- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 71 to 80 of 93
-
24-02-2009, 09:47 PM #71
Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ
Σε ποιά ; Στην δεσποινίδα Κοραλία εννοείς ; :toung: Λυπάμαι αλλά δεν ξεκίνησα εγώ τον σαρκασμό. Ξεκίνησα να καυτηριάζω τους μπλαμπλάδες μαθητές του Εσωτερισμού, ξέρεις ότι είμαι από αυτούς που μελετούν και Εσωτερισμό και ότι τους σέβομαι απεριόριστα, αλλά η Κοραλία το πήρε προσωπικά και οι απαντήσεις της δυστυχώς με επιβεβαιώνουν ότι σπάνια βρίσκεις ειλικρινά ανυψωμένο μαθητή. Εγώ δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι ανυψωμένος όπως εσύ, αλλά συνηθίζω να απαντώ σε ειρωνίες, ειδικά όταν διαβάζω ανιστόρητα σχόλια κι όχι να υπεκφεύγω ή να καταφεύγω στα διπλωματικά τερτίπια που καταφεύγουν άλλοι για να τα έχουν με όλους καλά...Οι εντός εκτός και επί τα αυτά δεν μου πάνε....Να'σαι καλά.
-
24-02-2009, 09:55 PM #72
Mήπως.. λέω μήπως... να σταματήσει εδώ αυτό το δεν ξεκινησα εγώ, ξεκινησε ο άλλος κλπ?
Έχει πλέον χαθεί η ουσία του θέματος με τόσο πλατυασμό...:weird:
-
24-02-2009, 10:02 PM #73
εεεεεεεειιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιι!!!!
μήπως να ηρεμήσουν λιγάκι τα πνεύματα!!! λολολολο....:nuts::nuts::bigsmile:
Τι τα παίρνετε κρανίο μια ο ένας και μια ο άλλος!? βρε παιδιά δεν μπορείτε να μιλάτε χωρίς σπόντες... ? Υποτίθεται κάνετε συζήτηση και παραθέτετε πληροφορίες. Ο καθένας έχει την προσωπική του γνώμη και δεν χρειάζεται να ειρωνεύεται κάποιον άλλον με πλάγιο τρόπο που υποστηρίζει το αντίθετο απο αυτόν...λειτουργία νοήμων ανθρώπου με τρόπους και πρέπουσα συμπεριφορά, που βλέπει, κρίνει, εκθέτει τα επιχειρήματά του , γνώσεις και πιστεύω του (δεν τα επιβάλλει) .
Τόσο καιρό χαίρομαι να διαβάζω διάφορα posts θεμάτων που όχι καν είχα εντρυφήσει ποτέ αλλά ούτε ξυστά δεν είχα περάσει δίπλα τους.... Και χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που διαβάζει και ψάχνεται και μπορεί να δώσει πληροφορίες πάνω σε αυτά και πολλά άλλα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός και ξέρει τα πιο σωστά και τα περισσότερα! Αυτό είναι τελείως υποκειμενικό! Μου αρκεί που υπάρχει το ερέθισμα και η πληροφορία απο κάποια μέλη. Απο κει και πέρα το τι είναι σωστό και ενδιαφέρον για τον καθένα είναι δικό του θέμα!
'''Είναι συχνό τα γραφόμενα να παρερμηνεύονται άδικα...ας διαβάζουμε πιο προσεκτικά και ας σκεφτόμαστε τι γράφει ο άλλος πριν βιαστούμε να τον κατηγορήσουμε. Πολλές φορές το απρόσεχτο διάβασμα ή το παρορμητικό, ενθουσιώδες και γρήγορο γράψιμο ενός κειμένου μπορεί να γίνει άδικα και πάλι λόγος για παρεξήγηση!'''
Μην χαλάτε λοιπόν τις καρδιές σας! Συνεχίστε όμορφα και ωραία την συζήτηση ή την διατύπωση σκέψεών σας!
Καλό βραδάκι!
Πολύ πολύ φιλικάαα!
:bigsmile::toung:
-
24-02-2009, 10:54 PM #74
Με είδες εμένα να πλατυάζω;;;;
Οχι πες μου σε παρακαλώ αλήθεια τώρα, με είδες πουθενα να πλατυαααζω;;;
Μήπως πλατύασα κάπου και δεν το κατάλαβα βρε κοριτσάκι μου
πέρα από τα αστεία, επιτρεψέ μου να σου πω πως κατά την ταπεινή μου γνώμη ειπώθηκαν πράγματα και κυρίως φάνηκαν προσωπικότητες.....δεν μου φαίνεται και τόσο κακό αυτό...το αντίθετο θα έλεγα.
ας μας κρίνει η Ιστορία λοιπόν, όσο και να "πικραίνουμαι" που αυτά που θέλα να πω δεν "τα πιασαν"!! ξέρω πως και οι υπόλοιποι τον ίδιο καημό έχουν!!
Έτσι είμαστε εμείς οι μεγαλοφυείς!!! περνάμε απαρατήρητοι, απλά διαβάζουμε οι ίδιοι αυτά που γράψαμε (εμένα τα διαβάζει κι ο άντρας μου) και θαυμαζόμαστε...τι ωραίο αυτό που γραψα
και επειδή αν δεν το πω στον Κώστα θα το κρατήσω μέσα μου (με ότι αυτό συνεπάγεται) θέλω να του μεταφέρω το μήνυμα πως τόσο η Παγιατάκη (Βίκυ) όσο και ο Γαζής ειναι ενθουσιασμένοι κι ανακουφισμένοι που δεν θέλει να μοιραστεί τα βιωματά του μαζί μας!!
Είναι σίγουρος όμως;; Ξέρει τι λεφτά πληρώνουν άλλοι....:bigsmile:Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
μόνο η θεϊκή έχει
Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση
-
24-02-2009, 11:02 PM #75
Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ - (2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!
Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
μόνο η θεϊκή έχει
Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση
-
25-02-2009, 03:35 AM #76
Για να προσπαθήσω να βάλω κι εγώ ο ανίδεος τα πράγματα σε μία τάξη (και όχι με την ιδιότητά μου σαν διαχειριστής) θα σας παρακαλούσα όλους και όλες να συλλογιστείτε ότι κανείς δάσκαλος - καμία θεωρία - κανένα κίνημα ή σχολή δεν κέρδισε οπαδούς ή θιασώτες γράφοντας, συζητώντας, και ανταποδίδοντας χαρακτηρισμούς μέσα σε ένα φόρουμ. Αφού λοιπόν ο καυγάς δεν είναι για την δικαίωση κάποιου ιδανικού//ιδέας//διδασκαλίας αλλά των ίδιων μας των εαυτών, θα παρακαλέσω οι μεταξύ σας αντεγκλήσεις να συνεχιστούν μόνο μεταξύ σας με προσωπικά μηνύματα διότι ουδόλως μας αφορούν τους υπόλοιπους.
Συνεχίζοντας τώρα σαν διαχειριστής, να τονίσω ότι κάθε άλλο μήνυμα που θα περιέχει ίχνη ειρωνοκαυστικού λόγου θα βρίσκει πλήρες τον δρόμο του προς το «κουβαδάκι», γι αυτό εάν θέλετε να ακούγεστε δημόσια παρακαλώ να προσέχετε τη συμπεριφορά και το ταμπεραμέντο σας. Όποιος καυτηριάζεται είναι αναμενόμενο να φωνάξει...
Όλοι μπορούμε να γινόμαστε «ξεροί» στην έκφρασή μας - φανταστείτε όμως το επίπεδο των συζητήσεων όχι μόνο στον δικτυακό αλλά και στον φυσικό μας λόγο. Τη γνώμη μας μπορούμε να την υπερασπίζουμε και με πιο ήπιο τρόπο, χωρίς να υπαναχωρούμε ούτε χιλιοστό από τα πιστεύω μας.
Ευχαριστώ
. Mind over matter.
.
.
> >
-
25-02-2009, 08:07 AM #77
Αγαπητέ Δείμων... Χαίρομαι για την παρέμβαση σου. Νομίζω ότι πολλές κατηγορίες ακούγονται και πολλή αμετροέπεια έχει πέσει. Εάν κάποιος θέλει να λέγεται εραστής της αναζήτησης κάποτε θα πρέπει να μάθει να βάζει και ένα όριο μεταξύ του διαφωνώ με τις ιδέες κάποιου και του επιτίθεμαι προσωπικά. Ειδικά όταν δεν είναι σε θέση να διακρίνει τις ταυτίσεις του ωροσκόπου του.
Στην προηγούμενη συζήτηση για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα πέρα από τις διαφωνίες ιδεών κατηγορήθηκα ότι συμμετέχω σε κάποιου είδους "κατηγορία" ανθρώπων που θέλει να φέρει τον εσωτερισμό και να "σκλαβώσει" την ανθρωπότητα. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι εγώ ούτε την "κα κοραλλία" γνωρίζω προσωπικά, ούτε και την "κα τόνια". Και όποιος διάβασε τη συζήτηση προσεκτικά, καταλαβαίνει ότι δεν έχω και τις ίδιες ιδέες μαζί τους. Ωστόσο διαλέγομαι προσεκτικά, γιατί κάθε ένας πιστεύω έχει κάτι να πει.
Κατηγορίες περί "καθαρότητας ιδεών" σχετίζονται δυστυχώς με το θέμα μας και την καθαρότητα "αίματος", "φυλής", κλπ. που λέγαμε. Είναι συνηθισμένες από ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν ποτέ τους σε μία ομάδα φυσιολογικά και κάθε φορά κάτι βρίσκουν και "πνίγονται", γιατί απλά δεν μπορούν να αποταυτιστούν από την παγίδα της "καθαρότητας" (που είναι φύσης 1ης ακτίνας). Ψάχνουν το τέλειο, το δυνατό, τον τέλειο δάσκαλο, τον τέλειο μαθητή, την απόλυτη ταύτιση με το Εν γενικότερα. Όπως είναι επόμενο, δε θα τη βρουν ποτέ τους και μία ζωή θα είναι απογοητευμένοι.
Οι συγκεκριμένες κατηγορίες περί "σκλαβιάς" θεώρησα ότι είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Διότι απευθύνεσαι σε κάποιον που ξέρεις χρόνια και ξέρεις αν μη τι άλλο ότι δεν ανήκει σε αυτό που τον κατηγορείς. Δυστυχώς ο αγαπητός συνάδελφος εραστής της αναζήτησης δεν κατανόησε το νόημα της αναφοράς μου και συνέχισε να νομίζει ότι συζητάμε για τη Μπέιλη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνέχισε ακάθεκτα να ειρωνεύεται και να βάζει λόγια στο δικό μου στόμα (θυμάται κανείς κάπου να έχω πει ότι είμαι ανυψωμένος μαθητής; γιατί εγώ δεν το θυμάμαι τουλάχιστον).
Χαίρομαι λοιπόν για την παρέμβαση σου, γιατί κάποτε θα πρέπει όλοι να μάθουν να σκέφτονται πριν μιλήσουν. Και είναι κρίμα πραγματικά από ανθρώπους που θεωρείς φίλους σου, να σου δίνουν τέτοια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Και να μη σε βοηθούν να κάνεις μία δημιουργική συζήτηση, αλλά να τινάζουν τη συζήτηση (μία από τις καλύτερες που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό) στον αέρα.
Επί του θέματος τώρα η παραπάνω συζήτηση δείχνει μεταξύ άλλων και τη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ 1ης και 2ης ακτίνας. Νοοτροπίες που συγκρούονται παγκόσμια και έχουν να κάνουν και με ιστορική ανάλυση. Η 1η ακτίνα στην κατώτερη της μορφή, γιατί όπως είπα δεν έχει καταφέρει κανείς ως τώρα να την ελέγξει, θεωρεί ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι ότι η ευγένεια είναι αδυναμία. Η 2η προσπαθεί να πείσει, αλλά συνήθως μπροστά στην 1η δεν τα καταφέρνει και αναγκαστικά ψάχνει υποστήριξη από αλλού, συνήθως στην 3η ακτίνα (η διαχείριση, οι διεθνείς οργανισμοί). Η 3η ακτίνα συνήθως συνεργάζεται καλύτερα με τη 2η, γιατί είναι ενωτική, ενώ η 1η ακτίνα δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα (τα αυταρχικά καθεστώτα δεν ανέχονται να συν-αποφασίζουν).
Οι πλάνες της 1ης ακτίνας είναι η υποτίμηση του αδύνατου, ο θαυμασμός του ισχυρού, η έλλειψη συμπόνοιας, η θρασυδειλία, όλα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο χιτλερισμό (αλλά και γενικά σε αυταρχικά καθεστώτα), ο οποίος εθαύμασε απεριόριστα τον Υπεράνθρωπο, όπως τον περιέγραψε ο Νίτσε. Βεβαίως ο χιτλερισμός επηρεάστηκε και από θεοσοφικές θεωρίες, όπως αυτές της Αρίας Φυλής. Όπως κάθε κίνημα έχει επιδράσεις πολλαπλές και σκοπός δεν είναι να μπούμε πάλι στην παγίδα της "καθαρότητας". Όσοι λοιπόν θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο, μπορούν απλά να διαβάσουν τις σχετικές θεωρίες, τόσο του Νίτσε όσο και της Μπλαβάτσκυ και να τις συγκρίνουν με το Ο Αγών μου.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
25-02-2009, 10:31 AM #78
Δημήτρη μου, πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου γιατί δεν αναμείχθηκα καθόλου στα θέματα που συζητάς. Το μόνο σχόλιο σε θέσεις σου που έκανα είχε το νόημα: "Καταλαβαίνω πως νιώθεις για τους μαθητές του εσωτερισμού που περιγράφεις αλλά ας είμαστε πιο ανεχτικοί γιατί όλοι από κάπου ξεκινάμε".
Αυτό όμως δεν είχε καμιά δόση ειρωνείας ή σαρκασμού, πράγματα που δεν συνηθίζω να κάνω στις συζητήσεις μου.
-
25-02-2009, 12:52 PM #79
Καλο μεσημερι σε ολους,
καποτε ειχα ρωτησα εναν σοφο ανθρωπο:
"Ειναι φορες που στην συζητηση μου με καποιον ανθρωπο,ενω εχω δικιο κ μαλιστα οφθαλμοφανεστατο,αυτος επιμενει στο δικο του με αποτελεσμα να εκνευριζομαι αφανταστα.Τι να κανω;Πως να το αντιμετωπισω;"
"Δεν θα πρεπει να νευριαζεις για δυο λογους" μου απαντησε
"Ο πρωτος ειναι οτι δεν κατεχεις Ολη την Αληθεια,γιατι αν ηταν ετσι θα ησουν Θεος.Εισαι;
Ο δευτερος λογος ειναι οτι αν πραγματι κατεχεις μια τοποχρονικη αληθεια,δλδ για παραδειγμα οτι αυτο ειναι ποτηρι κι οχι αλογο,τοτε δεν εχεις παρα να την πεις αν σου ζητηθει κι εκει να σταματησεις.Επειδη ειναι αληθεια, τοτε ειναι βεβαιο οτι ο συνομιλητης σου, καποια στιγμη, θα την αναγνωρισει ως τετοια."
Ειναι καλο για τον ανθρωπο, να εχει κατα νου τα παρακατω υπεροχα λογια:
"Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι. και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι. Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται. είτε γλώσσαι παύσονται. είτε γνώσις καταργηθήσεται. εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν. όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην. ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. βλέπομεν γαρ άρτι δι΄εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον. άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μείζων δε τούτων η αγάπη."
-
25-02-2009, 01:08 PM #80
Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ - (2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!
Πνίγομαι στις μελέτες και ταυτόχρονα δουλεύω αν δεν έχεις καμιά αντίρηση φυσικά...Αυτό εννοώ. Ξύπνησα σήμερα στις 6.00 το πρωί (υποθέτω η 1η ακτίνα μου έδωσε τη δύναμη να σηκωθώ νωρίς από το κρεββάτι όλος ζωή για να κάνω πράγματα) και τώρα μόλις βρήκα λίγο χρόνο να μπω. 'Οσο όλα αυτά για το Νίτσε και τη σχέση με ναζισμό να μην επαναλαμβάνομαι είναι όλα ανιστόρητα και επιμένω ότι μπορεί να τα ισχυριστεί μόνο κάποιος που δεν έχει διαβάσει Νίτσε. Αυτό για τον Σίλερ της παρέας. Ο Υπεράνθρωπος δεν είναι ο Χίτλερ. Διαβάστε Νίτσε πρώτα κι ύστερα τα λέμε, τί γράφει για τον πόλεμο και την ηθική του πολέμου, με ποιά μέσα να πολεμάς, να μην υποβιβάζεις τον εχθρό σου και άλλα πολλά χρήσιμα, για την μοναξιά και την αγάπη, για την Ευρώπη και το μέλλον της και χίλια δυο χρήσιμα πράγματα. Αντι-γερμανός, αντι-μαζικός φιλόσοφος. Αν κάτι καυτηρίασε είναι οι μαζάνθρωποι, και μου λες Βασίλη ότι έχει σχέση αυτή η Φιλοσοφία με τους μαζάνθρωπους του Ναζισμού ; Από κει καταλαβαίνεις. Η 1η ακτίνα μπορεί να δαιμονοποιείται όσο θέλετε, προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου αν ανήκω στην 1η, στην 2η ή στην τριακοστή πέμπτη. Κάποτε μου'χαν βάλει το ταμπελάκι για την 2η, σήμερα με αποκαλούν εγωιστή, είρωνα και θρασύδειλο χιτλερικό έμεσα, και παλιότερα έτσι έγινε όταν υπερασπίστηκα την έννοια της προσωπικότητας. Και τότε πάλι την επίθεση τη δέχτηκα χωρίς λόγο. Το να αποζητάς τη δύναμη, να την θαυμάζεις και να ανακτάς κάποια μέρα μέσα σου και την δική σου εσωτερική δύναμη είναι μεγάλη αρετή. 'Οσα ξέρουν για τις ζωές των άλλων κάποιοι, τόσα λένε. Θα ήμουν σε ένα σκουπιδοτενεκέ αν δεν έβρισκα το θάρρος να ανακτήσω την εσωτερική μου δύναμη. Καλή σας συνέχεια.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.