- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 14
-
24-10-2008, 03:59 PM #1
Βοήθεια με ερμηνεία χάρτη. Πλούτωνας παντού;
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι αρχάριος μελετητής της αστρολογίας και φυσικά με ενδιαφέρει πολύ η σωστή ερμηνεία του χάρτη μου. Έχω κάνει μερικές παρατηρήσεις αλλά θα ήθελα και την δική σας βοήθεια! Επίσης έχω μια ερώτηση η οποία με προβληματίζει αρκετά.
Ενδιαφέροντα στοιχεία του χάρτη είναι η παντελής έλλειψη φωτιάς (εκτός απο αστεροειδείς, Εστία και Δήμητρα αλλά αυτό είναι πιθανόν άλλη συζήτηση) και η μεγάλη έμφαση στο νερό. Επίσης, ο Πλούτωνας μου είναι στην αρχή του 1ου οίκου σε σύνοδο με την Σελήνη μου. Αυτά τα στοιχεία απ'όσο μπορώ να καταλάβω (σε συνδυασμό με το ότι ο Πλούτωνας εξουσιάζει τον Σκορπιό που είναι ο Ωροσκόπος μου) κάνει τον Πλούτωνα ένα εξαιρετικά δεσπόζον στοιχείο του χάρτη μου! Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό... Αυστοκαταστροφικές τάσεις; Ανανεωτικές;
Και η ερώτηση: Σχετικά με τον ίδιο τον ωροσκόπο. Είμαι Σκορπιός αλλά βρίσκω ότι τα στοιχεία του Σκορπιού δεν μου ταιριάζουν και τόσο... Θα έλεγα πως ο Ζυγός θα μου ταίριαζε πολύ καλύτερα και είναι ένα κομμάτι του χάρτη μου το οποίο μου μένει πραγματικά ανεξήγητο και μυστήριο!
Επίσης μου φαίνεται ενδιαφέρον το πως όλοι οι πλανήτες είναι μαζεμένοι σε 4-5 ζώδια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Αιγόκερω όπου είναι οι Ουρανός, Ποσειδώνας και Κρόνος και στον Υδροχόο όπου βρίσκονται οι Ερμής και Αφροδίτη. Ο Ταύρος που έχει επίσης φαινομενικά σημαντική θέση στον χάρτη μου φαίνεται λίγο άτοπος καθώς ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς εκφράζεται στην ζωή μου.
Έχετε κάτι να μου προτείνετε, να με διορθώσετε; Να με διαφωτίσετε! Ελπίζω να έκανα το ποστ στην σωστή ενότητα. :bigsmile:
ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Ξέχασα να αναφέρω το βάρος του 4ου Οίκου. Πολυκόσμια εκει κάτω!
-
24-10-2008, 04:44 PM #2
Re: Βοήθεια με ερμηνεία χάρτη. Πλούτωνας παντού;
Ο ήλιος ςίναι στις 8,16 Ιχθύ αρα είσαι Ιχθύς...όχι σκορπιός... και στον 4 οίκο, δηλαδή εκφράζεσαι με καρκινίσιο τρόπο. Τώρα για τα στοιχεία του ζυγού έχεις έναν άρη και δια στον 7, αλλά είναι συνδυασμός ταύρου και ζυγού, δε νομίζω να σε επηρεάζει τόσο στο να νιώθεις στο ζυγό.
-
24-10-2008, 05:04 PM #3
Γεια σου Cubilone .
Για την ελλειψη ή και μηδαμινη τοποθετιση πλανητων σε ζωδια της φωτιας , οπως και για την ''εμφαση σε ζωδια του νερου '' μπορεις να διαβασεις το ακολουθο αρθρο : http://www.myhoroscope.gr/21-%FC%F8%...%F4%E5%F2.html
Ο Πλουτωνας ειναι σε κυριαρχια στον Σκορπιο . Εκτος απο την συνοδο που κανει με την Σεληνη σου στον 1ο οικο , υπαχει και μια συνοδος με τον ωροσκοπο σου (Πλουτωνας - Σεληνη συνοδος ωροσκοπος ) .
Λες οτι σου ταιριαζει καλυτερα ο Ζυγος σαν ωροσκοπος .. Μηπως δεν εχεις την σωστη ωρα γεννησης ? Μπορεις βεβαια να απευθυνθεις σε καποιον αστρολογο , ο οποιος θα μπορεσει να βρει την ωρα γεννησης σου .
Οσο για τον Ουρανο , Ποσειδωνα και Κρονο οι οποιοι σου κανουν εντυπωση που βρισκονται μαζεμενοι σε ενα ''ζωδιο'' , ''οικο'' ... ειναι αργοι πλανητες . Οταν ενας οικος εχει πολλους πλανητες μεσα , σημαινει οτι η ερμηνεια του οικου μπορει να ειναι πιο πλατια .. διευρινεται . Κοιτας που κανει ακμη ο οικος αυτος ( σε ποιο ζωδιο ξεκινα στην περιπτωση σου ο 2ος οικος εχει ακμη στον Τοξοτη ) , που βρισκεται ο κυβερνητης του οικου αυτου ( ο κυβερνητης του ειναι ο Διας , ο Διας σου ειναι στον 7ο οικο στον Ταυρο ) και ελεγχεις την σημασια του οικου ( τι συμβολιζει ο 2ος οικος τον οποιο εξεταζεις και μετα την σημασια του 7ου οικου) Μετα κοιτας οτι ο 2ος οικος σου ειναι λιγος φορτωμενος , οι πλανητες που βρισκονται στον 2ο οικο - Ουρανος , Ποσειδωνας και Κρονος οι οποιοι ομως ειναι στον Αιγοκερω ... συνδιαζεις και την παρουσια των πλανητων αυτων , στην ερμηνεια του οικου .. κτλ κτλ ....
Να πω κατι ( Δημητρη , ετσι ? ) Εκει οπου εφτιαξες τον χαρτη σου , στην αρχικη σελιδα του site μας , θα ειδες και ολοκληρη την αναλυση του γενεθλιου σου . Επειδη στα forums , δεν κανουμε αναλυση του γενεθλιου χαρτη , αλλα συζηταμε ερωτηματα , θεματα στα οποια μπορει να προβληματιζεται καποιος .. καλο θα ηταν αν θες να μας πεις τι σε προβληματιζει πιο πολυ και εμεις εδω ειμαστε για να βοηθησουμε , ναι ?
-
24-10-2008, 09:14 PM #4
Η σύνοδος που σε απασχολεί Πλούτωνα- Σελήνης στον Ωροσκόπο, εχει και την ιδιαιτερότητα ότι ο πρώτος είναι σε κυριαρχία και ταυτόχρονο κυβερνήτης ωροσκοπίου και η δεύτερη σε πτώση. Μου φαίνεται καπως δύσκολο να είναι αδύναμη η επίδραση του Πλούτωνα στον χάρτη σου, γιατί και οι όψεις του είναι γερές. Θα μπορούσε να σημαίνει πολλά. Πρέπει να το δεις όμως συνδυαστικά για να καταλήξεις. Το ότι νιώθεις περισσότερο Ζυγός από Σκορπιός ως προς τον Ωροσκόπο, ισως θα μπορουσε να εξηγηθει πολύ ευκολα από κάποιον πιο έμπειρο. Εγω το μονο που βλεπω είναι ότι η Αφροδίτη, είναι κυβερνήτης των σχεσεων σου (7ος) αρα αυτό ίσως να εξηγεί και πώς εκφράζεται ο Ταυρος στην ζωή σου…εχουν μαζί με τον Ζυγό κοινό κυβερνήτη την Αφροδίτη. Και επίσης η Αφροδίτη βρίσκεται στον 4ο …..και οι 2 πολύ σημαντικοί καθότι γωνιακοί οίκοι. Μια διόρθωση μόνο.
Ο 4ος σου δεν είναι φορτωμένος από πλανήτες. Μονο δύο έχει και μάλιστα σε άλλα ζώδια και όχι σε σύνοδο.
-
25-10-2008, 02:22 PM #5
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :respect:
colibri: Εννοείται ότι είμαι Ιχθύς, το ότι είμαι Σκορπιός το εννοούσα σχετικά με τον Ωροσκόπο.
athinoula85: Ξέρω περίπου τι επιδράσεις έχει σε μένα η έλλειψη φωτιάς. Όμως θα περίμενα κάτι τέτοιο να εκφραζόταν πιο έντονα. Δηλαδή: ναι μεν έχω δυσκολία να ξυπνάω το πρωί αλλά όχι ιδιαίτερη και όταν θέλω να ξεκινήσω κάτι θα μου πάρει λίγη περισσότερη ενέργεια αλλά θα το καταφέρω στο τέλος... Θα περίμενα με μια τέτοια διάταξη να έχω μεγαλύτερη αδυναμία σχετικά με αυτό.
Τώρα η ώρα γεννήσης μου είναι αυτή που αναγράφεται στο βιβλιάριο γέννησης. Φαντάζομαι ότι δεν μπορώ να βρω κάτι πιο σωστό, αλλά κι εγώ το έχω αναρωτηθεί.
Επίσης δεν ζήτησα αναλυτική ερμηνεία. Εχω διαβάσει διάφορες (και συχνά διαφορετικές σε μερικά σημεία) σε και για να σας πω την αλήθεια προσπαθώ να το κάνω και μόνος μου (μελετάω το εγχειρίδιο "Astrology for Yourself: How to Understand and Interpret Your Own Birth Chart: A Workbook for Personal Transformation") οπότε δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι "έτοιμες" ερμηνείες αφού θέλω αυτό να το καταφέρω σταδιάκα, καταλαβαίνοντας και πραγματικά το πώς λειτουργεί η αστρολογία. Οι απορίες μου απλά δεν μπορούν να εξηγηθούν με τις (λίγες) γνώσεις μου και σίγουρα το μάτι ενός ανθρώπου θα αναλύσει διαφορετικά τον χάρτη απ'ότι ένα πρόγραμμα.
black moon: Μα ναι, ο Πλούτωνας στον χάρτη μου είναι όπως είπα και όπως με συμπλήρωσαν και οι άλλοι αρκετά δεσπόζον στοιχείο. Είναι μέχρι και κυβερνήτης του χάρτη (όντας κυβερνήτης του ζωδίου του ωροσκόπου). Αλλά τελικά τι σημαίνει αυτό;; Λες ότι η Αφροδίτη μου είναι στον 7ο; Τι εννοείς;
-
25-10-2008, 02:37 PM #6
Έχεις όμως Μεσουράνημα στο Λέοντα, ένα πολύ δυνατό σημείο του χάρτη που σε βοηθάει να αναπτύξεις τον απαραίτητο ενθουσιασμό.
Εννοεί ότι η Αφροδίτη στον 7ο είναι στο φυσικό της περιβάλλον, καθώς ο παραδοσιακός χώρος δράσης του Ζυγού είναι ο 7ος οίκος, θέλει να συνάπτει σχέσεις ισότητας και συνεργασίες με αρμονικό τρόπο. Γι' αυτό το λόγο μπορεί να αισθάνεσαι οικεία με το Ζυγό...Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
-
25-10-2008, 03:40 PM #7
Φάνηκε οτι εχεις διαβάσει και οτι προσπαθείς να συνδυασεις απλα καποια πράγματα και μπραβο για την προσπάθεια. Για τον Πλουτωνα αν διαβασεις τι επιρροή μπορει να εχει, θα καταλαβεις τι μπορει να ισχύει σε σενα. Εγω μπορω μόνο να σου πω ενα σωρό ίσως. Πχ ίσως να σου αρέσει να εχεις τον έλεγχο των καταστάσεων και να προσπαθείς να τις οδηγείς παντα εκει που θέλεις, μπορεί να εχεις ενα μαγνητικό παρουσιαστικό λογω 1ου, ισως να εισαι ένα εντονα διαισθητικό ατομο μιας και είναι σε συνοδο με Σελήνη και σε ζωδιο του νερού…Πολλά μπορεί…εσυ που ξερεις τον εαυτό σου καλύτερα από όλους θα διαλέξεις, αφου πρωτα διαβασεις τις ερμηνειες των οψεων του και τι σημαινει να είναι κυβερνήτης 1ου. Και σε σύνοδο με την ακμή του.
Δεν ειπα όμως ότι η Αφροδίτη σου είναι στον 7ο, αλλα κυβερνήτης 7ου…..αρα κυριαρχεί στις σχέσεις σου αλλα με το χρώμα του Ταυρου( η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης και του Ταυρου και του Ζυγού). Ακόμα ο 4ος στον οποιο είναι η Αφροδίτη και ο 7ος τον οποίος κυβερνα, είναι γωνιακοί οίκοι αρα πιστευω ότι εχει εξέχουσα δραση ως πλανήτης εστω κι αν στον Υδροχόο απαιτεί και μια σχετική ανεξαρτησία. Μάλιστα όπως ειπε και η Leoma είναι κυβερνήτης στο φυσικό της σπίτι (Ζυγος-7ος-Αφροδίτη), αλλα και η τοποθετηση της στον 4ο δειχνει ένα οικογενειακό περιβάλλον που πιθανόν σου εμαθε να μεταφέρεις τις ιδιοτητες της –δικαιοσύνη, αρμονία, ισότητα κ.α- στις μετεπειτα σχέσεις σου, όποιες κι αν είναι αυτές
Ελπίζω να βοήθησα καπως. Καλή συνέχεια :bigsmile:
-
25-10-2008, 04:19 PM #8
-
26-04-2009, 08:54 AM #9
ετσι που τον ειδα θα σου προτεινα να δωσεις βαση σε 4ο και 9ο καθως η σεληνη ειναι κυβερνητης 9ου ο πλουτωνας 1ου με ηλιο κ β.δεσμο 4ο οικο.σου θυμιζω 4ος σπιτι οικογενεια ασφαλεια κ ο 9ος μακρινα ταξιδια σπουδες κτλ.και ως κυβερνητης 9ου ησεληνη σε συνοδο με πλουτωνα με οδηγει εκει..απλα μια γνωμη
-
26-04-2009, 01:48 PM #10
Αγαπητέ Cubilone
Εκτιμώ ότι η έντονη παρουσία του Πλούτωνα στο ωροσκόπιο σου είναι βέβαιο ότι θα σε απασχολήσει με ...ποικίλους τρόπους. Ίσως έχει μεγαλύτερη αξία να ξεκινήσεις από τα βιώματα σου με τα άτομα του περιβάλλοντος σου και ιδιαίτερα με τις γυναίκες. Η επίδραση που ασκούν επάνω σου μπορεί να είναι εξαιρετικά δυνατή, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό για τη ζωή σου, ιδιαίτερα όταν νοιώσεις την ανάγκη να αντιδράσεις σε αυτήν την εξάρτηση. Από εκεί κι ύστερα το βέβαιο είναι ότι ο Πλούτωνας με τη συνδρομή και άλλων πλανητών θα σε οδηγήσει σε καταστάσεις όπου ο μηδενισμός και η αναγέννηση θα είναι τα κεντρικά τους χαρακτηριστικά. Κι αν αυτό είναι κάτι, που μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση στην "εξωτερική" σου ζωή, αντίθετα στο δημιουργικό κομμάτι της ζωής μπορεί να αποδειχθεί τεράστιο πλεονέκτημα. Οι ικανότητες σου στη διερεύνηση κααστάσεων είναι εξαιρετικές και σε αυτό νομίζω ότι πρέπει να "ποντάρεις" περισσότερο, διατηρώντας παράλληλα μια "επιστημονικού τύπου" αποστασιοποίηση.
Όσον αφορά τους προβληματισμούς σου για κάποιες θέσεις πλανητών στο χάρτη σου, μπορώ να σου επισημάνω ότι αρκετά συχνά "δύσκολες" στην αφομοίωση τους θέσεις και όψες πλανητών λειτουργούν ως "προβαλλόμενες", μέχρι να γίνουν πιο συνειδητές και να σε χαρακτηρίζουν ως πρσωπικότητα. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω των βιωμάτων.
Η έλλειψη του στοιχείου της φωτιάς, που αναφέρεις, αναπληρώνεται από τις έντονες όψεις του ¶ρη με προσωπικούς πλανήτες, που στην περίπτωση σου είναι ...ουκ ολίγες
Τώρα, αν νοιώθεις περισσότερο Ζυγός και η ώρα γέννησης σου είναι σωστή, δοκίμασε να εξετάσεις την αστρική (sidereal) εκδοχή του ωροσκοπίου σου. Και άν νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο κράτα την...:bigsmile:Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.