αδερφών και για την ''επιλεκτικότητα'' που ίσως υπάρχει στην έκφραση τους με βάση το ωροσκόπιο. Τυχαίνει να έχω φίλους παιδικούς δίδυμους και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλονται οι τόοοσες διαφορές τους. Απο κάποιον που ασχολείται πολλά χρόνια με την παραδοσιακή αστρολογία και δεν δέχεται άλλες πιο σύγχρονες επιρροές αυτό μπορεί να μην του λέει τίποτα, αλλά καλό είναι να κάνουμε χώρο στο τραπέζι και για μια εξτρα θέση. Παίζει να πιαστεί παίζει και όχι.

Και ο δικός μου ¶ρης δεν θα λεγα ότι είναι και στην καλύτερη θέση που θα μπορούσε να είναι ( στους Ιχθείς στον 8ο )! Αστρολογικές ερμηνείες τον κάνουν απο απατεώνα, ψεύτη το πιο απλόοοο μέχρι και serial killer το πιο βαρύυ. Τα διάβαζα τόσα χρόνια και απορούσα η καημένη μα τι λέει? όταν ανέφερα κάποιες φορές σε άτομα που τύχαινε να γνωρίζουν κάποια πράγματα απο αστρολογία, που βρίσκεται ο καλός μου, ένιωθα έναν αέρα απογοήτευσης και απαξίωσης να πλανάται στον χώρο..

Μικρή ήμουν πιο ήρεμη και μαζεμένη αλλά παρόλα αυτά πάαντα διεκδικούσα αυτά που έπρεπε να έχω και με το παραπάνω θα λεγα..Το χέρι στο τραπέζι το έχω χτυπήσει ουκ ολίγες φορές! Πάντα ήμουν δυναμική και ανεξάρτητη και όχι ιδιαίτερα δεκτική θα λεγα. Κατέληξα ότι πιθανό να ευθύνονται οι όψεις που έχει ο καλός μου. Σύνοδος με Ήλιο, τρίγωνο με Ουρανό, χιαστί με Πλούτωνα και δέχεται και ένα κακό πλήγμα απο τον πατέρα ποσειδώνα (αυτό το άτιμο παλεύω να αποτινάξω..με τρώει..εκεί που ξεκινούσα πολλές φορές να κάνω μια δουλειά τσουπππ έμπαινε κάτι άλλο στο μυαλό με αποσπούσε και την τελείωνα 5 ώρες μετά).
    Οπωσδήποτε βέβαια παίζουν τον ρόλο τους και άλλα στοιχεία σε ένα ωροσκόπιο.

Γιατί να έχουν επιλεχθεί όμως τα ζεύγη έξαρσης-πτώσης που έχουν επιλεχθεί για κάθε πλανήτη με τον συγκεκριμένο τρόπο? Ο άρης που είναι πλανήτης φλογερός και κυβερνήτης του κριού έχει την έξαρσή του στον γήϊνο Αιγόκαιρω που δεν του ταιριάζει. Πάνω κάτω σε όλους τους πλανήτες ο κυβερνήτης έχει την έξαρσή του σε στοιχείο ΅Άμη συμβατόΆΆ με το δικό του και αντίστοιχα την πτώση του στο δίπολο της έξαρσης, που και πάλι είναι ασύμβατο με το στοιχείο του κυβερνήτη. Φυσικά μπορεί αυτή η επιλογή να έχει γίνει με άλλο τρόπο τι να πω.
    Θα μου πείτε τι ψάχνω να εξηγήσω, δεν εξηγούνται όλα. Φυσικά και δεν εξηγούνται όλα, αλλά κάποια βάση θα υπάρχει πάνω στην οποία θα πάτησαν εκείνοι οι κάποιοι που ''θεμελίωσαν'' αυτές τις ''αρχές''. λέω..μπορεί να μην πάτησαν και σε καμία και να ήταν τι να πω μια ''άποψη'' που για κάποιο λόγο πέρασε και θεμελιώθηκε.

οβερ.

Καλή σας μέρα!
    Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...

Quote Originally Posted by ania31 View Post
    Καλησπέρα κυρία Μόζορα,

Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ενημέρωση και ίσως θα πρέπει να διευκρινίσω 2 θέματα. Δεν είπα ότι ο κύριος Ριζόπουλος ανακάλυψε κάτι καινούργιο …. και επίσης είμαι ενήμερη για τις εξάρσεις - πτώσεις …… καθώς το πρώτο βιβλίο που αγόρασα ήταν της κας Ντάκου. Εάν δεν έκανα σαφή τα ανωτέρω να με συγχωρήσετε….
    Δεν έχω ασχοληθεί με την αστρολογία όσα χρόνια έχετε ασχοληθεί εσείς, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι ακυρώνει την πρότασή μου : να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με ανοιχτό μυαλό, που ήταν πιστεύω αρκετά σαφής.

Το πρίσμα μέσα από το οποίο τελικά εξετάζετε αυτές τις παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας θα είναι παραδοσιακό ή σύγχρονο? Γιατί διαβάζοντας τα post μου δόθηκε η εντύπωση ότι η θέση σας είναι απόλυτη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνετε πολλά περιθώρια για να απορριφθεί ή να ερμηνευτεί μέσα από τον σύγχρονο φακό, το θέμα…..

Είμαι αρκετά παρατηρητική και μπορώ να επισημάνω κάποια σημεία στα οποία έχετε αντιμετωπίσει το προς συζήτηση θέμα όπως περιγράφω παραπάνω, όπως μπορώ να κάνω το ίδιο και με δημοσιεύσεις του κυρίου Ριζόπουλου. Δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στην μεταξύ σας επικοινωνία αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να μην εκφράσω την θέση μου ως προς τον τρόπο που βλέπω να αντιμετωπίζεται τελικά το όλο ζήτημα.

Σας ευχαριστώ και πάλι.
    Αγαπητή μου ania31,

η παραδοσιακή άποψη για τις αδυναμίες και πτώσεις των πλανητών είναι φαταλιστική (πεπρωμένο) και μηχανιστική. Αφορά καθαρά εξωτερικά γεγονότα που επιβάλλονται στον άνθρωπο ως μοίρα και δείχνουν "ατυχία" στα θέματα του πλανήτη. Αν ο πλανήτης σε πτώση είναι κακεργέτης να περιμένεις πλήγματα της μοίρας και αν είναι ευεργέτης είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά μην περιμένεις τίποτε καλό στα θέματα του πλανήτη αυτού. Είναι μια καθαρά εξωτερική ερμηνεία που αφορά το πεπρωμένο και την μοίρα του ανθρώπου.

Η δική μου άποψη για τους πλανήτες σε πτώση δεν είναι εξωτερική αλλά ψυχολογική. Πιστεύω πως οι πλανήτες σε πτώση δείχνουν δυσκολίες σε ψυχολογικό επίπεδο που συνδέονται με εμπειρίες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Κι επειδή υπάρχει ένα ψυχολογικό μπλοκάρισμα στην λειτουργία του συγκεκριμένου πλανήτη κατ' επέκταση υπάρχει κι ένα μπλοκάρισμα στους τομείς που κυβερνά.

Κανείς μας δεν μεγαλώνει ιδανικά και δεν είναι όλες οι εμπειρίες που μας διαμορφώνουν ευχάριστες ή θετικές. Αυτό όμως δεν είναι "ανυπέρβλητο πεπρωμένο" αλλά κάτι που ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει μέσα στα πλαίσια της προσωπικής του ανάπτυξης και εξέλιξης. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις όμως ένα πρόβλημα αν πρώτα δεν το συνειδητοποιήσεις.

Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να αναλύσω σε βάθος και έκταση πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε ένα τέτοιο φόρουμ συζήτησης και πολύ περισσότερο επειδή τις θέσεις αυτές που συζητάμε τις έχουν πολλά από τα μέλη. Θα αναφέρω όμως μερικά παραδείγματα ενδεικτικά.

Για τον ¶ρη στον Καρκίνο έχω ήδη αναφέρει το παράδειγμα του αδερφού μου που αν το διαβάσει κανείς προσεχτικά θα διαπιστώσει πολλά. Θα αναφέρω άλλο ένα. Γυναίκα, 31 χρόνων σήμερα. Στην παιδική της ηλικία έζησε έντονη οικογενειακή βία, με τον πατέρα της να κτυπά συστηματικά την μητέρα της. Η μητέρα, μετά από πολλά, κατάφερε να πάρει την μικρή και να εξαφανιστεί από το σπίτι ενώ χρειάστηκε να κρύβονται οι δυο τους για ένα διάστημα. Σήμερα, η μητέρα είναι ξανά παντρεμένη κι ο γάμος της είναι καλός. Όμως η γυναίκα αυτή είναι πολύ εξαρτημένη από την μητέρα της και δεν μπορεί να ζήσει μακριά της. Έχει πολλά κατάλοιπα από τις παιδικές της αναμνήσεις και είναι επιθετική και εύθικτη με τους άντρες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι με ¶ρη στον Καρκίνο θα ζήσουν οικογενειακή βία. Οι εμπειρίες είναι διαφορετικές από άτομο σε άτομο αλλά πάντα υπάρχει μια δυσκολία που αφήνει κατάλοιπα. Θα αναφέρω και δυο παραδείγματα με Αφροδίτη στην Παρθένο.

Γυναίκα, 26 χρόνων. Είναι μανεκέν και όπως μου είπε: "Δεν ξέρω τι μου βρίσκουν, εγώ δεν νιώθω όμορφη". Όταν ήταν μικρή ήταν πολύ παχουλή και ήταν αντικείμενο κοροϊδίας από τα παιδιά στο σχολείο και ιδιαίτερα από τα αγόρια. Δεν τολμούσε να πλησιάσει αγόρι και ήταν απομονωμένη κοινωνικά. Η μητέρα δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική στο θέμα αυτό. Σήμερα, παρόλη την επιτυχία της, βλέπει ακόμα τον εαυτό της έτσι, παχουλή και άχαρη, δεν έχει εμπιστοσύνη στην θηλυκότητά της και την δυσκολεύει η σωματική επαφή και η εκδήλωση τρυφερότητας.

Γυναίκα, 42 χρόνων. Μεγάλωσε σ' ένα πολύ συντηρητικό και θρησκευτικό περιβάλλον, σε μια οικογένεια με ιερωμένους συγγενείς. Δεν της επέτρεπαν να ντύνεται όπως τα κορίτσια της ηλικίας της ούτε να βγαίνει έξω με αποτέλεσμα να είναι απομονωμένη κοινωνικά, με λίγες φίλες που μπορούσε να βλέπει συγκεκριμένες ώρες και κάτω από προϋποθέσεις, δηλαδή να είναι κι οι φίλες της "σεμνά κορίτσια". Δεν της επέτρεπαν να μιλά με αγόρια και ανάπτυξε μια φοβία γι' αυτά. Κάθε πράξη σωματικής επαφής ήταν "αμαρτία". Έχει μια συστολή και μέχρι σήμερα την φέρνει σε αμηχανία η σωματική επαφή με άλλους.

Θέλω να τονίσω εδώ ότι δεν έχει τόσο σημασία το ίδιο το περιβάλλον και οι εμπειρίες αλλά τρόπος που το άτομο βιώνει τις εμπειρίες αυτές. Μπορεί ένα άλλο κορίτσι που μεγαλώνει σ' ένα συντηρητικό περιβάλλον να αντιδράσει διαφορετικά. Ο χάρτης μας όμως δείχνει πώς εμείς θα βιώσουμε τις εμπειρίες αυτές, πώς εμείς θα τις ερμηνεύσουμε και πώς θα καταγραφούν μέσα μας. Όμως πιστεύω πως όπου υπάρχει πλανήτης σε αδυναμία ή πτώση μπορούμε να διαπιστώσουμε κάποιες δύσκολες εμπειρίες που χρειάζονται συνειδητοποίηση και προσπάθεια από μέρους μας.

Όνομα:
    Βίκη

Quote Originally Posted by κρασακι View Post
    ...και δέχεται και ένα κακό πλήγμα απο τον πατέρα ποσειδώνα (αυτό το άτιμο παλεύω να αποτινάξω..με τρώει..εκεί που ξεκινούσα πολλές φορές να κάνω μια δουλειά τσουπππ έμπαινε κάτι άλλο στο μυαλό με αποσπούσε και την τελείωνα 5 ώρες μετά).
    Aχα! Ωστε ο Ποσειδώνας φταίει που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ???? !@#$%!! Υπνωτικά για τον Ποσειδώνα άραγε υπάρχουν? για να δουλέψουμε και λίγο... Συγνώμη για το off topic, αλλά χάρηκα που βρήκα τον φταίχτη!

Όνομα:
    Tinkerbell

Αγαπητή κυρία Μόζορα,

Θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κυρίας Ντάκου ''Αστολογία Βασικά στοιχεία για την Τέχνη της Αστρολογίας'' 8η ΕΚΔΟΣΗ, εκδόσεις ΝΌΗΣΗ.
    Είναι ιδιαίτερα....βοηθητικό (τουλάχιστον για μένα) και μπορείτε να το βρείτε στις σελίδες 145-146:

''Στην αστρολογία δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν μόνο περιπτώσεις. Και το κάθε ωροσκόπιο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για την οποία ισχύουν ιδιαίτεροι κανόνες που δεν ισχύουν για κανέναν άλλο άνθρωπο.
    Όλα αυτά που θα μάθετε διαβάζοντας αυτό ή οποιοδήποτε βιβλίο σχετικό με την αστρολογία, είναι απλώς ενδείξεις (βοηθήματα) για να μπορέσετε - αν αγαπήσετε το μέσον (αστρολογία) και το αντικείμενό σας (άνθρωπος)- να βρείτε με βοήθεια τη δημιουργική φαντασία, αυτούς τους ιδιαίτερους κανόνες, το ''κλειδί'' που θα κάνει τον αστρολογικό χάρτη (ωροσκόπιο) να σας αποκαλύψει τη λειτουργία του.

Δεν θα γράψω ολόκληρο το απόσπασμα που έχει εξίσου ενδιαφέρον με αυτό που παραθέτω αλλά θα κλείσω με την φράση που αναγράφεται στην σελίδα 146.....

''Ακόμη, υπάρχουν, για κάθε ωροσκόπιο, πολλές δυνατές κατευθύνσεις εξέλιξης που μπορούν να το δικαιώσουν και πολλοί παράγοντες που αποδεικνύουν απόλυτα το γεγονός της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ τον εαυτό του και τη μοίρα του''

Τα παραδείγματα που αναφέρετε είναι μοναδικές περιπτώσεις και δεν είναι όπως πολύ σωστά λέτε όλοι οι άνθρωποι έτσι. Επομένως καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό και όλα...... γίνονται!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας και η επιλογή...... επίσης δική σας ........
    ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ ! ! !

(Σωκράτης)

Όλα στην ζωή τείνουν προς την μεταβλητότητα…

Όνομα:
    Τίνα

Αγαπητή Σοφία, νομίζω πως κανείς δεν απέρριψε κάτι από τα γραφόμενα του Γιάννη, απόλυτα και κατηγορηματικά, χωρίς τουλάχιστον να επιχειρηματολογήσει. Για να καταστήσω απόλυτα σαφή την θέση μου θα ήθελα να πω, πως οι οποίες ενστάσεις – διαφωνίες από μέρους μου, σχετίζονται με το κόλλημα των λέξεων περί ετικέτας, κάτι που ο Γιάννης κατά την προσωπική μου εκτίμηση, έκανε, ενώ με «διαβεβαιωσε» σε απαντηση του πως εκεινος, απέχει από τις ετικέτες. Απόλυτα κατανοητός , ο λογος της συγγραφης αυτού του αρθρου,αφενος γιατί έχει νιώσει στο πετσί του, την «ταμπέλα» του πτωτικού ¶ρη, αφετέρου, να «απενοχοποιηθουν» όλοι όσοι έχουν τον ¶ρη τους εκεί και να σταματήσει η προκατάληψη. Θεωρώ πως δόθηκε πολύ βαρύτητα στις λέξεις, ετικέτα, ταμπέλα, ενώ η ουσία είναι τελικά, στο ΠΟΙΟΣ αναλύει τον ¶ρη στον Καρκίνο και ΠΩΣ.

Το όλο θέμα έχει ξεφύγει από το αρχικό άρθρο κατά την γνώμη μου, γιατί κοντεύουμε να πείσουμε όλους όσους μας διαβάζουν για το πόσo εν τέλει, είναι καλός ο ¶ρης του Καρκίνου. Όσα παραδειγματα να δώσουμε με κακή χρήση του ¶ρη άλλα τόσα θα αντιπαρατεθούν για το αντίθετο.Μα όλοι οι πλανήτες έχουν την θετική τους και την αρνητική τους πλευρά, καθώς επίσης και τα ζώδια, κανείς δεν είπε το αντίθετο.Για παράδειγμα, καλός πλανήτης ο Ήλιος για να προβληθούμε αλλά μπορεί και να μας «κάψει». Καλή η Σελήνη γιατί δηλώνει το ποσό δεκτικοί και ευαίσθητοι είμαστε αλλά μας κάνει ασταθείς και εύθικτους. Καλός ο Έρμης γιατί δείχνει την ευφυΐα μας αλλά μας δίνει πονηριά και απατεωνιά. Καλός πλανήτης η Αφροδίτη γιατί δείχνει τον τρόπο που μοιραζόμαστε τον εαυτό μας αλλά μας κάνει αναποφασίστους, επιφανειακούς και οκνηρούς.

Κακός ο ¶ρης για την βίαιη και επιθετική του συμπεριφορά αλλά καλός για την τόλμη και την ενέργεα που μας προικίζει. Κακός ο Κρόνος γιατί δείχνει δογματισμό και σκληρότητα αλλά δίνει αρχές και ωριμότητα. Κακός ο Ουρανός για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που δίνει αλλά καλός για την τεχνολογία και την εξέλιξη. Κακός ο Ποσειδωνας για τα παραμύθια που μας «πουλάει» αλλα καλός για να μας δώσει ανιδιοτέλεια στους σκοπούς και ιδεαλισμο. Κακός ο Πλούτωνας γιατί μας στέλνει «αδιάβαστους» στον άλλο κόσμο αλλα καλός για να αναγεννηθούμε και να αποκτήσουμε δύναμη εσωτερική. Ποιος το αρνείται και ποιος διαφωνει με όλα αυτά, κανείς, νομίζω. Πάραυτα , είτε υπάρχει η πτώση – έξαρση, ειτε όχι, οι πλανήτες όλοι λειτουργούν στα ζώδια και στους οίκους ανάλογα με την ιδιότητα τους. Επίσης, εγώ προσωπικά δεν ισχυρίστηκα πως ο ¶ρης του Καρκίνου δεν διεκδικεί, το θέμα είναι με ποιο τρόπο διεκδικεί και γενικότερα με το που διοχετεύει την δράση του.

Όσο για την εξέλιξη της Αστρολογίας δεν είμαι εγώ, εκείνη που διαφωνεί και αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, περί ωριαίας, όπου «κατηγορήθηκα», γιατί ερμηνεύω τους εξωκρόνιους. Είναι όμως άλλο πράγμα το να αποκτώ επιπλέον γνώσεις και άλλο να καταργώ και να αναιρώ, προς χάριν της «υποτιθεμένης» εξέλιξης. Στα περισσότερα σεμινάρια οι ξένοι αστρολόγοι κυρίως, τείνουν να καταργήσουν τα πάντα, απλανείς, αντισκιές, δεκανούς, πεντανούς, δωδεκατημόρια, καμμένο Ερμή κτλ. Είναι διαπιστωμενο πως δεν λειτουργούν και τα πετάμε στο καλάθι με τα άχρηστα? Για μερικούς ίσως. Από το 1997 που ασχολούμαι με την ωριαία Αστρολογία δεν έχω δει ένα χάρτη που να μην έχει λειτουργήσει ο καμμένος Ερμής. Για ποιο λόγο λοιπόν να καταργήσω αυτές τις έννοιες για να μην θεωρηθώ οπισθοδρομική? Για να μην πάρω και εγώ την «ταμπελίτσα δηλαδή! Καθόλου δεν με ενδιαφέρει η ταμπέλα και ο τίτλος που μπορεί να μου αποδωθεί γι αυτές μου τις απόψεις.

Για εμένα ανοιχτό μυαλό έχει εκείνος ο οποίος με βάση τις παραδοσιακές αρχές , εχει ανοιχτές τις κεραίες του, με σκοπό την πρόσθεση γνώσης και όχι την αφαίρεση. Αντί λοιπόν να δίνουμε την ενέργεια μας στις ετικέτες ας δώσουμε βαρύτητα στο τι πραγματεύεται ο ¶ρης στην θέση αυτή, και με ποιους τρόπους μπορεί να διοχετεύσει την ενεργεία του ώστε να διευκολύνει την ζωή την δική του και των άλλων γύρω του. Τελειώνοντας (νομίζω πως αρκετά σας κούρασα) ακόμη και να καταργηθούν οι ετικέτες και να επελθει η εξελιξη, για τον ¶ρη, η θέση του Καρκίνου, πάντα θα είναι μία δύσκολη θέση.

Quote Originally Posted by ania31 View Post
    Αγαπητή κυρία Μόζορα,

Θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κυρίας Ντάκου ''Αστολογία Βασικά στοιχεία για την Τέχνη της Αστρολογίας'' 8η ΕΚΔΟΣΗ, εκδόσεις ΝΌΗΣΗ.
    Είναι ιδιαίτερα....βοηθητικό (τουλάχιστον για μένα) και μπορείτε να το βρείτε στις σελίδες 145-146:

''Στην αστρολογία δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν μόνο περιπτώσεις. Και το κάθε ωροσκόπιο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για την οποία ισχύουν ιδιαίτεροι κανόνες που δεν ισχύουν για κανέναν άλλο άνθρωπο.
    Όλα αυτά που θα μάθετε διαβάζοντας αυτό ή οποιοδήποτε βιβλίο σχετικό με την αστρολογία, είναι απλώς ενδείξεις (βοηθήματα) για να μπορέσετε - αν αγαπήσετε το μέσον (αστρολογία) και το αντικείμενό σας (άνθρωπος)- να βρείτε με βοήθεια τη δημιουργική φαντασία, αυτούς τους ιδιαίτερους κανόνες, το ''κλειδί'' που θα κάνει τον αστρολογικό χάρτη (ωροσκόπιο) να σας αποκαλύψει τη λειτουργία του.

Δεν θα γράψω ολόκληρο το απόσπασμα που έχει εξίσου ενδιαφέρον με αυτό που παραθέτω αλλά θα κλείσω με την φράση που αναγράφεται στην σελίδα 146.....

''Ακόμη, υπάρχουν, για κάθε ωροσκόπιο, πολλές δυνατές κατευθύνσεις εξέλιξης που μπορούν να το δικαιώσουν και πολλοί παράγοντες που αποδεικνύουν απόλυτα το γεγονός της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ τον εαυτό του και τη μοίρα του''

Τα παραδείγματα που αναφέρετε είναι μοναδικές περιπτώσεις και δεν είναι όπως πολύ σωστά λέτε όλοι οι άνθρωποι έτσι. Επομένως καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό και όλα...... γίνονται!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας και η επιλογή...... επίσης δική σας ........
    Αγαπητή μου ania31,

ωραίες οι απόψεις αυτές της κυρίας Ντάκου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μου τις παραθέτεις. Επειδή πιστεύω στην ψυχολογική λειτουργία των πλανητών στα ζώδια σημαίνει ότι δεν διαθέτω δημιουργική φαντασία; Είδες πουθενά να υποστηρίζω ότι ο άνθρωπος δεν ορίζει τον εαυτό του ή την μοίρα του; Είδες πουθενά να υποστηρίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δεν είναι μοναδικός; Είπα πουθενά ότι μία είναι η δυνατή εξέλιξη για κάθε άνθρωπο; Κι επίσης γιατί μου επαναλαμβάνεις ότι πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό; Θεωρείς ότι είμαι στενόμυαλη;

Μου είπες σε άλλο ποστ σου ότι είμαι απόλυτη στις απόψεις μου. Σε κάθε άποψη μου φτάνω μετά από πολλή μελέτη και σκέψη κι αυτό πιστεύω ότι μου δίνει το δικαίωμα να τις υποστηρίζω. Δεν μπορώ να εξηγήσω την επιθετικότητά σου απέναντί μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε απ' όσα είπα.

Όνομα:
    Σοφία

Γεια σου Έρση!

Στο ποστ που παρέθεσα έγραψα απλώς τη γνώμη μου, επαίνεσα ένα κείμενο, μια ιδέα που δεν ήξερα, δεν είχα ξανακούσει και μου άφησε κάτι, όπως κάνω και για όσες μου αφήνουν την ίδια εντύπωση και αίσθηση.

¶σχετο αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε χάσει το νόημα της συζήτησης αυτής καθώς ο καθένας σχολίασε το αρχικό κείμενο και έκανε την τοποθέτησή του πάνω σε αυτό, όπως επίσης παρέθετε και τις δικές του ίσως εμπειρίες καθώς και τη δική του γνώμη. Αυτός είναι για μένα ο αρχικός σκοπός και το νόημα, παράθεση απόψεων και φυσικά συζήτηση που να είναι εποικοδομητική.

Μα φυσικά και δεν θα αλλάξω εγώ τη ''θέση''του ¶ρη στον Καρκίνο και σε κάθε άλλη θέση στα μάτια κανενός σαν καλή ή κακή. Ο καθένας έχει την κρίση του, τις απόψεις του και τον δικό του τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Και αν κάποιος επηρεάζεται απο το κάθε ποστ του καθενός εδώ μέσα και το δέχεται έτσι τυφλά χωρίς να το επεξεργαστεί, τότε είναι κακό του κεφαλιού του.
    Κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι ένα χαρακτηριστικό ερμηνεύεται απο μια συγκεκριμένη θέση ή όψη σε ένα ωροσκόπιο και άλλος όχι ή επίσης ότι ερμηνεύεται το ίδιο χαρακτηριστικό απο κάποια άλλη όψη αντίστοιχα. Η ματιά που το βλεπει ο καθένας διαφέρει.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν αναγνωρίζω ότι λειτουργεί η κάθε τοποθέτηση με κάποιο τρόπο, αναλόγως με το ποιο ζώδιο βρίσκεται, άλλωστε ξεκινώντας να διαβάζω για την αστρολογία μελέτησα κατά τρίτον τις ερμηνείες των 12 ζωδίων σε κάθε πλανήτη και τις γνωρίζω, και πατώντας σε αυτές προχώρησα παραπέρα. Αυτό που είπα είναι ότι σίγουρα η κάθε θέση χρωματίζεται και απο άλλα αστρολογικά στοιχεία, όπως είναι όψεις, διελεύσεις, προοδευτικα κλπ...και μη αστρολογικά στοιχεία όπως καταβολές, γονίδια, κληρονομικότητα. Αυτό βέβεια παραμένει δική μου άποψη την οποία μπορεί να μην ασπάζονται όλοι όπως είναι φυσικό. ¶ποψη μου επίσης είναι ότι μια θέση μπορεί να βγάζει ''κάποια'' απο τα χαρακτηριστικά της και κάποια άλλα να μην τα βγάζει, εξού και το προηγούμενο ποστ μου. Γιατί σε κάποιους ανθρώπους έχω δει να λειτουργεί όπως θεωρείται αναμενόμενο η θέση αυτή και σε άλλους όχι έστω απο τους λίγους που ξέρω. Εννοούσα ότι μια θέση του ¶ρη στον Καρκίνο, σε κάποιες περιπτώσεις, αν δέχεται δυνατές όψεις απο εξωκρόνιους κυρίως, παίζει να μην στερεί από έναν άνθρωπο δυναμισμό και τσαμπουκά εκεί που απαιτείται, αλλά να εκφράζεται με πολλά ψυχολογικά σκαμπαναβέσματα, κυκλοθυμία και γκρίνια. Και αυτή είναι μια εκδοχή απο πολλές.

Συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο, ότι καλό είναι να πατάμε πάνω στις παραδοσιακές αρχές, να έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας και να προσθέτουμε. Εννοείται οτι αυτό υποδηλώνει ένα ανοιχτό μυαλό. Βέβαια δεν μου λέει και κανείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφαιρέσω και κάτι, επειδή απλά έτσι το έμαθα απο το πρώτο μου μάθημα και δεν κάνει να το πειράξω ή να το αλλάξω. Όλα αλλάζουν και ανατρέπονται σε όλους τους κλάδους αν αποδεικνύονται κάποια στιγμή λειψά ή και μη λειτουργικά γιατί όχι και στην αστρολογία.

Το ποστ είχε να κάνει με τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα. ¶λλωστε θεωρώ ότι βρίσκομαι σε αρκετά αρχικό στάδιο στον τομέα αυτό και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και πολλά να μάθω ακόμη. Τώρα το αν θα προσθέσω πολλά στην πορεία ή θα αφαιρέσω και απο κανένα δεν το ξέρω ακόμη..:toung: μιας και ακόμη μαθαίνω όμως, τα ρουφάω όοοολα σαν σφουγγάρι καλυμνιώτικο και όταν νιώσω ότι έχω διαμορφωμένη άποψη και έχω μάθει τα πάντα περι παραδοσιακής και μη θα κρίνω πιο ολοκληρωμένα και όχι μόνο ''θεωρητικα''. Εσύ φυσικά έχεις διαμορφωμένη τη δική σου άποψη μέσα απο την πείρα σου και σαν διαφορετικός άνθρωπος, την οποία και σέβομαι.

Καλό βράδυ!:bigsmile:
    Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...

Page 6 of 15 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)