s
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
    Όνομα:
    Τονια

Re: Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

επειδή το κείμενο έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και είναι κατάθεση ψυχής δυσκολεύομαι αρκετά να επιστρέφω σε αυτό....

το κάνω τώρα για να κλείσω κάποιες μικρές αμυχές που μου δημιουργησε η ανάγνωση των σχολίων

Αθηνούλα η Αγάπη είναι Κατάσταση!!
    Με άλλα λόγια δεν περιγράφεται ούτε ορίζεται....σημειοδοτείται όμως απο τον τρόπο που αντιδρούμε σε όσα νοιώθουμε...
    ποιός θα μπορούσε να περιγράψε αυτό που νοιώθει για ένα άρρωστο σκυλί παρατημένο στους δρόμους?? και εν τέλει ποιόν θα ενδίεφερε; οι περισσότεροι άνθρωποι επιμένουν στο να περιγράφουν πως νοιώθουν σε μια κατάσταση. Επιμένουν δε τόσο πολύ σε αυτή την περιγραφή που ΔΕΝ αντιδρούν, αφού νοιώσουν τη λύπη που οφείλουν για το σπαραχτικό θέαμα μπαίνουν στο αυτοκινήτο τους γιατί έχουν αργήσει και δεν θέλουν να στήσουν τον καινούργιο τους έρωτα (για παράδειγμα!!)

όταν τους ζητηθεί να περιγράψουν τον εαυτό τους θα δηλώσουν αυτάρεσκα: Εγώ είμαι πολύ ευαίσθητη!! Να όπως ερχόμουν συνάντησα ένα μικρό σκυλάκι παρατημένο στην πλατεία, φαινόταν και άρρωστο, δεν ξέρεις πόσο το λυπήθηκα!!

Είναι Αγάπη αυτό Αθηνούλα??

στην καλύτερη περίπτωση είναι συνθηκολόγηση (αν λείπει το αυτάρεσκο), στην χειρότερη .......

Γιαυτό η Αγάπη είναι Κατάσταση...!

Γιατί δεν αρκεί αυτό που λες...σημασία έχει αυτό που κάνεις!!

και επειδή είναι δύσκολο να ζωστούμε όλοι στα άρματα και να ξεκινήσουμε για τις εμπόλεμες ζώνες -συμμετέχοντας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις- γράφω για αυτό που νομίζω πως είναι το πρώτο μικρό βήμα, αυτό που ΔΕΝ κάνουμε :

......ξέρω και πολλούς που περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να τους δοθούν αυτά που, κατά τη γνώμη τους, τους χρωστά η Ύπαρξη: χρήματα, εξουσία, σύντροφο, αγάπη. Τίποτα δεν δίνεται παιδιά όταν περιμένετε στους καναπέδες μπροστά από την τηλεόραση, εκεί στις οθόνες σας, αμίλητοι, μόνοι, τεμπέληδες…

Όπως λέει ένας αγαπημένος φίλος : Η Ζωή είναι γυναίκα…σταμάτα να την κοιτάς στα χέρια για το τι έχει να σου δώσει. Κοίτα την στα μάτια

Αν το κάνεις ίσως νοιώσεις περισσότερο αξιοπρεπής μπροστά στον σκύλο που πεθαίνει στο πεζοδρόμιο της πλατείας..... ίσως και όχι!
    Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
    μόνο η θεϊκή έχει

Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
    μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση

Όνομα:
    Τονια

Ο Επίκουρος πρέσβευε ότι με την επιστημονική γνώση ο άνθρωπος καταπολεμά τους ανυπόστατους φόβους και οδηγείται στην ευδαιμονία. apo moutro 28

εγώ πάλι όχι!!!

ο αρχαίος κόσμος ήρθε σε εμας θλιβερά θρυμματισμένος!!
    Μεγάλο μέρος από τα γραπτά του μνημεία χάθηκε....η κληρονομιά των αρχαιων παραδόθηκε σε εμάς ακρωτηριασμένη, παρεξηγημένη και παραμορφωμένη απο τις γενέες που μεσολάβησαν...

Η ξερή παράθεση θεωριών που μπήκες στον κόπο να κάνεις είναι αταίριαστη στην εξαίρετη διάνοια του Επικουρου και στην εποχή του.

και αταίριαστη σε ένα τόσο προσωποιημένο θέμα
    μόνο η θεϊκή έχει

Quote Originally Posted by toniats View Post
    επειδή το κείμενο έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και είναι κατάθεση ψυχής δυσκολεύομαι αρκετά να επιστρέφω σε αυτό....
    Το σέβομαι!

το κάνω τώρα για να κλείσω κάποιες μικρές αμυχές που μου δημιουργησε η ανάγνωση των σχολίων
    Λυπάμαι πολύ που το αντιλαμβάνεσαι με αυτό τον τρόπο.

Αθηνούλα η Αγάπη είναι Κατάσταση!!
    Αυτό το πιστευεις εσύ! Δεν μπορείς να μου επιβάλλεις την αποψη/γνώμη σου. Οπως επισης δεν μπορώ να σου επιβάλλω την δική μου. Σέβομαι την αποψη σου περι 'αγάπης' , αλλά σε παρακαλώ να μην επιμείνεις στην προσπάθεια σου να μου επιβάλλεις την γνώμη σου,όπως άλλωστε δεν το κάνω εγώ.

Με άλλα λόγια δεν περιγράφεται ούτε ορίζεται....σημειοδοτείται όμως απο τον τρόπο που αντιδρούμε σε όσα νοιώθουμε...
    Σωστά δεν μπορείς να περιγράψεις κάτι που δεν το χωράνε οι λέξεις! (το γράφω κ στο προηγούμενο ποστ μου). Το πως σημειοδοτείται , είναι επειδή υπο αυτή την οπτική κ υπο αυτό το πρισμα το βλέπεις εσύ. Και επειδή αναφέρεις την λέξη 'νιώθουμε' , άρα αναφέρεσαι και εσύ σε ένα 'συναισθημα' κ όχι κατάσταση. ΑΛΛΑ λές οτι ο τρόπος που θα αντιδράσεις σε όσα θα νιώσεις , είναι αγάπη. Προσωπικά πιστευω πως ο τρόπος που θα αντιδράσεις σε όσα νιώθεις , είναι μια κατάσταση . Αλλά όχι αγάπη!!! Αν ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε σε οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα μας , οπως ο θυμός ή η ελπίδα ή η στενοχώρια ή η απογοητευση είναι κατάσταση , τότε με βάση αυτό κ ο θυμός ή η ελπιδα ή η στενοχώρια ή η απογεητευση κ αλλά χίλια μυρια συναισθήματα , είναι καταστάσεις! :blink:
    Ο τρόπος που εκλαμβάνει ο κάθε άνρωπος αυτά που αισθάνεται ή νιώθει είναι διαφορετικος. Και ελπιζω σε αυτό τουλάχιστον να συμφωνούμε. Γιατι αν δεν συμφωνούμε κ σε αυτό , δεν υπάρχει λόγος συζητησης.

ποιός θα μπορούσε να περιγράψε αυτό που νοιώθει για ένα άρρωστο σκυλί παρατημένο στους δρόμους?? και εν τέλει ποιόν θα ενδίεφερε;
    Κόλλησες με το σκυλί εσύ! Ανέφερα αυτό το περιστατικό με το σκυλάκι στο δρόμο , όπως ανέφερα και άλλους τρόπους υπο τους οποιους ο άνθρωπος μπορεί να βιώνει αυτο που αποκαλούμε 'αγάπη'. Μη κολλάς εκεί. Και όσο για το ποιόν θα ενδιέφερε αυτό είναι άλλο θέμα. Ναι, ποιόν θα ενδιέφερε? Οι περισσότεροι είναι παρτάκηδες , οποτε ποιος να νοιαστεί για ένα κακομοιρο ζωάκι που κρυώνει στο δρόμο? Αλλά για να το λές , καταλαβαίνω οτι δεν θα ενδιέφερε εσένα. Εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε. Όπως επισης θα με ενδιέφερε να βάλω στην θέση του κάποιον που προσπαθεί να κακοποιήσει ή να χτυπήσει ένα σκυλάκι στο δρόμο ή εκτός δρόμου και όχι μόνο σκυλάκι. Μέσα απο αυτή την κατάσταση εγώ βιώνω 'αγάπη' για τα ζώα , όπως και έξω απο αυτή την κατάσταση.Αγαπω τα ζώα πάρα πολύ κ έχω μεγαλώσει μ αυτά! Είναι κάτι το οποίο προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος ο οποίος 1ον δεν είναι ζωόφιλος, 2ον δεν έχει ευαισθησίες , 3ον σκέφτεται μόνο τον εαυτό του κ δε κοιτάει γύρω του, ίσως γιατί είναι τυφλος ή εθελοτυφλεί κ άλλα τόσα 100 που μπορώ να σου πω γιατί το κάνει..

οι περισσότεροι άνθρωποι επιμένουν στο να περιγράφουν πως νοιώθουν σε μια κατάσταση. Επιμένουν δε τόσο πολύ σε αυτή την περιγραφή που ΔΕΝ αντιδρούν, αφού νοιώσουν τη λύπη που οφείλουν για το σπαραχτικό θέαμα μπαίνουν στο αυτοκινήτο τους γιατί έχουν αργήσει και δεν θέλουν να στήσουν τον καινούργιο τους έρωτα (για παράδειγμα!!)
    Με κάνεις να επαναλαμβάνομαι, επειδή ΕΣΥ επαναλαμβάνεσαι. Και αν πιστευεις οτι με αυτό τον τρόπο θα με πεισεις για το οτι η αγάπη είναι κατάσταση , λυπαμαι αλλά θα σε δυσαρεστήσω. Το αν αντιδρούν ή όχι αυτό εσύ δεν το γνωρίζεις. Σαφώς όμως οι περισσότεροι μπορεί να μην αντιδρούν για τους πιθανούς λόγους που ανέφερες. Μην κολλάς όμως κ πάλι στο καημένο το σκυλάκι. Αλλά αν αναφερεσαι προσωπικά σε μένα, ναι θα αντιδράσω και δεν θα είμαι παθητική σε αντίθεση με κάποιον που θεωρεί οτι αυτό είναι μια κατάσταση. Γιατί σε αντίθεση ακριβώς με αυτους που το βλέπουν σαν κατάσταση , η δική μου αντίδραση θα είναι εκδήλωση της αγάπης μου!!!

όταν τους ζητηθεί να περιγράψουν τον εαυτό τους θα δηλώσουν αυτάρεσκα: Εγώ είμαι πολύ ευαίσθητη!! Να όπως ερχόμουν συνάντησα ένα μικρό σκυλάκι παρατημένο στην πλατεία, φαινόταν και άρρωστο, δεν ξέρεις πόσο το λυπήθηκα!!
    Επειδή αναφέρεσαι πλαγίως σε μένα που μίλησα για το καημένο το σκυλάκι ( θα χει λόξιγγα τώρα ), θα σου πω λοιπόν οτι δεν θεωρώ το εαυτό μου υπερβολικά ευαίσθητο. Ναι είμαι ευαίσθητη και ίσως αυτό με κάνει πιο 'άνθρωπινη' απο κάτι ψυχρά πλάσματα που δεν έχουν καν ευαισθησίες. Αν και προσωπική μου άποψη πως άνθρωπος που δεν έχει ευαισθησίες , δεν είναι άνθρωπος. (ασχετως με το αν εκδηλώνει τις ευαισθησίες του ή οχι).
    Η περιγραφή σου όμως ήταν σαν να είχες μπει στο πετσί κάποιου που όπως λές είναι πολύ ευαίσθητος! Μήπως είσαι κ συ τελικά κ δεν το χεις ανακαλύψει?

Είναι Αγάπη αυτό Αθηνούλα??
    Σου ξανα επαναλαμβάνω οτι η δική σου άποψη είναι δεκτή κ σεβαστή! Όπως αντιστοιχα θέλω να είναι κ η δική μου. Γιατί κάνουμε διάλογο κ συζήτηση! Και δεν είναι απαραίτητο όλες οι γνώμες κ αποψεις να συγκλίνουν σε μία. Ή οπως επισης δεν είναι σωστό να προσπαθούμε να επιβάλλουμε την αποψη μας σε κάποιον κ να επιμένουμε κιολας! Όπως κάνει εσύ , με έναν ελαφρά επιθετικό τρόπο.

στην καλύτερη περίπτωση είναι συνθηκολόγηση (αν λείπει το αυτάρεσκο), στην χειρότερη ......

Γιαυτό η Αγάπη είναι Κατάσταση...!
    Εμένα πάντως δεν με έπεισες!

Γιατί δεν αρκεί αυτό που λες...σημασία έχει αυτό που κάνεις!!

και επειδή είναι δύσκολο να ζωστούμε όλοι στα άρματα και να ξεκινήσουμε για τις εμπόλεμες ζώνες -συμμετέχοντας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις- γράφω για αυτό που νομίζω πως είναι το πρώτο μικρό βήμα, αυτό που ΔΕΝ κάνουμε :

......ξέρω και πολλούς που περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να τους δοθούν αυτά που, κατά τη γνώμη τους, τους χρωστά η Ύπαρξη: χρήματα, εξουσία, σύντροφο, αγάπη. Τίποτα δεν δίνεται παιδιά όταν περιμένετε στους καναπέδες μπροστά από την τηλεόραση, εκεί στις οθόνες σας, αμίλητοι, μόνοι, τεμπέληδες…
    Και ποιός σου είπε οτι δεν κάνω? Ποιός σου το είπε αυτό? Με γνωρίζεις τόσο καλά που μπορείς να με κρίνεις? άν κάνω ή οχι?
    Ναι είναι πολλοι αυτοι που κάθονται σε καναπέδες μπροστά απο την τηλεόραση, εκεί στην οθόνη τους , αμίλητοι, μόνοι , τεμπέληδες... αλλά επίσης θα έπρεπε να σε απασχολούν και αυτοι που κρίνουν τους τεμπέληδες , που κάθονται βολεμένοι στο καναπεδάκι τους με την κοιλούμπα αγκαλιά και δεν κάνουν τίποτα! Γιατι στην ουσια, εντάσσονται στην ιδια κατηγορία. Και γιατί .............. να λέμε μπορούμε πολλά , αλλά να κάνουμε λίγα. Και αυτό εξαρτάται απο την ευσεινηδισία του καθενός.

Όπως λέει ένας αγαπημένος φίλος : Η Ζωή είναι γυναίκα…σταμάτα να την κοιτάς στα χέρια για το τι έχει να σου δώσει. Κοίτα την στα μάτια
    Αν το κάνεις ίσως νοιώσεις περισσότερο αξιοπρεπής μπροστά στον σκύλο που πεθαίνει στο πεζοδρόμιο της πλατείας..... ίσως και όχι!
    Σωστά λέει ο φίλος.. περι ζωής! Να σε κάτι που συμφωνούμε κιόλας.
    Σαφώς και μπορεί να νιώσεις πιο αξιοπρεπης μπροστά στο σκυλάκι ! Αλλά πρώτα απο όλα θα έχεις νιώσει μέσα σου περισσότερο αξιοπρεπης απέναντι στον ΊΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
    Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αγαπήσεις τον άλλο. Ουτε ανθρώπους , ούτε σκυλια , ούτε γατιά.. ουτε τίποτα!
    Και επειδή ξεφυγαμε απο το θέμα της αγάπης.. θα σου ξαναπώ πως για εμένα η αγάπη μπορεί να είναι απεριοριστη. Αν πιστευα οτι η αγάπη είναι κατάσταση πάει να πει οτι έχω τραβήξει τα σωληνάκια απο την καρδιά μου κ απλά υπάρχει , αλλά δεν ζεί! Σαν να είναι σε κωμα. Σαν να έχει πεθάνει κατα το ήμισυ. Κάποιοι βλέπουν την αγάπη σαν κατάσταση εγώ όχι.
    Για μένα δεν είναι κατάσταση όταν αγαπώ την οικογένεια μου! Όταν αγαπώ τα ανιψακια μου κ δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για μένα το να εκλαμβάνω την αγάπη τους κ να μου την εκδηλώνουν .Δεν μπορώ να δω σαν κατάσταση, την μάνα που της απομένουν λίγα χρόνια ζωής κ την αγάπώ τόσο , όμως ποτέ δεν καταλαβαίναμε η μία την άλλη κ τωρα που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε η μία την άλλη , σε λίγο θα την χάσω.Παρ όλα αυτά όμως , δεν παυω να την αγαπώ! Δεν μπορώ να βλεπω σαν κατασταση όλους τους ανθρώπους που με πλήγωσαν, αλλά παρ' όλα αυτά δεν τους κρατώ κακία. . Αντιθέτως θα είναι μες στην καρδιά μου ,όλοι τους! Δεν μπορώ να βλέπω σαν κατάσταση τους εχθρούς μου , γιατί κ αυτους τους αγαπώ ( όσο περιεργο κ αν σου φαινεται ). Δεν μπορώ να δω σαν κατάσταση την κολλητη που ενω δεν πιστευα ποτέ στην φιλία κ δυσκολευτηκα να πιστεψω κ σε εκείνη , ήρθε η στιγμή που με υποστήριξε κ με έκανε να δώ με άλλα μάτια , αυτό που λέγεται πραγματική φιλία κ στα καλά κ στα δύσκολα μαζί.. κάτι που γνώρισα μαζί της κ το οφείλω μόνο σε εκείνη , που πέρα απο φίλη την νιώθω σαν αδερφη πλέον. Δεν μπορώ να βλέπω σαν κατάσταση τους ασθενείς που συναναστρεφομαι σε καθημεριό επιπεδο , άσχετα αν δεν πρεπει κ δεν ειναι σωστό να δένομαι μαζί τους ψυχολογικά. Αλλά το κάνω! Και μέσα απο τα δικά τους μάτια συναντώ την αγάπη. Όταν προσφέρω κ είμαι δίπλα τους, η αγάπη μου εκδηλώνεται. Δεν είναι όμως κατάσταση. Είναι κάτι που ζει μέσα μου κ θα ζει. Και νιώθω πολύ τυχερή που είμαι έτσι, ακριβώς όπως είμαι! Γιατι αγαπώ την Αθηνα κ όλο τον κόσμο μαζί . Μαζί κ εσένα που προσπαθησεες να μου επιβληθεις. Όπως κ το καημένο το σκυλάκι στον δρόμο! Η αγάπη ειναι ελευθερη κ δεν εγκλωβίζεται σε καταστάσεις, ουτε μπορείς να την πιάσεις! Ζει μέσα σου κ μπορεί να ειναι απεριοριστη.

Δεν θέλω να έρθουμε σε αντιπαράθεση κ ούτε να εκλάβεις επιθετικά τα όσα σου γράφω. Είναι αποψη μου κ θέλω να είναι σεβαστή τουλάχιστον , αν όχι αποδεκτή.Όπως αντιστοιχα κ η δική σου είναι σεβαστη , αλλά όχι κατανοητή. Βλέπουμε απο διαφορετικες οπτικές γωνιες την ... αγάπη!

Πήρες κ συ ένα κομμάτι κατάθεσης ψυχής. Αν θέλεις να συνεχίσουμε την συζήτηση , θα προτιμουσα να μου απαντήσεις με ένα προσωπικό μνμ. Δεν ειναι σωστό να προσωποποιούμε τα θέματα κ εκτός αυτου δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε την συζητηση δημόσια.

Με όλο το σεβασμό κ αγάπη!

Αθηνά

Όνομα:
    Ματίνα

Καλησπέρα αγαπητά μέλη!

Τόνια, το θέμα που άνοιξες, εμπεριέχει πολύ ρεαλισμό....Αλήθειες και πραγματικότητες.
    Ρεαλισμός ακόμα είναι ότι η κοινωνία που απαξιεί τοξικομανείς, πόρνες..η κοινωνία αυτή η ιδια τους γεννά. Τα συστήματα κι οι νοοτροπίες συντηρούν αυτά τα προβλήματα...δεν τα αντιμετωπίζουν. Ίσως ξεφεύγω από το θέμα, αλλά ακόμα και η κοινωνική ψυχολογία με την κοινωνιολογία δεν έχει καταλήξει σε ενιαίο συμπέρασμα σε έρευνες σχετικά με του που, πως και γιατί παίρνει ναρκωτικά...δεν μπορούν με λιγα λογια να κατηγοριοποιήσουν...τους χρήστες.
    Είτε αποζητάνε την "ψευδαίσθηση" , είτε το "εύκολο χρήμα", ειτε ετσι τους είπαν, ειτε δεν αγαπάνε τη ζωή...τους...Αγάπη ανέφερα και αγάπη είναι πράξη, και δεν πράττουν όλοι.
    Αυτό που με πόνο θέλω να πω είναι πως αγάπη είναι επιλογή, αλλά επιλογή ειναι και οι ουσίες. Η αδράνεια δεν βοηθά κανέναν μονο πισω και σε λαθος δρόμους οδηγεί.
    Η κοινωνία άλλα λέει και άλλα κάνει. Οι νόμοι απαγορεύουν, αλλά το μαυρο χρήμα και οι έμποροι είναι πανω από αυτούς. Από την άλλη ο άνθρωπος θέλει να ξεφύγει και να πειραματιστεί, να καταναλώσει παρόλο που ο ίδιος καταναλώνεται
    Και ίσως υποσεινήδητα μας έχουνε περάσει πως με ουσίες και αλκοόλ νιώθεις καλύτερα, ξεφευγεις. Είναι ένα από τα "'οπια του λαού"? ¨οπως έλεγε και ο Χάξλευ το soma, ένα είδος ναρκωτικού για κοινωνική καταστολή...στο βιβλίο του "Θαυμαστός καιωούργιος κόσμος".
    Και όμως στο " όνομα ¨της αγάπης εχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Ο προσδιορισμός της δυσκολεύει. και δεν μπορώ να διαφωνίσω Στο "Παν μέτρο ¶ριστο" του Αριστοτέλη.
    Όμως υπάρχει ένα άλλο επ'ιπεδο όπου η αγάπη είναι πράξη, κατάσταση κι επιλογή, είναι η ενέργεια που μας ολοκληρώνει...κι αν διακρίνανε πολλοί αυτό το άλλο επίπεδο και ανταποκρινόταν ο κόσμος, με την παρουσία της αγάπης και με ρεαλισμό η "Νίκη" θα ήταν κάποια μέτρα πιο κοντά.

Να σται καλά
    [COLOR="Plum"]Εκείνος που φταίει φοβάται τον νόμο, εκείνος που δε φταίει φοβάται τη μοίρα...(Π. Σιρ)

Όνομα:
    Τονια

Quote Originally Posted by athinoula85 View Post

Αυτό το πιστευεις εσύ! Δεν μπορείς να μου επιβάλλεις την αποψη/γνώμη σου.

Με όλο το σεβασμό κ αγάπη!

Αθηνά
    Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που μου δημιουργει απέχθεια, το έχω γράψει με κάθε τρόπο στα κείμενα του Εσωτεριστή και σε κάποιες συζητήσεις μέσα στο σάιτ.

Είναι ο ¶νθρωπος-Δάσκαλος!!

Εξηγούμαι: προφάνως οι περισσότεροι απο μας έχουμε "διδαχτει" με κάποιον τρόπο από ανθρώπους που θεωρήσαμε πνευματικούς καθοδηγήτες. Κάποιους από αυτούς απορρίψαμε στην συνέχεια , κάποιους κράταμε ακόμα στην καρδιά μας, από άλλους έχουμε κρατήσει κάποιες διδασκαλίες και ίσως αυτο που μετράει περισσότερο, το προσωπικό τους παράδειγμα.

Εκείνο που σιχαίνομαι είναι το να πιστεύει κάποιος πως είναι σώνει και καλά Δάσκαλος. Γιατί τότε ο συνανθρωπός του πρέπει με το ζόρι να γίνει Μαθητής.... και αυτό είναι παραβίαση της ελευθέριας του συνανθρώπου. Και εγώ μεγαλύτερο Ιερό δεν έχω!!! Σε όλη μου τη ζωή απέφευγα συστηματικά σέχτες (παρότι έχω μια φυσική ροπή στην μεταφυσική), κόματα (έχω και μια δεύτερη ροπή στην κοινωνική συμμετοχή) και όταν ήμουν στην εφηβεία μου τα κατάφερνα μια χαρά να γίνομαι πολύ γρήγορα το Μαύρο Πρόβατο σε όποια κοινωνική ομάδα συμμετείχα, για παράδειγμα στο Σχολείο....

Οταν διάβασα την πρώτη τοποθετήση σου είδα πως "κάτι σε ενοχλούσε"!!

Το "ποιό" ακριβώς ήταν αυτο που σε ενοχλούσε δεν το εντόπισα. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου δεν μπορώ ακόμα να το εντοπίσω. Η υπόθεση που κάνω είναι αυτό που σου γράφω : υποψιάζομαι πως με θεωρείς ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΑΣΚΑΛΟ.

Δεν είμαι φυσικά απο αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους που θέλουν με το ζόρι να μετατρέψουν τους συνανθρώπους τους σε άβουλους θαυμαστές και εαυτούς σε Μεσσία!!.

Έχω όμως το ύφος, αυτό το αυτάρεσκο ύφος του ξερόλα!! Ωροσκόπος Τοξότης, σύνοδος Αρη, Πλούτωνα, Ουρανό στην Παρθένο. Μουλαροειδούς πείσματος Ερμής στον Ταύρο.....ναι, τα 'χω όλα!:embarrest:embarrest

Επείσης έχω και πείρα....σαραντατέσσερα κλεισμένα είναι αυτά κοριτσάκι μου!! Για πολλά χρόνια υπήρξα σύμβουλος ανθρώπων με σοβαρά ψυχολογικά και κυρίως πραγματικά προβλήματα.... το ύφος μου είναι βαρύγδουπο.... το ήθος μου όμως?

Αρκουν αυτά μου τα ενοχλητικά για να με κατηγορήσεις για όλα....μέχρι και για έλλειψη αγάπης, μέχρι και για σκληρότητα απέναντι στα ζώα?? και κυρίως για πίεση απεναντί σου!!!

Μιλάω και αναπτύσσω ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, μου απαντάς πως δεν σε καλύπτει η τοποθετησή μου, σου απαντάω δίνοντας όχι μόνο για σένα αλλά για όσους διαβάσουν τις τοποθετήσεις μας, το σημαντικότερο μήνυμα του κειμένου μου..που είναι η δράση! Το να επιλέξεις να ζεις!! . Που να δω ότι εσύ δρας και δεν κάθεσαι;; Πουθενα βεβαίως!! γιατί αναφερόμουνα στον δρόμο που ακολουθουν παρά πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μας, όχι σε σένα ατομικά!!

ΥΓ Χαίρομαι ειλικρινα που είσαι σε θέση να κάνεις "κατάθεση ψυχής", πάρα πολλοί άνθρωποι θα 'θελαν να μπορούσαν ...

ΥΓ Συνήθως δεν απαντάω όταν νομίζω πως κάποιος εκνευρίζεται από όσα γράφω, δεν νομίζω πως έχει νόημα.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, δεν έχουν συμβατότητα, δεν μπορουν να καταλάβουν ο ένας το σκεπτικό του άλλου. Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ, απο αυτα που γράφεις δεν είδα κάποιον που δεν νοιάζεται.... κάθε άλλο!!.

Η αντιδρασή σου όμως είναι όμως μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσω το θέμα του πως απευθύνομαι στους συνανθρώπους μου, σε σένα και στα υπόλοιπα μέλη του σάιτ. Ελάχιστοι άνθρωποι κατάφεραν να με πείσουν για κάτι που δεν είχα πειστεί απο πριν, από την ζωή και την πικρή εμπειρία μου. Γιαυτό ποτέ μου δεν φιλοδόξησα να κάνω το ίδιο σε κανέναν άνθρωπο, το σύστημα των αξιών και των πεποιθήσεων των ανθρώπων δεν μεταβάλλεται (ευτυχώς) σύμφωνα με τα γούστα του κάθε "αρθρογράφου"

Θα μου επιτρέψεις να μη σου απαντήσω σε πμ αλλά με δημοσίευση γιατι θεωρώ ότι όσα λέω έχουν τουλάχιστον την ίδια σημασία με αυτά που είπες εσύ (δημόσια)

Και εν κατακλείδι ....για το Θέο τώρα, ένα θέμα πλήρως αυτοβιογραφικό ανέπτυξα δεν έκανα και πλύσεις εγκεφάλων
    :bigsmile:
    μόνο η θεϊκή έχει

Οταν διάβασα την πρώτη τοποθετήση σου είδα πως "κάτι σε ενοχλούσε"!!

Το "ποιό" ακριβώς ήταν αυτο που σε ενοχλούσε δεν το εντόπισα. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου δεν μπορώ ακόμα να το εντοπίσω. Η υπόθεση που κάνω είναι αυτό που σου γράφω : υποψιάζομαι πως με θεωρείς ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΑΣΚΑΛΟ. ....
    Γάτα είσαι! Αλλά αυτό θα μου επιτρέψεις να στο αναλύσω μέσω ενός προσωπικού μνματος. (Κάτι υπήρξε , αλλά δεν ήταν ακριβώς ενόχληση κ όχι περι δασκαλέματος. Πάντα είμαι ανοιχτή στο να μάθω ή στο να διδάξω κ εγώ η ίδια , οπότε μην το παίρνεις προσωπικά! )

Δεν είμαι φυσικά απο αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους που θέλουν με το ζόρι να μετατρέψουν τους συνανθρώπους τους σε άβουλους θαυμαστές και εαυτούς σε Μεσσία!!.

Έχω όμως το ύφος, αυτό το αυτάρεσκο ύφος του ξερόλα!! Ωροσκόπος Τοξότης, σύνοδος Αρη, Πλούτωνα, Ουρανό στην Παρθένο. Μουλαροειδούς πείσματος Ερμής στον Ταύρο.....ναι, τα 'χω όλα!:embarrest:embarrest
    Ωροσκόπος Τοξότης , ε ? Εμ, εδώ σε θέλω! Κι εγώ έχω τέτοιο! Και εκτός αυτού έχω κ 3 πλανήτες στον 9ο ( παραδοσιακά του Τοξότη ) , μέσα στους οποιους Ηλιο , Ερμή κ ¶ρη. Αν ποτέ γίνω ακαδημιακός,θα το σκεφτώ.. αλλά όπως λέει κ η κολλητή - αν έσυ γίνεις ακαδημιακός , θα γίνεις ο φόβος κ τρόμος του πανεπιστημίου( είμαι αυστηρή όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται ). Μήπως μου χτυπάς κανα πλανητάκο με τον Ουρανό κ μου κάνεις τίτσα τα γκάζια-νευρώνια? :nuts: ( μην απαντήσεις , ήταν ρητορική ερώτηση .. ήδη ψιλο-τσατ το κάναμε :embarrest)

Επείσης έχω και πείρα....σαραντατέσσερα κλεισμένα είναι αυτά κοριτσάκι μου!! Για πολλά χρόνια υπήρξα σύμβουλος ανθρώπων με σοβαρά ψυχολογικά και κυρίως πραγματικά προβλήματα.... το ύφος μου είναι βαρύγδουπο.... το ήθος μου όμως?

Αρκουν αυτά μου τα ενοχλητικά για να με κατηγορήσεις για όλα....μέχρι και για έλλειψη αγάπης, μέχρι και για σκληρότητα απέναντι στα ζώα?? και κυρίως για πίεση απεναντί σου!!!

Μιλάω και αναπτύσσω ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, μου απαντάς πως δεν σε καλύπτει η τοποθετησή μου, σου απαντάω δίνοντας όχι μόνο για σένα αλλά για όσους διαβάσουν τις τοποθετήσεις μας, το σημαντικότερο μήνυμα του κειμένου μου..που είναι η δράση! Το να επιλέξεις να ζεις!! . Που να δω ότι εσύ δρας και δεν κάθεσαι;; Πουθενα βεβαίως!! γιατί αναφερόμουνα στον δρόμο που ακολουθουν παρά πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μας, όχι σε σένα ατομικά!!
    Α,να τα εκατοστήσεις! Ξέρω , ξέρω δεν είναι τα γενέθλια σου , αλλά δεν σου κρύβω οτι έχουμε 20 χρόνια διαφορά ( κλεισμένα ). Τα θέματα που άνοιξες,θέλουν ώρες συζητησης. Δεν σου κρύβω οτι θα ήθελα να τα επεκτύνουμε. Αλλα μανάρι μου , εδώ ήδη το προσωποποιήσαμε το θέμα. Και θα μας βάλουν χέρι. :nuts:
    Φυσικά και δεν σε κατηγόρισα καλή μου. Μην το βλέπεις έτσι. Απλά αισθάνθηκα μια ελαφρά επιθεση να το πω? ένα πεισμα να το πω? ... και γενικά με τους ανθρώπους που επιμένουν δίχως να ακούνε τον άλλο ή να σεβονται την αποψη του, έχω ένα θεματάκι! ( σε τέτοιες περιπτώσεις ή θα συζητήσω μεχρι να με φέρει εξω φρενών ο άλλος κ να ηλεκτριστούν τα μαλλιά μου! ή απλά θα σηκωθώ κ θα φύγω κ θα τον αγνοήσω.. υπάρχει βέβαια κ η περίπτωση που θα προσπαθήσω διπλωματικά να εκμεταλλευτώ την σελήνη στον ζυγό , αλλά αν βλέπω οτι δεν επικοινωνώ με το άτομο κ είμαστε σε διαφορετικά κύματα , γυρνάμε πάλι στο 2ο ενδεχόμενο - που οπλοφορώ κ αδιαφορώ ) Πέρα απο αυτά όμως είμαι λίγο απρόβλεπτο πλάσμα , οπότε ίσως κάθε φορά μπορεί να αντιδράσω κ διαφορετικά! (Πάλι το προσωποποιήσαμε. Εσύ με παρέσυρες.. αν μας πετάξουν στο μπουντρουμ, θα μου φέρνεις τσιγαρα φιλενάδα! Philip Morris Slims )
    Και όσο για την γενική ιδέα του κειμένου , καταλαβα τι εννοούσες!( περι ΄δράσης )-Θα σου απαντήσω κ σε αυτό στο προσωπικό μνμ.

ΥΓ Χαίρομαι ειλικρινα που είσαι σε θέση να κάνεις "κατάθεση ψυχής", πάρα πολλοί άνθρωποι θα 'θελαν να μπορούσαν ...

ΥΓ Συνήθως δεν απαντάω όταν νομίζω πως κάποιος εκνευρίζεται από όσα γράφω, δεν νομίζω πως έχει νόημα.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, δεν έχουν συμβατότητα, δεν μπορουν να καταλάβουν ο ένας το σκεπτικό του άλλου. Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ, απο αυτα που γράφεις δεν είδα κάποιον που δεν νοιάζεται.... κάθε άλλο!!.

Η αντιδρασή σου όμως είναι όμως μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσω το θέμα του πως απευθύνομαι στους συνανθρώπους μου, σε σένα και στα υπόλοιπα μέλη του σάιτ. Ελάχιστοι άνθρωποι κατάφεραν να με πείσουν για κάτι που δεν είχα πειστεί απο πριν, από την ζωή και την πικρή εμπειρία μου. Γιαυτό ποτέ μου δεν φιλοδόξησα να κάνω το ίδιο σε κανέναν άνθρωπο, το σύστημα των αξιών και των πεποιθήσεων των ανθρώπων δεν μεταβάλλεται (ευτυχώς) σύμφωνα με τα γούστα του κάθε "αρθρογράφου"

Θα μου επιτρέψεις να μη σου απαντήσω σε πμ αλλά με δημοσίευση γιατι θεωρώ ότι όσα λέω έχουν τουλάχιστον την ίδια σημασία με αυτά που είπες εσύ (δημόσια)

Και εν κατακλείδι ....για το Θέο τώρα, ένα θέμα πλήρως αυτοβιογραφικό ανέπτυξα δεν έκανα και πλύσεις εγκεφάλων
    :bigsmile:
    ΥΓ1: Με έκανες πατζάρα!( απο το πατζάρος).:embarrest
    Δεν σου κρύβω οτι νιώθω λίγο γυμνή.. Δεν το κάνω συχνά, να μιλάω για τον εαυτό μου κ για τόσο προσωπικά θέματα κ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ δημοσίως. Απο μένα ειναι το τελευταιο μνμ σε αυτο το θέμα. Δεν θα επεκτύνω άλλο... Σιγουρα όμως , υπάρχουν άνθρωποι οι οποιοι δεν θα μπορουσαν να κάνουν κατάθεση ψυχής κ ίσως ειναι αυτοι που έχουν έλλειψη απο Τοξότη στον χάρτη τους.

ΥΓ2:Είμαι καλό παιδί , μην με παρεξηγείς!

Σέβομαι πάνω απο όλα το μνμ που ήθελες να περάσεις κ σε μένα κ σε όλους τους υπολοιπους του σαιτ. Θέλω να ξέρεις πως δεν προσπάθησα εγώ με την σειρά μου να σε πείσω για την δική μου αποψη , οτι ειναι ορθη ή πιο λογική ή οτιδηποτε άλλο θα μπορουσε να ήταν. Απλά αντέδρασα στο οτι ίσως μερικές φορές δεν ακουγονται αποψεις διαφορετικές απο οτι αυτές του αριχικου κειμένου. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με μένα ή με το συγκεκριμένο κείμενο. Είναι κάτι το οποιο το έχω συναντησει αρκετές φορές στο σαιτ κ σε διάφορα θέματα. Απλά είναι καλό πιστευω , να μην επιμένουμε σε κάτι , λες και είναι η μοναδική οπτική.. και φυσικά να μην βλέπουμε μονοδιαστατα.
    (έχεις κ ωροσκοπο Τοξοτη.. Τι πράγματα είναι αυτά? Ο Τοξοτης δεν βλέπει το δέντρο,βλέπει το δάσος )

Ε δεν είπα οτι έκανες και μπουγάδα τους εγκεφάλους μας!

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Θα εισηγηθώ στη διαχείριση να απαγορευθεί στο μέλλον κάθε διάλογος μεταξύ Ταύρων (το κατ' εξοχήν άκαμπτο ζώδιο) και Παρθένων (το κατ' εξοχήν εγώ-ξέρω-το-σωστό ζώδιο!)

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)