s
Απορία για σύνοδο Αφροδίτης-Ερμή σε γενέθλιο.
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 7 of 7

Απορία για σύνοδο Αφροδίτης-Ερμή σε γενέθλιο.

Καλησπέρα σε όλους!!!

Η Αφροδίτη μου ειναι στον 6ο οίκο στο ζώδιο του Τοξότη και οι μοναδικές όψεις που κάνει είναι σύνοδος με Ηλιο και Ερμη. Αναρωτιέμαι εδώ και καιρό αν η σύνοδος που κάνει με τον Ερμη (και μάλιστα ακριβή σύνοδο) θεωρείται <κακή> όψη, αφού ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του, τον Τοξότη. Από αυτήν την άποψη μπορούμε να θεωρήσουμε αυτήν την Αφροδίτη <χτυπημένη>;

Ευχαριστώ πολύ...

Re: Απορία για σύνοδο Αφροδίτης-Ερμή σε γενέθλιο.

Quote Originally Posted by oliakon View Post
    Καλησπέρα σε όλους!!!

Η Αφροδίτη μου ειναι στον 6ο οίκο στο ζώδιο του Τοξότη και οι μοναδικές όψεις που κάνει είναι σύνοδος με Ηλιο και Ερμη. Αναρωτιέμαι εδώ και καιρό αν η σύνοδος που κάνει με τον Ερμη (και μάλιστα ακριβή σύνοδο) θεωρείται <κακή> όψη, αφού ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του, τον Τοξότη. Από αυτήν την άποψη μπορούμε να θεωρήσουμε αυτήν την Αφροδίτη <χτυπημένη>;

Ευχαριστώ πολύ...
    Η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη δεν θα έλεγα ότι είναι κακή, καθώς αυτοί δύο πλανήτες "συνεργάζονται" καλά μεταξύ τους και οι ιδιότητες που τους αποδίδονται εύκολα συνδυάζονται και εκφράζονται.

Θα μπορούσες όμως να πεις ότι δεν είναι "καλή" η σύνοδος του Ερμή και της Αφροδίτης με τον Ήλιο, καθώς ο Ήλιος ...επισκιάζει όποιο σώμα βρίσκεται σε απόσταση έως και 12 μοιρών από αυτόν και δεν "λειτουργεί" τελείως απρόσκοπτα. Ιδίως δε αν κάποιος πλανήτης βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 8 μοιρών και 30 λεπτών της μοίρας, θεωρείται ότι είναι "καμένος" από τις ακτίνες του Ήλιου. Εξαίρεση αποτελεί η σύνοδος του Ήλιου με κάποιον πλανήτη με ανοχή από 0 λεπτά της μοίρας έως 17 λεπτά της μοίρας, όπου εκεί έχουμε τον λεγόμενο "ηλιόφωτο" πλανήτη ή πλανήτη σε θέση cazimi, , θέση όπου ο Ήλιος ενισχύει τον πλανήτη πάρα πολύ και θεωρείται πολύ ευνοϊκή για αυτόν.
    Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για όλα τα παραπάνω είναι να γίνεται η σύνοδος στο ίδιο ζώδιο και όχι σε διαφορετικό. :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Μητσάκο μου,

ας μην μπερδεύουμε τους παραδοσιακούς κανόνες της ωριαίας με την σύγχρονη ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη. Εδώ ο Ερμής και η Αφροδίτη αποκτούν μεγαλύτερη σημασία στον χάρτη και θα εκφράζονται περισσότερο λόγω ακριβώς της συνόδου με τον Ήλιο και θα χρωματίσουν αρκετά το άτομο. Το άτομο δηλαδή θα έχει πολλές ιδιότητες και ανάγκες του Ερμή και της Αφροδίτης, που θα εκφράζονται φυσικά με τοξοτίσιο τρόπο. Απλώς ο Ερμής, ενώ θα εκφράζεται πολύ, δεν θα εκφράζεται πάντα θετικά λόγω της αδυναμίας του στον Τοξότη.

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Μητσάκο μου,

ας μην μπερδεύουμε τους παραδοσιακούς κανόνες της ωριαίας με την σύγχρονη ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη. Εδώ ο Ερμής και η Αφροδίτη αποκτούν μεγαλύτερη σημασία στον χάρτη και θα εκφράζονται περισσότερο λόγω ακριβώς της συνόδου με τον Ήλιο και θα χρωματίσουν αρκετά το άτομο. Το άτομο δηλαδή θα έχει πολλές ιδιότητες και ανάγκες του Ερμή και της Αφροδίτης, που θα εκφράζονται φυσικά με τοξοτίσιο τρόπο. Απλώς ο Ερμής, ενώ θα εκφράζεται πολύ, δεν θα εκφράζεται πάντα θετικά λόγω της αδυναμίας του στον Τοξότη.
    Δεν συγχέω τους παραδοσιακούς κανόνες της ωριαίας με την σύγχρονη ερμηνεία ενός χάρτη. Ακολουθώ τους κανόνες για τον γενέθλιο που και στη σχολή που πήγα μου διδάξανε αλλά και άλλοι σύγχρονοι αστρολόγοι (π.χ. Παΐζης, Κορωνάκης, ¶ρχος) ακολουθούν και τους οποίους συμβουλεύομαι ενίοτε και ανταλλάσσω απόψεις. Οι όροι cazimi και "καμένος πλανήτης" χρησιμοποιούνται και στην ωριαία και όχι μόνον στην ωριαία. :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Μητσάκο μου,

δεν μίλησα για σύγχρονους αστρολόγους αλλά για σύγχρονη ερμηνεία ενός γενέθλιου. Οι όροι "καμένος", "καζίμι" κ.λπ. ανήκουν στην παραδοσιακή αστρολογία και, σύμφωνοι, όχι μόνο στην ωριαία αλλά χρησιμοποιούνται και στην γενέθλια από αστρολόγους που χρησιμοποιούν κανόνες της παραδοσιακής αστρολογίας.
    Δεν θα διαφωνήσω όμως με την χρήση τους, υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στην αστρολογία και πολλές σχολές και ο καθένας ακολουθεί αυτήν που τον εκφράζει περισσότερο.

Ωστόσο θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος σε μια σύνοδο Αφροδίτης/Ήλιου με ποιο τρόπο ο Ήλιος επισκιάζει την Αφροδίτη αφού το άτομο μ' αυτή την σύνοδο αποκτά πολλά αφροδιτικά στοιχεία στον χαρακτήρα του. Επίσης, με ποιο τρόπο η σύνοδος αυτή δεν είναι "καλή" και ποιες ιδιότητες της Αφροδίτης δεν "λειτουργούν" απρόσκοπτα.

Όνομα:
    Βασίλης

Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον ο όρος επισκιάζει δεν είναι και τόσο επιτυχημένος για τη γενέθλια αστρολογία. Υπάρχει επίδραση του Ήλιου όταν είναι πολύ κοντά στον Ερμή ή την Αφροδίτη αλλά η επίδραση του πιστεύω έγκειται στο ότι κάνει τους πλανήτες πιο υποκειμενικούς. Έτσι ένας Ερμής πολύ κοντά στον Ήλιο είναι υπερβολικά ταυτισμένος με τον εαυτό του και δεν μπορεί να κατανοήσει τις θέσεις των άλλων, ενώ μία Αφροδίτη πολύ κοντά θεωρεί αυτό που της αρέσει εκείνης ότι είναι πάντα το καλό και δεν μπορεί να εξοικειωθεί με αισθητικές προτιμήσεις των άλλων.

Από πλευράς έντασης όμως σαφώς η σύνοδος με τον Ήλιο ενισχύει τους πλανήτες, οι οποίοι λειτουργούν πιο δραστήρια για χάρη όμως και μόνο του εαυτού.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ... μετά άπό αυτά που μου είπατε και επειδή αυτό που μπορώ εγω να εκφράσω από αυτά που βιώνω είναι πως υπάρχει μια αρνητική υπερβολή ως προς την έκφραση του Ερμή και γενικότερα μια αδυναμία να επικοινωνήσω αποτελεσματικά είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά... μάλλον υπάρχει εντονότερο το στοιχείο του ατομισμού όπως επεσήμανε και ο Κος Παπαδολιας αν κατάλαβα καλά...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)