Καλωσορίζω τα μέλη και τους επισκέπτες του φόρουμ, ευελπιστώντας ότι από αυτή τη νέα προσπάθεια θα γίνουμε όλοι κατά τι ...σοφότεροι.
Έχοντας τη μερική ευθύνη της πρωτοβουλίας, οφείλω να διασαφηνίσω το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της.
Ο όρος «Πειραματική Αστρολογία» αναφέρεται σε όλες εκείνες τις παλιές και νέες ιδέες η τις τεχνικές που μπορεί να κριθούν στην πράξη μέσα, στο πιο ουσιώδες αστρολογικό «πεδίο δοκιμασίας», τα ωροσκόπια.

Αυτό σημαίνει ότι αμιγώς θεωρητικές προσεγγίσεις, γενικόλογες φιλοσοφίες και μεταφυσικές δεν χωρούν σε αυτό το φόρουμ.

Όπως επίσης, στα πλαίσια της δεοντολογίας, δεν χωρά και το «ανακάτεμα» διαφόρων αλλογενών τεχνικών η παραμέτρων, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ...αδικαιολόγητα.

Το «ότι του φανεί, του λωλό-Στεφανή...» προάγει μόνον τη σύγχυση και την υποτιθέμενη αυθεντία των ερμηνευτών.

Αντίθετα, είναι ευπρόσδεκτο οτιδήποτε συνοδεύεται από στοιχεία (δηλαδή ωροσκόπια) που το υποστηρίζουν με τη δέουσα συνέπεια, χωρίς σοφιστείες και ερμηνευτικά «άλματα».

Και βέβαια είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες όλες οι απορίες και οι παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που δεν λειτουργούν σε ένα ωροσκόπιο.

Το «δεν ξέρω» η το «δεν καταλαβαίνω» είναι η ουσιαστική αφετηρία κάθε έρευνας...

Ο βασικός σκοπός του φόρουμ είναι να προάγει την έρευνα πέρα από κάθε προκατάληψη και «αξιωματικές» η έτοιμες συνταγές.

Υπάρχουν, προς το παρόν, οι παρακάτω βασικές ενότητες:

* Η σύνθεση αστρικού και τροπικού ζωδιακού (ίδιο-συναστρία).
* Η επιρροή των μεγάλων πλανητικών συνόδων στην εξέλιξη του πολιτισμού
* Το Παρατηρητήριο Δήμητρας
* Το Παρατηρητήριο Έριδας
* Τα Αστρολογικά Στιγμιότυπα

Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας μπορούν να συντελέσουν στην καλύτερη αξιοποίηση των στοιχείων, την αποσαφήνιση περισσότερων λεπτομερειών αλλά και την απόρριψη όσων δεν συμβαδίζουν με καμία λογική.

Ελπίζω και εύχομαι ότι με τη δική σας συμβολή αυτές οι ενότητες θα αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και θα ...αυγατίσουν.

Όσες/οι πάλι, επιθυμούν να ανοίξουν ένα νέο θέμα μπορούν να το κάνουν, αφού πρώτα συνεννοηθούν με τη διαχείριση του site.

Προσωπικά κινούμαι στην κατεύθυνση της χρήσης και της όποιας εναλλακτικής αξιολόγησης των παραδοσιακών αστρολογικών παραμέτρων (ζώδια, πλανήτες, βασικά «σημεία», οίκοι, όψεις), που η επιρροή τους αναγνωρίζεται και χρησιμοποιείται στην πράξη από το σύνολο της αστρολογικής κοινότητας.

Ωστόσο δεν θέλω-και δεν επιτρέπεται-να θέσω περιορισμούς σε πειραματικές έρευνες γύρω από άλλες άγνωστες η για μένα πολύ «συζητήσιμες» παραμέτρους όπως ο Χείρων, η Λίλιθ, το Βέρτεξ, το Ανατολικό Σημείο, οι απλανείς αστέρες κλπ.

Πολύ δε περισσότερο, δεν επιθυμώ να ....εξοβελίσω κάποιες ήδη καταξιωμένες τεχνικές, όπως είναι για παράδειγμα τα Μεσοδιαστήματα, και η Αστροχαρτογραφία.

Θα χαρώ να φιλοξενηθούν στο φόρουμ όλα τα ρεύματα και όλες οι απόψεις, αρκεί οι όποιες τοποθετήσεις, έρευνες η μελέτες να συμβαδίζουν πάντα με στοιχεία, που να μπορούν να μπουν στην κρίση των αναγνωστών, χωρίς να υποτιμούν τη νοημοσύνη τους.



Υ.Γ. Για να δείτε τα θέματα του φόρουμ πατείστε στον σύνδεσμο "Πειραματική Αστρολογία" που βρίσκεται πάνω-πάνω, στη μπάρα πλοήγησης κάτω από το λογότυπο του "My Horoscope".