- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 29
Thread: Θέση - όψεις της Σελήνης
-
25-10-2009, 05:43 AM #11
Re: Η Σελήνη
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
25-10-2009, 01:28 PM #12
Re: Η Σελήνη
Βιάζομαι, Δημήτρη μου, βιάζομαι.....:bigsmile:
(βιάστηκα γιατί με περίμενε η κολλητή να δούμε dvd , δεν ειναι αυτό σεβαστός λόγος? :toung
Δεν το ξεχνώ και η αλήθεια είναι πως κατά 99,9 % ήμουν σιγουρη ότι θα ανέφερες τα δίπολα. (αυτό σημαίνει ... οτι έχεις γίνει και προβλέψιμος δάσκαλε! :nuts: ).
Για αυτό και γω τους πρώτους πειραματισμους μου και τις πρώτες έρευνες μου θα τις κάνω πάνω σου(τυχερούλη) , μιας και διατίθεσαι ως εθελοντής.
-
25-10-2009, 04:36 PM #13
Re: Θέση - όψεις της Σελήνης
Αγαπητέ Κώστα
Παρότι βγαίνουμε εκτός θέματος θα σου απαντήσω ότι το αρχικό δείγμα ήταν επαρκές (πάνω από 500 χάρτες) και εμπλουτίζεται συνέχεια. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τα στοιχεία συνήθως επιβεβαιώνονται στις νέες περιπτώσεις που προστίθενται.
Οι κύριες όψεις της Σελήνης με τη Δήμητρα ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα, χωρίς βέβαια να είναι ο αποκλειστικός της δείκτης και χωρίς να αποκλείεται κάποια επιρροή σε διαφορετική κατεύθυνση.
Όπως ακριβώς και οι όψεις Σελήνης-Δία μπορεί να περιγράφουν όχι μια δημοφιλή κυρία αλλά μια υπέρβαρη...
Από την άλλη πλευρά, θα έπρεπε να αναρρωτηθούμε όλοι μας ποιό ήταν το δείγμα της κ Ziporah Dobyns, που εισηγήθηκε τις ιδιότητες της Δήμητρας και των άλλων τριών αστεροειδών με βάση κυρίως το όνομα τους.
Ασχολούμαι με τη Δήμητρα από τις αρχές του 2008 και παρότι έχω καταλήξει σε σχέση με τις γενικές κατευθύνσεις της, δεν ...τολμώ να να μπω σε λεπτομέρειες που δεν έχουν τσεκαρισμένο αντίκρισμα σε ωροσκόπια και να διατυπώσω αυθαίρετες εικασίες για το τι κάνει στα ζώδια η τους οίκους.
Χρειάζεται προσεκτική μελέτη όλων των δεδομένων, χωρίς παρωπίδες και (αστρολογικές)προκαταλήψει ς.
Αντίθετα έχω την εντύπωση ότι το σύνολο της θεώρησης της κ Σεπφώρας δεν απορρέει τόσο από πραγματικά δεδομένα ωροσκοπίων, όσο από μια προειλημμένη απόφαση για το τι θα "έπρεπε" να δίνει ένας κυβερνήτης της Παρθένου, που ονομάζεται Δήμητρα.
Είναι σωστό να καταπίνουμε την κάθε ...Αμερικανιά και να δυϊλίζουμε όλα τα υπόλοιπα;Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
25-10-2009, 06:11 PM #14
Φυσικά και δεν είναι σωστό Γιάννη να καταπίνουμε αμάσητη την κάθε Αμερικανιά και δυστυχώς είναι αρκετές οι προκαταλήψεις μας ανάλογα με το τι ισχυρίζονται οι "ειδικοί" του εξωτερικού. Γι'αυτό και αναφέρθηκα στις "υποθετικές" και όχι στις πραγματικές ιδιότητες της "Δήμητρας" μιας και οι δεύτερες μου είναι εντελώς άγνωστες. Ρώτησα το μέγεθος του δέιγματός σου λόγω της βεβαιότητας που εξέφρασες. 500 χάρτες δεν είναι καθόλου κακό δείγμα ούτε όμως και αρκετά μεγάλο για να εξαχθούν με ασφάλεια συμπεράσματα με στατιστική σημαντικότητα. Επίσης, όταν λες όψεις Σελήνης-Δήμητρας τι ακριβώς όψεις εννοείς, και με τι ανοχή?
-
25-10-2009, 08:51 PM #15
Έχω Σελήνη στον Λέοντα - 10ος οίκος σε τετράγωνο με τον Δία στο Σκορπιό - Ωροσοκόπος. Την δημοσιότητα δεν την γνώρισα ακόμα, το άγχος μου όμως με το βάρος - παχαίνω και με τον αέρα - το ξέρω μια χαρά!!!
Πάντως η Δήμητρα στον χάρτη μου βρίσκεται στην 00ο 56' του Κριού - 6ος οίκος, η Σελήνη μου στην 01ο 29΄του Λέοντα - 10ος και ο Ποσειδώνας στην 00ο 26' στον Τοξότη - 2ος. Το έχω ξανα-αναφέρει οτι ο "διάσημος" (10ος) λόγω επαγγέλματος (6ος) - είναι καλλιτέχνης (Ποσειδώνας) στην περίπτωση μου, είναι ο πατέρας μου. Δεν ξέρω λοιπόν εάν η αναγνωρισιμότητα εδώ δεν "δείχνει" εμένα αλλά την πατρική οικογένεια από την οποία προέρχομαι...
-
25-10-2009, 11:51 PM #16
Κι εγώ βρε παιδιά σεληνούλα στους διδύμους έχω στον 10ο και κάνει και τρίγωνο με Πλούτωνα στον 3ο, αλλά διάσημη δεν θα το λεγα ότι είμαι..!
Τώρα αν μου επιφυλάσσει η ζωή στο απώτερο μέλλον αστραπές, κεραυνούς και φλας δεν ξέρω!
Αυτό που ξέρω είναι ότι η συγκεκριμένη σεληνούλα με κάνει να λαλάω πρόσχαρα αρκετά και ας είμαι και ψάρι!:nuts:Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
26-10-2009, 01:39 AM #17
Αγαπητέ Κώστα
Εξετάζω μόνον συνόδους, αντιθέσεις και τετράγωνα. Θεωρώ ότι οι υπόλοιπες όψεις δεν έχουν (πλην εξαιρέσεων) μια αξιοσημείωτη δυναμική.
Η ανοχή που δίνω είναι μέχρι επτά μοίρες περίπου.Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
26-10-2009, 02:03 AM #18
Εμενα ειναι στον Ζυγο στον 5ο οικο..Δεν ξερω αν γινω ποτε που δεν νομιζω διασημη αλλα παντως μ αρεσει να ειμαι στην πρωτη γραμμη οπως επισης το να γινομουν γνωστη μεσω της δουλειας μου..Δεν ξερω αν αυτοι μου οι ποθοι οφειλονται στην σεληνουλα μου..Θα μου πειτε και ποιος δεν τα θελει αυτα..
-
26-10-2009, 03:13 AM #19
Εξετάζω μόνον συνόδους, αντιθέσεις και τετράγωνα. Θεωρώ ότι οι υπόλοιπες όψεις δεν έχουν (πλην εξαιρέσεων) μια αξιοσημείωτη δυναμική.
Η ανοχή που δίνω είναι μέχρι επτά μοίρες περίπου.
Οκ. Η μέση πιθανότητα σε έναν τυχαία επιλεγμένο χάρτη να έχει μία τέτοια όψη Σελήνης-Δήμητρας είναι περίπου 16% (σχεδόν το μισό ζώδιο της Σελήνης + το μισό ζώδιο του αντίθετου ζωδίου της Σελήνης + τα δύο μισά των ζωδίων που τετραγωνίζουν τη Σελήνη),
¶ρα ο μέσος αριθμός τέτοιων χαρτών σε σύνολο 500 είναι περίπου 80 χάρτες. Επομένως θα πρέπει να έχεις βρει στο δείγμα σου ένα ποσοστό γύρω στους 100/500 χάρτες με τέτοια όψη, σωστά?
Συμπάθα μου τις πολλές ερωτήσεις απλά έχω περιέργεια για τα μέχρι τώρα αποτελέσματά σου.
-
26-10-2009, 04:12 PM #20
Αγαπητέ Κώστα
Χαίρομαι για το ενδιαφέρον σου αλλά πρέπει να σου επισημάνω ότι οι απλές στατιστικές, δεν μπορούν να διαφωτίσουν για τη λειτουργικότητα ενός πλανήτη η μιας όψης.
Μπορεί οι ειδικοί στατιστικολόγοι να εξιτάρονται με μικρές ποσοστιαίες διαφορές, σε καμία περίπτωση όμως ο κοινός νους δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο...
Επί της ουσίας, είναι σχεδόν αδύνατον να βγάλεις σαφή συμπεράσματα από μια στατιστική ανάλυση του τύπου "πόσες φορές υπάρχει η όψη στα ωροσκόπια" κι αυτό γιατί τα ουσιαστικότερα πορίσματα βγαίνουν από μια αξιολόγηση που είναι κυρίως ποιοτική και όχι ποσοτική.
Στατιστικά δεν μπορεί να αξιολογηθεί πόσο σημαντικός είναι ένας πλανήτης για ένα συγκεκριμένο ωροσκόπιο η πολύ περισσότερο οι ισορροπίες που διαμορφώνονται στο χάρτη.
Τώρα, όσον αφορά τους αριθμούς:
Συγκρίνοντας τις κατανομές δεν εμφανίζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις, πολλές φορές μάλιστα τα αποτελέσματα τείνουν να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που γενικά υιοθετείται.
Για παράδειγμα θεωρώντας ότι η Σελήνη έχει άμεση σχέση με τη δημοφιλία η την αναγνωρισιμότητα, εκτιμούμε ότι οι όψεις της με το Δία βοηθούν περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ αντίθετα οι όψεις με τον Κρόνο (θα έπρεπε να...) λειτουργούν ανασταλτικά.
Σε ένα δείγμα 700 διασήμων εξετάζοντας και συγκρίνοντας τις όψεις (συνόδους αντιθέσεις και τετράγωνα) με το Δία και τον Κρόνο οι τιμές και στις δύο περιπτώσεις είναι λίγο ψηλότερες από το μέσο όρο των όψεων της Σελήνης με τους άλλους πλανήτες (περίπου 4%, δηλαδή αυξημένες κατά 30% σε σχέση με τη μέση τιμή που είναι γύρω στο 15%) και ...σχεδόν ίδιες (προηγείται ο Δίας με 0,7%).
Ακριβώς την ίδια τιμή με το Δία (19,7%) έχει και η Δήμητρα.
Την ψηλότερη τιμή σε αυτήν την αξιολόγηση την έχουν οι όψεις Δία-Δήμητρας (20,5%) κάτι που ίσως είναι πιο σημαντικό με δεδομένη τη σχετικά αργή κίνηση των δύο πλανητών.
Σε σχέση με τον Ήλιο οι αντίστοιχες τιμές είναι 15,5 για το Δία και τη Δήμητρα, ενώ για τον Κρόνο είναι λίγο μεγαλύτερη (16,2) και για τον Πλούτωνα η μεγαλύτερη από όλες (18,1).
Από την άλλη πλευρά ίσως μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα από την ανισότητα των κατανομών ανάμεσα στις συνόδους, τις αντιθέσεις και τα τετράγωνα (συνήθως οι αντιθέσεις έχουν το μικρότερο ποσοστό).
Ακόμη, ενώ κανονικά θα έπρεπε η ποσοστιαία τιμή για τα τετράγωνα να είναι περίπου διπλάσια, σε κάποιες περιπτώσεις (όπως μεταξύ Ερμή και Δία η Δήμητρας) τα ψηλότερα ποσοστά τα έχει η σύνοδος.
Μέχρι εκεί όμως...Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.