- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 141
-
12-11-2009, 02:30 PM #11
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Καλημέρα, Γιάννη μου.
το θέμα της πτώσης και της έξαρσης των πλανητών είναι ένα θέμα που προβληματίζει αρκετά την σύγχρονη αστρολογία και το βρίσκω πολύ δημιουργικό και γόνιμο που άνοιξες αυτό τον διάλογο. Έθιξες πολλά θέματα στο ποστ που μου απεύθυνες και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα μπορώ.
Θα ξεκινήσω από την ερώτησή σου πώς γίνεται ένας πλανήτης να λειτουργεί "και μειωμένα και υπερβολικά". Ένας πλανήτης σε αδυναμία ή πτώση δεν λειτουργεί μειωμένα, δεν είναι μειωμένη ούτε η ενέργεια ούτε η λειτουργία του. Το θέμα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Ας πάρουμε ως παράδειγμα ένα παιδί που θέλει να βγει έξω να παίξει με τους φίλους του και να εκτονώσει την ενεργητικότητά του αλλά οι γονείς του το κλείνουν στο δωμάτιό του. Αυτό δεν μειώνει την ενεργητικότητα του παιδιού ούτε την ανάγκη του να παίξει. Κι εδώ είναι το πρόβλημα. Τι θα κάνει τώρα μ' αυτή την ενεργητικότητα; Σίγουρα θα αισθανθεί θυμό από την ματαίωση της επιθυμίας του και τον περιορισμό που του επιβλήθηκε. Δεν μπορεί να εκφράσει την ανάγκη του με τον τρόπο που θέλει.
Το στοίχημα τώρα είναι πώς θα το χειριστεί αυτό. Θα ξαπλώσει μουτρωμένο στο κρεββάτι του και θα αρνηθεί να κάνει οτιδήποτε; Θα εκτονώσει την ενεργητικότητα και τον θυμό του καταστρέφοντας το δωμάτιό του; Θα το ρίξει στο διάβασμα ή θα παίξει κάτι άλλο μόνο του που του επιτρέπει ο χώρος του δωματίου του; Ή θα του δωθεί έτσι η ευκαιρία να ανακαλύψει ένα ταλέντο του; Και στην καλύτερη περίπτωση όμως η ματαίωση και οι συνέπειές της θα υπάρχουν στο ψυχολογικό επίπεδο και είναι πολύ πιθανή η υπερβολή στην αντίδραση του παιδιού.
Έτσι, πιστεύω, ότι λειτουργούν οι πλανήτες σε αδυναμία ή πτώση, ακόμα και ο Ήλιος. Ενώ διατηρούν όλη την ενέργεια τους βρίσκονται σ' ένα ζώδιο που δεν τους επιτρέπει να εκδηλώσουν καλά τις ανάγκες και την φύση τους. Φυσικά ο Ήλιος έχει τα ελαττώματά του στον Κριό αλλά η δουλειά του Ήλιου, όπως και κάθε πλανήτη, δεν είναι να μην έχει ελαττώματα. Η δουλειά του Ήλιου είναι να εκφράζει τον εαυτό του και την φύση του (με τα ελαττώματα και τα προτερήματά του) με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην αξία του. Πόσο όμως εκφράζει τον εαυτό του και την ατομικότητά του ένα άτομο που έχει ανάγκη την αποδοχή των άλλων, που υποχωρεί συνεχώς στις προσωπικές του ανάγκες για χάρη της δυαδικότητας, που βλέπει τον εαυτό του μέσα από τα μάτια του άλλου, που υπονομεύει την σιγουριά του με την συνεχή αναποφασιστικότητα, που όταν είναι μόνο του νιώθει μισό; Φυσικά όλοι πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να υποχωρούμε στις δικές μας επιθυμίες αλλά πόσο ευχαριστημένο είναι ένα άτομο όταν αυτές οι ανάγκες είναι μόνιμες; Έτσι, πιο εύκολα θα μαζέψει απωθημένα (λόγω μη έκφρασης του εαυτού του) ένας Ζυγός απ' ότι ένας Κριός.
Όλοι οι πλανήτες έχουν ελαττώματα και προτερήματα, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι πόσο καλά μπορούν να εκφράσουν την φύση τους και με τι κόστος για το άτομο. Κάθε πλανήτης συμβολίζει μια λειτουργία απαραίτητη για την ισορροπημένη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη και έκφραση του ατόμου. Δεν είναι το θέμα λοιπόν αν ο Ερμής στους Ιχθείς μπορεί να γράψει ένα φανταστικό διήγημα, μπορεί κάλλιστα να το κάνει. Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι απουσιάζει η ορθολογιστική λειτουργία και η αντικειμενική αξιολόγηση του κόσμου κι αυτό δημιουργεί μια "ανισορροπία" και μια "έλλειψη".
Στην περίπτωση του ¶ρη, το πρόβλημα δεν είναι η κοινωνική πίεση για να αναλάβει κανείς τον ρόλο του "ακραιφνούς αρσενικού". Ένας άντρας που αισθάνεται άνετα με τον αντρισμό του δεν νιώθει καμιά κοινωνική πίεση, ακόμα κι αν φορέσει ποδιά και πλένει πιάτα ή αν νιώσει την ανάγκη να κλάψει. Τι θα κάνει όμως ένας άντρας όταν έχει τον Ήλιο του στο πιο αντρικό ζώδιο (Κριός) και τον ¶ρη του στο πιο θηλυκό ζώδιο (Καρκίνο); Θα νιώθει την ίδια άνεση και σιγουριά ή θα έχει θέματα να αποδείξει στον εαυτό του; Ο Ήλιος όμως σ' αυτή την περίπτωση, ακριβώς γιατί έχει άρεια φύση, δεν θα αφήσει τον ¶ρη στην γωνιά, θα τον ωθήσει να εκφραστεί ακριβώς άρεια, να εκφράσει την ίδια την φύση του. Στο παράδειγμα του αδερφού μου, με αγώνες ταχύτητας και πολλά άλλα, φτάνοντας σε μια εκπλήρωση και επιτυχία. Αν όμως ο Ήλιος ήταν στον Ζυγό γιατί θα είχε "πάμπολλες ευεργητικές συνέπειες στον χαρακτήρα του" όπως λες. Σκέψου ένα άντρα με ¶ρη στο πιο θηλυκό ζώδιο και τον Ήλιο στο ζώδιο της Αφροδίτης. Πόσο θα τον βοηθούσε αυτό να εκφράσει τον ¶ρη του; Ένας ¶ρης άτολμος με ένα Ήλιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και αναποφάσιστο. Φυσικά θα βρει ένα τρόπο, έστω κι έμμεσο, να εκφραστεί αλλά σημασία έχει ότι ο ¶ρης δεν εκφράζει τις ανάγκες του με τον τρόπο που θέλει κι αυτό το άτομο θα το βιώνει ως δυσκολία.
Ούτε και με την λειτουργία της πολικότητας συμφωνώ. Δεν είδα ποτέ Σελήνη στον Σκορπιό να εκφράζεται σαν να είναι στον Ταύρο ούτε ¶ρη στον Καρκίνο είδα ποτέ να εκφράζεται σαν να είναι στον Αιγόκερω. Και δεν είδα ποτέ Παρθένο να χάνεται στην ονειροπόληση, εκτός κι αν έχει ένα Ποσειδώνα τέτοιο που να τον ωθεί εκεί. Έχω δει Παρθένους αφηρημένους κι όταν τους ρωτώ τι σκέφτονταν οι απαντήσεις τους σχετίζονται με σχέδια, πλάνα, εκκρεμότητες, πράγματα που θέλουν να κάνουν.
Τα ίδια, πιστεύω, ότι ισχύουν και για την Αφροδίτη στην πτώση της. Η Αφροδίτη στην Παρθένο δεν αγαπά λιγότερο, δεν είναι λιγότερο όμορφη και δεν έχει λιγότερες κατακτήσεις από την Αφροδίτη στον Ζυγό ή τους Ιχθείς. ¶λλωστε είναι γνωστό στους αστρολόγους ότι η Αφροδίτη στην Παρθένο, ως αντίδραση στην συστολή της, μπορεί να προβάλει πολύ την θηλυκότητα και τον ερωτισμό της. Το θέμα για μένα είναι πόσο άνετα βίωνε σε προσωπικό επίπεδο η Μπαρντό την θηλυκότητα, το σεξ απήλ, την δημόσια εικόνα της, τον θαυμασμό ή την φυσική ανταλλαγή συναισθημάτων σε σχέση με την Ούρσουλα ¶ντρες. Και δεν με ενδιαφέρει τόσο το τι έλεγε η Μπαρντό στις δημόσιες συνεντεύξεις της αλλά τι θα έλεγε σε μια στενή της φίλη ή τον ψυχαναλυτή της.
-
12-11-2009, 03:18 PM #12
Ούτε και με την λειτουργία της πολικότητας συμφωνώ. Δεν είδα ποτέ Σελήνη στον Σκορπιό να εκφράζεται σαν να είναι στον Ταύρο ούτε ¶ρη στον Καρκίνο είδα ποτέ να εκφράζεται σαν να είναι στον Αιγόκερω. Και δεν είδα ποτέ Παρθένο να χάνεται στην ονειροπόληση, εκτός κι αν έχει ένα Ποσειδώνα τέτοιο που να τον ωθεί εκεί. Έχω δει Παρθένους αφηρημένους κι όταν τους ρωτώ τι σκέφτονταν οι απαντήσεις τους σχετίζονται με σχέδια, πλάνα, εκκρεμότητες, πράγματα που θέλουν να κάνουν.
Αγαπήμένη μου Κοραλλία αυτη είναι μία απο τις ελάχιστες φορες που θα διαφωνήσω μαζί σου.
Εγώ τουλάχιστον την πολικότητα την έχω δει να λειτουργεί σχεδόν σε όλα τα ωροσκοπια.
Εσκεμμενα εγραψα στοιχεια του χαρτη μου ακριβως γιατι η πολικότητα μου εχει λειτουργήσει. Αν δεχτώ την άποψη σου, τότε για την δειλία που εμφανίζω, την υπερβολική αδυναμία που δείχνω στην μητέρα μου και στην οικογένεια μου αλλά και το γεγονός πως γίνομαι τολμηρή μονο στα δύσκολα και στις δοκιμασίες, πες μου, από που θα μπορούσαν να φαινονται αυτά τα στοιχεία μέσα στον χάρτη μου αν όχι από την πολικότητα του ¶ρη.
Γιατί πίστεψε με άνετα θα μπορούσα να θεωρηθώ όχι μονό δειλή αλλά κ μαλθακή κάτι στο οποιο ο γενέθλιος μου δεν παραπέμπει.
-
12-11-2009, 03:19 PM #13
ένας ¶ρης του Καρκίνου δεν έχει κάνει κανένα καλό στην ψυχολογία μας
Η άμυνα λοιπόν είναι εξ ορισμού "κακιά";
Και η ευαισθησία φαντάζομαι το ίδιο...
Εμένα πάντως μου αρέσουν οι άνθρωποι "χαμηλών τόνων"
Καλή μου Έρση
Δεν κόλλησα στις ετικέτες, απλά προσπαθώ να μην κολλήσουν αυτές πάνω μου.
Και πάνω σε οποιονδήποτε, δηλαδή...
Το αν κάνει καλό στην ψυχολογία μας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Γι αυτό και στο άρθρο μου χρησιμοποίησα ως παραδείγματα πολύ γνωστά πρόσωπα, που μπορούν να αξιολογηθούν από όλους.
Και νομίζω ότι η θεωρητική περιγραφή ενός "πτωτικού" ¶ρη σε κάποιες περιπτώσεις (ιδιαίτερα των αθλητών) απείχε παρασάγγας από την ίδια τη ζωή.
Η πλειοψηφία των αστρολόγων που περιγράφουν στα βιβλία τους τον Καρκινικό ¶ρη δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Εννοώ δεν κάνουν τον κόπο να αναρρωτηθούν μήπως υπάρχει κάποιος μηχανισμός που αντιστρέφει την ενεργειακή ροή από εσωστρεφή σε εξωστρεφή.
Το κλειδί για την εξισορρόπηση της ενέργειας ενός ¶ρη στον Καρκίνο, είναι η οικειότητα.
Όσο περισσότερο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τόσο ευκολότερα εξωτερικεύει την ενέργεια του.
Η οποία, πίστεψε με, δεν είναι καθόλου φειδωλή στο να πετάει μαχαίρια, ενίοτε και υγρό πυρ...
Έχεις δοκιμάσει να παραβιάσεις το χώρο κάποιου με ¶ρη στον Καρκίνο; Μαύρο φίδι που σ' έφαγε...
Όταν μάλιστα φθάσει στην έσχατη γραμμή αμύνης, δεν υπολογίζει τίποτα. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
Φυσικά πριν συμβεί αυτό θα προσπαθήσει να σε καλοπιάσει, για να μη γίνει το κακό.
Γιατί ξέρει ότι θα πληγωθεί.
Ουδείς το αμφισβητεί αυτό
Επίσης ένας ¶ρης στον Καρκίνο λειτουργεί πολύ πιο άνετα όταν νοιώθει ότι έχει υποστήριξη. Όταν δηλαδή λειτουργεί ως "δεύτερος" (μέχρι να γίνει πρώτος).
Και αναλαμβάνει τις ίδιες πρωτοβουλίες που θα έπαιρνε και ένας ¶ρης στον Κριό.
Το υπόλοιπο διάστημα γκρινιάζει.
Εκείνο που μπορώ να του προσάψω-και το θεωρώ όντως άρρωστο-είναι η τάση του να σε προσεγγίζει ποντάροντας στο συναίσθημα σου και ύστερα να το ποδοπατά.
Ωστόσο αυτή είναι μια κατάσταση, που ένας ¶ρης στον Καρκίνο μπορεί να τη συναντήσει και ως συμπεριφορά σε βάρος του.
Μην ξεχνάμε ότι οι πλανήτες λειτουργούν και ως προβαλλόμενοι. Αναφέρονται δηλαδή σε εξωτερικές καταστάσεις η άλλα πρόσωπα, που εκφράζουν την Καρκινική ενέργεια.
Οι κεραίες του είναι πολύ ευαίσθητες σε αυτό το θέμα γιατί ακριβώς διαισθάνεται τον κίνδυνο να γίνει βορά στις ορέξεις του κάθε ψυχικού βιαστή.
Αυτά τα χαρακτηριστικά λοιπόν του "πτωτικού" ¶ρη είναι ωφέλιμα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σε άλλες όχι.
Προσωπικά-για να ξαναγυρίσουμε στα προσωπικά δεδομένα-δεν έχω "πλακωθεί" ποτέ με κανέναν, γιατί δεν χρειάστηκε. Και δεν το φέρω βαρέως...
Ίσα ίσα που η επιφυλακτική μου στάση με προστάτεψε πολλές φορές από σημαντικούς κινδύνους.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα...
Φυσικά και είχα απωθημένα. Όπως έχουν όλοι, ανεξάρτητα με τη θέση του ¶ρη τους :bigsmile:
Και κλείνοντας θα επαναλάβω αυτό που έγραψε ο Ηρακλής: Καλό η κακό για ποιό πράγμα;
Υ.Γ. Φυσικά και δεν χρησιμοποίησα όλο το ωροσκόπιο μου για να περιγράψω τον ¶ρη στον Καρκίνο. Αν κάποια φορά γράψω για την Αφροδίτη μου θα το καταλάβεις :bigsmile:Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
12-11-2009, 03:51 PM #14
Η πλειοψηφία των αστρολόγων που περιγράφουν στα βιβλία τους τον Καρκινικό ¶ρη δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Εννοώ δεν κάνουν τον κόπο να αναρρωτηθούν μήπως υπάρχει κάποιος μηχανισμός που αντιστρέφει την ενεργειακή ροή από εσωστρεφή σε εξωστρεφή.
Γιάννη μου, δεν θα διαφωνίσω καθόλου σε αυτό. ¶λλωστε όπως είδες έγραψα πως η εξέλιξη σου σχετίζεται και με την ενέργεια του ¶ρη σου στο απέναντι όχι μόνο ζώδιο αλλά και οίκο. Εκεί νομίζω πως βρίσκεται το κλειδί στις δύσκολες ζωδιακές θέσεις.
Το κλειδί για την εξισορρόπηση της ενέργειας ενός ¶ρη στον Καρκίνο, είναι η οικειότητα.
Όσο περισσότερο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τόσο ευκολότερα εξωτερικεύει την ενέργεια του.
Η οποία, πίστεψε με, δεν είναι καθόλου φειδωλή στο να πετάει μαχαίρια, ενίοτε και υγρό πυρ...
Έχεις δοκιμάσει να παραβιάσεις το χώρο κάποιου με ¶ρη στον Καρκίνο; Μαύρο φίδι που σ' έφαγε...
Όταν μάλιστα φθάσει στην έσχατη γραμμή αμύνης, δεν υπολογίζει τίποτα. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
Φυσικά πριν συμβεί αυτό θα προσπαθήσει να σε καλοπιάσει, για να μη γίνει το κακό.
Γιατί ξέρει ότι θα πληγωθεί.
Γιάννη μου δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πετάει μαχαίρια, ισχυρίζομαι πως δεν τα πετά ευθέως, που σημαίνει με ύπουλο τρόπο. Και φυσικά μαύρο φίδι που σε έφαγε έτσι και τον πειράξεις με την διαφορά πως το μαύρο φίδι προέρχεται απο τα απωθυμένα και την εκδικητικότητα του Καρκίνου, κάτι πάλι, που δεν ταιριάζει σε έναν ¶ρη. Ο ¶ρης, χτυπά, φεύγει και ξεχνά. Ο Καρκίνος πάλι ποτέ δεν ξεχνά. Στην θέση αυτή τα φιλτράρει όλα μέσα απο το συναίσθημα, ¶ρης και συναίσθημα δύσκολα συμβιώνουν γι αυτό και πράγματι ο ¶ρης εκεί χρειάζεται οικειότητα.
ΥΓ. Όχι αν κάποια στιγμή, περιμένω να διαβάσω για την "αδύναμη" Αφροδιτη σου. :toung:
-
12-11-2009, 04:02 PM #15
[QUOTE='Ερση;90078]Ούτε και με την λειτουργία της πολικότητας συμφωνώ. Δεν είδα ποτέ Σελήνη στον Σκορπιό να εκφράζεται σαν να είναι στον Ταύρο ούτε ¶ρη στον Καρκίνο είδα ποτέ να εκφράζεται σαν να είναι στον Αιγόκερω. Και δεν είδα ποτέ Παρθένο να χάνεται στην ονειροπόληση, εκτός κι αν έχει ένα Ποσειδώνα τέτοιο που να τον ωθεί εκεί. Έχω δει Παρθένους αφηρημένους κι όταν τους ρωτώ τι σκέφτονταν οι απαντήσεις τους σχετίζονται με σχέδια, πλάνα, εκκρεμότητες, πράγματα που θέλουν να κάνουν.
Αγαπήμένη μου Κοραλλία αυτη είναι μία απο τις ελάχιστες φορες που θα διαφωνήσω μαζί σου.
Εγώ τουλάχιστον την πολικότητα την έχω δει να λειτουργεί σχεδόν σε όλα τα ωροσκοπια.
Εσκεμμενα εγραψα στοιχεια του χαρτη μου ακριβως γιατι η πολικότητα μου εχει λειτουργήσει. Αν δεχτώ την άποψη σου, τότε για την δειλία που εμφανίζω, την υπερβολική αδυναμία που δείχνω στην μητέρα μου και στην οικογένεια μου αλλά και το γεγονός πως γίνομαι τολμηρή μονο στα δύσκολα και στις δοκιμασίες, πες μου, από που θα μπορούσαν να φαινονται αυτά τα στοιχεία μέσα στον χάρτη μου αν όχι από την πολικότητα του ¶ρη.
Γεια σου, Έρση μου.
Πιστεύω ότι η δειλία και οι φοβίες που περιγράφεις προέρχονται από το ταυ του Πλούτωνά σου κι ο Πλούτωνας δίνει πιο βαθιούς φόβους και ανασφάλειες από τον ¶ρη. Η αδυναμία στην μητέρα και την οικογένειά σου πιστεύω ότι προέρχονται από τον ωροσκόπο σου στον Καρκίνο και το 4ο σου στον Ζυγό. Όταν η Αφροδίτη σχετίζεται με την οικογένεια δίνει αρκετή αγάπη. Αυτά τα στοιχεία είναι πιο απτά από ένα προβαλλόμενο ¶ρη.
-
12-11-2009, 04:09 PM #16
Ούτε καφέ δεν μπορώ να πιώ...
Αγαπητή Κοραλλία
Νομίζω ότι η ρίζα της διαφωνίας μας έγκειται στο ότι εσύ-ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιείς- αξιολογείς τον ¶ρη και τον κάθε πλανήτη με βάση πρότυπα συμπεριφοράς, που στην πλειοψηφία τους είναι κοινωνικά η αναφέρονται σε ένα και μόνο μοντέλο ζωής.
Θα ήθελες να μοιάζουμε όλοι μεταξύ μας; Να έχουμε όλοι έναν τύπο ¶ρη και να είμαστε πανευτυχείς; Όπως ο όχλος προσαρμόζεται στον ¶ρη του ηγέτη του;
Απελθέ απ' εμού το ποτήριον τούτο...
Στη ζωή χρειάζονται όλα.
Και στη φύση υπάρχουν όλα.
Λιοντάρια, λαγοί, γύπες, φάλαινες,κουνούπια, μυρμήγκια, τζιτζίκια...
Και το κάθε είδος ζει ευτυχισμένο με τον ¶ρη και την Αφροδίτη του χωρίς να προβληματίζεται για το αν είναι σε πτώση η σε έξαρση.
Ο λαγός έχει ψυχολογικά προβλήματα;
Το κάθε είδος παίζει το δικό του ρόλο στην αλυσσίδα της εξέλιξης.
Αν ο λαγός έπαυε να έχει "πτωτικό" ¶ρη, ούτε καρότα θα έτρωγε, ούτε στιφάδο θα γινόταν...
Θα διαταρασσόταν όμως η ισορροπία του οικοσυστήματος.
Τι σημαίνει για παράδειγμα ένα "πεσμένο εγώ";
Εσύ το κρίνεις περίπου ως ελάττωμα, που συνεπάγεται χίλια μύρια κακά.
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η "δουλειά" του Ζυγού είναι να συνθέτει αντιθέσεις και ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος με την ίδια επιτυχία;
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η "δουλειά" του Καρκίνου είναι να αμύνεται και να προστατεύει;
Όπως και του Κριού να ξεκινά με ορμή και να στουκάρει όπου βρει;
Όλες αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να αξιολογούνται με βάση τον τόπο και το χρόνο που συμβαίνουν κι όχι να θεωρούνται συλλήβδην καλές η κακές.
Τα ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούνται όταν κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν στους άλλους να γίνουν κάτι που δεν είναι.
Και αυτό-δυστυχώς-είναι ένα διαχρονικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου πολιτισμού και μπορεί να διαστρέψει την ενέργεια κάθε πλανήτη.
Ο καθείς στο είδος του λοιπόν και ο Λουμίδης στους καφέδες :bigsmile:Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
12-11-2009, 04:24 PM #17
Είδα πρόσφατα στην τηλεόραση έναν γνωστό ψυχίατρο, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά ότι το χαμηλότερο έως μηδενικό ποσοστό ψυχολογικών προβλημάτων παρατηρείται στους τσιγγάνους.
Παρατηρώ πάντως πώς ένας ¶ρης στον Καρκίνο "καίει φλάτζα" όταν "διαφωνούν" μαζί του και εικάζω πόσο "παρασκηνιακά" θα κινηθεί - δράσει με άλλα σχόλια :toung:
Στην γνωστή μας πλέον "ιντερνετιακή βιβλιοθήκη" βρήκα μέχρι τώρα 3 χάρτες με ¶ρη στον Καρκίνο (και ω τι σύμπτωση είναι αστρολόγων).
Συγχωρέστε με τώρα αλλά το σάιτ έχει ανάγκη τις εργατώρες μου διότι προετοιμάζεται για τις εορτές.De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
12-11-2009, 04:43 PM #18
Πιστεύω ότι η δειλία και οι φοβίες που περιγράφεις προέρχονται από το ταυ του Πλούτωνά σου κι ο Πλούτωνας δίνει πιο βαθιούς φόβους και ανασφάλειες από τον ¶ρη. Η αδυναμία στην μητέρα και την οικογένειά σου πιστεύω ότι προέρχονται από τον ωροσκόπο σου στον Καρκίνο και το 4ο σου στον Ζυγό. Όταν η Αφροδίτη σχετίζεται με την οικογένεια δίνει αρκετή αγάπη. Αυτά τα στοιχεία είναι πιο απτά από ένα προβαλλόμενο ¶ρη.
Κοραλλία μου δνε υποτιμώ καθόλου το ταυ τετράγωνο του Πλούτωνα, σαφέστατα έχει βάλει το χέρι του ώστε να εντείνει τις φοβίες μου, όμως δειλία δεν δίνει. Η Σελήνη που κυβερνά τον 1ο μου βρίσκεται στον Υδροχόο και στον 9ο κατι που δεν μας παραπέμπει στην τρομερή εξάρτηση που έχω απο στην οικογένεια μου. Η Αφροδίτη δείχνει αγάπη για την οικογένεια ως κυβερνήτης 4ου, όμως και αυτή στον Υδροχόο βρίσκεται, ναι, σε σύνοδο με την Σελήνη Αν τώρα συνδυάσεις όλα τα στοιχεία αυτά με τον ¶ρη που είναι του 10ου (Ωροσκοπο, κυβ. 4ου κτλ ) νομίζω πως ο προβαλλόμενος ¶ρης δεν είναι απλά ένας προβαλλόμενος αλλά έχει υπόσταση.
-
12-11-2009, 05:18 PM #19
Γιάννη μου,
κι εγώ καφέ πίνω συζητώντας όμορφα μαζί σου.
Θα προτιμούσα να μου έδινες ένα παράδειγμα ευτυχίας που να μην προέρχεται από το ζωικό βασίλειο αλλά το ανθρώπινο είδος.
Σέβομαι πολύ την διαφορετικότητα. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να αγαπά τον εαυτό του και να τον αποδέχεται όπως είναι με τις ιδιαιτερότητες, τα ταλέντα, τα προτερήματα και τις δυσκολίες του, αναγνωρίζοντάς τις όμως και όχι παραγνωρίζοντάς τις.
Ο άνθρωπος γεννιέται και μεγαλώνει μέσα σε κοινωνίες. Ωστόσο πιστεύω περισσότερο στο προσωπικό βίωμα. Ο στόχος είναι κάθε άνθρωπος να αισθάνεται καλά μ' αυτό που είναι και να εκπληρώνει την πραγματική του φύση. Για να το πετύχει όμως αυτό πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα κατάλοιπα που του άφησε το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε. Κι αυτό αν ήταν τόσο απλό, δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα, δεν θα χρειάζονταν οι ψυχαναλυτές και θα είμασταν όλοι τόσοι ευτυχισμένοι όσο ο λαγός που τρώει το καρότο του.
Αυτές οι δυσκολίες που έχουμε ο καθένας μας να ξεπεράσει για να είμαστε καλά με τον εαυτό μας αποτυπώνονται στο ωροσκόπιό μας. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτές οι δυσκολίες δεν φαίνονται μόνο από τις όψεις των πλανητών αλλά και από τις θέσεις τους στα ζώδια.
Τους πλανήτες δεν τους κρίνω με βάση κοινωνικά πρότυπα συμπεριφοράς αλλά με βάση τις ανάγκες και την φύση τους. Νιώθω πιο καλά αν ο ¶ρης μου υποστηρίζει την έκφραση μου, νιώθω πιο καλά αν η Αφροδίτη μου με βοηθά να ανταλλάσσω άνετα και φυσικά τα συναισθήματά μου με τους άλλους και νιώθω πιο καλά όταν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να εκπληρώνω τις επιθυμίες μου χωρίς να σκέφτομαι συνεχώς τους άλλους.
Ο Ζυγός όντως μπορεί να συνθέτει τις αντιθέσεις καλύτερα από τον καθένα αλλά αυτό είναι δουλειά της Αφροδίτης να το κάνει και όχι π.χ.του ¶ρη. Γιατί αν ο ¶ρης μου αρχίσει να υποστηρίζει τους άλλους τότε εμένα ποιος θα με υποστηρίξει; Και δεν λέω πως αν έχω ένα ¶ρη στον Ζυγό δεν θα αποδεχτώ ποτέ τον εαυτό μου και δεν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένη. Αν όμως αναγνωρίσω αυτή την δυσκολία μου και την βελτιώσω θα είμαι καλύτερα.
-
12-11-2009, 06:25 PM #20
Θα προτιμούσα να μου έδινες ένα παράδειγμα ευτυχίας που να μην προέρχεται από το ζωικό βασίλειο αλλά το ανθρώπινο είδος.
Ο στόχος είναι κάθε άνθρωπος να αισθάνεται καλά μ' αυτό που είναι και να εκπληρώνει την πραγματική του φύση.
Η μάχη των "κόκκινων" συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον...
Ο φούρναρης δηλαδή Κοραλλία, να είναι ευτυχής ως φούρναρης και ο μηχανικός ως μηχανικός.
Χωρίς να θεωρείται κάποιος από τους δύο, εξ ορισμού "πτωτικός".
Αν υπήρχε ανάγκη για ψωμί, τότε ο φούρναρης θα ήταν σε "έξαρση"
Και βέβαια θα βρισκόταν σε "πτώση" αν του ζητούσαν να επιδιορθώνει αυτοκίνητα.
Τα ίδια αναλογικά ισχύουν και για το μηχανικό.
Μέχρι εδώ νομίζω ότι συμφωνούμε.
Αν λοιπόν ο ¶ρης στον Καρκίνο αντιστοιχεί στο φούρναρη, η ορθή επιλογή του του είναι να φτιάχνει ψωμί και όχι να ασχολείται με κατσαβίδια και κλειδιά.
Εσύ μάλλον θεωρείς ότι ο ¶ρης στον Καρκίνο αντιστοιχεί σε ένα φούρναρη που μόνιμα καλείται να αντεπεξέλθει ως μηχανικός.
Εγώ πάλι όχι.
Νομίζω ότι αν ο φούρναρης αφεθεί να βρει το δρόμο μόνος του, θα γίνει ένας υπέροχος και ευτυχισμένος ψήστης.
Αν όμως οι άλλοι του επισημαίνουν διαρκώς ότι αν δεν γίνει μηχανικός είναι άχρηστος, τότε σαφώς θα έχουμε πρόβλημα.
Αυτά όσον αφορά την κοινωνική διάσταση, στην οποία επιμένω γιατί θεωρώ ότι είναι η κύρια αιτία των περισσότερων πλανητικών δυσλειτουργιών.
Πάμε τώρα και στη Φυσική.
Ο ¶ρης δεν εκφράζει μόνο μια μορφή ενέργειας, όπως κακώς φαίνεται να εννοείται στην αστρολογία.
Εκτός από την ενέργεια της φωτιάς υπάρχουν κι εκείνες του νερού, της γης και του αέρα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη φύση.
Γι αυτό αξιοποιούμε τη γεωθερμική, την αιολική η την ενέργεια που παράγεται από τις υδατοπτώσεις.
Καμία από αυτές τις μορφές ενέργειας δεν είναι "καλή" η "κακή", σε πτώση η σε έξαρση.
Είναι απλά ...ενέργεια.
Έτσι λοιπόν και ο ¶ρης στον Καρκίνο.
Μπορεί να μην τα καταφέρνει στο ...κάψιμο αλλά ως ...νερουλάς η υδραυλικός θα είναι περίφημος.
Ακόμη κι αν δεν αποφασίσει από μόνος του να βρέξει τα ...χεράκια του, οι συνεχείς ...διαρροές θα τον αναγκάσουν να το κάνει...Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 67 users browsing this thread. (0 members and 67 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.