s
Ακμές οίκου & πλανήτες
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 7 of 7
    Όνομα:
    Αντζελα

Ακμές οίκου & πλανήτες

Έχω μια απορία για τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά στις ακμές των οίκων αλλά τοποθετούνται στον προηγούμενο.
    Γεννήθηκα στις 14-04-1970 ώρα 18:05 στην Μελβούνη Αυστραλίας.
    Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στην 0.26 Τοξότη και η ακμή του 2ου οίκου είναι στην 1.42 Τοξότη.
    Ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στην 9.48 Ιχθύων και η ακμή του 5ου οίκου είναι στην 13.43 Ιχθύων
    Ο ¶ρης βρίσκεται στην 26.56 Ταύρου και η ακμή του 8ου οίκου είναι στην 1.42 Διδύμων.
    Θεωρούμε οτι οι πλανήτες είναι στον οίκο που τοποθετούνται; υπάρχει κάποια ανοχή που τους τοποθετεί στον επόμενο οίκο, ή, θεωρούμε οτι παίζουν ρόλο και στους δύο οίκους;
    Ευχαριστώ για τις απόψεις σας

Re: Ακμές οίκου & πλανήτες

έχω πλανήτες σε ακμές οίκων και είναι και κάτι που ψάχνω
    είναι σαν τα αιτήματα του ενός οίκου να μεταφέρονται στον άλλο;

ακόμη παρατήρησα ότι αν χρησιμοποιήσω Koch και οχι Placidus κάποιοι πλανήτες αλλάζουν οικοθεσία και έχω διαφορετική ερμηνεία

Καλησπέρα...Θα ήθελα να ρωτήσω πώς τελικά βρίσκουμε τις ακμές των οίκων?? Βλεπω για παράδειγμα ότι αν έχεις ωροσκόπο υδροχόο η ακμή του 7ου οίκου σου είναι στους ιχθύες, ενώ στον χάρτη μου λέει οτι βρίσκεται στο λιοντάρι. Τι τελικά ισχύει?? Ευχαριστώ πολύ...

Quote Originally Posted by GIRL View Post
    έχω πλανήτες σε ακμές οίκων και είναι και κάτι που ψάχνω
    είναι σαν τα αιτήματα του ενός οίκου να μεταφέρονται στον άλλο;

ακόμη παρατήρησα ότι αν χρησιμοποιήσω Koch και οχι Placidus κάποιοι πλανήτες αλλάζουν οικοθεσία και έχω διαφορετική ερμηνεία
    Οι Οίκοι αντιστοιχούν σε σταθερά και όχι μεταβαλλόμενα θέματα ή τομείς της ζωής μας. Π.χ., ο 2ος αντιστοιχεί σε αξίες, οικονομικά. Ο 10ος σε κοινωνική καταξίωση, αναγνώριση, καριέρα. Αυτά δεν αλλάζουν.

Στους πλανήτες αποδίδονται συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες, ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζουν με άλλους πλανήτες και τη θέση που βρίσκονται, τις εκφράζουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Ανεξάρτητα όμως από το αν τις εκφράζουν έντονα ή περιορισμένα, είναι αυτές που είναι. Δεν αλλάζουν δλδ. Π.χ., ο ¶ρης εκφράζει (και) δυναμισμό, ο Δίας (και) επέκταση, ο Κρόνος (και) υπευθυνότητα. Αυτά δεν αλλάζουν.

Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι στην περίπτωση που κάποιο αστρολογικό σώμα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ενός Οίκου. Σε αυτήν την περίπτωση οι ενέργειες του πλανήτη πιθανότατα θα αφορούν και θέματα του Οίκου που έπεται, ιδίως αν αυτός είναι γωνιακός/θεμελιώδης (1ος, 4ος, 7ος, 10ος).

Quote Originally Posted by truth View Post
    Καλησπέρα...Θα ήθελα να ρωτήσω πώς τελικά βρίσκουμε τις ακμές των οίκων?? Βλεπω για παράδειγμα ότι αν έχεις ωροσκόπο υδροχόο η ακμή του 7ου οίκου σου είναι στους ιχθύες, ενώ στον χάρτη μου λέει οτι βρίσκεται στο λιοντάρι. Τι τελικά ισχύει?? Ευχαριστώ πολύ...
    Αρχής γενομένης από την ακμή του 1ου Οίκου που ορίζει και τον ωροσκόπο, γίνεται και η διαίρεση του ζωδιακού κύκλου στους υπόλοιπους 11 Οίκους. Επειδή από την κάθε ακμή ξεκινάει μια ευθεία που ορίζει και την ακμή του ακριβώς απέναντι Οίκου, είναι ...κομματάκι δύσκολο ο ωροσκόπος (η ακμή του 1ου Οίκου δλδ) στον Υδροχόο να ορίζει την ακμή του 7ου, του απέναντι δλδ Οίκου, στους Ιχθείς που είναι το επόμενο ζώδιο από τον Υδροχόο. Αν η ακμή του 1ου είναι στον Υδροχόο, η ακμή του 7ου θα είναι αναγκαστικά στο απέναντι από αυτόν ζώδιο, στον Λέοντα. Αν είναι στον Ταύρο, η ακμή του 7ου θα είναι στον Σκορπιό. Αν είναι στον Κριό, η ακμή του 7ου θα είναι στον Ζυγό. Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έτσι το είχα φανταστεί κ εγώ αλλά προβληματίστηκα με κατι αρθρα... anyway.. θα το ξαναψαξω!!! ευχαριστώ και πάλι...

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τί σημαίνει η ακμή του 7ου στους διδύμους; Επίσης, το ότι είναι στις 28 μοίρες παίζει κάποιο ρόλο, με την έννοια ότι παίρνει και στοιχεία του καρκίνου; Και γενικά πλανήτες σε θέση 27-28 μοιρών, δίνουν και στοιχεία και από το επόμενο ζώδιο ή όχι;

Quote Originally Posted by kleopatra21 View Post
    Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τί σημαίνει η ακμή του 7ου στους διδύμους; Επίσης, το ότι είναι στις 28 μοίρες παίζει κάποιο ρόλο, με την έννοια ότι παίρνει και στοιχεία του καρκίνου; Και γενικά πλανήτες σε θέση 27-28 μοιρών, δίνουν και στοιχεία και από το επόμενο ζώδιο ή όχι;
    Για τον 7ο και γενικά αλλά και για την περίπτωση που η ακμή του είναι στους Δίδυμους, μπορείς να διαβάσεις σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%...%F1%EF%DF.html

Για την ύπαρξη πλανητών στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου έχει γίνει μια κουβέντα σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9...%DF%F9%ED.html και εδώ http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9...%DF%F1%E1.html :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)