- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 34
-
06-10-2009, 02:11 PM #21
Re: Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009
οκ εχετε δικιο οι προβλεψεις ολων επεσαν μεσα.μπραβο!
-
06-10-2009, 03:03 PM #22
Το πρόβλημα στη διαδικτυακή επικοινωνία είναι ότι υπάρχουν ενίοτε παρανοήσεις, τις περισσότερες φορές χωρίς κανένας από τους συμμετέχοντες στην κουβέντα να το επιθυμεί.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, διακρίνω μια αύρα ειρωνείας, που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έγινα κατανοητός στα προηγούμενα ποστ μου.
Προκειμένου λοιπόν να γίνω (εάν όντως δεν έχω γίνει) κατανοητός, θα σε ξαναρωτήσω, αγαπητό μέλος KALIANA, να μου πεις:
πού διάβασες στο άρθρο ως πρόβλεψη ότι θα υπάρχει "οριακή αυτοδυναμία"
ποιοι είναι αυτοί οι "όλοι οι αστρολόγοι" που το λέγανε αυτό
2 πραγματάκια είναι, δεν θα σου πάρει χρόνο να μου τα αναφέρειςΕπίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
06-10-2009, 07:27 PM #23
Απο ότι μπορώ να δώ εδώ, που αφορά το ερώτημα της Kaliana:
Πραγματικά δεν γράφει τίποτα για οριακή αυτοδυναμία το άρθρο, αφού αναφέρει ότι ''μπορεί να συμβεί οτιδήποτε - είτε οριακή, είτε ισχυρή αυτοδυναμία , ή και κυβέρνηση συνεργασίας, ή οικουμενική''
-δηλαδή, δεν έκανε καμμία συγκεκριμένη πρόβλεψη.
Η Κaliana ,με το δίκιο της, αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί η αστρολογία να δώσει μιά πιό σαφή πρόβλεψη.
Να δώσω εγώ μιά ερμηνεία σ' αυτό:
-Εκτός απο τα 'τερτίπια' του τελείως απρόβλεπτου Ουρανού, πρέπει να δεί κανείς και άλλους παράγοντες , ειδικά στις περιπτώσεις με ερωτήματα τύπου '' ποιός απ' όλους θα κερδίσει'', όπως αυτό των εκλογών, όπου η νίκη του ενός είναι σχετική με την αποτυχία του άλλου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κλειδί πιθανά ήταν, οχι τόσο το ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ - που ήταν σχετικά καλό - αλλά το ωροσκόπιο Της Ν.Δ., που ήταν πολύ χειρότερο, και καθρέφτιζε και την μεγάλη αποτυχία, αλλά και τις τάσεις πολλών διασπαστικών τάσεων, παραιτήσεων κτλ. που ακολούθησαν.
-Επίσης, πρέπει να συνδέσει κανείς τα αστρολογικά στοιχεία, με τα δεδομένα της πραγματικότητας . Γιατί, ενώ φαινομενικά η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι σαρωτική, στην πραγματικότητα πήρε τόσους ψήφους γιατί δεν υπήρχε , στα μάτια των πολλών, καμμιά άλλη επιλογή για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα σ' αυτή τη δύσκολη φάση.
-Το ' Μη χείρον, βέλτιστον'', δηλαδή. Κι έτσι, το ''σχετικά καλό' ωροσκόπιο του ΠΑΣΟΚ, έδωσε θαυμάσια εκλογικά αποτελέσματα, σε σχέση με τον αμεσο αντίπαλο, τη Ν.Δ.
Να δώσω κι άλλο ένα παράδειγμα , με το ωροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν επίσης σχετικά καλό. Για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πολύ καλό γιατί α) μπήκε στη Βουλή και β) με αξιοπρεπές ποσοστό και 13 βουλευτές, και γ) πήρε και πρόσκληση από ΠΑΣΟΚ για κάποιου τύπου συνεργασία.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, στην αστρολογία, το 'καλό' η το 'κακό' συνδέονται με τα πραγματικά δεδομένα / καταστάσεις που επικρατούν, και πρέπει και ο αστρολόγος να έχει πολλές γνώσεις και κριτική ικανότητα , για να τα συνδυάσει και να ΄δωσει μιά ρεαλιστική πρόβλεψη.
-
07-10-2009, 12:28 AM #24
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες του MyHoroscope,
Μόνο δύο κουβέντες σε σχέση με τα πρόσφατα μηνύματα.
Υπάρχουν αναγνώστες οι οποίοι μελετούν το αντικείμενο της ανάγνωσης τους. Υπάρχουν αναγνώστες που απλά - περισσότερο ή λιγότερο προσεχτικά - διαβάζουν ένα κείμενο, χωρίς να το μελετούν. Και υπάρχουν και αναγνώστες οι οποίοι - για κάποιους λόγους - ούτε μελετούν, ούτε καν διαβάζουν, απλά "σκανάρουν". Παίρνουν δηλαδή ένα κείμενο και με ένα αυτοματοποιημένο τρόπο ανιχνεύουν τις λέξεις - κλειδιά σε αυτό, επικεντρώνοντας στα σημεία ενδιαφέροντος τους, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα, σαν να μην υπήρχαν.
Cosmo-BioLOGy: Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 - Οι γενέθλιοι χάρτες των πρωταγωνιστών
Cosmo-BioLOGy: Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 2ον ) - Το "φάντασμα" του Ουρανού...
Cosmo-BioLOGy: Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 3ον) : Ματιές στους χάρτες των κομμάτων
Cosmo-BioLOGy: Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 4ον ) : Αποτελέσματα και κάποια συμπεράσματα...
Το κείμενο που διαβάσατε πιο πάνω - με όποιον τρόπο το διάβασε ο καθένας - είναι ένα άρθρο σε συνέχειες το οποίο έχει αρχικά δημοσιευθεί στο blog μου, και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε στο myhoroscope. Το άρθρο στο σύνολο του έχει μια πολύ συγκεκριμένη δόμηση, μια αλληλουχία, μια ακολουθία η οποία εξυπηρετεί αυτά που ο συγγραφέας του άρθρου θέλει να μεταδώσει. Το άρθρο αυτό δεν μπορεί να διαβαστεί αποσπασματικά γιατί :
1 - δεν γράφτηκε σε μια μέρα αλλά τμηματικά. Πχ το απόσπασμα που παραθέτει πιο πάνω η "Μαύρη Πατούσα" και στο οποίο γίνεται αναφορά για πιθανότητα οικουμενικής κυβέρνησης είναι απο το δεύτερο μέρος του άρθρου σκοπός του οποίου δεν ήταν η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η διακρίβωση του γενικότερου "κλίματος" μέσα στο οποίο επρόκειτο να λάβουν χώρα οι εκλογές. Γιαυτό ακριβώς σε αυτό το τμήμα του άρθρου αυτό που ερευνήθηκε ήταν αποκλειστικά και μόνο ο χάρτης της Ελλάδας.
Η πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα - πρόβλεψη η οποία δεν ήταν αυτοσκοπός για το άρθρο στο σύνολο του - δημοσιευτηκε μετά απο μια εβδομάδα στο 3ο μέρος του άρθρου, Αυτός ήταν ο χρόνος που χρειάστηκα για να εξετάσω τα ωροσκόπια των κομμάτων. Πολύς χρόνος μεν, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς ούτε επαγγελματίας αστρολόγος είμαι, ούτε εισοδηματίας, ούτε συνταξιούχος...Ο ελευθερος χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, και απο αυτόν το κομμάτι που διαθέτω για την έρευνα της αστρολογίας πολύ συγκεκριμένο.
2 - Το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε ήταν η πρόβλεψη των ποσοστών των κομμάτων. Όποιος μελέτησε πραγματικά ( όπως ο Μητσάκος πχ ), και δεν "σκάναρε" απλα το άρθρο το έχει ήδη "πιάσει" αυτό. Προφανώς δεν έγραφα και ψαχνόμουν για σχεδόν ένα μήνα για να σας πω αυτό που ήταν σχεδόν σίγουρο, ότι δηλ. θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω σε μισή ώρα με μια μικρή ανάρτηση 20 γραμμών και δυο πεταμένους χάρτες.
Όμως εγώ δεν απευθύνομαι στον καθένα, ούτε ενδιαφέρομαι να εντυπωσιάσω τα πλήθη των "φαν" της αστρολογίας με τις "φοβερές" αστρολογικές μου γνώσεις. Απευθύνομαι, πόλύ συγκεκριμένα, σε μελετητές της αστρολογίας, σε άτομα δηλαδή που έχουν καταρχήν τη δυνατότητα να κατανοήσουν αυτά που γράφω , σε άτομα που γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιές είναι οι δυνατότητες της αστρολογίας, σε καλοπιστους ερευνητές και μαθητες της αστρολογίας που αναζητούν να βελτιώσουν τις μεθόδους τους και - γιατί όχι - να μάθουν απο τα δικά μου λάθη !
Πόσοι είναι αυτοί? 5 -10 - 30 -100 ? Δεν με ενδιαφέρει. Εγω σε αυτούς απευθύνομαι...
3 - Εγώ ο συγγραφέας του άρθρου θεωρώ ότι η διεξαγωγή των πρόσφατων εκλογών ήταν απλά ένας κρίκος σε μια αλυσίδα εξελίξεων, σε μια αλληλουχία γεγονότων το οποία οδηγούν "κάπου". Δεν ξέρω που ακριβώς, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει σττην Ελληνική κοινωνία, κάτι που ξεπερνάει σε σοβαρότητα κατά πολύ αυτά που συμβαίνουν αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανυουμε εδώ και τώρα.
Αυτό ακριβώς προσπάθησα να μεταδώσω σε αυτή τη σειρά των άρθρων, και αυτό είναι που γενικότερα προσπαθώ να κάνω με την αστρολογία. Να βρίσκω τους τρόπους και τις μεθόδους εκείνες δηλ. που θα μου επιτρέψουν να καταφέρνω να διαπιστώνω, να "βλέπω" με όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο τρόπο, την "μεγάλη εικόνα" σε μια κατάσταση, την οποιαδήποτε κατάσταση.
Αφού ξεκαθαρισα λοιπόν τη θέση μου θα πρέπει να σας πω - χωρίς καμμια διάθεση προσβολής και με σεβασμό στις απόψεις όλων - ότι η συζήτηση για το ποιός πρόβλεψε τι και γιατί δεν πρόβλεψε το ένα ή το άλλο ποσοστό δεν με αφορά και δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτή.
Και αν θέλετε να το γενικευσω λίγο, ένα βήμα πριν το νέο "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" το τελευταίο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τα ποσοστά των κομμάτων
Όσον αφορά τη δική μου εργασία τον μέχρι τώρα απολογισμο μου ( γιατί η σειρά των άρθρων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ), τον έχω κάνει ήδη στο 4ο μέρος του άρθρου , όχι για να θριαμβολογήσω, όχι για να κριτικάρω τον εαυτο μου, αλλά για να βοηθήσω τόσο εμένα πρώτα απο όλα ,όσο και τους γνήσιους ερευνητες και εραστές της αστρολογίας να βελτιώσουμε τις μεθόδους μας, να δούμε τι πετύχαμε, τι μας διέφυγε, τι δεν υπολογίσαμε σωστά, να μάθουμε δηλ άπο τα λάθη μας.
Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε όσα είχα να πω.
Καλή σας νύχτα.The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing * A. Einstein *
-
07-10-2009, 10:09 AM #25
Απλά για την ιστορία να αναφέρω ότι στο ελληνικό forum του Astrodienst (και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά από τη διαχείριση για τη διαφήμιση, αλλά δεν έχω τρόπο και να το αποφύγω) απλή ερασιτέχνις αστρολόγος χρησιμοποιώντας μεθόδους όχι της δυτικής αλλά της ινδικής αστρολογίας προέβλεψε ακριβέστατα "συντριβή" της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας τα γυαλιά σε πολλούς από μας που κάναμε προβλέψεις στα όρια αυτού που μίλαγαν όλοι στα ΜΜΕ.
Αυτό δεν έχει σχέση με την προσέγγιση των άρθρων του Ηρακλή που όπως είπε είχε άλλα πράγματα στο νου του σε αυτή τη σειρά των άρθρων, απλά το αναφέρω για να πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που προέβλεψαν σωστά τα πράγματα, απλά συνήθως λόγω καταστάσεων δεν παίρνουν κι ιδιαίτερη δημοσιότητα.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
07-10-2009, 11:28 AM #26
Για "συντριβή" θα μιλούσαμε και αν η διαφορά του ποσοστού θα ήταν στο 5 ή στο 6%. Οπότε εμένα δεν μου λέει τίποτα το ότι κάποιος έγραψε ότι η Ν.Δ. θα ...συντριβεί. :bigsmile: Και μια ερώτηση, ρητορική:αν δεν υπήρχε συντριβή θα έλεγες ότι κάποιος είχε "προβλέψει" συντριβή;:nuts:
Και για να τελειώνουμε με το θέμα, τουλάχιστον εγώ, η όλη κουβέντα μου θυμίζει αυτούς που ακούνε από την ΕΜΥ ότι στην Αθήνα θα βρέξει, δεν βρέχει από Ομόνοια και κάτω και γίνεται κατακλυσμός στα Β.Π. και επειδή δεν έβρεχε εκεί που ήταν αυτοί καυτηριάζουν την ΕΜΥ ως αφερέγγυα :toung:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
07-10-2009, 12:38 PM #27
Σωστά είναι αυτά που λες Μήτσο, αλλά κι εμείς από την άλλη όπως ξέρεις πολλές φορές στρογγυλεύουμε τις προβλέψεις για να είμαστε πάντα μέσα. Κάπου στη μέση λοιπόν είναι η αλήθεια...
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
07-10-2009, 12:55 PM #28
Να απαντήσω εδώ στον Heracles V, αφού με ανάφερε στην παρακάτω παράθεση απο το τελευταίο ποστ του:
To απόσπασμα του άρθρου σου, στο οποίο αναφέρθηκα, ήταν απο την παράθεση του Μητσακου ( ποστ νο. 19), και μέσα στα πλαίσια της συζήτησης μεταξυ KALIANA, Mητσακου και μένα για τις δυνατότητες πρόβλεψης απο την αστρολογία., και δεν αναφέρθηκε αποσπασματικά απο το σύνολο όλων των μακροσκελέστατων άρθρων σου.
Παρακάτω ακολουθεί η παράθεση-
'''Αλλά αν είμαι σωστός, ο παρακάτω χάρτης (συνδυαστε τον με τον πίνακα για καλύτερα αποτελέσματα) δείχνει ξεκάθαρα ότι, ανεξάρτητα απο το πιο σενάριο διακυβερνησης το οποίο τελικά θα επικρατησει ( οριακή αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ - ισχυρή αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση συνεργασίας - Οικουμενική ή ότι αλλο μπορεί να φανταστεί κανείς ), ο Ουρανός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατασταση έντονης "διέγερσης" , γεγονός που υποδεικνύει ότι ο λόγος και ο σκοπός για τον οποίο η Ελλάδα πάει σε εκλογές, το "ξεκαθάρισμα" του πολιτικού τοπίου και η "σταθεροποίηση" του πολιτικού σκηνικού, θα παραμείνει όνειρο απατηλό. ''
Σίγουρα το ερώτημα ''οι δυνατότητες προβλεψης της Αστρολογίας' είναι κάτι που απασχολεί όλους μας, και τους αρχάριους αλλά και τους πιό έμπειρους αστρολογους, και πιστεύω ότι αξίζει να συζητηθεί, χωρίς διάθεση αρνητικής κριτικής.
- Πάντως, σεβαστή η πρόθεση σου, όπως λές, να δώσεις το γενικό κλίμα και να έχει το άρθρο σου μια διδακτική αξία για τους σοβαρούς -και μόνον- μελετητές/εραστές της αστρολογίας .
Σεβαστή επίσης η απόφαση σου να μην συμμετάσχεις πλέον σε αυτή τη συζήτηση, που, κατά τη γνώμη σου αφορά θέματα όπως οι αστρολογικές προβλέψεις.
-
07-10-2009, 01:06 PM #29
-Αν η διαφορά του ποσοστού μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν 5-6%, δεν θα το χαρακτηριζε κανείς σαν 'Συντριβή' της Ν.Δ.
Στο παρελθόν, πολλές φορές υπήρχαν τέτοιες διαφορές στις εκλογές μεταξύ 1ου και 2ου κόμματος, αλλά δεν εγινε συντριβή - όπως αυτό που βλέπουμε τώρα στη Ν.Δ.
- Και για την πρόβλεψη στο παράδειγμα που ανάφερε ο Βασίλης Παπαδολιάς:
Σίγουρα μπορεί να κάνει κανείς προβλέψεις με την αστρολογία! Αρκεί να έχει το θάρρος της γνώμης του, και να μην φοβάται την πιθανή μη πραγματοποίηση των προβλέψεων του.
Είναι κρίμα που η Βεδική αστρολογία είναι ένας τομέας που είναι άγνωστος στην πλειονότητα των ασχολούμενων με το θέμα, και γι' αυτό δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το σκεπτικό της αστρολόγου που έκανε την παραπάνω πρόβλεψη.
-
07-10-2009, 10:16 PM #30
Μαύρη Πατούσα
1 - Η αναφορά μου σε σένα έχει σχέση με το εξής παραπλανητικό που έγραψες 3 μόλις μηνύματα πιο πάνω, και εννοώ αυτό :
Σου εξήγησα ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες και παρέθεσα το λίνκ ( Cosmo-BioLOGy: Εθνικές Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009 ( μέρος 3ον) : Ματιές στους χάρτες των κομμάτων) με την πρόβλεψη και την αιτιολογία της . Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η μεθοδολογία, η αιτιολογία, ο "δρόμος" και όχι ο "προορισμός".
2 - Είπα πιο πάνω :
Αφού ξεκαθαρισα λοιπόν τη θέση μου θα πρέπει να σας πω - χωρίς καμμια διάθεση προσβολής και με σεβασμό στις απόψεις όλων - ότι η συζήτηση για το ποιός πρόβλεψε τι και γιατί δεν πρόβλεψε το ένα ή το άλλο ποσοστό δεν με αφορά και δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτή.
Σεβαστή επίσης η απόφαση σου να μην συμμετάσχεις πλέον σε αυτή τη συζήτηση, που, κατά τη γνώμη σου αφορά θέματα όπως οι αστρολογικές προβλέψεις.
Επειδή λοιπόν διαπιστώνω μια "τάση" απο μέρους σου να ερμηνευεις αυτά που λέω, και μάλιστα να τα ερμηνευεις λανθασμένα , θα σου ζητήσω - με όλο το σεβασμό - να σταματήσεις να το κάνεις.
Ευχαριστώ πολύ.The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing * A. Einstein *
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.