- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 77
Thread: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
18-02-2009, 05:22 PM #1
Κατάθλιψη και Αστρολογία
Η κατάθλιψη συμφώνα με τα νεότερα δεδομένα του ICD-10 ανήκει στις ψυχικές διαταραχές από τις οποίες προεξέχει η διαταραχή του συναισθήματος. Η κατάθλιψη έχει διάφορες ερμηνείες από τις οποίες εκείνες που κυριαρχούν είναι η σημασία της απώλειας ενός συναισθηματικά έντονα επενδυμένου αντικείμενου. Η απώλεια του αντικείμενου αυτού, προκαλεί αισθήματα επιθετικότητας προς αυτό (εξωτερικά) ή προς εμάς τους ίδιους (εσωτερικά). Στην συνέχεια η επιθετικότητα αυτή, προκαλεί τη δημιουργία ενοχών (η «καλή» ή «αγαπημένη» σχέση μας με το αντικείμενο) που με την σειρά τους χτυπούν το ΕΓΩ μας και προκαλούν την κατάθλιψη. Υποστηρίζεται όμως ότι για να ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός, το άτομο θα πρέπει να έχει τις ανάλογες εμπειρίες στην σχέση του με το πρωτοπαθές αντικείμενο αγάπης, όπου σε κάθε απώλεια συναισθηματικά έντονα επενδυμένου αντικείμενου αναβιώνει η απωθημένη τραυματική εμπειρία.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
19-02-2009, 01:01 PM #2
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Cancerian,
καλημέρα!!! Το άρθρο σου είναι φοβερό!!!:clapping::clapping:
Δυστυχώς υπάρχει πολυ κατάθλιψη στις μέρες μας...και είναι κρίμα..
καλή συνέχεια:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
-
19-02-2009, 02:09 PM #3
:dizzy:Τελειο το αρθρο σου αλλα εχω μια απορια :unsure:σαν μανα και εγω :unsure::unsure:, η κορη μου εχει Σεληνη στον Σκορπιο αρα μια Σεληνη σε πτωση , Κρονο στον 1ο οικο και Ηλιο στον Κριο δηλαδη σε εξαρση , τι συμπερασμα μπορουμε να βγαλουμε;:blink:
-
19-02-2009, 02:37 PM #4
Μπραβο Γιαννη μου, πολλη σωστη η προσεγγιση του θεματος.
Αρκετα καλη δουλεια.!!!!!!!!!!
-
19-02-2009, 02:59 PM #5
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!
Βέβαια δεν το βρήκα κ πολύ ενθαρυντικό όσον αφορά στη δική μου περίπτωση
αλλά όπως λέει κι ο λαός.."περσινά ξινά σταφύλια" ή "τι είχαμε τι χάσαμε "ή "πέρσι κάηκε φέτος μύρισε".......
Έτσι κι αλλιώς "το ψάρι απ το κεφάλι βρωμάει"
Καλή μας όρεξηWhat goes around comes around
-
19-02-2009, 04:23 PM #6
Αγαπητέ μου Κανσέριαν,
υπάρχει μια βασική διάκριση ανάμεσα στην μελαγχολία, που μπορεί όλοι οι άνθρωποι να περνούμε σε διάφορες περιόδους της ζωής μας, και στην κατάθλιψη που είναι παθολογική ψυχολογική κατάσταση πολύ συγκεκριμένη στις αιτίες και τα συμπτώματά της και θεωρείται είδος ψύχωσης. Έχει διάφορες μορφές και η πιο συνηθισμένη είναι η μανιοκατάθλιψη που είναι εναλλαγές κατατονίας με περιόδους υπερβολικής ευφορίας και υπερδραστηριότητας. Πολλοί ψυχίατροι υποστηρίζουν ότι είναι βιολογική (γεννιέται έτσι κανείς) και κληρονομική ψυχική ασθένεια και ότι αντιμετωπίζεται μόνο με φαρμακευτική αγωγή.
Η κατάθλιψη μπορεί να αποτελέσει μέρος της διαδικασίας του πένθους από την απώλεια, φυσική ή συναισθηματική, αγαπημένου προσώπου, ως στάδιο αυτής της διαδικασίας, αλλά ως ψυχοπαθολογική έννοια είναι πολύ ευρύτερη κατάσταση που συνδέεται κυρίως με άλλου είδους ψυχικά τραύματα, που προέρχονται από την παιδική ηλικία.
Βασικά συμπτώματά της είναι η απώλεια νοήματος και ενδιαφέροντος για την ζωή (που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει μέχρι την αυτοκτονία) και η εγκατάλειψη του εαυτού (αδιαφορία για εργασία, καθημερινή φροντίδα του σώματος, ακόμα και αδιαφορία για λήψη τροφής) και η κατατονική συμπεριφορά.
Κύριο χαρακτηριστικό της κατάθλιψης είναι ο θυμός, επιθετικότητα που εσωστρέφεται και οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Έτσι, αστρολογικά μιλώντας, είναι πολύ βασική η παρουσία του ¶ρη στις περιπτώσεις κατάθλιψης.
Η κατάθλιψη εκδηλώνεται κυρίως με δυσαρμονικές όψεις του ¶ρη με τον Κρόνο και Πλούτωνα ενώ οι δυσαρμονικές όψεις των φώτων με αυτούς τους πλανήτες επιτείνουν την κατάσταση. Η διαφορά ανάμεσα στις όψεις του Κρόνου και του Πλούτωνα είναι ότι με τον Πλούτωνα οι αυτοκαταστροφικές τάσεις συνδέονται και με αισθήματα εκδίκησης ή τιμωρίας, με την έννοια ότι καταστρέφοντας τον εαυτό μας πληγώνουμε και τα άτομα που μας πλήγωσαν (π.χ. πατέρα, μητέρα).
Ο Ποσειδώνας μπορεί να παίξει ρόλο σε περιπτώσεις κατάθλιψης αλλά συνδέεται περισσότερο με άλλα είδη ψύχωσης και ψυχικά νοσήματα που έχουν ως συμπτώματα ψευδαισθήσεις και παραλήρημα.
Ως προς τα στοιχεία, τα ζώδια του νερού (και μετά της γης), έχουν στατιστικά μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης από τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς. Στα ζώδια του αέρα και της φωτιάς συναντάμε πιο συχνά άτομα που δεν καταλαμβαίνουν ότι πάσχουν από κατάθλιψη μέχρι να εκδηλωθεί έντονα μετά από κάποια οδυνηρή εμπειρία.
Για τον Χείρωνα έχω σοβαρές αμφιβολίες. Η ερμηνεία του στον χάρτη μου από θέση και όψεις δεν μου ταιριάζει και παρακολουθώ τον τράνζιτ Χείρωνα στο ωροσκόπιό μου εδώ και 20 χρόνια περίπου και δεν είδα τίποτε απολύτως ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Αυτό τον καιρό πάλι ο τράνζιτ Χείρωνας μου κάνει δυσαρμονικές όψεις αλλά δεν υπήρξε τίποτε διαφορετικό στην ζωή μου, εκτός κι αν θεωρήσουμε
τραυματική εμπειρία το ότι μιλώ μαζί σας!!! (αστείο, να το πω καλού κακού!)
-
19-02-2009, 05:48 PM #7
Σ΄ευχαριστούμε Γιάννη για τα ωραία σου άρθρα!!!:bigsmile:
-
19-02-2009, 08:35 PM #8
Aγαπητη κ.Μοζορα
με βρισκετε αρκετα συμφωνο σε πολλα πραγματα τα οποια παραθετετε στο ποστ σας. Αλλα εχω και μερικες ενστασεις που καλο θα ηταν να τις αναπτυξω με σκοπο τοσο την ανταλλαγη της μεταξυ μας γνωση οσο και των υπολοιπων μελων. Σεβομαι απολυτα την γνωμη σας αλλα αντιτειθμαι σε ορισμενα σημεια.
Αρχικα συμφωνω στον διαχωρισμο μεταξυ της μελαγχολιας και της καταθλιψης. Το παρων αρθρο ομως δεν αναφερετε στην μελαγχολικη συμπεριφορα. Την συμπτωματολογια που αναφερετε την αναφερω στο αρθρο , τονιζοντας ιδιαιτερα την εμφανιση του θυμου η οποια απορρεει απο τα αισθηματα ενοχης.
Βεβαια το σημειο που ενσταμαι ειναι στο σημειο της μελαγχολιας , καθως για να τεθει η διαγνωση της μελαγχολιας θα χρειαστει το ατομο να τηρει ορισμενες προυποθεσεις , τις οποιες δεν χρειαζεται να αναφερω γιατι θα παμε τοτε στο κομματι της κλινικης Ψυχιατρικης και δεν εχω σαν στοχο την διαλεξη Ψυχιατρικης αλλα το πως καποιος μπορει να συσχετισει την ταση της Καταθλιψης διαμεσω της Αστρολογιας.
Η προσωπικη μου αποψη σε συνδιασμο με τα προαναφερομενα ειναι οτι ενας αρνητικος Κρονος με μια δυνατη τοποθετηση και σε αρνητικη σχεση με τα φωτα (ιδιαιτερα την Σεληνη ) ειναι μια εγκυρη προσεγγιση για την ταση προς την Καταθλιψη. Ειδικα οταν ο Κρονος θα επηρεαζει τον 1ο οικο και θα βρισκεται σε αδυναμια (αναδρομη κινηση - μνημες παρελθοντος ή πτωση κ αδυναμια κατα ζωδιο) και ειδικα με μια αδυναμη Σεληνη.
Συμφωνω στο κομματι του συσχετισμου σας με τον αδυναμο Αρη αλλα διαφωνω καθετα με την μεγιστη επιροη του Πλουτωνα στην καταθλιψη.
Η αποψη μου ειναι οτι η αρνητικη σχεση Αρη και Πλουτωνα δεν θα προδιαθεσει ταση προς την Καταθλιψη γιατι εδω οι θεσεις ειναι αρκετα δυνατες ακομα και σε ασχημη σχεση μεταξυ των δυο τους. Η αρνητικη σχεση Αρη Πλουτωνα υπαγεται περισσοτερο στην ψυχολογικη πλευρα οσον αφορα παιχνιδια δυναμης μεσα απο μαζοχιστικες - σαδομαζοχιστικες συμπεριφορας και ειδιαιτερα παιχνιδια ρολων. Το μαζοχιστικο και σαδομαζοχιστικο στοιχειο δεν υποκειται μονο στην σεξουαλικη συμπεριφορα αλλα και στην κοινωνικη.
Η μελαχγολια απο την αλλη (αποτελεσμα διανοητικου απολογισμου ) , σαφως και εμπεριεχεται στην δυσλειτουργεια μεταξυ φωτων και Κρονου αλλα στο ευρος προστιθονται και ο Ερμης ( σκεψη , διαδικασια της νοητικης λειτουργειας ) και της Αφροδιτης ( συναισθηματικες αναγκες ).
Τελος οι αρχες που πρεσβευουν τον Χειρωνα σε σχεση με τον ζωοδοτη Ηλιο ειναι σημαδι μιας αυταπαρνησης του εαυτου καθως υποβιβαζει κατα καποιο τροπο τις αρχες του Ηλιου και δημιουργει στοιχεια που εμφανιζονται στην Καταθλιπτικη συμπεριφορα.
με εκτιμηση
Cancerian.
-
19-02-2009, 10:42 PM #9
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σε ωροσκοπια καταθλιπτικων, το στοιχειο που υπερεχει, ειναι μια ασχημη οψη Σεληνης Κρονου. Για ολα τα αλλα ειναι αμφιβολο να μιλαμε για κατι τετοιο, καθως η οψη Σεληνης με Ποσειδωνα δινει υπερευαισθησια και η οψη Σεληνης Πλουτωνα , αφορα πιο πολυ κρισιμα γεγονοτα σε μικροτερη ηληκια.
-
19-02-2009, 11:52 PM #10
Καλησπερα, ομολογουμενως πολυ ενδιαφερον εχει το θεμα κ θα ηθελα με την σειρα μου να πω,πως σαφεστατα επαρχει διαχωρισμος της μελαγχολιας απ την καταθλιψη.
Κοραλλια μου,γραφεις οτι κυριο χαρακτηριστικο της καταθλιψης ειναι ο θυμος κ η επιθετικοτητα που εσωστρεφεται....... θα συμφωνησω κ θα συμπληρωσω οτι υπαρχουν μορφες καταθλιψης οπως η αγοραφοβια που ειναι μια μορφη καταθλιψης η οποια βεβαια αντιμετωπιζεται με φαρμακα.
Ακομα κ σε αυτην την περιπτωση υπαρχουν ελαφριες κ βαριες καταστασεις κ στις δυο περιπτωσεις εχουμε κρισεις πανικου κ οχι μονο (ταχυπαλμιες,φοβιες παντος ειδους, εφιδρωση κτλ.).κ το ατομο βγαζει θυμο με τον εαυτο του.
Σε ελαφρια μορφη παντως το ατομο δεν εχει απαραιτητα συναισθηματικες εναλλαγες, εντονες τουλαχιστον κ το συνηθες ειναι οτι προκειται για καποιον που ειναι προσχαρος κ ευχαριστος κ πιθανοτατα αν δεν το ομολογησει ο ιδιος οι αλλοι να αργησουν να το αντιληφθουν.
Σε ωροσκοπιο καταθλιπτικου -αγοραφοβικου ατομου αυτο που παρατηρησα ηταν μια Σεληνη χτυπημενη απο Ποσειδωνα,Ηλιο χτυπημενο απο Πλουτωνα κ Αρη.
Επισης σε αλλα δυο ωροσκοπια καταθλιπτικων υπηρχε ποσειδωνας στον 1ο οικο κ πλανητες στον Σκορπιο η στον 8ο χτυπημενοι απο Αρη, η μια εκ των 2 κατα το παρελθον εχει κανει κ αποπειρα.
Κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι, τα φωτα σε ταυ τετραγωνο με εξωκρονιους κ παλι εμπλεκομενοι οικοι ο 8ος κ ο 12ος.
Παρολα αυτα, πιστευω πως οσα λεμε ειναι πολυ γενικα κ για να τα πουμε με καποια "ασφαλεια"
θα πρεπει να συγκρινουμε ωροσκοπια ανθρωπων που ειχαν η εχουν ακριβως την ιδια ασθενεια αφου ολοι καταληγουμε στο συμπερασμα οτι υπαρχουν πολλες μορφες καταθλιψης.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.