- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 8 of 8
Thread: Βοήθεια στην ανάλυση γενέθλιου
-
26-04-2009, 03:55 AM #1
Βοήθεια στην ανάλυση γενέθλιου
Καλησπέρα σε όλους/ες,
Μου ζητήθηκε να αναλύσω το γενέθλιο χάρτη κάποιου, με σκοπό να βοηθηθεί στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον τομέα των σχέσεων, κοινωνικών αλλά ιδιαιτέρως ερωτικών. Ο άνθρωπος αυτός είναι γεμάτος καλοσύνη και πολλές ευαισθησίες, αλλά έχει σταθεί πολύ άτυχος στο θέμα των σχέσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλειστεί στον εαυτό του τα τελευταία χρόνια, σε μια λογική παραίτησης.
Προσωπικά, δυσκολεύομαι να βρω στο χάρτη του τα στοιχεία εκείνα που υποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα - για να δούμε πού να αναζητήσουμε και τη λύση.
Θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον φίλο ή φίλη είχε τη διάθεση, το χρόνο και φυσικά τις γνώσεις ώστε να μου δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.
Πρόκειται για άντρα, γεννημένο στις 28/3/1974, 22:15, στην Αθήνα.
Θερμά ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
26-04-2009, 08:45 AM #2
Re: Βοήθεια στην ανάλυση γενέθλιου
Εξέτασες τον Ποσειδώνα στον 1ο, ¶ρη και Σελήνη στον 7ο, Δία και Ερμή στον 4ο και την αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα σε 5ο-11ο; :unsure: Βάλε και τον Κρόνο από την Παρθένο που κοπανάει τη Σελήνη του με τα πήγαινε-έλα του και πιθανότατα ενεργοποιεί το τ-τετράγωνο που είπα πιο πάνω και εμένα μου φαίνονται ...φυσιολογικά.
Δεν μου φάνηκε "ιδιαίτερος" χάρτης, χωρίς να είμαι και εγώ ειδικός, βέβαια...:bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
26-04-2009, 02:41 PM #3
Αγαπητή Mayakovski
Εκτιμώ ότι ο Πλούτωνας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση που περιγράφεις. Ωστόσο το ταυ-τετράγωνο μεταξύ Σελήνης Ερμή και Ποσειδώνα δίνει μια εικόνα εξιδανίκευσης των σχέσεων, μιας φαντασιακής εικόνας, που δεν εκπληρώθηκε ποτέ, με τον τρόπο, που θα επιθυμούσε ο φίλος σου.
Κάποιες επιπλέον απαντήσεις δίνονται με την εφαρμογή της ιδιοσυναστρίας, της σύνθεσης δηλαδή τροπικού και αστρικού χάρτη.
Ο άξονας Asc-Desc "πέφτει" πάνω είτε στον ¶ρη, είτε στον Ουρανό. Αυτό συνηγορεί σε ανταγωνιστικές σχέσεις (με παιχνίδια εξουσίας) και ξαφνικές ανατροπές αλλά και στο ότι ο ίδιος έχει πολλές ιδιαιτερότητες, που όταν εκδηλώνονται συναντούν ισχυρή αντίδραση. Επειδή μάλιστα ο γενέθλιος Ουρανός είναι στο 12ο οίκο, ενδέχεται μπροστά στα αδιέξοδα, το άτομο να καταφύγει σε ακραίες λύσεις, που θα βλάψουν πρωτίστως τον εαυτό του.
Το ουσιαστικό όμως θέμα, που προκύπτει από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου είναι η σύνοδος του αστρικού Κρόνου με την τροπική Σελήνη και κατ' επέκταση η συμμετοχή του στο γενέθλιο ταυ-τετράγωνο. Ο Κρόνος είναι ιδανικός στο να διαψεύδει εμπράκτως οράματα και ιδανικά, οδηγώντας σε δρόμους, που δεν απέχουν πολύ από την κατάθλιψη.
Κατά τη γνώμη μου για να αναιρεθεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άτομο, απαιτείται η εξισορρόπηση ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό (αυτό συχνά επιτυγχάνεται μέσω καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων) και η απεμπλοκή από κάποιες "εύκολες" λύσεις στις οποίες παραπέμπει ο Δίας κυρίως μέσα από μια οικογενειακή η οικονομική υποστήριξη.
Η ενδυνάμωση της συνειδητής πλευράς του ατόμου μέσα από δραστηριότητες και εφαρμογές, θα το βοηθήσει να "ξεφύγει" από την προσήλωση του στο πρόβλημα και θα συντελέσουν σε μια πιο ομαλή συναισθηματική ωρίμανση.Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
26-04-2009, 05:22 PM #4
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για τις πολύτιμες παρατηρήσεις σας! Όντως τα στοιχεία που διακρίνατε στο χάρτη είναι εμφανή στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του προσώπου αυτού... Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πειραματιστεί μέχρι τώρα στη σύγκριση αστρικού-τροπικού χάρτη - καθότι μη ειδική στο θέμα - αλλά με τα στοιχεία που μου δίνετε κ. Ριζόπουλε, θα το αποτολμήσω (με βάση και τα όσα διάβασα στο εξαιρετικό σας άρθρο για το θέμα).
Δυστυχώς, από όσο γνωρίζω, το πρόσωπο αυτό δεν έχει καθόλου καλλιτεχνικές τάσεις ή δραστηριότητες, περισσότερο με τον αθλητισμό ασχολείται ερασιτεχνικά... Με βάση τα δεδομένα αυτά, υποθέτω ότι μόνο μέσω φιλικής ή ενδεχομένως και οικογενειακής υποστήριξης μπορεί να βοηθηθεί, ώστε να προσανατολιστεί σε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση της ζωής, με θετική έκφραση και εξωτερίκευση του ψυχισμού του.
Έχω, όμως, και μια απορία: γιατί ο ένας από εσάς (Μητσάκος) λέει ότι ο χάρτης δεν φαίνεται "ιδιαίτερος", ενώ ο άλλος (Γ. Ριζόπουλος) αναφέρεται σε "πολλές ιδιαιτερότητες" που έχει ο άνθρωπος αυτός και που προκαλούν την αντίδραση; Θα μπορούσατε να μου διευκρινίσετε σε τί ακριβώς αναφέρεστε αμφότεροι;
Και πάλι ευχαριστώ!
-
26-04-2009, 06:17 PM #5
Η δική μου εκτίμηση στηρίχθηκε περισσότερο στα ευρήματα της συνθετικής μεθόδου. Ωστόσο οι ιδιαιτερότητες σε κάθε περίπτωση είναι σχετικές:bigsmile:
Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
26-04-2009, 10:10 PM #6
Ως άνθρωποι είμαστε όλοι γεμάτοι ιδιαιτερότητες, άσχετα αν λίγο πολύ έχουμε μια κοινή βάση. Κάποιες εκφράζονται και είναι εμφανείς, κάποιες δεν είναι. Αυτές οι ιδιαιτερότητες "φαίνονται", αντικατοπτρίζονται και στον κάθε χάρτη.
Ο καθένας είναι διαφορετικός, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, όλοι όμως έχουν κάμποσα κοινά. Το να έχει π.χ. ένας χάρτης ένα τ-τετράγωνο σίγουρα συνιστά μια ιδιαιτερότητα, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια χάρτες με τ-τετράγωνα.
Αν δε συμμετέχουν και αργοί πλανήτες, τότε το ίδιο τ-τετράγωνο το έχουν κοινό πολλοί, πάρα πολλοί. Ο συγκεκριμένος χάρτης έχει ένα τ-τετράγωνο που υποδεικνύει μια δυναμική, η οποία, από ό,τι φαίνεται, δεν διοχετεύεται θετικά, προς το παρόν. Συμμετέχουν περισσότεροι από 3 πλανήτες, παίζει "φως", είναι γωνιακοί οι Οίκοι. Υπάρχει ιδιαιτερότητα, ναι. Αλλά υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε χάρτη.
Δεν λέω ότι δεν έχει την σημασία του, όλα και όλοι έχουν σημασία, ιδίως για αυτόν που τα βιώνει. :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
26-04-2009, 11:08 PM #7
Δεν έχω καταλάβει τι σημαίνουν οι παραλληλίες και αντιπαραλληλίες. Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.Ευχαριστώ
-
26-04-2009, 11:49 PM #8
Ρίξε μια ματιά σε αυτό Αστρολογία για όλους - View Single Post - Παραλληλία - Αντιπαραλληλία, Σκιά - Αντισκιά :bigsmile:
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.