- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 141
-
18-11-2009, 12:53 PM #41
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα, αγαπητή μου vikou.
Ένας πλανήτης σε πτώση δεν θα δώσει σε όλους τους ανθρώπους τις ίδιες εμπειρίες. Σε κάθε περίπτωση όμως το άτομο έχει να αντιπαλέψει σοβαρές δυσκολίες που "γράφουν" μέσα του και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Επίσης, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν υπάρχουν "νοητά όρια" σ΄αυτά που μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί. Τα μόνα όρια που έχουμε είναι αυτά που εμείς θέτουμε στον εαυτό μας.
Σου εύχομαι το καλύτερο στον δικό σου αγώνα.
-
18-11-2009, 02:00 PM #42
Σε αυτό το σημείο είδα μια μικρή «διολίσθηση»
Ένα μεγάλο πλήθος, η συντριπτική πλειοψηφία για την ακρίβεια των συνανθρώπων μας ζει χωρίς να προβληματίζεται για την πτώση της Αφροδίτης της στα ερεβώδη του Σκορπιού η για την πτώση των ισημεριών.
Ένα μεγάλο πλήθος λαγών ζει χωρίς ψυχολογικά προβλήματα επίσης…
Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και μεγάλο ποσοστό των λαγών δεν είναι ευτυχισμένοι…
Κάθε λαγός που στο κατόπι του έχουν βρεθεί δυο τρία καλά εκπαιδευμένα κυνηγόσκυλα, καμια αλεπού, …κάθε αλεπού που πρωταγωνίστησε σε «κυνήγι αλεπούς», κάθε άνθρωπος που αντιμετώπισε το θυμό του προϊσταμένου του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αθώος και άπειρος (άρα ευτυχής)..
Γιατί ο φόβος που ένοιωσε άφησε ένα ενεργειακό αποτύπωμα στην οντότητα του και δεν είναι πια ούτε ο ίδιος λαγός ούτε ο ίδιος άνθρωπος.
Πριν από χρόνια ένας φίλος μου περιμάζεψε ένα γάιδαρο, που τα αφεντικά του είχαν δέσει χωρίς νερό και φαί, εφόσον δεν χρειάζονταν πλέον τις υπηρεσίες του………κάποιοι το θεωρούν νόμο της φύσης να πεθαίνεις όταν δεν τους είσαι απαραίτητος.
Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος ο φίλος μου…Συχνά ξενυχτούσε στον στάβλο για να καθησυχάζει τον γαϊδαράκο που έκλαιγε στον ύπνο του. Και στις βόλτες τους ποτέ δεν περνούσαν από τον τόπο του μαρτυρίου του, κατ’ απαίτηση του γαϊδάρου φυσικά.
Που διαφωνούμε;
Μα στο ότι το φυσικό είναι πάντα το καλύτερο για όλους. Το φυσικό είναι το καλύτερο για την φύση. Αν θες να ζήσεις καλύτερα, είτε είσαι άνθρωπος είτε ζώο πάλεψε το…. Πρέπει να της πας κόντρα, όπως κόντρα πας στους φόβους σου και στο γκρίζο της ζωής και της σκέψης σου…
Η σκέψη στην ουσία της είναι μια κόντρα με τη φύση, όχι μια υποταγή.
και παρεπιπτόντως η ισορροπία του οικοσυστηματος έχει διαταρραχθεί...ενδεχομενως έχει οριστικά ανατραπεί...Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
μόνο η θεϊκή έχει
Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση
-
18-11-2009, 02:12 PM #43
Τότε πώς εξηγείτε έναν 'Ηλιο και Ερμή στους Ιχθείς, σε τετράγωνο μάλιστα με Ποσειδώνα να λειτουργεί ακριβώς όπως ένας Παρθένος ; Ποτέ μην λέμε ποτέ στην Αστρολογία. Το παράδειγμα που αναφέρω είναι ιδεοψυχαναγκαστικό με την τάξη και την καθαριότητα, δεν είναι καθόλου ο τύπος του ονειροπόλου, κάθε άλλο λειτουργεί μόνο με αυστηρή τετράγωνη λογική, υπολογίζει διαρκώς με "χαρτί και μολύβι" τα πάντα, κολλάει στις λεπτομέρεις και έχει γενικά όλα τα χαρακτηριστικά της Παρθένου, παρά το γεγονός ότι στην Παρθένο δεν έχει κανένα πλανήτη. Κι όμως είναι Ιχθείς και μάλιστα 'Ηλιος και Ερμής σχηματίζουν τετράγωνα με Ποσειδώνα. Ακόμα και τα προβλήματα υγείας που έχει και τα ψυχοσωματικά της (Ηλιος τετράγωνο Ποσειδώνας) είναι όλα φύσης Παρθένου αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
-
18-11-2009, 02:59 PM #44
Δημήτρη μου,
κι εγώ είμαι ιδεοψυχαναγκαστική με την τάξη και την καθαριότητα και είμαι Σκορπιός και το πιο αστείο με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη!! Μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσα να κοιμηθώ αν ένα ποτήρι ή ένα τασάκι δεν ήταν στην θέση του.
Στο δικό μου ωροσκόπιο ξέρω πώς φαίνεται αυτό αλλά στης κοπέλας που αναφέρεις πώς να ξέρω χωρίς να το δω; Κι άλλοι άνθρωποι που ξέρω με ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς δεν είναι Παρθένοι ούτε Ιχθείς.
-
18-11-2009, 04:47 PM #45
Προσπαθώ να μάθω αστρολογία, από την αρχή και ομολογώ ότι το προχωράω με, όχι ιδιαίτερη επιτυχία γιατί….. είμαι αμελής. Όμως, όπως κάποτε έμαθα να διαβάζω και να γράφω έτσι και τώρα ξεκινάω από το μηδέν. Εννοείται ότι θα ακούσω τους κανόνες και θα μάθω το «αλφάβητο» της, αλλά είμαι ανοιχτή στην πρόοδο και την εξέλιξη….. Η ίδια η γλώσσα είναι ζωντανή και εξελίσσεται. Η αστρολογιά θα μείνει σταθερή; Καλύτερη ή χειρότερη δεν θα πω εάν γίνεται (μεγάλο κεφάλαιο και αυτό) πάντως δεν μένει ίδια. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός και τον παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δεν κρατιέμαι …....
Τελικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως μπορούμε να δούμε το σύστημα της αστρολογίας με ανοιχτά μάτια και μυαλό ή πως θα κάνουμε αυτό το σύστημα στεγανό, ώστε να μην μπορεί ο άνθρωπος να πάρει ανάσα μέσα από αυτό; Μου αρέσουν οι κανόνες περισσότερο από τον καθένα, αλλά όταν μιλάμε για το σύμπαν, την αστρολογία και κάθε τι που δεν γίνεται από την φύση του να λειτουργήσει απόλυτα εφόσον επηρεάζεται από παράγοντες που αριθμητικά ξεπερνούν τον ένα, τότε αναρωτιέμαι….. αν είμαστε στον σωστό δρόμο….. μιλώντας για κανόνες παραδόσεις και στεγανά.
Αποδείξεις για να στηρίξουν την θέση του κυρίου Ριζόπουλου υπάρχουν όπως και αποδείξεις για την στήριξη της αντίθετης θέσης. ¶λλοι κλίνουν προς την μια θέση και άλλοι προς την άλλη άποψη. Κάποιοι συνδυάζουν τις δυο… Η άποψη μου είναι ότι όσο αφήνουμε το μυαλό μας ανοιχτό ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο.
Από τότε που μάθαμε ότι….. η Γη δεν είναι επίπεδη έχουν αλλάξει πολλά…. και το σίγουρο είναι ότι εν καιρώ θα αλλάξουν άλλα τόσα…………… ευτυχώς.
Όποιος πει, αστρολόγος ή μη ότι έχει πλήρη εικόνα του σύμπαντος και δεν περιμένει κάτι νέο τότε…. τι να πω; Το μόνο που μου έρχεται στο νου είναι το: περαστικά….
Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις …….δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κάποιον απλά υπενθυμίζω αυτό που σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά ξεχνάμε προσωρινά!!!!!!!!!:bigsmile:ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ ! ! !
(Σωκράτης)
Όλα στην ζωή τείνουν προς την μεταβλητότητα…
-
18-11-2009, 05:44 PM #46
Αγαπητή μου ania31,
η συζήτηση εδώ δεν είναι για κανόνες, παραδόσεις και στεγανά που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να πάρει ανάσα. Ούτε συζητάμε για κάτι καινούριο που ανακάλυψε κάποιος αν το δεχόμαστε ή όχι.
Η αστρολογία, όπως και η φιλοσοφία, οι επιστήμες και τα άλλα γνωστικά πεδία, λειτουργούν πάντα σε συνάρτηση με τον πολιτιστικό τους περίγυρο. Αν μελετήσεις τον τρόπο που η αστρολογία ερμήνευε το σύμπαν και τον άνθρωπο όλους αυτούς τους αιώνες της ιστορίας της θα δεις πως πάντα είχε σχέση με τις γενικότερες αντιλήψεις της εποχής και του χώρου που αναπτύχθηκε.
Τις τελευταίες δεκαετίες η αστρολογία είναι σε μια μεταβατική φάση επειδή άλλαξε ο τρόπος που ο άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του. Γι' αυτό και τώρα υπάρχουν τόσες συζητήσεις γύρω από τόσα αστρολογικά θέματα. Η αστρολογία επαναπροσδιορίζει την ερμηνεία της για τον άνθρωπο μέσα στις γενικότερες πολιτισμικές αλλαγές που γίνονται γύρω μας.
Το θέμα που συζητάμε λοιπόν εδώ έχει να κάνει με το εξής: κάποιες παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας (αδυναμίες και πτώσεις των πλανητών) πρέπει να τις απορρίψουμε εντελώς ή μήπως να τις ερμηνεύσουμε μέσα από ένα σύγχρονο φακό; Έχουν κάποια χρησιμότητα μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο αντιλήψεων ή όχι;
Και φυσικά κάθε τέτοια συζήτηση είναι εποικοδομητική.
-
18-11-2009, 05:50 PM #47
Δηλαδή εμένα δεν με εμπιστεύεστε ; Χρειάζεται να δείτε κι εσείς τον χάρτη ; Το θέμα μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Μιλάμε για πολικότητα και στη περίπτωση της η πολικότητα λειτουργεί 100%, αυτό θέλω να πω με το δημοσίευμά μου. Δεν βγαίνουν τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων αλλά της Παρθένου. Νομίζω ήμουν πολύ συγκεκριμένος. Οποιοδήποτε στοιχείο κι αν έχει ο χάρτης, ο 'Ηλιος δεν παύει να είναι στους Ιχθείς και να λειτουργεί ως Παρθένος. Απλά τα πράγματα. Θα μπορούσες να πεις ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει τονισμένο Κρόνο ή ή ή....όμως κανένα στοιχείο δεν αρκεί για να αναγνωρίσετε παρθενίσια χαρακτηριστκά (ούτε καν λόγω τονισμένου 6ου, ούτε λόγω κυβερνήτη του χάρτη ούτε από καμμία απολύτως οπτική). Θα στοιχημάτιζα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων ότι αν έδινα αυτό το χάρτη ακόμα και στον καλύτερο Αστρολόγο, θα έκανε μια τρύπα στο νερό, γιατί τυχαίνει να λειτουργεί η πολικότητα ό,τι και να λέμε. Και κάτι ακόμα. Γράψατε για το δικό σας παράδειγμα "Σκορπιός με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Τοξότη". Από που προκύπτει ότι αυτός ο συνδυασμός μας δίνει πληροφορίες για το εάν κάποιος είναι τακτικός ή ακατάστατος ; Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
-
18-11-2009, 06:27 PM #48
Δημήτρη μου,
δεν είναι ότι δεν σε εμπιστεύομαι αλλά ίσως έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα. Αντίθετα μάλιστα, από τις απόψεις σου που βλέπω εδώ στο σάιτ πιστεύω ότι είσαι σοβαρό άτομο.
Όμως έφερες ως επιχείρημα τον ιδεοψυχαναγκασμό για να πεις ότι ενώ είναι Ιχθείς λειτουργεί ως Παρθένος και σου απάντησα ότι έχω το ίδιο και δεν είμαι ούτε Ιχθείς ούτε Παρθένος. Πιστεύω ότι οι ιδεοληψίες και οι ψυχαναγκασμοί κάθε είδους δεν είναι της Παρθένου αλλά έχουν σχέση με τον Πλούτωνα, τον Σκορπιό και το 8ο σπίτι. Επίσης, λογική και μολύβι και χαρτί δεν χρησιμοποιεί μόνο η Παρθένος.
Τι να σου πω, Δημήτρη μου. Δεν έχω δει ποτέ να λειτουργεί ένας πλανήτης στο απέναντι του ζώδιο, αγνοώντας παντελώς το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται.
-
18-11-2009, 06:33 PM #49
-
18-11-2009, 08:08 PM #50
Καλησπέρα κυρία Μόζορα,
Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ενημέρωση και ίσως θα πρέπει να διευκρινίσω 2 θέματα. Δεν είπα ότι ο κύριος Ριζόπουλος ανακάλυψε κάτι καινούργιο …. και επίσης είμαι ενήμερη για τις εξάρσεις - πτώσεις …… καθώς το πρώτο βιβλίο που αγόρασα ήταν της κας Ντάκου. Εάν δεν έκανα σαφή τα ανωτέρω να με συγχωρήσετε….
Δεν έχω ασχοληθεί με την αστρολογία όσα χρόνια έχετε ασχοληθεί εσείς, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι ακυρώνει την πρότασή μου : να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με ανοιχτό μυαλό, που ήταν πιστεύω αρκετά σαφής.
Το πρίσμα μέσα από το οποίο τελικά εξετάζετε αυτές τις παραδοσιακές αρχές της αστρολογίας θα είναι παραδοσιακό ή σύγχρονο? Γιατί διαβάζοντας τα post μου δόθηκε η εντύπωση ότι η θέση σας είναι απόλυτη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνετε πολλά περιθώρια για να απορριφθεί ή να ερμηνευτεί μέσα από τον σύγχρονο φακό, το θέμα…..
Είμαι αρκετά παρατηρητική και μπορώ να επισημάνω κάποια σημεία στα οποία έχετε αντιμετωπίσει το προς συζήτηση θέμα όπως περιγράφω παραπάνω, όπως μπορώ να κάνω το ίδιο και με δημοσιεύσεις του κυρίου Ριζόπουλου. Δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στην μεταξύ σας επικοινωνία αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να μην εκφράσω την θέση μου ως προς τον τρόπο που βλέπω να αντιμετωπίζεται τελικά το όλο ζήτημα.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ ! ! !
(Σωκράτης)
Όλα στην ζωή τείνουν προς την μεταβλητότητα…
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 41 users browsing this thread. (0 members and 41 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.