- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 93
-
16-02-2009, 06:29 PM #21
Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ - (2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!
Ναι, Βασίλη μου, δεν έχει νόημα. Βλέπεις, τα συναισθήματα και ο νους μας ανήκουν στον υλικό φορέα κι αυτός ο υλικός φορέας είναι που μας δυσκολεύει να βιώσουμε την πραγματική μας υπόσταση. Όσο ψάχνουμε τον δρόμο μας μ' αυτά θα μοιάζουμε με γάτο που κυνηγάει την ουρά του.
Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, με όσα βιβλία έχουν γραφτεί και με το όσο έχουμε όλοι μας διαβάσει θα είχαμε φτάσει στην τελείωση.
Στην Λεμουρία, που λέει κι αγαπητή μου Τόνια, οι άνθρωποι ζούσαν ακόμα σε μια κατάσταση "παραδείσου". Εκεί όμως ένας αριθμός ψυχών άρχισε να εκδηλώνεται σε υλικούς φορείς, ενώ αμέτρητες άλλες ψυχές επέλεξαν να μην το κάνουν. Εμείς επιλέξαμε τον σπόρο του Κριού να τον φυτέψουμε στην ύλη. Και άρχισαν τότε οι ψυχές αυτές να πειραματίζονται με διάφορες μορφές υλικές κυρίως τερατόμορφες, που επιβιώνουν σήμερα στον χώρο της μυθολογίας και της φαντασίας (του συλλογικού ασυνείδητου).
Παγιδεύτηκαν όμως σ' αυτούς τους ακατάλληλους φορείς και εγκλωβίστηκαν. Τότε έγινε η πρώτη εμφάνιση του Ιησού (γι' αυτό αποκαλείται πρώτος Αδάμ), για να ενσαρκώσει στην Γη τον πρώτο ανθρώπινο φορέα που θα επέτρεπε στον άνθρωπο να εξελιχθεί και να επιστρέψει στην προηγούμενη πνευματική του κατάσταση.
Έτσι, η ιστορία της Αγίας Γραφής, το ταξίδι του ανθρώπου στην Γη, ξεκινά ουσιαστικά με την χρήση του υλικού αυτού ανθρώπινου φορέα, με την ιστορία του Αδάμ και της Εύας, που τους έφτιαξε ο Θεός από τον "πηλό".
Αυτή η εκδήλωση στην ύλη μας παγίδευσε σ' ένα κύκλο ενσαρκώσεων μέχρι να βρούμε τον δρόμο να επιστρέψουμε. Ο δρόμος αυτός, αλλά και η δυσκολία, είναι να μπορέσουμε να βιώσουμε την θεϊκή μας υπόσταση και την ενότητα των πάντων μέσα στην ύλη ώστε να την ορίζουμε και να την ξεπεράσουμε, λειτουργώντας πια τους πνευματικούς νόμους.
Όσο ταυτιζόμαστε με την ύλη (και τον νου και τα συναισθήματά μας) μας ορίζει αυτή και είμαστε κάτω από τους δικούς της νόμους. Τον δρόμο για να το κάνουμε αυτό, πιστεύω, μας τον έδειξε και πάλιν ο Ιησούς στην τελευταία του ενσάρκωση.
-
16-02-2009, 07:23 PM #22
Χμ, εδώ έχω κάποιες αμφιβολίες, Κοραλία... Τι εννοεί καθένας μας νου και τι συναισθήματα και τι ψυχή και τι ύλη; Πολλές ερμηνείες έχω ακούσει. Ο εσωτερισμός δεν αρνείται την ψυχή. Ίσα ίσα. Λέει απλά ότι πρέπει να είναι κανείς έτοιμος να επικοινωνήσει μαζί της. Κι αυτό δε γίνεται με σκόρπιο τρόπο ζωής. Πράγμα που δέχεται κι ο Χριστιανισμός νομίζω. Για να μεταλάβεις πρέπει να καθαρίσεις το σώμα σου, και τα συναισθήματα και το νου σου, έτσι δεν είναι; Δεν τα αγνοείς αυτά και πας κατευθείαν να δεχθείς τη Θεία Χάρη. Αν δεν έχεις ταχτοποιήσει τα του οίκου σου (του οίκου που θα φιλοξενήσει την ψυχή σου δηλαδή) πώς θα δεχτείς τον επισκέπτη; Επιπλέον για την σωτηρία της ψυχής κι ο Χριστιανισμός έχει διαφοροποιήσει δύο σχολές. Οι προτεστάντες πιστεύουν ότι η Πίστη και μόνη σε σώζει, ενώ ορθόδοξοι και καθολικοί δίνουν περισσότερη σημασία στη Θεία Χάρη.
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
16-02-2009, 07:32 PM #23
Βασίλη μου, συμφωνώ ότι δεν γίνεται με σκόρπιο τρόπο ζωής. Και παρόλο που προσωπικά δεν ακολουθώ τους τύπους του χριστιανισμού (σπάνια πάω εκκλησία και έχω να μεταλάβω από 12 χρονών) φαντάζομαι η ουσία της θείας κοινωνίας είναι να βάλεις την αγάπη στην σκέψη και τα συναισθήματά σου. Γι' αυτό και η εξομολόγηση.
-
17-02-2009, 10:22 AM #24
Βασίλη μου, διάβασα την απάντησή σου πιο προσεχτικά τώρα το πρωί που έχω λίγο περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μου.
Το θέμα ακριβώς είναι να μην προσπαθεί κανείς να ερμηνεύσει τι είναι ψυχή, ύλη κ.λπ., γιατί ο νους είναι "πεπερασμένος" και δεν μπορεί να συλλάβει τις έννοιες αυτές. Γι' αυτό και υπάρχουν τόσες ερμηνείες γύρω από αυτές τις έννοιες. Η γνώση αυτή έρχεται αργότερα με το βίωμα.
Δεν μπορεί κανείς να καθαρίσει το σώμα, τα συναισθήματα και τον νου του αν δεν επικοινωνήσει πρώτα με την ψυχή του. Η ψυχή είναι αυτή που με το φως και την ενέργειά της εξαγνίζει και καθαρίζει την ύλη.
Αναφέρεις τον διαχωρισμό του χριστιανισμού σε προτεστάντες, ορθόδοξους και καθολικούς. Ο Ιησούς δεν μίλησε ποτέ για δόγματα και θεολογίες. Το αντίθετο μάλιστα, η διδασκαλία του είναι αντιδογματική και αντιθεολογική... Τα δόγματα και οι θεολογίες ήρθαν αργότερα, ακριβώς με τους ακροβατισμούς του νου να καταλάβει και να εξηγήσει.
Ξέρουμε όμως από την ιστορία του χριστιανισμού ότι αυτά τα δόγματα παγίδευσαν τους ανθρώπους αντί να τους ελευθερώσουν. Ο Ιησούς όμως είπε: "Αναζητάτε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει". Κι η αλήθεια, η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, αυτό που θα μας ελευθερώσει, δεν περιορίζεται σε δόγματα, ούτε σε υποκειμενικές αλήθειες του νου.
-
17-02-2009, 10:41 AM #25
Καλημέρα, Κοραλία...
νομίζω το είπαμε και πιο πάνω ότι αυτό που λες είναι σωστό. Όμως είναι το τελικό στάδιο της διαδικασίας. Για σένα και για μένα που έχουμε διαβάσει πέντε πράγματα το ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε από τα μοντέλα. Για τους υπόλοιπους όμως που ζουν μες τις προλήψεις η ανάπτυξη της διάκρισης είναι πολύ σημαντική. Δε νομίζω ότι πρέπει να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο και να πούμε ότι επειδή τα μοντέλα είναι μοντέλα θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και θα γίνουμε τελείως αισθαντικοί. Τότε κινδυνεύουμε να κάνουμε τη θρησκεία μας απλή συναισθηματική ευχαρίστηση και να την έχουμε για να αντικαθιστά το χάδι της μητέρας. Δε νομίζω ότι είναι αυτό το ζητούμενο. Γνώμη μου φυσικά, έτσι;
Κι αυτό που λες ότι "Δεν μπορεί κανείς να καθαρίσει το σώμα, τα συναισθήματα και τον νου του αν δεν επικοινωνήσει πρώτα με την ψυχή του. Η ψυχή είναι αυτή που με το φως και την ενέργειά της εξαγνίζει και καθαρίζει την ύλη." χωράει επίσης πολύ κουβέντα. Γιατί ο καθένας ονομάζει ψυχή ό,τι νομίζει. Βλέπει όνειρα το βράδυ και νομίζει ότι του μιλάει η ψυχή του. Φαντάζεται πράγματα ή του μιλάει το υποσυνείδητο και νομίζει ότι μιλάει με την ψυχή του. Του λέει η "ψυχή" του ότι πρέπει να κάνει αυτό κι εκείνο και το κάνει. Χωρίς να κρίνει και να έχει διάκριση τι είναι αυτό που του "μίλησε".
Οπότε μπορεί να πει κανείς και το αντίθετο από αυτό που λες. Χωρίς εξαγνισμό δεν επέρχεται η διάκριση και συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν μιλάμε με την ψυχή μας ή απλά με τα συναισθήματα μας (ή ακόμα ακόμα και με το διάβολο, που προσποιείται έτσι; )Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
17-02-2009, 11:23 AM #26
-
17-02-2009, 11:30 AM #27
Για μένα κοντεύει μεσημέρι, Κοραλία μου. Είμαι στο γραφείο από τις 07:30...
Καλή δύναμη κι ας αφήσουμε και τους άλλους να πουν τίποτα...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
17-02-2009, 11:40 AM #28
-
17-02-2009, 12:39 PM #29
Τώρα να με συμπαθάτε και οι δυο, και συγγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά στη δουλειά είστε, όπως λέτε, αλλά όλο ποστάκια είστε, από νωρίς νωρίς. ¶ρα δεν έχετε και πολλή δουλειά να υποθέσω, ε; :toung:
Πώς θα πάει μπροστά η ρημάδα η χώρα, αν εσάς δεν σας ενδιαφέρει η παραγωγικότητα αλλά η σωτηρία της ψυχής, ε;
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
17-02-2009, 02:23 PM #30
Καλή σου μέρα, Μητσάκο μου.
Έχω την ιστοσελίδα στον υπολογιστή όλη μέρα κι όποτε ξεκλέψω χρόνο διαβάζω και συζητώ μαζί σας! Και με πολλές διακοπές γράφω κάθε ποστ!
Πρέπει να μας ενδιαφέρουν και τα δυο, και η παραγωγικότητα και η σωτηρία της ψυχής!!!
Τον υλικό κόσμο δεν τον παραγνωρίζουμε ούτε τον σνομπάρουμε, να τον κάνουμε λίγο πιο "θεϊκό" θέλουμε!
Βγήκα για λίγο εκτός θέματος για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι όταν συζητάς στο ίντερνετ δεν βλέπεις τον άλλο και δεν ξέρεις σε τι διάθεση τον πετυχαίνεις, πώς "διαβάζει" κάθε πράγμα που λες ή αν θέλει πραγματικά να συζητήσει ένα θέμα που του απευθύνεις. Και δεν θα ήθελα να "επιβάλω" καμιά συζήτηση ή καμιά θέση σε κανένα.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μέσα από τις συζητήσεις μας μάλλον σχηματίσατε την εντύπωση ότι είμαι ένα πολύ "σοβαρό" άτομο. Εκτός από Σκορπιός όμως έχω και ωροσκόπο στον Ζυγό και σύνοδο Σελήνης/ Δία στον Τοξότη κι έτσι έχω και την ανάλαφρη πλευρά μου, του χιούμορ και του γέλιου.
Επειδή τώρα σας νιώθω φιλαράκια μου (ελπίζω κι εσείς το ίδιο) ήθελα να γνωριστούμε λίγο καλύτερα. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει και τις συζητήσεις μας καλύτερες.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.