- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 17 of 17
-
19-03-2009, 11:58 AM #11
Re: Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17/03/2009
-
19-03-2009, 12:57 PM #12
Αγαπητή Κοραλλία
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση. Το έλλειμα που υπάρχει σε τέτοια θέματα είναι γενικά μεγάλο, αφού το ενδιαφέρον εστιάζεται συνήθως στις σχέσεις και τις...σχέσεις. Από τις λίγες δημοσιεύσεις που πρόλαβα να δω, νομίζω ότι οι αντιλήψεις μας είναι κοινές σε κάποια θέματα, κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα.
-
19-03-2009, 08:49 PM #13
Προς επιβεβαίωση της λειτουργικότητας της Ηλιακής διέλευσης από τον ωροσκόπο του χάρτη της έκλειψης, ήρθε και ο σεισμός στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης (19/3 στις 16:15, με τον Ήλιο στις 29 και 07 των Ιχθύων). Στο χάρτη της έκλειψης, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Χανίων, ο ωροσκόπος βρίσκόταν στις 29 και 15΄του ζωδίου
-
20-03-2009, 01:01 PM #14
Αγαπητέ μου Γιάννη,
πέρα από την λειτουργικότητα της Ηλιακής διέλευσης από τον χάρτη της έκλειψης, που από την εμπειρία σου λειτουργεί (και το έχω δει να επιβεβαιώνεται και από μελέτες ξένων αστρολόγων) υπάρχει και μια άποψη του Πτολεμαίου. Ο Πτολεμαίος εξέταζε και τα ζώδια των περιοχών στον άξονα των οποίων γίνονταν οι εκλείψεις. Δηλαδή, οι εκλείψεις έγιναν τώρα στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο οι χώρες ή περιοχές που ανήκουν στα ζώδια αυτά έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σεισμική δραστηριότητα. Στην περίπτωσή μας, αν η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, θα ήταν πολύ πιθανό να έχει αυτό το διάστημα σεισμική δραστηριότητα. Δεν έχω ερευνήσει όμως τις απόψεις αυτές του Πτολεμαίου. Αν τις ερεύνησες εσύ, είδες να επιβεβαιώνονται από την εμπειρία σου; Αν ισχύουν αυτές οι απόψεις του Πτολεμαίου, ίσως να μπορούσαμε σε περιόδους εκλείψεων να προσδιορίσουμε κάποιες χώρες ή περιοχές που είναι πιο πιθανόν να έχουν σεισμό.
-
20-03-2009, 03:44 PM #15
Αγαπητή Κοραλλία
Σε μια τέτοιου είδους έρευνα προτιμώ να ξεκινώ από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη μου όλες τις πιθανές και ...απίθανες παραμέτρους, κρατώντας τα αποτελέσματα, που δείχνουν να ανταποκρίνονται στην ουσία. Καλά τα είπε ο Πτολεμαίος αλλά το ζώδιο του κάθε κράτους είναι μια αρκετά μπερδεμένη υπόθεση (οι προβληματισμοί, που διατυπώθηκαν στο site για το χάρτη της Ελλάδας είναι εν μέρει δικαιολογημένοι). Προφανώς και μας ενδιαφέρει μια πιθανή συσχέτιση του άξονα των εκλείψεων με γεωγραφικές περιοχές αλλά αυτό είναι πιο δεοντολογικό να προκύψει ύστερα από μια "αστρο-στατιστική" αξιολόγηση, παρά από αξιωματικές θεωρήσεις, που η ισχύς τους είναι αμφισβητήσημη.
Ξέρω ότι για τον Ελλαδικό χώρο οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου έχουν δώσει καταστρεπτικούς σεισμούς, όμως συμβαίνει το ίδιο και με τις εκλείψεις, που γίνονται από το τέλος του Κριού-Ζυγού μέχρι τις αρχές του Ταύρου-Σκορπιού. Υπάρχουν επίσης εμπεριστατωμένες εργασίες, όπως αυτή του κ Βουλαλά, που συσχετίζουν τη σεισμική δραστηριότητα με την αντίθεση Σελήνης-¶ρη στο Ελληνικό ωροσκόπιο και τις προοδευτικές τους σχέσεις. Τα στοιχεία είναι πολλά και για να ξεκινήσουμε σωστά οφείλουμε τουλάχιστον να είμαστε προσεκτικοί στην έρευνα χωρίς βιαστικές προσεγγίσεις που στηρίζονται πχ μόνον σε διελεύσεις.
-
20-03-2009, 04:21 PM #16
Γιάννη μου,
συμφωνώ με την μεθοδολογία που λες, δηλαδή μια έρευνα να ξεκινά από μηδενική βάση. Μερικές φορές πράγματα που έχουν λεχθεί μας προϊδεάζουν και μπορεί να χάσουμε ακριβώς τις απίθανες παραμέτρους που λες. Το εφαρμόζω κι εγώ αυτό. Γενικά, ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα δείχνει σοβαρότητα.
Μερικές φορές όμως είναι και χρήσιμο να εξετάζουμε μια αξιωματική θεώρηση στο θέμα που ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν ευσταθεί ή όχι.
-
20-03-2009, 05:44 PM #17
Σίγουρα θα τη λάβουμε υπόψη μας, ευελπιστώντας ότι θα μας δώσει τουλάχιστον μια ιδέα για το θέμα. Από την εμπειρία μου βέβαια, θεωρώ ότι στην αστρολογία υπάρχουν πολλά αξιώματα, που χρήζουν αναθεώρησης. Και το πρόβλημα είναι ότι ειδικά στις μέρες μας γίνεται μια άκριτη αναπαραγωγή τους, πάνω στην οποία θεμελιώνεται η εγκυρότητα τους! Πραγματικά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.