- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 74
Thread: Μεθυστικη γενεθλια πανσεληνος !
-
13-05-2009, 08:27 PM #51
Re: Μεθυστικη γενεθλια πανσεληνος !
Θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου εμπειρία από μια τέτοια γενέθλια πανσέληνο... Εχω τον Ήλιο στον Αιγόκερω στον 10ο οίκο και την Σελήνη στον Καρκίνο στον 4ο σε αντίθεση ακριβείας και η αντίθεση αυτή κάνει τετράγωνο με τον ωροσκόπο μου που βρίσκεται στην 3η μοίρα του Κριού. Ο Κρονος (από Σκορπιό και 7ο οίκο) κάνει εξάγωνο με τον 'Ηλιο μου και τρίγωνο με την Σελήνη μου (πράγμα που νομίζω ότι κάνει την σελήνη μου να παίρνει στοιχεία και από τον Αιγόκερω μιας και ο Κρόνος είναι ο Κυβερνήτης του Αιγόκερω).
Η δική μου εμπειρία από αυτήν την όψη δεν ήταν και από τις πιο εύκολες...Βίωσα μια πολύ βαθιά διάσταση των γονιών μου ως παιδί και ως έφηβη, μια πλήρη αντίθεση χαρακτήρων και απόψεων σε θέματα που μπορούσαν να ήταν πολύ σημαντικά ή και τελείως ασήμαντα καθημερινά. Ποιανού το μέρος να πάρεις; Θυμάμαι τον εαυτό μου να στεναχωριέται πολλές φορές για την κατάσταση αυτή. Αν και με τον καιρό έμαθα να χειρίζομαι πολύ καλύτερα την αντίθεση αυτή (να υποθέσω ότι λειτούργησαν οι υποστηρικτικές όψεις του Κρόνου δεν μπορώ να πω ότι τα έχω καταφέρει και τελείως. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να κάνω οικογένεια και μου έχει αφήσει μια δυσπιστία για τις στενές προσωπικές σχέσεις. ¶λλες φορές όμως νιώθω ότι το θέλω και ότι θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μία σαν κι αυτή που επιθυμούσα να έχω. Το αίτημα της Σελήνης στον 4ο στον Καρκίνο είναι άλλωστε η οικογένεια, όπως το αίτημα ενός Ηλιου στον 10ο στον Αιγόκερω είναι η σταδιοδρομία, μόνο που εκεί φαίνεται να τα πηγαίνω πολύ καλύτερα μέχρι στιγμής (βέβαια όχι χωρίς προσπάθεια, μιλάμε για πολλέεεεεες ώρες δουλειάς, αλλά οι Αιγόκεροι δεν τα φοβόμαστε αυτά).
Θεωρώ πως μια τέτοια όψη αντίθεσης ανάμεσα στα Φώτα είναι αρκετά απαιτητική. Δίνει αρκετές δυσκολίες, αλλά δίνει και αρκετή δύναμη για να το παλέψει κανείς. Το παλεύω... Πού θα μου πάει, θα τα καταφέρω!!!
Ουφ.... το έβγαλα επιτέλους από μέσα μου...
-
14-05-2009, 09:44 AM #52
Αγαπητά μέλη
Με αφορμή την ουσιώδη...εξομολόγηση της Wind*1 οφείλω να επισημάνω ότι το αίτημα μιας αντίθεσης των Φώτων-όπως και κάθε αντίθεσης-είναι η σύνθεση και η ενιαία λειτουργία των τομέων που βρίσκονται.
Στην προκειμένη περίπτωση μια "οικογενειακή" επιχείρηση η μια δουλειά στο σπίτι μπορεί να καλύψει και τις δύο πλευρές. Το ίδιο και μια διοικητική η ηγετική θέση με "λαϊκό έρεισμα", δηλαδή μια ανάπτυξη δραστηριοτήτων γύρω από θέματα που απασχολούν τη γειτονιά, το δήμο η μια κοινότητα.
Μέχρι να υπάρξει ισορροπία θα τονίζεται εναλλάξ η Ηλιακή και η Σεληνιακή θέση στον Αιγόκερω και τον Καρκίνο, σε μια διαδικασία που θυμίζει πολύ την τραμπάλα των παιδικών μας χρόνων. Αρκετά συχνά μάλιστα, οι δύο πρωταγωνιστές θα συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται στο απέναντι τους ζώδιο.
Η αλήθεια είναι ότι η σύνθεση μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα στο κοινωνικό πεδίο με ανάλογες εφαρμογές ενοποίησης του "πατρικού" και του "μητρικού" ρόλου, παρά στις προσωπικές σχέσεις, που πάντα θα τείνουν να "αναβιώσουν" τις συνθήκες των παιδικών χρόνων με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό τους μέσα από μια-συνειδητή, αυτή τη φορά-προσπάθεια.
Όμως αυτό είναι και το προσωπικό...στοίχημα. Να μπορέσει δηλαδή, το άτομο να επεξεργαστεί στην πράξη ένα θέμα που σαν παιδί το βίωσε αδυνατώντας να αντιδράσει.Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
16-05-2009, 10:17 PM #53
Καλησπέρα σε όλους. Σχετικά με τα φώτα, θα ήθελα μια διευκρίνηση: όψη χιαστί μεταξύ ήλιου(ζυγός) και σελήνης(κριός), είναι το ίδιο "δύσκολη" με την όψη της αντίθεσης?
-
17-05-2009, 02:01 PM #54
Αγαπητη Alaia ,
η οψη χιαστη μεταξυ του Ηλιου και της Σεληνης , εχει την δικη της σημασια. Ειναι ιδιαιτερη οψη και δεν εχει να κανει με την οψη αντιθεσης. Στην οψη χαστη λοιπον , το ατομο , ασχετα αν εχει το ιδιο την αναγκη η οι αλλοι του το επιβαλλουν , βρισκεται να κανει πολλες προσαρμογες στην ζωη του για να ανταπεξελθει. Σαν να βρισκεται σε μια μια διαρκη συμβαση με τους γυρω του , χωρις να ακολουθει αυτο που νιωθει η αισθανεται. Και σε αυτη την περιπτωση ομως , λογω της αναμιξεως Ηλιου - Σεληνη το συναισθημα παιζει σημαντικο ρολο. Ετσι λοιπον μεσα απο αυτη τη διαρκη προσαρμογη στις απαιτησεις των αλλων , το συναισθημα δεν εξωτερικευεται , θα ελεγα οτι καταπιεζεται και οδηγειται σε παθητικους τροπους συμπεριφορας.
Επισης η προσαρμογη σε σχεση με τους αλλους , περαν απο την μη εκφραση του συναισθηματος η χιαστη Ηλιου - Σεληνης , εχει σαν αποτελεσμα να μην εκφραζονται τα ιδανικα και οι αξιες με αποτελεσμα το ατομο να φαινεται , οπως προανεφερα παθητικο και αποδιοργανωμενο δινοντας την εντυπωση οτι ειναι αναποφασιστο.
Σε αυτη την οψη θα πρεπει να προσεχεις τα ποσοστα ενεργειας που καταναλωνεις.Η υπερβολικη καταναλωση ενεργειας στις επαφες σου θα εχει αντικτυπο στην υγεια σου. Βεβαια θα πρεπει να δεις και ποια αιτηματα εχει η οψη , βασιζομενη στην οικοθεσια της οψης.
Το κλειδι σε αυτη την οψη ειναι η αποφυγη της παθητικοτητας , της υπερβολικης αναμιξης με τις ζωες των αλλων (συμπεριλαμβανομενων και των προβληματων τους) , της εξιδανικευσης ανθρωπων και φυσικα την εδραιωση των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ αξιων.
με εκτιμηση
Cancerian .
-
17-05-2009, 08:40 PM #55
Ευχαριστώ cancerian, υπάρχη μια δόση αλήθειας,
"Σαν να βρισκεται σε μια μια διαρκη συμβαση με τους γυρω του , χωρις να ακολουθει αυτο που νιωθει η αισθανεται..." έχει προεκτάσεις που δε φαντάζεσαι!
όσον αφορά όμως τον ωροσκοπο στην Παρθένο, που αφορά την υπηρεσία προς τους "άλλους", κτλ κτλ, πώς συνδιάζεται αυτό ? "Το κλειδι σε αυτη την οψη ειναι η αποφυγη της παθητικοτητας , της υπερβολικης αναμιξης με τις ζωες των αλλων (συμπεριλαμβανομενων και των προβληματων τους) , της εξιδανικευσης ανθρωπων και φυσικα την εδραιωση των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ αξιων."
(ήλιος στο ζυγό στον 3ο οίκο, σελήνη στον κριό στον 8ο οίκο, δεν ξέρω τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό)
-
17-05-2009, 09:32 PM #56
Aγαπητη Alaia ,
τα ζητηματα της οψης σου λοιπον αφορουν τον 3ο οικο (στον οποιο βρισκεται ο Ηλιος σου ) και τον 8ο οικο ( οπου εκει βρισκεται η ορμητικη σου Σεληνη ) . Οι προσαρμογες λοιπον , αφορουν θεματα ειτε επικοινωνιας , μαθησης και επαφης με συγγενικα προσωπα (3ος) μαζι με θεματα που αφορουν ειτε την σεξουαλικοτητα , ειτε την οικονομικη αναμοιξη σε χρηματα αλλων ειτε υποσυνειδητες σκεψεις.
Με βαση την οικοθεσια και την ζωδιακη τοποθετηση των πλανητων θεωρω οτι οι ισορροπιες των συγγενικων σου προσωπων δεν συμβαδιζουν με την δικη σου αναγκη για συναισθηματικη μεταμορφωση. Η ορμητικη αυτη Σεληνη , δυστηχως αναγκαζεται να κρυφτει μεσα σε σκεψεις και ιδεες (γιατι οχι και φοβους ) που προκαλουν οι συγγενικες επιταγες . Αυτο θεωρω οτι σαν στοχο εχει την επικοινωνια σου , και φανταζομαι οτι ο Ηλιος σου δεν λαμπει αρκετα οσο θα επρεπε.
Η θεση του Ηλιου στον Ζυγο ειναι αβολη για τον Ηλιο. Ισως μια πατριαρχικη μορφη δεν σε ωθησε να εξελιχθεις επικοινωνιακα η να τερματισε την πρωτοβαθμια εκπαιδευση σου.
Για να ανακεφαλαιωσω , θεωρω οτι αυτη η οψ και στην συγκεκριμενη ζωδιο/οικοθεσια εχει να κανει με την καταπιεση που ισως δεχεται ο ορμητικος συναισθηματικος σου κοσμος οταν αναλαμβανεις να "συμβιβαστεις" σε προσωπα επιβολης τα οποια μαλλον σε θελουν ετσι , ωστε να μην διαταρασεται η αρμονια που εχουν χτισει στο δικο τους μυαλο ...
με εκτιμηση
Cancerian
-
18-05-2009, 06:56 PM #57
ευχαριστώ πολύ cancerian για την απάντηση. Θα ληφθούν υπόψιν!
-
24-05-2009, 02:30 PM #58
Cancerian, μια διόρθωση που προκύπτει τελικά απτο γεγονός ότι υπολόγιζα την οικοθεσία με τη θερινή ώρα που όμως δεν ισχύει στον γενέθλιό μου: η Σελήνη βρίσκεται στον 7ο και όχι στον 8ο οίκο, δεν ξέρω αν αλλάζει σημαντικά η παραπάνω ανάλυση που μου έδωσες.
-
24-05-2009, 08:04 PM #59
Φυσικα και αλλαζει ....
-
04-06-2009, 12:07 AM #60
Γεια!
Πώς βρίσκουμε σε τι φάση (π.χ. νέα σελήνη, πανσέληνος κλπ) βρίσκονταν η σελήνη κατά τη γέννησή μας?
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.