s
Ο 2ος οίκος - Page 12
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 12 of 21 FirstFirst ... 2 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... LastLast
Results 111 to 120 of 206

Re: Ο 2ος οίκος

Quote Originally Posted by atrium View Post
    Καλημέρα σε όλους. Να σας εξομολογηθώ τον πόνο μου???:bigsmile:Στον δευτερο οίκο έχω Πλούτωνα σε τρίγωνο με Αφροδίτη και MC. Μέχρι εδώ καλά. Ελα μου ντε που στο κέντρο του 2ου οίκου κάθεται μεγαλοπρεπώς ο Ουρανός(εδώ που τα λέμε κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο που δεσπόζει στον 10ο). Τί να πώ Κε Στασινέ???? Πλουτώνια Εξάρτηση με Ουράνια Ανεξαρτησία = Τρικυμία εν κρανίω.......... Βοήθειά μου:nuts:
    Αυτό σύμφωνα με σύστημα οικοθεσίας Vehlow σημαίνει ότι ο Ουρανός είναι πιο ισχυρός από Πλούτωνα, αλλά έτσι συμβαίνει πράγματι ; Προσωπικά κρατάω επιφυλάξεις γι'αυτή την άποψη Vehlow και κρίνω πάντα από τις όψεις τείνοντας να θεωρώ πιο ισχυρό τον Πλανήτη με τη σύνοδο (αν υπάρχει) ή τις σκληρές όψεις. Κοίτα τις όψεις του Ουρανού. Το ζήτημα εξάρτηση/ανεξαρτησία πάντως θα το έκρινα συνολικότερα από το χάρτη, π.χ ένας 'Ηλιος στον Ταύρο ή Ωροσκόπος σ'αυτό το ζώδιο που επιπλέον έχει Πλούτωνα στο 2ο. Θέλω να πω κοιτάζω τη συνολική εικόνα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. και για τις συμβουλές. Εννοείται ότι έκανα χιούμορ.:bigsmile: Στα σοβαρά, πράγματι ο ήλιος είναι στον ταύρο και ο πλούτωνας είναι σε συζυγία με την σελήνη. Το σύστημα που αναφέρετε ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Γενικότερα δεν κατέχω πολλά πράγματα από αστρολογία και χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας γιατί πραγματικά κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι. Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε τι ακριβώς εννοείτε, θα ήμουν ευγνώμων. Καλό βράδυ κι ευχαριστώ:amuse:

Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το στοματικό στάδιο είναι το πρώτο ψυχολογικό στάδιο ανάπτυξης ενός παιδιού και έχει σχέση με τον θηλασμό. Με το στήθος και τον θηλασμό σχετίζεται ο Καρκίνος και η Σελήνη και επομένως για τα προβλήματα της πρώιμης ψυχολογικής ανάπτυξης ενός ατόμου κοιτάμε τον 4ο οίκο. Ο Ταύρος σχετίζεται με τον λαιμό.

Το επόμενο στάδιο κατά τον Φρόιντ είναι το πρωκτικό στάδιο και σχετίζεται με την πρώτη εμπειρία ηδόνής που μπορεί να αισθανθεί ένα παιδί. Τα γεννητικά όργανα και ο πρωκτός, καθώς και η ανάπτυξη της σεξουαλικότητάς μας στην αστρολογία αποδίδονται στον Πλούτωνα. Επομένως στην αστρολογία οι καθηλώσεις, οι εμμονές και οι ψυχαναγκασμοί δεν έχουν τόσο σχέση με τον Ταύρο, την Αφροδίτη και τον 2ο οίκο αλλά με τον Πλούτωνα, τον Σκορπιό και τον 8ο οίκο.

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το στοματικό στάδιο είναι το πρώτο ψυχολογικό στάδιο ανάπτυξης ενός παιδιού και έχει σχέση με τον θηλασμό. Με το στήθος και τον θηλασμό σχετίζεται ο Καρκίνος και η Σελήνη και επομένως για τα προβλήματα της πρώιμης ψυχολογικής ανάπτυξης ενός ατόμου κοιτάμε τον 4ο οίκο. Ο Ταύρος σχετίζεται με τον λαιμό.

Το επόμενο στάδιο κατά τον Φρόιντ είναι το πρωκτικό στάδιο και σχετίζεται με την πρώτη εμπειρία ηδόνής που μπορεί να αισθανθεί ένα παιδί. Τα γεννητικά όργανα και ο πρωκτός, καθώς και η ανάπτυξη της σεξουαλικότητάς μας στην αστρολογία αποδίδονται στον Πλούτωνα. Επομένως στην αστρολογία οι καθηλώσεις, οι εμμονές και οι ψυχαναγκασμοί δεν έχουν τόσο σχέση με τον Ταύρο, την Αφροδίτη και τον 2ο οίκο αλλά με τον Πλούτωνα, τον Σκορπιό και τον 8ο οίκο.
    Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αν διαφωνείτε επί της ουσίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείτε ότι με τις εξαρτήσεις σχετίζεται και ο Ταύρος και ο 2ος. Ο 2ος είναι απέναντι οίκος από τον 8ο και ο Σκορπιός με τον Ταύρο συνδέονται άμεσα. Ο Ταύρος δεν σχετίζεται μόνο με το λαιμό αλλά και με το στόμα και την ηδονή ! Η ζήλεια και οι εξαρτήσεις και τα σύνδρομα ψυχολογικής εξάρτησης δεν ανιχνεύονται μόνο στον 8ο, αλλά και στον 2ο. Ασφαλώς και ο Καρκίνος σχετίζεται με αυτά που λέτε, με το θηλασμό, αλλά αναφέρθηκα όχι στο θηλασμό αλλά στις εξαρτήσεις/κτήσεις γενικότερα και στο στόμα (που είναι του Ταύρου). Στην ψυχολογική Αστρολογία ο άξονας 2ος - 8ος ονομάζεται (από τον Ebertin λόγου χάρη) "Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ". Το βρέφος όταν περνάει το στάδιο του Ταύρου ή του 2ου είναι απόλυτα εξαρτημένο. Αλοίμονο να δούμε τον Ταύρο ανεξάρτητο από εμμονές και καθηλώσεις !

Quote Originally Posted by atrium View Post
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. και για τις συμβουλές. Εννοείται ότι έκανα χιούμορ.:bigsmile: Στα σοβαρά, πράγματι ο ήλιος είναι στον ταύρο και ο πλούτωνας είναι σε συζυγία με την σελήνη. Το σύστημα που αναφέρετε ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Γενικότερα δεν κατέχω πολλά πράγματα από αστρολογία και χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας γιατί πραγματικά κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι. Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε τι ακριβώς εννοείτε, θα ήμουν ευγνώμων. Καλό βράδυ κι ευχαριστώ:amuse:
    H συζυγία Σελήνης/Πλούτωνα είναι από τις πιο συχνές ενδείξεις ανθρώπων που στη ζωή τους αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν το θέμα "εξάρτηση" και κυρίως τα ανδρικά Ωροσκόπια την εξάρτηση από τις γυναίκες. Ακόμα όμως και οι ίδιοι να μην είναι εξαρτημένοι, κάποιο κτητικό άτομο ή κάποιες συνθήκες στη ζωή τους θα τους αναγκάσουν να αντιμετωπίσουν τέτοια ή παρόμοια θέματα. Συνήθως είναι ή "μοναχικοί λύκοι" ή "στρείδια". Το σύστημα οικοθεσίας που αναφέρω θεωρεί ότι ο πλανήτης που είναι στο μέσο του οίκου έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ (Vehlow). Απλά υπάρχει και αυτή η άποψη, δεν την ενστερνίζομαι.

Quote Originally Posted by Δημήτρης Στασινός View Post
    Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αν διαφωνείτε επί της ουσίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείτε ότι με τις εξαρτήσεις σχετίζεται και ο Ταύρος και ο 2ος. Ο 2ος είναι απέναντι οίκος από τον 8ο και ο Σκορπιός με τον Ταύρο συνδέονται άμεσα. Ο Ταύρος δεν σχετίζεται μόνο με το λαιμό αλλά και με το στόμα και την ηδονή ! Η ζήλεια και οι εξαρτήσεις και τα σύνδρομα ψυχολογικής εξάρτησης δεν ανιχνεύονται μόνο στον 8ο, αλλά και στον 2ο. Ασφαλώς και ο Καρκίνος σχετίζεται με αυτά που λέτε, με το θηλασμό, αλλά αναφέρθηκα όχι στο θηλασμό αλλά στις εξαρτήσεις/κτήσεις γενικότερα και στο στόμα (που είναι του Ταύρου). Στην ψυχολογική Αστρολογία ο άξονας 2ος - 8ος ονομάζεται (από τον Ebertin λόγου χάρη) "Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ". Το βρέφος όταν περνάει το στάδιο του Ταύρου ή του 2ου είναι απόλυτα εξαρτημένο. Αλοίμονο να δούμε τον Ταύρο ανεξάρτητο από εμμονές και καθηλώσεις !
    Πιστεύω ότι όταν το βρέφος περνάει το στάδιο του Ταύρου βρίσκεται ακόμα στην περίοδο της σύλληψης και της κύησης (ο Ταύρος είναι το ζώδιο της σποράς) και ως έμβρυο φυσικά και είναι απόλυτα εξαρτημένο. Στο στάδιο της γέννησης και του θηλασμού (σ΄αυτή την περίοδο αναφέρεται ο Φρόιντ ως στοματικό στάδιο) και για όποια ψυχολογικά προβλήματα προκύψουν στην φάση αυτή περνάμε στον Καρκίνο και το 4ο σπίτι. ¶λλωστε το 4ο σπίτι αντιπροσωπεύει ψυχολογικά το πρώτο στάδιο της ζωής μας.

Οι άξονες των ζωδίων και των οίκων έχουν κοινά θέματα αλλά έχουν και αντιθέσεις. Κι όπως δεν κοιτάμε τον γάμο μας στον 1ο οίκο επειδή είναι απέναντι από τον 7ο ούτε τα συναισθηματικά μας στον 11ο επειδή είναι απέναντι από τον 5ο, έτσι πιστεύω πως δεν μπορούμε να κοιτάμε και ψυχολογικά θέματα του 8ου στον 2ο.

Παρόλα αυτά, δεν πιστεύω εντελώς στην "αλφαβητική" αστρολογία, όπως ονομάζεται, δηλαδή δεν πιστεύω ότι οι ιδιότητες των οίκων αντιστοιχούν απόλυτα στις ιδιότητες των ζωδίων. Είναι διαφορετικό πράγμα να έχει κανείς Ήλιο π.χ. στον Κριό ή τον Τοξότη στο 6ο σπίτι και διαφορετικό να έχει Ήλιο στην Παρθένο. Το άτομο με Ήλιο στο 6ο σπίτι μπορεί να στρέφεται προς την εργασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αναλυτικό, ορθολογιστικό και κριτικό ή να προσέχει πολύ την λεπτομέρεια όπως η Παρθένος.

Με την ίδια έννοια δεν μπορούμε να αναζητούμε την ζήλεια, τις εμμονές, τις εξαρτήσεις ή άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Ταύρου στο 2ο σπίτι, όπως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα άτομο με πλανήτες στο 4ο να συμπεριφέρεται ως Καρκίνος.

Με την ίδια έννοια δεν μπορούμε να αναζητούμε την ζήλεια, τις εμμονές, τις εξαρτήσεις ή άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Ταύρου στο 2ο σπίτι, όπως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα άτομο με πλανήτες στο 4ο να συμπεριφέρεται ως Καρκίνος.
    Με παραποιείτε μου φαίνεται. Ποτέ δεν έγραψα ότι θα πω ότι συμπεριφέρεται κάποιος ως Ταύρος αν έχει πλανήτες στο 2ο (αυτό δεν αρκεί) αλλά αυτός ο άνθρωπος με πλανητες στο 2ο σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποια θέματα του Ταύρου είτε από την καλή είτε από την ανάποδη. Και οι εξαρτήσεις και η κτητικότητα είναι ένα μέγα θέμα για τους περισσσότερους ανθρώπους που έχουν σημαντικούς πλανήτες στο 2ο οίκο εάν και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο συνηγορεί. Διαφορετικά, υποστηρίζοντας το αντίθετο, είναι σαν να λέτε ότι τους οίκους δεν επιτρέπεται να τους δούμε ψυχολογικά.

Quote Originally Posted by Δημήτρης Στασινός View Post
    Με παραποιείτε μου φαίνεται. Ποτέ δεν έγραψα ότι θα πω ότι συμπεριφέρεται κάποιος ως Ταύρος αν έχει πλανήτες στο 2ο (αυτό δεν αρκεί) αλλά αυτός ο άνθρωπος με πλανητες στο 2ο σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποια θέματα του Ταύρου είτε από την καλή είτε από την ανάποδη. Και οι εξαρτήσεις και η κτητικότητα είναι ένα μέγα θέμα για τους περισσσότερους ανθρώπους που έχουν σημαντικούς πλανήτες στο 2ο οίκο εάν και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο συνηγορεί. Διαφορετικά, υποστηρίζοντας το αντίθετο, είναι σαν να λέτε ότι τους οίκους δεν επιτρέπεται να τους δούμε ψυχολογικά.
    Δημήτρη μου,
    λέω απλώς την γνώμη μου και σέβομαι την δική σου.

Όμως τυγχάνει να έχω σύνοδο Σελήνης/Δία/Ερμή στον 2ο οίκο και στον Τοξότη. Πέρα από τον τρόπο που βγάζω τα λεφτά μου (εκπαίδευση) και τον τρόπο που τα ξοδεύω (είμαι πολύ σπάταλη χωρίς να με απασχολεί αν θα έχω λεφτά την επομένη) δεν βλέπω να έχω καμιά συνάφεια με εξαρτήσεις ή κτητικότητες ή άλλα χαρακτηριστικά του Ταύρου. Αντίθετα, η σύνοδος αυτή μου δίνει πολλά τοξοτίσια στοιχεία στον χαρακτήρα μου.

Δημήτρη μου,
    λέω απλώς την γνώμη μου και σέβομαι την δική σου.

Όμως τυγχάνει να έχω σύνοδο Σελήνης/Δία/Ερμή στον 2ο οίκο και στον Τοξότη. Πέρα από τον τρόπο που βγάζω τα λεφτά μου (εκπαίδευση) και τον τρόπο που τα ξοδεύω (είμαι πολύ σπάταλη χωρίς να με απασχολεί αν θα έχω λεφτά την επομένη) δεν βλέπω να έχω καμιά συνάφεια με εξαρτήσεις ή κτητικότητες ή άλλα χαρακτηριστικά του Ταύρου. Αντίθετα, η σύνοδος αυτή μου δίνει πολλά τοξοτίσια στοιχεία στον χαρακτήρα μου.
    Μα είναι λογικό αυτό. Ο Δίας τι να σου δώσει εκεί μέσα ; Αφού σε απελευθερώνει. Ρώτα όμως και κάποιον που έχει Αφροδίτη, Σελήνη και Πλούτωνα στο 2ο. Χέβι μέταλ θέματα Ταύρου, να μην σου πω γκραν γκινιόλ. Το θέμα κτητικότητα νούμερο 'Ενα. Και ο 'Ηλιος εκεί θα μπορούσε αν βοηθάει και το υπόλοιπο Ωροσκόπιο. Το θέμα κτητικότητα, εξάρτηση, δέσμευση αποκτά μέγιστη σημασία. 'Αξονας δέσμευσης/αποκοπής (2ος/8ος).

10. Re: Ο 2ος οίκος

Καλησπέρα,

μήπως μπορει να μου πει κάποιος τι γίνεται με τον δικό μου 2ο οίκο?Βρίσκεται στο Λιοντάρι, όπως και ο πρώτος οίκος , με κυβερνήτη τον ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο ..Τι να πω δεν καταλαβαίνω τι γίνεται..Ο 12ος έίναι στον Καρκίνο.! Το ζώδιο μου είναι λέων..
    Οι όψεις που κάνει ο ήλιος ειναι οι εξείς :Ηλιος τετράγωνο με Σελήνη Αρη και Δια(4ος Ζυγός), Ηλιος συνοδος ερμης και ωροσκόπος, Ηλιος τριγωνο ουρανος, ηλιος εξαγωνο με χείρωνα.
    Να σας ενημερώσω ότι ασχολουμε με την τέχνη.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Page 12 of 21 FirstFirst ... 2 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)