s
Ελάτε να ανακαλύψουμε το 10ο πλανήτη...
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 10 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 93
    Όνομα:
    Γιάννης

Ελάτε να ανακαλύψουμε το 10ο πλανήτη...

Ο 10ος πλανήτης του ηλιαού μας συστήματος εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από την αστρονομική ομάδα του Mike Brown την περίοδο 2003-05. Η «βάπτιση» του ήταν σχετικά περιπετειώδης. Ξεκίνησε ως UB-313, μετονομάστηκε σε Ζήνα, παραλίγο να γίνει Περσεφόνη και τελικά το 2006 η ονομασία του οριστικοποιήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης: Έρις

Η Έρις είναι μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα και έχει ένα φεγγάρι, τη Δυσνομία. Η περίοδος περιφοράς της γύρω από τον Ήλιο είναι 557 χρόνια και επειδή κινείται σε πάρα πολύ ελλειπτική τροχιά, ο χρόνος παραμονής της σε κάθε ζώδιο δεν είναι ο ίδιος. Από το 1800 ως το 1846 ήταν στον Υδροχόο, παρέμεινε στους Ιχθείς ως τη δεκαετία του ΅20 και σήμερα βρίσκεται στην 21η μοίρα του Κριού.

Με τον Πλούτωνα και τη Δήμητρα απαρτίζουν την ομάδα των dwarf πλανητών, εκείνων δηλαδή που είναι σχετικά μικροί για την κατηγορία τους και η τροχιά τους δεν είναι «καθαρή» αλλά εμπλέκεται με την τροχιά άλλων πλανητών (η Έρις στο περιήλιο της περνάει μέσα από την τροχιά του Πλούτωνα, όπως και αντίστοιχα ο Πλούτωνας μέσα από εκείνη του Ποσειδώνα).

Η κίνηση της στο ζωδιακό είναι πολύ αργή και στην παρούσα φάση, που βρίσκεται στο αφήλιο της, καλύπτει λίγο περισσότερο από 1 μοίρα ανά 5 χρόνια.

Η αστρολογική της φύση, βέβαια, τελεί υπό διερεύνηση και γι αυτό σκέφτηκα ότι μια συζήτηση μεταξύ των μελών του site, θα μπορούσε να ρίξει φως σε κάποιες λεπτομέρειες.

Το κάθε μέλος μπορεί να συμβάλλει στην έρευνα, αξιολογώντας τη θέση της Έριδας στο ωροσκόπιο του η και σε άλλους χάρτες, εξετάζοντας την επιρροή της στους οίκους, ιδιαίτερα τους γωνιακούς, και τις κύριες όψεις της με τα Φώτα η τους προσωπικούς πλανήτες.

Προσωπικά μπορώ να συνεισφέρω στην αξιολόγηση των ωροσκοπίων, τόσο των ...κοινών θνητών, όσο και των διασήμων, που γνωρίζουμε καλά το βίο και την ...πολιτεία τους.

Για παράδειγμα, ο Bill Gates έχει τη Σελήνη του σε σύνοδο με την Έριδα στο 10ο οίκο. Ο σαϊεντολόγος Ron Hubbard σε σύνοδο με τον Ήλιο του στον 3ο οίκο. Και ο ...κανίβαλος Jeffrey Dammer σε σύνοδο με τον ¶ρη στον 6ο. Μπορεί όλα αυτά να έχουν κάποια σημασία;

Όσες περισσότερες απορίες διατυπωθούν, τόσο το καλύτερο!

Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα ενδέχεται να προκύψουν και από τις εξελίξεις, που υπήρξαν καθώς η Έριδα περνούσε διαδοχικά από τα ζώδια.
    Η "κοσμική" της επίδραση θεωρείται δεδομένη αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διερεύνηση των γεγονότων, για να μην μπλέξουμε τα στοιχεία, που την αφορούν, με εκείνα που ανήκουν στη δικαιοδοσία άλλων πλανητών.

Μια καλή ερώτηση είναι το τι καινούριο προέκυψε μετά την είσοδο της στον Κριό το 1925-26. Η σύνοδος της με τον Ουρανό στα ...σύνορα Ιχθύων-Κριού, λογικά απελευθέρωσε ένα δυναμικό αλλάζοντας τις ισορροπίες. Όμως σε ποιον τομέα συνέβη αυτό; ΄΄Εχει σχέση με την "Αρχή της Απροσδοριστίας" του Χάιζενμπεργκ, την ανακάλυψη της τηλεόρασης, το μεγάλο κραχ στη Wall Street; Και η όποια συσχέτιση προκύψει τελικά, πως μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσα στους προσωπικούς χάρτες;

Σαν πρώτη βοήθεια σας δίνω τις θέσεις της Έριδας ανά πενταετία για το μήνα Ιανουάριο από το 1955 μέχρι το 1990.
    Και για όποιο άλλο στοιχείο χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεση σας...

1955 7 40΄ Κριού
    1960 8 55΄
    1965 10 11΄
    1970 11 25΄
    1975 12 39΄
    1980 13 51΄
    1985 15 02΄
    1990 16 15΄

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
    Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας

Re: Ελάτε να ανακαλύψουμε το 10ο πλανήτη...

Κυριε Ριζοπουλε,
    αρχικα συγχαρητηρια για την ερευνα σχετικα με τον 10 πλανητη.
    Στο δικο μου το χαρτη κανει συνοδο με τον...Αρη στον Κριο( ανοχη 3 μοιρες) στον τριτο οικο.
    Ο Αρης κυβερναει τον 4ο οικο και ειναι στον 4ο..
    Η Εριδα ενισχυει τα χαρακτηριστικα του πλανητη με τον οποιο κανει οψη; Ευτυχως δεν εχω να δηλωσω ομοιοτητα με τον Dammer...:bigsmile:
    Κατι αλλο στην ερμηνεια αυτης της οψης, υπαρχει;
    Ποση ανοχη δινετε στις οψεις με πλανητες;
    Ευχαριστω!

Στον δικό μου χάρτη κάνει όψεις και με εξωτερικό πλανήτη και με προσωπικούς. Ποια όμως είναι η φύση της; Δεν έχω κάποιο "πάτημα" για να το ψάξω....
    Αν ήταν εύκολο να δοθούνε κάποιες, έστω και περιφραστικές/συνοπτικές, τάσεις θα διευκόλυνε.
    Σε αντίθετη περίπτωση, πώς μπορώ να ξέρω ποια είναι η "επιρροή" της;
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Γιάννης

Quote Originally Posted by kphssa View Post
    Κυριε Ριζοπουλε,
    αρχικα συγχαρητηρια για την ερευνα σχετικα με τον 10 πλανητη.
    Στο δικο μου το χαρτη κανει συνοδο με τον...Αρη στον Κριο( ανοχη 3 μοιρες) στον τριτο οικο.
    Ο Αρης κυβερναει τον 4ο οικο και ειναι στον 4ο..
    Η Εριδα ενισχυει τα χαρακτηριστικα του πλανητη με τον οποιο κανει οψη; Ευτυχως δεν εχω να δηλωσω ομοιοτητα με τον Dammer...:bigsmile:
    Κατι αλλο στην ερμηνεια αυτης της οψης, υπαρχει;
    Ποση ανοχη δινετε στις οψεις με πλανητες;
    Ευχαριστω!
    Αγαπητή Kphssa
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Υποθέτω ότι η Έρις είναι πάνω σχεδόν στην ακμή το 4ου. Σε αυτήν την περίπτωση έχει σημασία οτιδήποτε έχει συμβεί σε θέματα 4ου και δεν αφορά άμεσα τον ¶ρη η απλά τον συμπληρώνει. Επίσης, λογικά, η Έρις θα συνδέεται και με το είδος η τη φύση του επαγγέλματος σας κι αυτή μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία για την έρευνα μας.
    Η Έρις χρωματίζει τον πλανήτη που ασπεκτάρει και μπορεί να τον προικίζει με ιδιαίτερα προσόντα, όπως πχ ο Ποσειδώνας μπορεί να στρέφει τον ¶ρη σε ιδεολογήματα. Αναφερόμενος στον ...Dammer δεν πήρα θέση, απλά αναρρωτήθηκα, αφού το είδος της επιρροής που ασκεί η Έρις είναι κι αυτό με ερωτηματικό. Μπορεί η ...επιστημονική επιμέλεια του Dammer στον τεμαχισμό των θυμάτων του, να υποδηλώνει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Έριδας; Εσείς έχετε κάποιο ανάλογο ταλέντο;
    Τέλος, εκτιμώ ότι η ανοχή για τις κύριες όψεις της Έριδας, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5 μοίρες.

Σας ευχαριστω για την απαντηση σας!

Η Εριδα βρισκεται στον 3ο οικο μου, σε αποσταση 5 μοιρων απο τον 4ο οικο. Κανει τριγωνο με την Ηρα και εξαγωνο με τον Δια.
    Επαγγελματικα ασχολουμαι με διδασκαλια ξενων γλωσσων και λογοτεχνια. Καμια φορα τεμαχιζω λογοτεχνικα κειμενα και κανω αναλυση..
    Μπορειτε να μας πειτε ποιους τομεις επηρεαζει η Εριδα;

Όνομα:
    Γιάννης

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Στον δικό μου χάρτη κάνει όψεις και με εξωτερικό πλανήτη και με προσωπικούς. Ποια όμως είναι η φύση της; Δεν έχω κάποιο "πάτημα" για να το ψάξω....
    Αν ήταν εύκολο να δοθούνε κάποιες, έστω και περιφραστικές/συνοπτικές, τάσεις θα διευκόλυνε.
    Σε αντίθετη περίπτωση, πώς μπορώ να ξέρω ποια είναι η "επιρροή" της;
    Φίλτατε Μητσάκο
    Δεν θέλω να δώσω κατευθύνσεις, που θα επηρεάσουν την έρευνα. Κάποιοι θεωρούν την Έριδα-λόγω ονόματος-πιθανή κυβερνήτρια του Ζυγού αλλά αυτό δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Σκέψου αν στα θέματα του οίκου που βρίσκεται συμβαίνει "κάτι" ευδιάκριτο, που δεν έχει άλλη εξήγηση.

Όνομα:
    Γιάννης

Quote Originally Posted by kphssa View Post
    Σας ευχαριστω για την απαντηση σας!

Η Εριδα βρισκεται στον 3ο οικο μου, σε αποσταση 5 μοιρων απο τον 4ο οικο. Κανει τριγωνο με την Ηρα και εξαγωνο με τον Δια.
    Επαγγελματικα ασχολουμαι με διδασκαλια ξενων γλωσσων και λογοτεχνια. Καμια φορα τεμαχιζω λογοτεχνικα κειμενα και κανω αναλυση..
    Μπορειτε να μας πειτε ποιους τομεις επηρεαζει η Εριδα;
    Αγαπητή Kphssa
    Κρατώ τις πολύτιμες πληροφορίες που δώσατε. Και εννοείται, ότι αν ήξερα ποιούς τομείς επηρεάζει η Έρις δεν θα ξεκίναγα την έρευνα... Ο ρόλος μου σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι να υποδείξω αλλά να συντονίσω και να αξιολογήσω τα στοιχεία, που εσείς δίνετε.

Quote Originally Posted by Γιάννης Ριζόπουλος View Post
    Φίλτατε Μητσάκο
    Δεν θέλω να δώσω κατευθύνσεις, που θα επηρεάσουν την έρευνα. Κάποιοι θεωρούν την Έριδα-λόγω ονόματος-πιθανή κυβερνήτρια του Ζυγού αλλά αυτό δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Σκέψου αν στα θέματα του οίκου που βρίσκεται συμβαίνει "κάτι" ευδιάκριτο, που δεν έχει άλλη εξήγηση.
    Κυριε Ριζοπουλε,

Δεν καταλαβαινω πως η Ερις μπορει να θεωρηθει κυβερνητρια του Ζυγου. Στην μυθολογια και στον Ομηρο ειναι γνωστη για την πολεμικη της διαθεση, ειναι το αντιθετο της Αρμονιας και στα Λατινικα αν δεν κανω λαθος ισοδυναμει με την discordia.
    Ελπιζω να μην την εχω μπερδεψει με καποια αλλη θεοτητα..

Χμμ... Απ' ό,τι φαίνεται, ο κενός 4ος οίκος μου απέκτησε κάτοικο... Ανάδρομη Έρις στις 13 και 49 του Κριού. Αν σκεφτούμε ότι απένταντι στο 10ο βρίσκονται 5 πλανήτες -δε θυμάμαι τις μοίρες όλων τους, σίγουρα όμως κάνει αντίθεση με Σελήνη και Πλούτωνα που στο γενέθλιο βρίσκονται σε στενή σύνοδο- η Έρις μάλλον επιβεβαιώνει το "οικογενειακό μου δράμα" (που ήδη υποδείχνει η σχέση Σελήνης Πλούτωνα). Αναφέρομαι στο γεγονός ότι μεγάλωσα χωρίς μητέρα και υιοθετήθηκα από συγγενή του πατέρα μου.

Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο ταιριάζει αυτό το γεγονός στη "διασπαση" που αναφέρατε... Θα συμφωνήσω με το Μητσάκο ότι βαδίζουμε κάπως "τυφλά".

Καλή μας εβδομάδα

Όνομα:
    Γιάννης

Quote Originally Posted by LeLou View Post
    Χμμ... Απ' ό,τι φαίνεται, ο κενός 4ος οίκος μου απέκτησε κάτοικο... Ανάδρομη Έρις στις 13 και 49 του Κριού. Αν σκεφτούμε ότι απένταντι στο 10ο βρίσκονται 5 πλανήτες -δε θυμάμαι τις μοίρες όλων τους, σίγουρα όμως κάνει αντίθεση με Σελήνη και Πλούτωνα που στο γενέθλιο βρίσκονται σε στενή σύνοδο- η Έρις μάλλον επιβεβαιώνει το "οικογενειακό μου δράμα" (που ήδη υποδείχνει η σχέση Σελήνης Πλούτωνα). Αναφέρομαι στο γεγονός ότι μεγάλωσα χωρίς μητέρα και υιοθετήθηκα από συγγενή του πατέρα μου.

Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο ταιριάζει αυτό το γεγονός στη "διασπαση" που αναφέρατε... Θα συμφωνήσω με το Μητσάκο ότι βαδίζουμε κάπως "τυφλά".

Καλή μας εβδομάδα
    Αγαπητή Lelou
    Ευχαριστώ πολυ για τη συνεισφορά σας. Είναι πιθανόν η Έρις δημιουργώντας "γέφυρα" μεταξύ των δύο οίκων, να διευκόλυνε την εκδήλωση αυτών των τάσεων. Κρατώ και την εμπλοκή του συγγενή, που παραδοσιακά σχετίζεται με τον Ποσειδώνα. Όσο για την "τύφλα, προσδοκώ ότι η συγκέντρωση και η αξιολόγηση των στοιχείων θα μας ανοίξει, τουλάχιστον μια ...χαραμάδα.

Page 1 of 10 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)