- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 18
Thread: οι 360 μοίρες του ζωδιακού
-
06-06-2009, 07:51 PM #1
οι 360 μοίρες του ζωδιακού
Χθές αγόρασα το βιβλίο της Κυρίας Θεοδώρας Φασιανού - Ντάκου (οι 360 μοίρες του ζωδιακού).
Στην εισαγωγή του αναφέρονται οι απόψεις του adriano carelli για τις ζωδιακές μοίρες.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται οι παρακάτω φράσεις: 1)....όταν ένα από τα Φώτα βρίσκεται π.χ. στις 18ο 45΄ενός ζωδίου (διατρέχει δηλ. την 19ο)......και
2) να θυμόμαστε ότι για τα Φώτα, η επιρροή της επόμενης μοίρας αναμειγνύεται όταν το κέντρο της θέσης του ουράνιου σώματος ξεπεράσει τα 44΄της προηγούμενης μοίρας....
Με αφορμή τα παραπάνω θα ήθελα κάποιος να με διαφωτήσει και εμένα αλλά και και όποιον άλλο έχει ή αποκτήσει την ίδια απορία με εμένα για τα εξής:
1) αν ένα ουράνιο σώμα (Ήλιος, Σελήνη, ¶ρης, Ερμής, Πλούτωνας κλπ ) ή σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα κλπ) ή πλανητοειδής (χείρωνα κλπ) του αστρολογικού μας χάρτη βρίσκεται πχ είτε στη 17ο 06΄(στις αρχές της μοίρας ) ενός ζωδίου είτε στη 17ο 53΄(στο τελείωμα της μοίρας) ενός ζωδίου, λέμε και στις 2 περιπτώσεις οτι το ουράνιο σώμα βρίσκεται στη δέκατη έβδομη μοίρα του ζωδίου και διαβάζουμε την αντίστοιχη ερμηνεία αυτής της μοίρας (δηλ της δέκατης έβδομης μοίρας) ή οτι και στις 2 περιπτώσεις διανύει τη δέκατη όγδοη μοίρα άρα διαβάζουμε την ερμηνεία της δέκατης όγδοης μοίρας;
2) Αν τα Φώτα (Ήλιος Σελήνη) βρίσκονται στις 27ο 06΄(αρχή μοίρας) ενός ζωδίου λαμβάνουμε υπόψιν την ερμηνεία μόνο αυτής της μοίρας ; ενώ αν βρίσκονται στις 27ο 50΄(τελείωμα μοίρας) ενός ζωδίου λαμβάνουμε υπόψιν περισσότερο την ερμηνεία της επόμενης μοίρας;
-
07-06-2009, 12:57 PM #2
Re: οι 360 μοίρες του ζωδιακού
Καλημέρα!
πολύ ωραία ερώτηση και δική μου απορία αφού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. δηλαδή απ' ότι έχω βρει άλλοι λένε οτι η 1η ξεκινά απο το 0 άρα στις πχ 27,06 κοιτάμε την ερμηνεία της 28ης και άλλοι οτι 27,53 είναι η 27η. απ' ότι καταλαβαίνω απο το απόσπασμα που παραθέτεις μάλλον πρέπει να ξεπερνά τα 44΄ για να λάβουμε υπόψη μας ΚΑΙ την ερμηνεία της επόμενης αλλιώς γιατί θα χρησιμοποιούσε το ρήμα αναμιγνύεται? και όμως λένε οτι η Ντάκου θεωρεί οτι η 1η ξεκινά απο το 0.
-
07-06-2009, 01:45 PM #3
Δεν εχει τυχει να διαβασω το βιβλιο της κ. Ντακου. Αλλα νομιζω οτι γινεται αρκετα κατανοητη οταν αναφερει οτι μετα τα 44 λεπτα της μοιρας αναμιγνυονται επιρροες απο την επομενη μοιρα.
Στην πρωτη σου απορια και με βαση αυτα που αναφερεις απο το εισαγωγικο του βιβλιου , η 17η 06΄ ανηκει στην 17η μοιρα του ζωδιακου. Στην δευτερη περιπτωση ομως (με βαση αυτα που αναφερεις ) επιρρεαζεται απο την 18η μοιρα γιατι εχει ξεπερασει τα 44 λεπτα.
Στη δευτερη απορια το παραδειγμα σου ειναι σωστο.
-
07-06-2009, 10:11 PM #4
Eγω πάλι ξέρω ότι απο 17ο 01´ εως 17ο 59´ είναι η 18η μοίρα, αφου απο 0ο 01´ εως 0ο 59´ είναι η πρώτη μοίρα. Τωρα μήπως εννοεί ότι για την 17ο45' εως και 59´ κοιτάμε και την 19η ως ερμηνεία, που πιθανόν να παίζει, ενω ως και τα 44´ κοιταμε μονο την 18η ??? :unsure:
-
07-06-2009, 10:53 PM #5
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Παρ όλα αυτά δεν κατάφερα ακόμα να αποσαφηνίσω το τι ισχύει και το τι όχι (είμαι λίγο ξανθός ). Παρακάτω παραθέτω αυτολεξεί κάποια αποσπάσματα του βιβλίου και για να μην αλλοιώσω την ερμηνεία τους λόγω απειρίας μου, πάνω στην προσπάθειά μου να θέσω τα ερωτήματά μου , αλλά και να βοηθηθούν όσοι έχουν απορίες γύρω από το θέμα αυτό.
"..Οι μοίρες του Ζωδιακού μετριούνται όπως οι ώρες και τα χρόνια. Δεν υπάρχει μοίρα «μηδέν». Η γραφική εικόνα Υ 00΄00΄΄ δεν είναι παρά μια αφηρημένη ένδειξη του ορίου μεταξύ της τελευταίας μοίρας των Ιχθύων και της πρώτης του Κριού που εκτείνεται από 0ο00΄00΄΄ μέχρι 1ο00΄00΄΄ του Ζωδιακού..."
1)Όντως από ότι καταλαβαίνω από το ανωτέρω απόσπασμα η Κα Ντάκου θεωρεί ότι η 1η μοίρα ξεκινά από το 0.
-Δηλ. Αν για π.χ. ο ¶ρης βρίσκεται είτε στις 00ο05΄00΄΄ είτε στις 00ο30΄00΄΄ είτε στη 01ο00΄00΄΄ ενός ζωδίου, θεωρούμε και στις 3 περιπτώσεις ότι βρίσκεται στη ΠΡΩΤΗ μοίρα του ζωδίου αυτού;
- Ποιά άποψη και γιατί τελικά είναι ευρέως αποδεκτή και επικρατέστερη;
- Αν ο Ήλιος(Φώτα) ή ο Ερμής (πλανήτης) ή ο Χείρωνας (πλανητοειδής) ή ο Ωροσκόπος (σημείο), βρίσκονται στην 15ο10΄00΄΄ ενός ζωδίου, θεωρούμε ότι έχουμε αστρολογικά και όχι αριθμητικά τον Ήλιο, Ερμή, Χείρωνα ή Ωροσκόπο μας στην 16η μοίρα (γιατί διασχίζει την 16η μοίρα) και διαβάζουμε αυτής της μοίρας την ερμηνεία; Αν όμως βρίσκονται στην 15ο51΄00΄΄ πάλι την 16η μοίρα διαβάζουμε; (φυσικά για τα ΦΩΤΑ όπως αναφέρεται και παρακάτω διαβάζουμε και την ερμηνεία της επόμενης μοίρας)
"...Στην Αστρολογία η ειδική ακτινοβολία κάθε μονάδας (είτε είναι μεγάλη είτε είναι μικρή) ελαττώνεται βαθμιαία από την αρχή μέχρι το τέλος του χώρου της….. Βρίσκουμε πως η μεγαλύτερη ενεργειακή ροή του Κριού είναι στο σημείο της Εαρινής ισημερίας. Στις 29ο59΄59΄΄ αυτή η ενέργεια είναι πολύ μειωμένη μα υφίσταται. Στις 30ο , ξαφνικά, μηδενίζεται και αντικαθίσταται από την ακτινοβολία του Ταύρου που εμφανίζεται στο φόρτε της. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Σπίτια, ή τους Τομείς του ωροσκοπίου. Οι μονάδες των μοιρών του Ζωδιακού δεν ξεφεύγουν απ΄ αυτόν τον κανόνα...."
"...Ότι έχουμε εξηγήσει προηγουμένως μας διαφωτίζει πρακτικά και για τα υλικά αστρικά σώματα, τους πλανήτες. Η διάμετρος της έκτασης της ακτινοβολίας τους είναι πολύ μικρότερη από την ανοχή που αναγράφεται στους αστρονομικούς πίνακες. Υπάρχει όμως μία διαφορά που πρέπει να υπολογίσουμε στα Φώτα, δηλ. τον Ήλιο και τη Σελήνη. Τα Φώτα έχουν μία έκταση ακτινοβολίας ελαφρά μεταβαλλόμενη που καλύπτει, κατά μέσο όρο, 32΄τόξο Ζωδιακού δεξιά και αριστερά από το σημείο της θέσης τους. Γι΄ αυτό, όταν ένα από τα Φώτα βρίσκεται π.χ. στις 18ο45΄ ενός ζωδίου (διατρέχει δηλ. την 19ο), η ακτινοβολία που δέχεται και δίνει εκτείνεται και στην μοίρα που ακολουθεί (την 20ο) . Αν με κέντρο το σημείο 18ο45΄ γράψουμε έναν κύκλο διαμέτρου 32΄, ένα μικρό μέρος της 20ης μοίρας θα περικλείεται στον κύκλο μας. Αυτά όμως τα πρώτα λεπτά της κάθε μοίρας του Ζωδιακού είναι τα πιο δυνατά σε ενέργεια, ενώ στα τελευταία η ενέργεια αυτή είναι μειωμένη. Γι΄ αυτό πρέπει να θυμόμαστε ότι για τα Φώτα η επιρροή της επόμενης μοίρας αναμειγνύεται όταν το κέντρο της θέσης του ουράνιου σώματος ξεπεράσει τα 44΄ της προηγούμενης μοίρας..."
2) Τα αναγραφόμενα στο απόσπασμα αναφέρονται από ότι κατάλαβα ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΩΤΑ και όχι στους υπόλοιπους πλανήτες.
- Ναι μεν κατάλαβα ότι σε ότι αφορά τα ΦΩΤΑ ισχύει πως: " ...επιρροή της επόμενης μοίρας αναμειγνύεται όταν το κέντρο της θέσης του ουράνιου σώματος ξεπεράσει τα 44΄ της προηγούμενης μοίρας...". Ποια όμως μοίρα από τις δύο υπερισχύει σε ερμηνεία; Αυτή που ενεργοποιούνται τα πρώτα λεπτά της ως πιο ισχυρή; ή αυτή που ενεργοποιούνται τα τελευταία της λεπτά;
- Αυτό λογικά σημαίνει ότι δεν ισχύει για κανέναν άλλο πλανήτη, πλανητοειδή ή σημείο; ¶ρα αν ο ¶ρης ή ο Χείρωνας ή ο ωροσκόπος βρίσκονται στις 18ο53΄00΄΄ ενός ζωδίου λαμβάνουμε υπόψη την ερμηνεία μόνο της μοίρας στην οποία βρίσκονται ή διασχίζουν και καθόλου την ερμηνεία της επόμενης;
Ζητάω συγνώμη αν σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις μου και το μακροσκελές κείμενο (το οποίο παράθεσα αναλυτικά προς βοήθεια όλων ) και ελπίζω η κοινή μας αγάπη για την αστρολογία και την γνώση μέσω αυτής να αποτελέσει το άλλοθί μου.
Φιλικά lam
-
07-06-2009, 11:09 PM #6
-
07-06-2009, 11:51 PM #7
-
08-06-2009, 12:08 AM #8
-
08-06-2009, 01:01 AM #9
:blush: Ενδιαφέρων.Θέλω να πω απλά ότι αν διαβάσετε απο μισό σε μισο...18°45 μέχρι 19°45 είναι σαν να ήσασται συνέχια στο 20,πως μας λέει και η κ.Ντακου:"αν με κέντρο το σημείο 18°45΄ γράψουμε έναν κύκλο διαμέτρου 32΄, ένα μικρό μέρος της 20ης μοίρας θα περικλείεται στον κύκλο μας".Oμως τα πρώτα λεπτά της κάθε μοίρας του zωδιακού-μοίρα 20(18°45) είναι τα πιο δυνατά σε ενέργεια,ενώ στα τελευταία της 20ης μοίρας (19°45 μέχρι 19°59) η ενέργεια αυτή είναι μειωμένη,μιλώντας πάντα για μοίρα 20.To ιδιο για μοίρα 21(19°45 μέχρι 20°45) k.t.λ.
Gluck sind kleine Sterne,die mitten in den Tag fallen...Θα γινεις πιο εξυπνος,αν εχεις ενα αντιπαλο πιο ευφυεστερων (κανονες σκακι).
-
27-06-2009, 07:17 AM #10
Καλημέρα!
Διάβασα το κείμενο(Χριστέ μου, τα καταλαβαίνετε όλα αυτά??:embarrest ) και θα ήθελα να μου επιβεβαιώσει κάποιος το εξής: Γεννήθηκα 04/01/84 και σύμφωνα με ό,τι έχει καταχωρηθέι στις 04:10. Όπως βλέπω στο χάρτη, μια παρέκκλιση 2' μου δίνει ωροσκόπο Σκορπιό και όχι Τοξότη. Αν έχω καταλάβει καλά, σε αυτή την περίπτωση η ανάλυση που θα πρέπει να γίνει αφορά τον Σκορπιό, αλλά με "εξασθενημένα" τα στοιχεία του επειδή είναι στις τελευταίες μοίρες του. Κάνω λάθος? Επίσης, με αυτή τη θέση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και στοιχεία του Τοξότη? Τέλος, αν δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση εντέλει, θεωρούμε τον Τοξότη "ισχυρό"?
Ευχαριστώ πολύ!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.