- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 64
Thread: Πλανήτες χωρίς όψεις
-
26-01-2009, 09:17 PM #21
Re: Πλανήτης χωρίς όψεις
Αλλη μια ερωτηση που αφορα το θεμα,οταν ο ηλιος κανει τετραγωνο με το μεσουρανημα εκτος απο τη δυσκολια που θα φερει στο θεμα καριερας ,τι αλλη δυσκολια θα φερει στη σχεση πατερα -ατομου μιας και ο ηλιος συμβολιζει τον πατερα?
-
21-05-2009, 12:54 AM #22
οχου μπερδευτικα με ολο αυτο που διαβασα παραπανω...τελικα ενας εσωτερικος πλανητης χωρις καμια οψη τι κανει χανει κατι απο τα χρακτιριστικα του η οχι κ λειτουγει μια χρα κ μονος σε σημειο να χρωματιζει ολο τον χαρτη? εχω αφροδιτη στο λιονταρι στον 11 χωρις κυριες οψεις παρα μονο εξαγωνω χειρων λιλιθ μεσουρανιμα κ τετραγωνο με κληρο τυχης...ασ με βοηθησει καποιος....
-
15-10-2009, 10:06 PM #23
Ήμουν έτοιμη να ανοίξω νέο θέμα για τους πλανήτες χωρίς όψη, και βρήκα πως έχει ήδη ξεκινήσει.
Λοιπόν!!! Επειδή το ψάχνω πολύ λόγω του ότι έχω 2 "ελεύθερους" πλανήτες ( Ήλιο & Ουρανό) έχω να πω τα εξής:
1. Είναι λίγο σπάνιο να μην σχηματίζει η Αφροδίτη όψεις, και όταν συμβαίνει δεν είναι και το καλύτερο. Επειδή η Αφροδίτη δείχνει πως αντιλαμβανόμαστε αυτά που μας αρέσουν και αγαπάμε, το άτομο δεν είναι ποτέ σίγουρο αν αυτά που νοιώθει είναι αυτό που λέμε αγάπη (δεν την αντιλαμβάνεται δηλαδή, κι ας αγαπάει στην ουσία) και τις περισσότερες φορές οφείλεται στο οτι έχει μοσχο-αναθρεφτεί και ήταν όλοι πάνω του.
2. Εκει που έχω μπερδευτεί -γιατί οι απόψεις δυείστανται- είναι οτι οι περισσότεροι θεωρούν πως για να έχει επιρροή στον πλανήτη μια όψη, πρέπει να ανήκει στις κύριες - σύνοδος, εξάγωνο, τρίγωνο, τετράγωνο, αντίθεση. Τελευταία όμως, κάποιοι αστρολόγοι πιστεύουν ότι όταν σχηματίζεται όψη χιαστί τότε ο πλανήτης δεν θεωρείται unaspected.
Εμένα ο Ήλιος μου κάνει ΜΟΝΟ χιαστί με τον Πλούτωνα, τίποτα άλλο. Είναι στον Κριό και στον 6ο οίκο (ο πατέρας μου είναι Παρθένος και με Ήλιο χωρίς όψεις). Αυτό που έχω δει όμως είναι ότι ΟΠΟΤΕ ο προοδευμένος Ήλιος πέρασε πάνω από γενέθλιους πλανήτες είχα ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ γεγονότα-σταθμούς που που άλλαξαν την ζωή (όχι άσχημα απαραίτητα). Η ένταση των γεγονότων είναι κάτι που συμβαίνει στους "ελεύθερους" πλανήτες γιατι δεν έχουν "στήριξη" από γενέθλια όψη.
Όσον αφορά τον Ουρανό, αν και εξωκρόνιος έχει σημασία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μου ήταν η ελευθερία μου. Αν με περιορίσεις ...γίνομαι...(τρελλαίνομαι)!!! Αυτό είναι ένα χαραστηριστικό του "ελεύθερου" Ουρανού.
Επομένως, για να καταλήξουμε. Τελικά, μετράμε μόνο τις κύριες, ή έχει σημασία και η όψη χιαστί;;;
-
16-10-2009, 01:57 AM #24
Καλησπερα, κατ αρχην αυτα που λες για την Αφροδιτη δεν ισχυουν κατα την γνωμη μου και αυτο γιατι μια Αφροδιτη χωρις οψεις παιρνει τις ιδιοτητες του ζωδιου και του οικου που βρισκεται. Ετσι ειναι σε θεση να αντιληφθει την αγαπη και ολα οσα της αρεσουν μονο που ο τροπος που θα γινει αυτο καθοριζεται απο την θεση της μεσα στον γενεθλιο χαρτη. Επισης δεν συμφωνω πως τις περισσοτερες φορες ατομα τα οποια δεν εχουν οψεις Αφροδιτης ειναι μοσχοαναθρεμενα, εκτος αν εχουν μια Αφροδιτη στον Ταυρο και στον 2ο οικο.
Οσον αφορα το 2ο σκελος της αναρτησης σου, πραγματι αρκετοι Αστρολογοι για να μην σου πω ολοι, οταν υπαρχει χιαστι δεν θεωρουν πως ο πλανητης δεν κανει οψη. Αν θελεις κ την δικη μου την αποψη , το γεγονος πως δεν θεωρειται κυρια δεν σημαινει πως δεν ειναι κυρια, θεωρω πως ειναι μια πολυ σημαντικη οψη και καποιος "τολμηρος" θα επρεπε να την καταταξει στις κυριες. Αυτο που εχει παρατηρηθει τελευταια παντως ειναι η ερμηνεια και αναλυση των δευτερευουσων οψεων.
Θυμαμαι καποτε οταν ειπα σε καποιον Αστρολογο οτι ο Ηλιος μου δεν κανει οψη με την Σεληνη,μου ειπε πως "αποκλειεται, γιατι καποια δευτερευουσα θα σχηματιζουν" Φυσικα μην φανταστεις πως αν επισκεφτεις Αστρολογο θα σου αναλυσει τις δευτερευουσες οψεις του χαρτη σου, η αναλυση τους ειναι κυριως για προσωπικη η εγκυκλοπαιδικη χρηση. Στην περιπτωση που πραγματικα ενας πλανητης δεν σχηματιζει καμμια οψη, τοτε υπερλειτουργει ο πλανητης αυτος τις ιδιοτητες του ζωδιου που βρισκεται ( εξ ου κ τα τονισμενα στοιχεια του Ουρανου μεσα στον χαρτη σου) και φυσικα καθοριστικο ρολο παιζουν οι διελευσεις, οι προοδοι και τα μεσοδιαστηματα.
Ειδικα στα μεσοδιαστηματα οταν πλανητης απο διελευση πιασει μεσοδιαστημα του "μετεωρου" πλανητη με αλλον πλανητη μεσα στον χαρτη, τοτε οι πλανητες ενεργοποιουνται σαν να σχηματιζαν μεταξυ τους οψη.
-
16-10-2009, 02:22 AM #25
Στα δικά μας υπολογιστικά αλλά και στις ερμηνείες που εντάσσονται σιγά σιγά έχουν καταταχθεί εδώ και 1,5 χρόνο "παρέα" με τις κύριες και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι για τις 150αρες μιλάνε όλο και περισσότεροι τελευταία.
Για να προλάβω παρανοήσεις, δεν εννοώ ότι εδώ τις ανακαλύψαμε, αλλά ότι εδώ τις προβάλουμε πολύ έντονα.
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
16-10-2009, 11:24 AM #26
-
17-10-2009, 02:40 PM #27
Κατ' αρχήν, δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Το έχω ψάξει πάρα πολύ και από sites και από βιβλία, και πάνω κάτω όλοι λένε τα ίδια. Από το βιβλίο midpoints (Don McBroom) μεταφράζω: Όταν η Αφροδίτη δεν σχηματίζει όψεις, το άτομο πρέπει να δουλέψει ιδιαίτερα σκληρά για να κατανοήσει και να ολοκληρώσει τις αισθητικές και κοινωνικές ανάγκες στην ζωή του.Η πρόκληση είναι να βρει αρμονία και ικανοποίηση στο περιβάλλον και τις σχέσεις του.
Στο The Yod Book and Unaspected Planets (Karen Hamaker-Zondag), αναλύει οτι ένας "αν-όψιμος" πλανήτης έχει άμεση σχεση με τον οίκο τον οποίο κυβερά.
Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει. Ο Ήλιος μου σε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα θεωρείται όψιμος;
Ευχαριστώ
-
17-10-2009, 06:37 PM #28
Αγαπητη Αντζελα, ο λογος που διαφωνησα δεν ειναι γιατι πιστευω οτι προσβαλες καποιον, αντιθετως παντα εισαι προθυμη κ ευγενικη. Δεν συμφωνω ομως με αυτην την ερμηνεια που δινουν για την Αφροτιτη χωρις οψη. Αυτη η εκδοχη μου ταριαζει περισσοτερο σε μια Αφροδιτη αναδρομη. Εχω δει χαρτες που τα ατομα αντιλαμβανονται πολυ περισσοτερο τις αισθητικες και κοινωνικες αναγκες τους απο αλλους που εχουν οψη, κυριως Αφροδιτης με Κρονο, Ποσειδωνα .
Οσο για τον Ηλιο σου εγω επιμενω οτι δεν ειναι χωρις οψη, την στιγμη που υπαρχει η χιαστι με τον Πλουτωνα.
-
17-10-2009, 10:57 PM #29
Από ό,τι έχω διαβάσει, η χιαστί όψεις ήταν γνωστές από πολύ παλιά, απλώς δεν τις θεωρούσαν βασικές/κύριες και δεν τις χρησιμοποιούσαν παρά σπάνια. Καθώς όμως τα πάντα ρει, και η αστρολογία δεν μένει απέξω, πολλοί είναι αυτοί που σιγά σιγά εντάσσουν τις χιαστί στις κύριες όψεις, καθώς διακρίνουν ότι η λεπτοφυής τους έκφραση στη σύγχρονη κοινωνία και στα μέλη της έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα. Βρισκόμαστε όμως στο μεταίχμιο μεταξύ της παλαιάς αντίληψης που δεν θεωρούσε κύρια όψη τη χιαστί με αυτήν της παραδοχής από το σύνολο της αστρολογικής κοινότητας ότι η χιαστί είναι βασική όψη, για αυτό και παρουσιάζεται το φαινόμενο της διάστασης των απόψεων. Από τη δυναμική που διαμορφώνεται όμως, διαφαίνεται ότι η δεύτερη άποψη θα κυριαρχήσει σε βάθος χρόνου.
Πριν από 2 περίπου χρόνια, για παράδειγμα, βρισκόμενος εν μέσω τριών πολύ γνωστών αστρολόγων (δεν εννοώ των ...πρωινάδικων :toung: ) παρακολουθώντας μια κουβέντα τους σχετικά με τις χιαστί, διαπίστωσα ότι τουλάχιστον ο ένας από αυτούς αρχικά δεν τις ελάμβανε υπόψιν του, αλλά είχε διαπιστώσει ότι λειτουργούν περισσότερο από όσο τα παλιά "κιτάπια" αναφέρανε και για τον λόγο αυτό ζητούσε την γνώμη και των άλλων δύο. Και οι τρεις συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να τις παραγνωρίζουν , απεναντίας θα πρέπει να τους προσδώσουν πιο μεγάλη προσοχή :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
12-10-2010, 12:16 AM #30
ο ουρανος βρισκεται στον 11 οικο , η ακμη οικου ειναι παλι στον τοξοτη και ο κυβερνιτης ειναι ο διας!!! λοιποοοον ?? καποιαν απαντηση?:embarrest:embarrest επισης
Δίας Τρίγωνο Σελήνη 2.08
Δίας Σύνοδος Αφροδίτη 0.76
Δίας Τρίγωνο Κρόνος 4.90
Δίας Χιαστί Μεσουράνημα 2.13
περιμενω συμπερασμαΗ ελπίδα ποτέ δεν πεθένει αν πραγματικά ελπίζεις κ δεν αφήνεσε και δεν απογοητεύσαι. Αγάπα δυνατά, αλιθηνά παντοτηνά.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.