- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 77
Thread: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
20-02-2009, 12:07 AM #11
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Συμφωννω πως μια Σεληνη σε οψη με Κρονο μπορει να φερει καταθλιψη, ομως για την οψη με τον Ποσειδωνα θα διαφωνησω γιατι ακριβως λογω υπερευαισθησιας ο ψυχισμοε βρισκεται σε ενα χαος,ειναι μεταξυ φθορας κ αφθαρσιας κ ειναι επιρρεπης σε τετοιου ειδους καταστασεις,οπως επισης κ ο Πλουτωνας , φερνει τετοιες καταστασεις αν αναλογιστουμε οτι ολες οι μορφες καταθλιψης οφειλονται στην κληρονομικοτητα αλλα κ σε μια τραυματικη εμπειρια κατα την παιδικη ηλικια. Κ για εμενα ειδικα ο Πλουτωνας με την Σεληνη φερνει καταθλιψη.αφου κατα κυριο λογο δειχνει τραυματικες εμπειριες κατα την παιδικη ηλικια.
-
20-02-2009, 12:14 AM #12
-
20-02-2009, 07:53 AM #13
Μπορει οντως ο ποσειδωνας ,από μονο του, να μην είναι βασικη προυποθεση για καταθλιψη μιας και δίνει μια ωραιοποιημένη κατάσταση και μια υπερβολικη ευαισθησια.Το ατομο μπορει να ζει σε μια κατασταση νιρβανας αγνοώντας τις πραγματικες καταστασεις της ζωης του, δημιουργώντας έναν πλασματικο κοσμο που αρνηται να πιστεψει ότι δεν υπαρχει και ετσι να ζει στο ροζ συννεφακι του αρλεκιν Εχω δει όμως χαρτη με ,ηλιο-ερμη συνοδο, και μαλιστα ιδιομοιρια, στους διδυμους ,κανοντας ετσι το ατομο να γινετε υπερβολικο ή ακαμπτο και δογματικο στο τροπο εκφρασης του,σε αντιθεση με αναδρομο ποσειδωνα στον 4 οικο,που χρονια τωρα ειχε δημιουργησει μια πλασματικη εικονα για το σπιτι του, και η αντιθεση αυτή να τετραγωνιζετε από την σεληνη στην παρθενο.Ετσι ζουσε επι χρονια σε ουτοπικες καταστασεις,με εξιδανικευμενα προτυπα.(κανενα προβλημα)
Με το περασμα του κρονου από την σεληνη στην παρθενο και ενεργοποιώντας το τ-τετραγωνο αναγκάστηκε ,με τροπο δυσκολο και αγνωστο για αυτή ,να προσγειωθεί στην πραγματικοτητα.Το προβλημα αρχισε όταν ο ποσειδωνας αρχισε να πλαθει καινουργιες ,νεες ιστοριες ώστε να μην χασει αυτό που μεχρι τωρα της ηταν οικείο.
Μετα από 2 χρονια ψυχανάλυσης και φαρμακευτικης αγωγης ,τα συμπτωματα των κρισεων πανικου, της καταθλιψης αλλα και της απομονωσης της συνεχιζουν….Εχω φτασει στο σημειο ώστε να σκεφτω ότι μπορει ,αθελα της,να εξιστορεί τις ψευτικες ιστοριες και στον ψυχαναλυτη…με αποτελεσμα να μην βγαινει ακρη.
Ετσι συμπεραίνω ότι ο ποσειδωνας μπορει να φερει καταθλιψη και μελανχολια αλλα το προβλημα στον ποσειδωνα είναι ότι αυτή η «γλυκια» κατασταση που ζει το ατομο δεν του επιτρεπει να κατανοηση την πραγματικοτητα και ετσι να ζει ετη φωτος μακρια από αυτή,χωρις να γινετε αντιληπτο …με όλα τα επακολουθα
Σε αντιθεση με οψεις κρονου ή πλουτωνα που το ατομο ερχετε σε ευθεια αντιπαραθεση με καταστασεις ,γεγονοτα και σκεψεις τοσο ρεαλιστικες και πραγματικες που όταν εξιστορούνται είναι το πληγμα τοσο βαθυ που γινετε αντιλυπτο και από τους άλλους.Η ματαιοδοξια ,η καταπιεσμενη εκφραση συναισθηματων,το αισθημα του ανικανοποιητου και όλα αυτά που εχουν αναγκασει το ατομο να βρισκετε συχνα σε περιοδους καταθλιψης ή και χρονιας μελανχολιας απορρέουν από ρεαλιστικες καταστασεις σε αντιθεση με τον ποσειδωνα που προερχονται από ψευτικες.Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.
-
20-02-2009, 11:47 AM #14
Αγαπητέ μου Κανσέριαν,
να πω κατ' αρχήν ότι παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον τα άρθρα και τα ποστ σου και έχω την εντύπωση ότι είσαι άνθρωπος που πραγματικά αγαπάς την αστρολογία και την αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα.
Στο συγκεκριμένο σου άρθρο όμως, Γιάννη μου, υπάρχουν πολλές ανακρίβειες και ασάφειες που μπορεί να παραπλανήσουν τους αναγνώστες. Η κατάθλιψη είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο πόνο, έχει καταστρέψει ανθρώπινες ζωές και έχει διαλύσει οικογένειες.
Ζω δυο τέτοιες περιπτώσεις στο στενό μου περιβάλλον και αυτό έγινε αιτία να ψάξω πιο πολύ, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αστρολογικό επίπεδο, το θέμα της κατάθλιψης. Γι' αυτό ένιωσα την ανάγκη να γράψω μερικές διευκρινήσεις σ' αυτά που είπες.
Δεν θα αναφερθώ στα σημεία αυτά του άρθρου σου, θα γράψω μόνο δυο διευκρινήσεις για δυο σημεία της απάντησής σου σε μένα. Μιλάς για "εμφάνιση θυμού η οποία απορρέει από τα αισθήματα ενοχής". Το αντίθετο συμβαίνει, Γιάννη μου. Ο θυμός προκαλεί ενοχές στο άτομο και γι' αυτό δεν τον εκδηλώνει αλλά τον εσωστρέφει.
Επίσης, η μελαγχολία δεν είναι αποτέλεσμα διανοητικού απολογισμού. Είναι η αίσθηση του ατόμου ότι η ζωή ή το περιβάλλον του δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις ψυχικές και συναισθηματικές του ανάγκες (π.χ. ότι το περιβάλλον του δεν το αγαπά και δεν το στηρίζει).
Οι δυσαρμονικές όψεις ¶ρη/Πλούτωνα (όπως και Αφροδίτης/Πλούτωνα) μπορεί κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να οδηγήσουν σε σαδομαζοχισμό. Κάτω από άλλες προϋποθέσεις όμως μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη και μάλιστα ο Πλούτωνας δίνει πιο έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις από τον Κρόνο και συναντάται πιο συχνά στις περιπτώσεις αυτοκτονίας.
Ξέρουμε όλοι καλά ότι στην αστρολογία δεν υπάρχουν "συνταγές". Κι αυτά που έγραψα στο ποστ μου δεν είναι παρά οι βασικοί δείκτες. Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει δυσαρμονικούς συνδυασμούς 'Αρη/Πλούτωνα/Κρόνου/φώτων πάσχει από κατάθλιψη. Παίζουν ρόλο και τα ζώδια και οι οίκοι και άλλοι παράγοντες.
Η μια από τις δύο περιπτώσεις που ανάφερα πιο πάνω το δείχνει αρκετά καλά αυτό. Η οικογένεια αυτή έχει τρία παιδιά. Το μικρότερο έχει σύνοδο Πλούτωνα/ Ουρανού/¶ρη στην Παρθένο σε αντίθεση με Κρόνο από τους Ιχθείς στον 1ο/7ο. Δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να δημιουργήσει μια ικανοποιητική συναισθηματική σχέση. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η πιο μακροχρόνια και σημαντική του σχέση ήταν με άτομο που έπασχε από κατάθλιψη (με τάσεις αυτοκτονίας) και η σχέση αυτή τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ.
Το μεσαίο παιδί είχε σύνοδο Αφροδίτης/¶ρη στους Ιχθείς σε αντίθεση με Πλούτωνα στον 2ο/8ο. Πέθανε από Έϊτς.
Η μεγαλύτερη κόρη έχει δυσαρμονικό συνδυασμό ¶ρη/Πλούτωνα/Κρόνου που εμπλέκει το 8ο και
12ο. Εδώ και 35 χρόνια πάσχει από κατάθλιψη και έχει κάνει 28 απόπειρες αυτοκτονίας. Εξαιτίας της βλάβης που προκαλεί στον εαυτό της με τις απόπειρες αυτές χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομεία για μεγάλα διαστήματα. Έχει υποστεί και εγκλεισμό, ηλεκτροσόκ και όλα τα συναφή.
Έρση μου, η αγοραφοβία είναι ακραία μορφή κοινωνικής φοβίας και εντάσσεται στις φοβίες ενώ η κατάθλιψη είναι είδος ψύχωσης. Εκτός κι αν το άτομο που αναφέρεις πάσχει και από τα δυο. Πιστεύω ότι σωστά παρατήρησες την συμμετοχή του ¶ρη στις περιπτώσεις κατάθλιψης που ξέρεις, όπως και την συμμετοχή 8ου και 12ου.
-
20-02-2009, 12:19 PM #15
Έρση μου, η αγοραφοβία είναι ακραία μορφή κοινωνικής φοβίας και εντάσσεται στις φοβίες ενώ η κατάθλιψη είναι είδος ψύχωσης. Εκτός κι αν το άτομο που αναφέρεις πάσχει και από τα δυο. Πιστεύω ότι σωστά παρατήρησες την συμμετοχή του ¶ρη στις περιπτώσεις κατάθλιψης που ξέρεις, όπως και την συμμετοχή 8ου και 12ου.
Kαλημερα, Κοραλλια μου η αγοραφοφια, δεν εντασσεται στις φοβιες, ειναι μορφη καταθλιψης,που προερχεται απο φοβιες,διαφορων ειδων φοβιες (παραδειγνα η φοβια του αποχωρισμου απο το οικογενειακο περιβαλλον κ χιλια δυο αλλα πραγματα) κ υπαρχει οπως ειπα στο προηγουμενο ποστ σε ελαφρια μορφη αλλα κ σε βαρια.
Γνωριζω ατομα κ με τις δυο περιπτωσεις, στην δε βαρια μορφη δυστυχως δεν εχω ωροσκοπιο γιατι μιλαω για γυναικα μεγαλη σε ηλικια κ δεν εχω ωρα,μην σου πω οτι αμφιβαλλω κ για την ημερα,
ομως για την αλλη περιπτωση που περιγραφω, πιστεψε με δεν εχει μορφη ψυχωσης αλλα μορφη καταθλιψης χωρις να ειναι μελαγχολικη η οτιδηποτε αλλο, αντιθετως ειναι πολυ προσχαρος ανθρωπος κ αν δεν το πει η ιδια κανεις δεν το καταλαβαινει παρα μονο τα κοντινα της προσωπα,ειναι η περιπτωση που ανεφερα με την Σεληνη σε τετραγωνο με Ποσειδωνα κ Ηλιο χτυπημενο με Αρη κ Πλουτωνα, να προσθεσω οτι ειναι χτυπημενος ο Ηλιος κ απο Ουρανο.
-
20-02-2009, 12:22 PM #16
Παρακατω σας παραθετω και εγω με την σειρα μου 3 περιπτωσεις απο διαγνωσμενες περιπτωσεις καταθλιψης (δεν μπορω να παρουσιασω τους χαρτες για λογους δεοντολογιας).
Περιπτωση 1
Στην πρωτη περιπτωση βρισκεται μια νεαρη κοπελα η οποια βιωσε την καταθλιψη στην νεαρη ηλικια (εφηβικα) ως αποτελεσμα της απωλειας-απουσια του πατερα της (αρχικα) και τον θανατο της μητερας της στην προεφηβεια. Η ιδια θεωρει οτι μεσα απο τις σχεσεις της ψαχνει να βρει γονεικα προτυπα.
Ο Κρονος της Αναδρομος στο ζωδιο του Τοξοτη (ζωδιο με μεγαλη μεταβλητοτητα) σε οψη αντιθεσης με την τριπλη συνοδο Χειρωνα ,Αφροδιτης και Λιλιθ στους Διδυμους. Στην ιδια τριπλοτητα συγκρουεται κ ο Αρης στο κρονιο ζωδιο του Αιγοκερω με την οψη χιαστης. Ο Πλουτωνας στο ζωδιο του Σκορπιου επισης αναδρομος αντιτιθεται στην τριπλη συνοδο Ερμη , Σεληνης και Βορειου Δεσμου στις τελευταιες μοιρες του ζωδιου του Κριου και στις αρχικες του Ταυρου.
Η απωλεια της μητερας της φαινεται μεσα απο την αντιθεση του Πλουτωνα και της Σεληνης και η θλιψη (Πλουτωνας) ισως προερχομενη απο την μητερα (Σεληνη) ειναι ενα κομματι με το οποιο θα πρεπει να ερθει σε ισορροπια (αντιθεση) σε ολη την πορεια της ζωης της (Β.Δεσμος).
Η αναδρομη κινηση του Κρονου δημιουργει στο ατομο μια εσωτερικοτητα (εσωστρεφεια) οπου με την οψη χιαστη το ατομο αυτο θα δαπανει ενα μεγαλο κομματι της ενεργειας του σε καποια πληγη (Χειρων) η οποια αφορα καποιο θυλικο στοιχειο (Αφροδιτη - Λιλιθ ) και η οποια οριζεται κυριως στο πρισμα της σκεψης της (Διδυμος) χωρις να μπορει να κατασταλαξει ( διαδυκοτητα των Διδυμων)
Περιπτωση 2
Στην δευτερη περιπτωση υπαρχει μια μεσηλικη γυναικα η οποια ειχε σημαδια καταθλιπτικης συμπεριφορας σε ολη της την ζωη. Η διαγνωση της ηταν μανιοκαταθλιψη και το πρωτο ξεσπασμα της εγινε πριν απο ενα χρονο , οπου επεσε θυμα ενδοοικογενειακης κακοποιησης απο τον ανδρα της.
Ο Κρονος της επισης αναδρομος , σε αντιθεση με τον Αρη στον Καρκινο και σε μεγαλο τριγωνο με τον Πλουτωνα (αναδρομος) και τον Ηλιο. Ο Κρονος σε τετραγωνο με τον αναδρομο Ερμη της στον Κριο , ο οποιος ειναι επισης σε οψη χιαστης με τον Πλουτωνα.
Τελος ο Χειρων ( σε Κρονιο παραδοσιακα ζωδιο ) κανει οψη αντιθεσης με τον Πλουτωνα.
Αρχικα θεωρω οτι τα σημαδια βιας ειναι φανερα απο τον Κυριαρχο αναδρομο Κρονο , ο οποιος ειναι σε αντιθεση με τον Αρη σε πτωση. Το "αναδρομο" τετραγωνο Κρονο-Ερμη πυροδοτει την σκεψη προς το εσωτερικο , και τονιζει την μελαγχολια (κατι που διαγνωσθει στην μετεπειτα ζωη της) . Ο Χειρωνας - Πλουτωνας R, ειναι σιγουρο εδω πως μιλουν για πληγη και καταθλιψη.
Περιπτωση 3
H τριτη και η τελευταια περιπτωση αφοα εναν μεσηλικα ανδρα , ο οποιος εχει επισης διαγνωσθει με καταθλιψη. Η καταθλιψη ειναι αποτελεσμα της συνειδητοποιησης , οτι δεν εχει ουσιωδες σχεσεις , οτι εχει χασει ενα μεγαλο κομματι του εαυτου του μεσα απο την εντονη επαγγελματικη δραστηριοτητα.
Ο Κρονος εδω επισης σε αναδρομη πορεια στον Τοξοτη σε αντιθεση με τον Ηλιο και σε οψη χιαστη με την Σεληνη στον Καρκινο , επισης σχηματιζει ενα τετραγωνο με τον Πλουτωνα. Τελος ο Χειρων σχματιζει οψη αντιθεσης με τον Πλουτωνα. Δηλαδη εχουμε ενα μεγαλο Σταυρο μεταξυ των Ηλιου - Κρονο και Πλουτωνα - Χειρων .
Τα συμπερασματα μου ειναι οτι εκτος των αλλων θα πρεπει να λαμβανεται υποψιν και η ορθη ή αναδρομη πορεια των πλανητων μιας και στις τρεις περιπτωσεις ο Κρονος ηταν αναδρομος και εκτος αυτου κ μια πλειαδα ακομα εξωκρονιων , οπου σχηματιζαν οψεις με τα φωτα .
με εκτιμηση
Cancerian ....
-
20-02-2009, 12:26 PM #17
Xαιρομαι τοσο για την συμμετοχη της Ερσης οσο και για την συμμετοχη της Κοραλιας και σας ευχαριστω και τις δυο για τις γνωσεις που μεταδιδετε και ετσι μαθαινω περισσοτερα ... Πολυτιμη η παρουσια σας .
-
20-02-2009, 01:19 PM #18
Περιπτωση 2
Στην δευτερη περιπτωση υπαρχει μια μεσηλικη γυναικα η οποια ειχε σημαδια καταθλιπτικης συμπεριφορας σε ολη της την ζωη. Η διαγνωση της ηταν μανιοκαταθλιψη και το πρωτο ξεσπασμα της εγινε πριν απο ενα χρονο , οπου επεσε θυμα ενδοοικογενειακης κακοποιησης απο τον ανδρα της.
Ο Κρονος της επισης αναδρομος , σε αντιθεση με τον Αρη στον Καρκινο και σε μεγαλο τριγωνο με τον Πλουτωνα (αναδρομος) και τον Ηλιο. Ο Κρονος σε τετραγωνο με τον αναδρομο Ερμη της στον Κριο , ο οποιος ειναι επισης σε οψη χιαστης με τον Πλουτωνα.
Τελος ο Χειρων ( σε Κρονιο παραδοσιακα ζωδιο ) κανει οψη αντιθεσης με τον Πλουτωνα.
Αρχικα θεωρω οτι τα σημαδια βιας ειναι φανερα απο τον Κυριαρχο αναδρομο Κρονο , ο οποιος ειναι σε αντιθεση με τον Αρη σε πτωση. Το "αναδρομο" τετραγωνο Κρονο-Ερμη πυροδοτει την σκεψη προς το εσωτερικο , και τονιζει την μελαγχολια (κατι που διαγνωσθει στην μετεπειτα ζωη της) . Ο Χειρωνας - Πλουτωνας R, ειναι σιγουρο εδω πως μιλουν για πληγη και καταθλιψη.
Γιαννη μου σε αυτην την περιπτωση εγω προσωπικα θα ηθελα να ξερω για τον 7ο οικο κ επισης την Σεληνη τους κυβερνητες , οικοθεσια κ οψεις.
-
20-02-2009, 03:19 PM #19
Έρση μου, για την αγοραφοβία το λέει και η λέξη. Προέρχεται από τις λέξεις "αγορά" και "φοβία" και είναι συγκεκριμένα ο φόβος να βρεθεί κανείς με άλλους ανθρώπους έξω από το σπίτι του. Στην ουσία είναι φόβος για τους άλλους ανθρώπους (ιδιαίτερα τους άγνωστους) και έτσι το άτομο αυτό κλείνεται στο σπίτι του. Γι' αυτό και είπα ότι είναι ακραία μορφή κοινωνικής φοβίας.
Δεν υπάρχει κατάθλιψη στην οποία το άτομο να "μην είναι μελαγχολικό αλλά αντίθετα να είναι πολύ πρόσχαρος άνθρωπος". Απλώς η αγοραφοβία μπορεί να δημιουργεί "κατάθλιψη" με την καθημερινή έννοια που δίνουμε στην λέξη και όχι την ψυχιατρική επειδή η δυσκολία του να βγει από το σπίτι επηρεάζει πολύ την ζωή του.
-
20-02-2009, 03:30 PM #20
Κοραλλια μου, την ερμηνεια της καταθλιψης στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν την εδωσα εγω,αλλα ειδικος κ ανεφερε συγκεκριμενα πως υπαρχουν μορφες καταθλιψης οπου το ατομο δεν ειναι κακοδιαθετο αλλα ευδιαθετο, δεν μιλαμε για μορφη μελαγχολιας,αλλωστε γι αυτο συμφωνησαμε (νομιζω ολοι) οτι αλλο η καταθλιψη κ αλλο η μελαγχολια.
Τωρα τι να σου πω δεν ειμαι κ γιατρος αλλα αυτη την διαγνωση που σου λεω 2 διαφορετικα ατομα την εδωσαν υστερα απο την συμπτωματολογια που εδωσε ο ασθενης ,τουλαχιστον στην μια περιπτωση, γιατι στην αλλη το ατομο επαθε κριση πανικου κατα την διαρκεια που ηταν με τον γιατρο.
φυσικα τονιζω πως μιλω παντα για ηπια μορφη αγοραφοβιας.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 17 users browsing this thread. (0 members and 17 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.