Quote Originally Posted by WHITE.HORSE View Post
α !!:bigsmile:
έχω κ εγώ σε μια φίλη στον χάρτη της ένα υπέροχο τετράγωνο :bigsmile: μεταξύ αφροδίτης και κρόνου με αφροδίτη στον ζυγό και κρόνο στον αιγόκερο !! η οποία έχει ένα θέμα στον γάμο της !! οσα χρόνια έχει και τον γάμο
πλανήτες σε κυριαρχία και στις δύο περιπτώσεις !
τι υπερισχύει τελικά ποιος κάνει κουμάντο εδώ ?
η αφροδίτη ή ο κρόνος ??? αν και εγώ (από όσα ξέρω) με τόσο Σκορπιό μάλλον υποφέρει η αφροδίτη !
δίνω και την ημ/νια γεννησής της μια και δεν έχουμε ώρα (αλλάζει κάτι εδώ ?? υποθετω δεν λαμβάνω υποψιν ωροσκοπο και οικοθεσία):embarrest
08/11/1961 Θεσ/νικη

ευχαριστώ !
Πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να χειριστεί κανείς την συγκρουσιακή φύση ενός τετραγώνου όταν κι οι δυο πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο που κυβερνούν επειδή η λειτουργία των πλανητών είναι σωστή κι έτσι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πρόκληση. Εδώ ακόμα περισσότερο επειδή ο Κρόνος έχει την έξαρσή του στον Ζυγό. Έτσι, ο Κρόνος μπορεί να βοηθήσει αυτή την Αφροδίτη να εκφράσει τις ανώτερες αξίες του Ζυγού.

Παράδειγμα λειτουργίας: η Αφροδίτη στον Ζυγό είναι σε θέση να κατανοεί την διαφορετικότητα δυο ατόμων σε μια σχέση και τις διαφορετικές τους ανάγκες. Με την σωστή επικοινωνία μπορεί να επιτύχει την σωστή και αμοιβαία αποδεκτή λύση (συμβιβασμό των δυο πλευρών) ώστε να επέλθει η ισορροπία και αρμονία (Ζυγός = η ένωση-ισορροπία των αντιθέτων).

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, με την συναισθηματική του αποστασιοποίηση, την αίσθηση της δικαιοσύνης, την υπευθυνότητα και την τετράγωνη λογική του και την επίγνωση των ορίων της πραγματικότητας μπορεί να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Το τετράγωνο αυτό θα μπορούσε να εκφραστεί και ως προσωπική σύγκρουση, π.χ. ως σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη για συντροφικότητα του ατόμου με την προσωπική του ανάγκη για εκπλήρωση των φιλοδοξιών και των στόχων του. Ο ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στο ζευγάρι (Αφροδίτη στον Ζυγό) και η ιεράρχηση των αξιών, ο σωστός προγραμματισμός και σωστή αξιοποίηση του χρόνου (Κρόνος στον Αιγόκερω) θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξομάλυνση της σύγκρουσης.

Είναι δύσκολο να πει κανείς πώς θα εκφραστεί ένα μεμονωμένο τετράγωνο χωρίς τον υπόλοιπο χάρτη και τους οίκους στους οποίους πραγματοποιείται αλλά αν το άτομο αξιοποιήσει την λειτουργία των δυο πλανητών θα μπορέσει να αντεπεξέλθει καλύτερα στην πρόκληση.