- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 77
Thread: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
27-02-2009, 05:18 AM #51
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Μπορω να καταθέσω εμπειρία της αδελφής μου που μεβλέπω να την πηγαινω καποια στιγμη σηκωτή σε ψυχολόγο. Μπορεί να κοιμαται ωρες ατελειωτες ή απλά να ειναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι χωρις να κάνει τίποτα, να ειναι κλεισμενη ωρες στο δωμάτιο της χωρις να μιλάει σε κανέναν και έχει πάντα κάτι πολύ καταθληπτικό στο βλέμμα της,α λλα παρ΄ ολα αυτά ,οταν αποφασίζει να σου μιλήσει κάνει χιουμορ που μπορει να ταυτίζεται με αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω οτι μπορεί ο άνθρωπος να δειχνει ευδιάθετος.
Λοιπον έχουμε και λέμε:
*Ηλιος, Αφροδιτη, Ερμής στον 12ο στον Αιγόκαιρω
*Σελήνη στον 2ο στον Κριο σε Τετράγωνο με Ποσειδώνα, Τρίγωνο με Κρόνο και μισό τετράγωνο με Πλουτωνα
*Αρης στον Σκορπιο στον MC πάνω σε Τετράγωνο με Δια
Νομίζω οτι τα δυο πρώτα σύμφωνα με αυτά που ανφέρθηκαν παραπάνω είναι κάτι παραπάνω απο υπεραρκετά...:bigsmile:
-
27-02-2009, 10:32 AM #52
Αγαπητή μου Sadini,
είναι πολύ όμορφο το μήνυμά σου. Πρέπει να είμαστε αγωνιστές στην ζωή μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.
Η κατάθλιψη ως παροδική κατάσταση, που προέρχεται π.χ. από την απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου, είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας και εξαρτάται από εμάς να την ξεπεράσουμε.
Η κατάθλιψη όμως ως είδος ψύχωσης είναι πολύ δυνατό πράγμα και εκεί ένα άτομο χρειάζεται την βοήθεια ειδικού για να την αντιμετωπίσει.
Αγαπητή μου Aries Engineer, έτσι είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Ο καθένας μας έχει τα "φαντάσματα" του να πολεμήσει και τους δικούς του αγώνες να δώσει. Ο εαυτός μας πάντα έχει όλες τις απαντήσεις. Όταν το θέλουμε πολύ και είμαστε έτοιμοι γι' αυτές, μας τις δίνει και εκεί είναι που κάνουμε τα βήματα μπροστά. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας, σε όλους τους αγώνες μας!
Αγαπητή μου Zania, νομίζω πως η αδελφή σου, με τρεις πλανήτες στο 12ο (και μάλιστα με Ήλιο εκεί) και Σελήνη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, έχει την ανάγκη να περνά πολλή χρόνο μόνη της και να απομονώνεται στον δικό της εσωτερικό κόσμο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί αυτό να μην την απομονώνει από την πραγματικότητα και την ζωή. Αρκεί δηλαδή να μην παραιτείται από την ζωή.
Με Ήλιο όμως στον Αιγόκερω και ¶ρη στον Σκορπιό στο Μεσουράνημα, αν αποφασίσει να διοχετεύσει αυτό τον πλούσιο εσωτερικό της κόσμο μέσα στην ζωή της μπορεί να κάνει πολύ δημιουργικά πράγματα.
-
27-02-2009, 01:18 PM #53
Θα μου επιτρέψετε να σας δώσω μια συμβουλη, που το τονίζω, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την Ιατρική Παρακολούθηση, που ενδεχομένως χρειάζονται και οι 3 παραπάνω αναφορές.
Μια κατάσταση φόβίας ή μια κρίση πανικού μπορεί να συμβεί σε όλους μας και δεν είναι εύκολο τα αίτια να είναι ξεκάθαρα και μόνο ψυχολογικά (πχ άγχος). Επίσης μπορεί να παρατηρήσουμε ότι ένα μέλος της οικογένειας έχει αλλάξει συμπεριφορά ή έχουν επιβαρυνθεί κάποιες ιδιαιτερότητες του (πχ πάντα ήταν κατά τη γνώμη μας λίγο τεμπέλης, αλλά κάθεται πλέον με τις ώρες στο κρεββάτι).
Η συμβουλή μου είναι να ζητήσετε Ιατρική Συμβούλη. Επειδή όμως στην Ελλάδα οι ιατρικές ειδικότητες είναι διαχωρισμένες και αν πάτε σε ψυχολόγο θα επιμένει στα παιδικά τραύματα, αν πάτε σε ψυχιάτρο ή νευρολόγο θα σας δώσει μερικά ροζ χαπάκια (που θα σας κάνουν καλά κατά τη γνώμη του - και εδώ μιλάμε για μια τεράστια και κερδοφόρα βιομηχανία και όχι για την υγεία σας) έχετε υπόψη σας
(α) Οι κυρίες με τις φοβίες και τις κρίσεις πανικού ξεκινείστε απο Ενδροκρινολόγο Ιατρο και όχι Ψυχιάτρο. Οι Ψυχιάτροι πολλές φορές λησμονούν ότι ο Θυροείδης και κάθε είδους ορμόνη που κυκλοφορεί στον οργανισμό μας μερικές φορες απορρυθμίζεται (και προσωρινά ενδεχομένως) και Τοτε εμφανίζονται τα προαναφερθέντα συμπτώματα.
Κάθε φοβία ή κρίση πανικού που μας εμφανίζεται είναι μια κατάσταση που καλούμαστε να βρούμε τα αίτια της. Τα αίτια είναι οργανικά (κάτι στράβωσε στον οργανισμό μας). Τα οργανικά αίτια πρέπει να διαχωριστούν από τα ψυχολογικά. Όταν όλα τα αποδίδουμε σε "κακή ψυχολογική κατάσταση" και δεν εξετάζουμε τι ακριβώς έκανε στον οργανισμό μας το στρες ή το άγχος τοτε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να γιατρέψουμε ένα σύμπτωμα. Και το σύμπτωμα δεν γιατρεύεται αν δεν ξέρεις από που προέρχεται...
(β) αυτό που σας λέω στην συνέχεια δεν είναι θεραπεία αλλά διαπίστωση. Σε κάποιες περιπτώσεις οι φοβίες και οι κρίσεις πανικού υποχωρούν με μια αλλαγή του τρόπου ζωής και κυρίως της διατροφής . Έχω γράψει μέσα στο σάιτ το ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣΣ (ή κάπως έτσι ή αλήθεια είναι πως πάει καιρός από όταν το έγραψα)
ΥΓ : Θα παρακαλούσα να μην μου απαντησετε για να μου διευκρινίσετε τι είναι Στρες, τι είναι Φοβία και τι ακριβώς είναι η Κρίση Πανικού. Αυτά που γνωρίζω (επί του θέματος και μόνον) προς το παρόν μου αρκούν!!
Την αγάπη μουΗ ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
μόνο η θεϊκή έχει
Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση
-
27-02-2009, 05:14 PM #54
Ο κάθε πλανήτης εκπροσωπεί διαφορετικές πλευρές της ψυχής. ¶ρα ο κάθε "χτυπημένος" πλανήτης εν δυνάμει μπορεί να συσχετιστεί με ψυχικά προβλήματα, είτε είναι η Αφροδίτη, είτε ο ¶ρης, είτε ο Ερμής, είτε και ο Δίας ακόμα.
Επειδή, όμως, μιλάμε ειδικά για κατάθλιψη ο βαρύθυμος Κρόνος έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο. Ήδη από την Αναγέννηση οι αστρολόγοι είχαν συσχετίσει τον Κρόνο με τη μελαγχολία ενώ η περίφημη "Μελαγχολία" του Ντύρερ ερμηνεύτηκε πολλάκις ως απεικόνιση της Κρόνιας απομόνωσης, κατάθλιψης αλλά και δημιουργικότητας.
-
09-05-2009, 06:28 PM #55
καλησπερα cancerian κ καλησπερα σε ολους σας.
θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να παραθεσω προσωπικη μου εμπειρια κ να δωσω καποια στοιχεια του αστρολογικου μου χαρτη να μου πειτε την γνωμη σας...
θα με ενδιεφερε να συζητησω την δικη μου περιπτωση ειδικα με ατομα που εχουν καποιες παραπανω γνωσεις περι αστρολογιας απο μενα.
λοιπον?Take a walk in my shoes, before you judge me...
-
11-05-2009, 09:20 AM #56
φοβερο το αρθρο σας οντως στις μερες μας υπαρχει πολυ καταθλιψη.Εγω γιατι να ημουν η εξαιρεση.θα ηθελα αν μπορειται να μου πειτε τι οψεις κανουν οι δικοι μου πλανητες και νιωθω ετσι.εχω γεννηθει αθηνα 13-04-1978 ωρα 14.15 και αν οι πλανητες παψουν να κανουν αυτες τις οψεις ευχαριστω προκαταβολικα
-
11-05-2009, 10:33 AM #57
Για να γίνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση χρειάζονται χρόνος και ...χρόνος :bigsmile: Επιπλέον, τα άρθρα προσφέρονται για ανταλλαγή απόψεων επ' αυτών και όχι για προσωπικές προβλέψεις. Λόγω ανάδρομου όμως ( :toung: δε κατάλαβα σε ποιο θέμα ήταν η ερώτηση και τέτοια...) δικαιολογούμαι να σου πω εν τάχει ότι ο τομέας των σχέσεών σου που παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες θα βελτιωθεί και μάλιστα με προοπτικές σταθερότητας, καθώς Πλούτωνας και Κρόνος (ιδίως ο πρώτος, γιατί ο δεύτερος άρχισε ήδη να λειτουργεί υπέρ σου) θα αποκτήσουν πολύ πιο ευνοϊκή θέση για εσένα.
Τουτέστιν θα είσαι καλύτερα, αφού και οι επαφές σου με τους άλλους θα είναι καλύτερες. Αν δεν έχεις δεσμό, οι δυνατότητες που θα σου δώσει ο Δίας θα είναι κάμποσες ώστε να έχεις και δυνατότητα ...επιλογής. Φυσικά, στον 7ό σου θα δεσπόζει για αρκετό καιρό ο Ποσειδώνας, οπότε θα πρέπει να έχεις και το νου σου όταν ...επιλέγεις, καθώς ακόμα και με την καλή όψη που σχηματίζει με τον Ήλιο σου θα ελλοχεύουν οι πιθανότητες υπερεκτίμησης και κακής εξιδανίκευσης :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
12-05-2009, 03:28 AM #58
η ερωτηση ηταν στο θεμα καταθλιψη και αστρολογια.εσωστρεφεις δεν ειμαι απωλεια δικου μου προσωπου δεν ειχα γιατι εχω καταθλιψη ποιοι πλανητες μου κανουν αρνητικοι οψη η σεληνη ειναι στον καρκινο αρα δεν ειναι σε πτωση ουτε σε αδυναμια.οσο βεβαια αυτα που μου ειπατε και σας ευχαριστω πολυ γι αυτο. ο πλουτωνας ειναι στον ζυγο 3ος οικος καθως και ο β.δεσμος με αντθεση τον ηλιο και ερμη που ειναι στον κριο.τωρα που ο κρονος θα μπει στον ζυγο για μενα θα ειναι καλυτερα τα πραγματα φου ο κρονος υποτηθεται οτι ειναι ο πλανητης της συμφορας συγγνωμη αν κανω λαθος προσπαθω να μαθω ευχαριστω και παλι και συγγνωμη αν γινομαι κουραστικη
-
14-05-2009, 11:28 PM #59
Καλησπέρα το άρθρο σου είναι φοβερό και πολύ ενδιαφέρον!!! Σ' ευχαριστούμε!!
-
17-05-2009, 02:02 PM #60
Σε ευχαριστω πολυ Κωσταντινα .... :embarrest
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 19 users browsing this thread. (0 members and 19 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.